ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.08.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 16

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 14 MIN

Ghecia mea

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

(rog webmaster să nu corecteze titlul – e scris special așa)

S-a întâmplat acum vreo 4 ani. A fost prima dată când am „repetat” o locație, o zonă din afara țării. Aveam un principiu clar: nu de două ori în același loc. Asta până când fratele meu împreună cu picii lui au vrut să guste un pic de Grecia. Doar că el nu suportă transportul pe apă, cu avionul și drumurile lungi în general. Așa că am spus – mergem la Gerakina Beach – primul meu hotel din Grecia ce mi-a rămas la inimă. Le-a plăcut și lor și copiilor Iar nepoțelul meu de numai 3 ani (la vremea respectivă) după ce s-a întors acasă spunea mereu: „Veau înapoi la Ghecia mea”.

***

Să ne întoarcem în zilele noastre

Cred că am spus prin impresiile mele anterioare cât de mult mi-am dorit să ajung în Peloponez. Dar cine are răbdare să citească din nou? Tolo era al doilea loc în care îmi propusesem să stau. Aici am stat ceva mai mult, timp de 6 nopți.

De fapt am oscilat între Porto Heli și Tolo. În Porto Heli hotelurile de 4* cu demipensiune erau aproape la același preț cu cele de 2-3* din Tolo. Ochisem 2 hoteluri raport preț calitate bun: AKS Porto Heli avea plajă foarte proastă iar AKS Hinitsa Bay era departe de stațiune, dar are plajă foarte bună. Teoretic exista autobuz de la un resort la altul, dar cum noi plecăm de la plajă când ceilalți de abia se așază sigur nu ne-ar fi fost de folos. În plus internetul era contra-cost.

Porto Heli este foarte aproape de Nafplio, dar totuși departe. Pentru că mergând prin munți vei face măcar o oră jumătate pe sens. Astfel orice vizită spre obiective costa mult mai mult decât una din Tolo. Deci un „cost” de minim 3 ore versus 30 minute față de Nafplio. Nu mai punem la socoteală benzina (deși ar trebui să o punem cât timp benzina nu este deloc ieftină în Grecia). Așa că poate, dacă facem un calcul la rece, costurile de fapt nu sunt mai mari în Tolo.

În Tolo cum spuneam este mai scump. Firesc de altfel. Atenienii (care nu sunt puțini) nu au decât 2 ore de străbătut până în Tolo. Apoi mulți greci sunt fascinați de Nafplio, prima capitală a Greciei moderne (aflat la 12 km de Tolo). Iar pentru turiști este ideal așezată față de mare parte din ruinele Greciei Antice din Peloponez (Micene, Argos, Epidavros, Tiryns, etc). Foarte aproape de autostradă este ușor de accesat de oriunde.

Din anumite motive am fost nevoit să vorbesc direct cu proprietarii hotelului, nu să merg prin agenție. Surprinzător prețul era ceva mai mic direct la hotel (acesta este un lucru ce contravine uzanțelor dar care, din disperarea hotelierilor, este din ce în ce mai frecvent). În perioada cerută camera dublă cu vedere la mare 55 EUR și cu vedere la munte (un fel de whatever) 50 EUR. A treia persoană mai scoate din buzunar 15 EUR/noapte. Știam că vederea la mare este absolut obligatorie (în acest caz) așa că am vrut să iau ambele camere cu vedere la mare. Doar că nu mai era decât una singură. Ok, una ar trebui să ne fie de ajuns, oricum seara după toate cele stăteam grupați înainte de culcare.

Dacă am fi mers înainte în Tolo și apoi la Flower of Monevasia aș fi avut aceeași problemă – mergeam de la hotelul mai bun la cel mai slab cotat și ar fi pus partenerii de drum pe capul meu. Dacă mergeți în mai multe locații încercați ca ultima să fie cea mai bună, alfel pățiți ce am pățit eu în Turcia

Mi se oferise loc și la hotel Knossos (mai central, mai ieftin cu 5 EUR). Eu voiam însă la Minoa –acesta era cu 97% grad de satisfacție pe tripadvisor. Famiia Georgidakis deține 5 hoteluri în Tolo: Minoa, Knossos, Apollon, Phaistos și King Minos (ultimul fiind de 4*).

Cred că am uitat să vă spun că doar ideea de a sta la un hotel care are un astfel de grad de recunoaștere pe tripadvisor era un vis și o curiozitate. Cum să aibă un hotel această clasificare? Mai pot fi și aranjamente, dar tot mai scapă câte un nemulțumit…

Am ajuns la hotel la 13:45. Hotelul este literalmente pe plajă. În fața hotelului nisip, un culoar de trecere pe nisip un rând de șezlonguri și apoi marea. Feeric, încântător, de nedescris. Chiar și geamantanele le-am dus pe nisip spre hotel. Altă variantă nu era la plecare am intrat cu mașina pe nisip – am văzut că așa se proceda și pentru aprovizionare. De asemenea ceilalți clienți procedau astfel la plecare.

Imediat ne-au fost repartizate camerele la etajul 1. Spre dezamăgirea mea camera cu 3 paturi era cea cu vedere la munte. Am evaluat un pic situația și am ajuns la concluzia că în camera din față sigur nu ar fi încăput 3 paturi. Balconul de la camera cu vedere la mare destul de spațios, așa că rarele momente în care stăteam în cameră pentru altceva decât somn le petreceam pe acest balcon. Balconul din camera noastră era mai mare :).

Camera Destul de frumoasă. Avea toate dotările necesare, un frigider mic, dar foarte bun (nu genul acela de minibar care nu răcește deloc), un televizor LCD cu diagonala undeva în jur de 70 cm, aer condiționat în bună stare și funcțional. Un dulap cu oglinzi unde aveai loc să îți pui toate bagajele, indiferent cât de numeroase. Pe partea dreapta a camerei o policioară pentru geamantane, un dulap unde era încastrat frigiderul și pe care era așezat televizorul. Apoi un birou și un scaun. Și să nu uit: aparat de țânțari + 3 pastile.

În mod evident la TV nu erau posturi românești, Peloponezul nefiind o destinație obișnuită turiștilor români. Oricum nu am avut nevoie de televizor, însă am fost curios să văd dacă totuși există posturi românești. Normal că nu.

Internetul funcționa foarte bine în camera cu vedere la mare, dar în camera noastră (care era și ultima) mai mult nu mergea decât mergea. Asta pe majoritatea dispozitivelor (laptop, iPod, telefoane). Doar o tabletă amărâtă, cel mai ieftin dispozitiv electronic, a făcut față cu brio vicisitudinilor. Nu pot însă să punctez ca o problemă cât timp nu am fost niciodată la recepție să reclam.

În cameră se făcea curățenie zilnic. Însă nu numai atât. Cameristele ștergeau praful inclusiv de pe balcon, ceea ce nu am mai văzut până acum. Nici n-am mai stat la plajă sub balconul hotelului, e drept.

Trebuie să recunosc, camerele erau destul de strâmte... Așa încât nu puteam trece doi în același timp pe holul dintre paturi și birou/frigider/poliță. Acum recunosc, că în afară de fata noastră nici noi nu avem profiluri de timbru. Nici asta nu a fost chiar așa rău, căci ne-am readus aminte de ritualuri de care uitasem: de pildă dansul. Când ne doream să trecem unul spre ușă altul spre balcon, ne luam în brațe, cu pași ușori încercam o piruetă și apoi mergeam mai departe. Apoi invers, și invers. Ce mai, am trecut prin toată gama începând cu vals și terminând cu foxtrot. Din când în când mai schimbam și partenerul (mai dansam și cu fie-mea. Adică ceva de genul: „Astă seară dansăm în familie”.

Facilități hotel

Cum am spus hotelul este direct amplasat pe plajă. Asta presupune că, indiferent cu câtă atenție intri de pe plajă în hotel, indiferent cât te scuturi tot iei o bucățică de plajă, cât de mică, cu tine în hotel. Nu mai spun că erau și persoane care treceau cu nonșalanță peste partea de curățare/scuturare la intrarea în hotel. Cu toate astea podelele erau curate lună. O curățenie fantastică în pofida nisipului „înconjurător” asigurată de cameristele care munceau non-stop pentru a menține hotelul la aceste standarde.

Lângă recepție erau câteva canapele pe care se puteau odihni turiștii. În dreapta cum se intra în hotel era restaurantul unde se servea micul-dejun și cina. În stânga un bar și o tavernă drăguțică.

Obișnuiții all- inclusive-ului ar da skip imediat la astfel de dotări (În traducere liberă: obișnuiții cu „de toate” ar sări imediat peste un hotel cu astfel de dotări. ). Mie mi s-au părut însă foarte bune, nu am simțit că mi-ar fi lipsit ceva.

Parcarea

Am parcat mașina la capătul stațiunii (unde se află și hotelul) în parcarea publică gratuită. Am văzut că ar fi existat și o parcare privată în spatele hotelului dar nu am încercat să parchez mașina acolo.

Piscina

Hotelul nu este dotat cu piscină. Dar ce să faci cu piscina când marea este la maxim 10 m de ieșirea din hotel (acești 10 m fiind reprezentați de lățimea plajei :)).

Și ajungem la subiectul cel mai fierbinte:

Plaja

Fierbinte și la propriu cât timp am prins și temperaturi între 36 și 40 C. Totuși hotelul fiind aproape, plaja era mai protejată decât una complet descoperită în fața soarelui. Nisipul extrem de fin pare a nu fi un inconvenient pentru apa mării extrem de limpede. Nici în apă nu erau pietre, deci condițiile de plajă erau ideale. De menționat că intrarea în apă era lină, așa încât chiar și pentru copiii mici (nu era cazul nostru) apa era ideală. Doar dacă te duceai lângă ponton, acolo unde erau ancorate bărcile ai fi putut avea ocazia să găsești și arici de mare.

Șezlongurile erau gratis (sau mai bine spus incluse în costul cazării). Pentru un calcul corect al cazării acesta este un cost ce ar trebui luat în calcul. Lângă hotelul nostru era o zonă unde se închiriau șezlonguri cu 3 EUR/persoană. Așa că pot scădea liniștit 6 EUR/persoană din prețul camerei duble.

Mai mult aveam șezlongurile în primul rând, ceea ce nu e puțin lucru. Chiar și în cazul hotelului Minoa care are de fapt un singur rând de șezlonguri :).

Chiar vizavi era insula Romvi. O mică insulă nelocuită. Puteai trece și înot, eu nu m-am încumetat de frică să nu mă apuce vreun cârcel. Dar am închiriat o hidrobicicletă (7 EUR/oră). Altă variantă era să ne traverseze cineva cu barca și apoi să ne ia înapoi atunci când ne doream (10 EUR). Am preferat hidrobicicleta. Aici, pe Romvi, am avut parte de cea mai specială partidă de snorkelling din Marea Egee. Aici am avut ocazia de a viziona cea mai diversă faună marină. Pești de toate culorile, toate combinațiile, cu dungi verticale sau orizontale dar și toate formele: alungite, plate, rotunde. Asta și pentru că insula este izolată și atunci ființele mării pot trăi în liniște, nederanjate permanent de oameni. Este prima dată când am regretat că nu am avut un aparat de fotografiat de apă pentru a surprinde unele din cele mai frumoase momente ale periplului peloponezian. Demn de luat în calcul de către oricine ajunge aici.

Micul dejun

Foarte bun, complet, neașteptat. Iaurt, tzatziki, salate, brânză, ceva mezeluri, măsline. Normal tradiționalele unt, margarină, gemuri, miere. Fructe (pepeni, cireșe, piersici), câteva prăjiturele de casă. Salate de vinete, de icre, salată a la russe, etc. Ouă ochiuri dar și omleta, mini cremwurști dar și bacon prăjit (mâncare de regim cum o definim noi).

Și doi oameni extraordinari care se ocupau de masă și aduceau cafeaua. Și care te întimpinau de fiecare dată cu zâmbetul pe buze, te îmbiau să te servești.

Masa de seară

Aici e o poveste întreagă. Nu am vrut să iau demipensiune pentru că îmi doream să mănânc la mai multe taverne. Proprietarul hotelului mi-a spus că ar costa 10 EUR/persoană/zi și ar consta în bufet cald cu cel puțin patru startere, 4 mâncăruri principale și salate. Am întrebat dacă ne putem hotărî la hotel – mi-a spus că nicio problemă. Putem alege să luăm cina doar când vrem noi (căci mai avem de vizitat, bla, bla, etc). Sigur, când vreți. Eu personal nu am mai întâlnit un asemenea tratament.

A doua seară ne-am hotărât să încercăm la hotel. Cina era anunțată în cameră la prețul de 15 EUR dar la intrarea de la restaurant era afișat prețul special de 12 EUR. M-am dus la recepție și am spus că am dori să luăm cina pentru o seară. I-am explicat recepționerei că din conversația cu dl. Georgidakis am primit prețul de 10 EUR. Poate pentru toate serile? – întreabă recepționera, fără agresivitate însă. Ii spun că indiferent dar dacă e nevoie aduc mail-ul. Nu, e în regulă.

În regulă a fost și masa. Nu numai că a respectat exact ceea ce spunea patronul dar era și foarte delicioasă. Părea a fi mâncare gătită în casă. Pe lângă cărnurile tradiționale am mâncat mâncare de vinete, de fasole uscată uriașă specifică locului, mâncare de păstăi mari de fasole verde, ghiveci, mâncare de conopidă. Apoi chiftele specific grecești. Fructe de mare, musaca și pește. Nu toate în același timp, bineînțeles, dar nu aș putea descrie meniul pe fiecare seară. Știu că fructele de mare au fost a doua seară și ultima. Și la sfârșit când să ne ridicăm: stați jos, unde plecați? Desertul? Desertul se putea alege între prăjitură, fructe sau înghețată. Fructe: pepene + cireșe foarte mari și gustoase. Și apropo de gustos: roșiile extrem de gustoase în această zonă, în opoziție cu ceea ce mâncasem în Halkidiki ,,Thassos, Corfu, etc.

În consecință a doua zi ne-am dus la recepție și am mai luat două seri. Și apoi încă 2 seri și gata. Masa era după părerea mea superioară celei de la taverne și cu costuri mult mai mici (de pildă o mâncare de fasole era 5-6 EUR la tavernă).

De menționat că primeai apă la masă. Ne aduceau o cană de un litru cu apă cu gheață, iar dacă se termina mai aduceau. Asta în opoziție cu ce sistemul de demipensiune cu care mă obișnuisem în Grecia (și nu numai) unde trebuia să cumperi apa (și nu cu bani puțini)

Oamenii

Bun, pe lângă masa în sine era și atitudinea celor doi care serveau (aceeași de dimineață). Posibil rude ale patronului ca și recepționerele de altfel. Nu știu dacă este așa, este doar un feeling.

Doamna blondă și puțin grăsuță (nu știu cum căci era spirt, alerga permanent) ne-a întâmpinat cu o expresie în limba română. Am crezut că este una din multele românce care lucrează în domeniul ospitalității în Grecia. Dar când am încercat să vorbim cu ea în limba română am înțeles că de fapt nu știe limba. Era căsătorită cu un român și l-a pus să o învețe câteva vorbe în română. În fiecare zi învăța o nouă expresie cu care să ne surprindă. Dar nu făcea asta doar cu noi ci și cu alți turiști, indiferent că erau din Olanda, Norvegia, Italia, Germania, Belgia, Anglia. S-a chinuit o grămadă să-i explice unui italian că dacă vrea să închirieze barcă (nu de la hotel, ci din stațiune) pe lângă chiria bărcii trebuie să plătească și benzina.

Într-o seară aveau foarte mulți turiști, era plin, se vedea că sunt epuizați. Ne-am hotărât să nu mai așteptăm desertul, pur și simplu ne era miă de ei. Ne-au prins după ce ieșisem, ne-au obligat să ne întoarcem.

El părea a fi șeful (dacă se poate pune problema). Tot timpul veghea să ne simțim bine. La un moment dat se terminase ceva de la masă a făcut refresh-ul și ne-a adus el la masă. Tot timpul ne îndemna, „ia și de asta. ” Spezial! Spezial!”. Ne povestea despre campionatul mondial, despre vreme. Ne făceau să ne simțim apropiați.

Într-o seară, după ce pierduse Grecia am făut prostia să îl întreb cum a fost posibil. S-a „supărat” pe mine, nu mă mai băga în seamă. L-am întrebat a doua seara ce scrie pe piatra de pe insula Romvi. S-a întors spre fata mea și i-a explicat de parcă eu nu existam.

În ultima seară ne-a întrebat ce vrem la desert. Toți am vrut fructe. SPEZIAL, SPEZIAL! Ne-am trezit cu un platou imens cu fructe și cu gheață.

Ar fi multe alte exemple. Important e că oamenii ăștia păreau că sunt rudele noastre la care am venit în vizită.

La plecare reprezentantul fiecărei camere a primit câte un borcănel de miere (pesemne pentru a îndulci despărțirea, un gest frumos și neașteptat). Ospătărița și-a luat la revedere de la noi, Ce mai, m-am desprins cu greu de locurile minunate (care sigur au avut aportul lor la greaua despărțire) și de hotelul cu oamenii lui de excepție.

Surpriza

Hotelul este unul de 2 stele. Sau mai bine spus era. Înțeleg că în vara aceasta a primit clasificarea pentru 3 stele. Nu îmi dau seama ce a determinat această clasificare.

La aproximativ o lună de la întoarcere am scris un mail proprietarului să-i mulțumesc pentru tot și să-i felicit pe cei doi „ospătari” care au fost de excepție. Nu știu sigur dacă și ei sunt membri ai familiei Georgidakis sau nu și nici nu contează. Și i-am spus că nu înțeleg clasificarea de două stele. Nu mi-a dat detalii doar mi-a spus că din luna august au primit nominalizarea pentru 3 stele. Că au clienți care vin la ei an de an, unii chiar de 30 de ani în continuu. Iar angajații de care pomeneam și-au făcut prieteni în toată Europa cu care s-au întâlnit în afara serviciului. Că au fost nominalizați de Times ca cel mai bun hotel de familie în 1998. Iar în 2002 Observer i-a nominalizat ca fiind printe cele mai bune hoteluri destinate familiei în Europa. Apoi booking, expedia, tripadvisor le-au oferit diferite distincții.

Habar nu am avut despre aceste lucruri, le-am aflat post-factum. Dar le-am simțit permanent pe durata șederii noastre acolo. Și apropo, am lăsat numărul meu de telefon ospătăriței. L-a cerut, a spus că își dorește să ne vedem în iarnă când pesemne vine în România. Mi-ar face o deosebită plăcere să mă sune.

Concluzie

Poate că erau camerele mai înghesuite, poate că…. sau poate că…Dar la acest hotel m-am simțit mai bine ca la altele mai „stelate” cu șiruri întregi de mese cu mâncare.

Aici m-am simțit așa, ca „în Ghecia mea”. Sentiment pe care nu l-am regăsit

- În hotelurile de lanț. Acestea sunt hoteluri corecte, își respectă rangul dar păstrează distanța față de client.

- În hoteluri cu mai mult sau mai puține stele – aceeași situație ca în cazul celor de lanț.

- În hoteluri mai mici din Grecia, unde m-aș fi așteptat la o apropiere mai mare din partea proprietarilor, de asemenea nu am simțit o atitudine foarte prietenoasă.

- Nici măcar în pensiunile de la Bran. De obicei aleg pensiunile mici, dar acolo simți că trezești brusc cu oameni care intră abrupt în intimitatea ta.

Cu alte cuvinte nicăieri în altă parte.

Notele sunt relative, nu absolute. Dacă ar fi fost absolute poate că nu aș fi dat nota maximă. Relative fiind am dat 10 peste tot. Cum ai putea să cotezi altfel un hotel în care te simți ca acasă.

***

„Veau înapoi în Ghecia mea” este un concept. Nu este o greșeală de pronunție a unui copilaș. Este o revelație pe care doar inocența unui copil o poate expune atât de bine.

Chiar și eu am aflat asta mult mai târziu. Acest hotel din Tolo mi-au deschis ochii și mintea. Așa că „veau înapoi în Ghecia mea”

***

Dacă aș recomanda? Dacă nu știți răspunsul vă rog să mai citiți odată review-ul.


[fb]
---
Trimis de Dabator in 07.09.14 23:27:42
Validat / Publicat: 08.09.14 01:34:35
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4447 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

38 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Platoul cu fructe. În poză pare o farfurioară, este însă o tavă de inox de mare dimensiuni. Cireșele erau foarte mari, mai mari decât cele cu care eram obișnuit.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 82300 PMA (din 68 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    38 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [07.09.14 23:39:31]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    DabatorAUTOR REVIEW
    [08.09.14 00:50:41]
    »

    @webmasterX: Greu de tot. Este corectă poziționarea hotelului față de drumul principal acolo unde teoretic ar trebui să fie o parcare privată a hotelului. Eu nu am încercat-o căci părea greu de accesat. Mașina o parcam în parcarea publică, 100 m mai încolo.

    Coordonatele exacte ale hotelului sunt: 37.515679,22.857587 - posibil însă să nu ajute la nimic cât timp nu se poate ajunge cu mașina aici.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    DabatorAUTOR REVIEW
    [08.09.14 00:57:32]
    »

    @webmaster: rog dacă se poate https://www.youtube.com/watch?v=Hyo7x7l7Dms. Mulțumesc anticipat pentru solicitudine.

    webmasterX
    [08.09.14 01:01:03]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

    DabatorAUTOR REVIEW
    [08.09.14 01:01:37]
    »

    @webmasterX: Mulțumesc webmasterX.

    Dan&Ema
    [08.09.14 06:13:12]
    »

    Un articol superb care acel crva inca din titlu. Si pana la concluzie. Sugestiva si notarea relativa cu explicatia ei.

    Sunt uimit cati romani cuceresc in ghilimele grecia si noi inca nu am ajuns pe aceste meleaguri

    si ma mai bucur ca i-am batut aseara la fotbal

    BRAVO

    cu drag

    dan&ema

    johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [08.09.14 07:48:19]
    »

    @Dabator: Apropo de titlu... Suntem acum... evident, tot în Grecia, iar cel mai tânăr din grupul nostru (prima oară a mers cu noi acum 2 ani) are 5 anișori...

    Știi cum spunea înainte de plecare? Să mergem la noi acasă în Grecia...

    DabatorAUTOR REVIEW
    [08.09.14 07:50:57]
    »

    @Dan&Ema: Vă mulțumesc pentru vorbele frumoase.

    Sunt uimit cati romani cuceresc in ghilimele grecia si noi inca nu am ajuns pe aceste meleaguri

    Voi ați făcut mult mai mult, ați "cucerit" România, o țară mult mai greu de cucerit, o țară care își ține ascunse comorile. Mai rău este că de multe ori le distruge.

    Dacă totuși vă hotărîți vreodată să faceți un pas spre Grecia, vă pot spune cu siguranță că o veți considera o țară uimitoare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    DabatorAUTOR REVIEW
    [08.09.14 07:56:18]
    »

    @johnnyredlabel: Deci e adevărat. Este un concept pe care mulți îl avem dar cei mici știu să îl definească cel mai bine.

    Mulțumesc pentru vizită, mă onorează din moment ce vine din partea unei persoane care este îndrăgostită iremediabil de Grecia.

    O vizită care vine chiar din Grecia. Vă urez distracție plăcută! Și mulți ani juniorului!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Dan&Ema
    [08.09.14 10:03:38]
    »

    @Dabator: multumim de frumoasele cuvinte

    dorgo
    [08.09.14 14:20:36]
    »

    @Dabator: E simplu, s-a dat azi dimineata statistica la Radio FM, (pana acum) 190.000 de romani au vizitat in vara aceasta Grecia, 180.000, au vizitat Bulgaria si 90.000 Turcia. Cat despre straini, au venit pe la noi mai ales turisti bulgari si unguri...

    DabatorAUTOR REVIEW
    [08.09.14 21:04:15]
    »

    @dorgo: Hei @dorgo, mersi că ai trecut pe aici. Sincer n-am văzut legătura. Atitudinea de la hotelul de mai sus nu am mai întâlnit-o până acum.

    Revenind la comentariul tău să știi că n-am auzit de Radio FM, dar am găsit o statistică asemănătoare cu a ta aici. Sunt vreo 50.000 mai puțini pe Grecia cât și pe Bulgaria dar ideea rămâne aceeași. Ce nu-mi vine să cred este că am fi avut noi 1.000.000 de turiști străini. Poate au numărat și lăcustele ce au trecut mai mult sau mai puțin legal granița.

    Există și o explicație - suntem pe locul 67 în topul celor mai recomadate țări ca destinație de vacanță

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmasterX
    [08.09.14 21:36:03]
    »

    @Dabator: Am introdus coordonatele furnizate şi le-am setat ca aproximative.

    Mulţumesc!

    DabatorAUTOR REVIEW
    [08.09.14 22:47:49]
    »

    Vă mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Mulțumesc și celor ce nu m-au votat.

    Dacă am reușit să transmit un pic, o fărâmă cât de mică din simțirile mele, înseamnă că nu am scris chiar degeaba.

    Mulțumesc că m-ați primit în această comunitate minunată.

    Mă chinui de 6 ani, încet, cu viteza melcului, dar am în cele din urmă am reușit. Am devenit PARTENER.

    Peste alți 6 ani cine știe poate mă fac SENATOR .

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33
    [08.09.14 22:53:14]
    »

    @Dabator:

    Felicitări, domnule Partener!

    Senatul te așteaptă mult mai devreme de șase ani. Facem pariu?

    DabatorAUTOR REVIEW
    [08.09.14 23:02:01]
    »

    @nicole33: Mulțumesc. Sper și eu dar mă cunosc atât de bine...

    le_maitre
    [09.09.14 00:45:25]
    »

    @D'Abateur: Monşer, primeşte rogu-te de la subsemnatul un vot maxim asezonat cu urări de excelenţă pe mai departe şi plăcerea de a citi un review mai altfel despre o unitate de cazare!

    Cu fiecare impresie stilu-ţi este augmentat de manipulări facile ale slovelor... mare lucru!

    P. S 1 Nu te mai gândi la Senatori, vezi ce-i pe la nivelul Praetorilor

    P. S. 2 Waiting for "masa şi dansul" celebraţionale!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    dorgo
    [09.09.14 15:55:25]
    »

    @Dabator: era o completare la ce ziceai, ca "Sunt uimit cati romani cuceresc in ghilimele Grecia"... statistica cu "incoming"-ul, adica cu cei un milion de straini ce ne calca tara, am auzit-o si eu, n-o cred, oricum ultimul loc din UE, la turism, nu ni-l ia nimeni, e batut in piroane, avem si noi ceva numai al nostru... da, suntem pe locul 67 la recomandari si UE are 25 de tari (parca), suntem spre coada-cozii, cu toate ca avem cea mai frumoasa cascada din lume?? (Bigar) (poate cand seaca Niagara si Iguazu) cea mai frumoasa salina din Europa?? (Turda) (s-o fi scufundat Wielicka?), oare cine lanseaza asemenea gogosi? Ca sa vina strainu' o singura data si-apoi niciodata?

    DabatorAUTOR REVIEW
    [09.09.14 21:36:33]
    »

    @le_maitre: Merci beaucoup, mon cher ami.

    Mare greșeală faci că mă votezi. Mă încurajezi să mai scriu, ceea ce poate fi un adevărat dezastru.

    Deși flatat știu că nu e chiar cum spui. Un lucru pot însă să garantez: chiar dacă articolul nu a ieșit așa cum mi-am dorit, în inima și sufletul meu chiar am fost impresionat de acest hotel, să-i spun ciudat.

    Ciudat pentru că a fost altfel decât oriunde în altă parte, mi-a (ne-a, căci toți am fost impresionați) dat o stare de bine nemaiîntâlnită.

    Această stare nu o pot crea nici mărimea camerei, nici piscina cu jacuzzi, nici munții de mâncare și râurile de băuturi de la AI, ci doar oamenii. De fiecare dată când îi întâlnesc (din ce în ce mai rar) vreau să subliniez acest lucru.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    DabatorAUTOR REVIEW
    [09.09.14 23:16:02]
    »

    @dorgo: Acum înțeleg legătura, doar că nu ziceam eu ci prietenii mei dragi Dan&Ema.

    Locul 67 era în lume, nu în UE dar (mulți dintre) ziariștii români nu reușesc să transmită informația corect. O preiau și ei și o transmit așa cum au posibilitatea.

    Iar în Grecia cu siguranță au fost mult mai mulți turiști români decât în statistici. În Grecia spre deosebire de alte țări se aranjează de multe ori cu proprietarul hotelului/vilei și nu mai trece prin agenție de turism.

    Toate cunoștințele mele din Grecia mi-au spus că anul acesta au fost în Grecia mai mulți români ca niciodată. Ok, este o observație empirică, dar nu mult mai empirică decât statisticile de mai sus.

    Cu Bigar nu ai dreptate. Este adevărat - uite aici! . Păcat că nu profităm de acest lucru. Crezi că celelalte țări dacă au o astfel de ocazie nu o exploatează? Ba mai mult, exploatează orice seamănă mai mult sau mai puțin cu o cascadă. Doar ai experiența din Lefkada - am avut-o și eu. Și am mai avut și experiența cu Turgut Șelalesi. Dacă nu ne promovăm, nu exploatăm obiectivele turistice măcar să nu ni le denigrăm.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    dorgo
    [10.09.14 07:43:06]
    »

    @Dabator: Felicitari pentru ascensiune!!!... O meriti din plin, ti-ai facut-o cu mana ta ce n-are astampar pe taste... Noi nu denigram tara, ceea ce scriem si discutam noi aici, o ridica, dar din pacate, totul ramane doar intre noi, nu "transpira" in lumea larga (care ne vede cum ne vede), caci AFA, ca si celelalte saituri turistice autohtone, e ca un cenaclu turistic, un cerc inchis citit doar de noi cei cateva mii de uzei romani si foarte putini straini, e un fel de sait de intr-ajutorare turistica intre romani fara studii in acest domeniu (deci apar si greseli) (nu se citesc nici review-urile specialistilor din turism, salariati pentru a scrie, sunt deja prea multe informatii-si prea putini bani pt. calatorii) adica pe saitul nostru, romanii scriu, romanii citesc si-si paseaza informatii si oportunitati... dar crede-ma ca am umblat mult printre agentii turistice, oameni din turism, hoteluri, statiuni balneare, etc, si nimeni nu stia de AFA sau de "dorgo" sau "iulianic"... le-am zis ca e cel mai tare sait de informare din tara, degeaba!... ei urmareau soar sa-si vanda marfa... cam aceeasi peste tot... Grecia, Bulgaria, Turcia si cateva orase turistice din Europa sau circuite, croaziere, etc... dupa ce-am scris pe un colt de hartie numele saitului si am scris despre Thassos, Nisipuri, Paris, Venetia, etc, au mau inceput sa citeasca unii si altii (dar li s-a parut greu de retinut lungimea cuvantului amfostacolo... daca era ceva de genul (...), il retineau imediat... este o avalansa atat de mare de nume, poze, bloguri, saituri, hoteluri, agentii, filme youtube, (pe google), si alte nume ce apartin de organisme oficiale, incat a cauta AFA in lumea turismului actual e ca si cum ai cauta o picatura intr-un ocean... din pacate...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    DabatorAUTOR REVIEW
    [10.09.14 08:50:40]
    »

    @Dorgo: Mă simt oarecum căci iar trebuie să te contrazic, ceea ce nu e foarte frumos. Dar cum discuția e constructivă sper să nu-ți fie cu supărare.

    Că AFA nu e foarte cunoscută afară este oarecum normal cât timp este un site exclusiv în limba română. Că nu este cunoscut în țară aici nu prea mai pot fi de acord. Tocmai eram pe trafic.ro: AFA este pe locul 86 la general (ceea ce nu e rău deloc). Trecând pe segmentul de turism acolo lucrurile stau mult mai bine: pe locul 2 la site-uri de turism și pe LOCUL 1 la Ghiduri Turistice – adică acolo unde îi este locul. Iar la ghiduri turistice este AFA apoi următoarele 9 locuri la un loc nu strâng împreună traficul AFA.

    Că sunt agenți de tursim care nu au auzit de AFA – asta e lacună profesională. De fapt NU sunt agenți de turism. Eu nu aș merge în veci cu o agenție care nu știe tripadvisor, AFA, etc. Pe ce bază îmi poate oferi recomandările: pe viteza vântului, poziția stelelor?

    Cât despre @dorgo și @iulianic spre rușinea mea nici eu nu știam nici eu absolut nimic, chit că sunt membru al site-ului din 2008.

    Te rog, nu o lua ca o ofensă, ci ca pe ignoranța unui neofit.

    Asta până acum câteva luni, când am început să fiu mai activ un pic, să citesc mai multe articole (decât cele strict necesare) și atunci am încercat să înțeleg mai bine structura site-ului, care sunt cei care scriu mai des, mai bine, mai frumos. Nici n-am participat la vreo întâlnire AFA. Doar citeam despre destinațiile care mă interesau și în măsura timpului disponibil scriam și eu câte ceva, căci așa am înțeles eu să recompensez informația primită.

    Din păcate m-a luat microbul și am început să știu puțin mai mult decât necesarul meu. Cu avantaje: am aflat despre destinații noi, interesante. Și mai ales cu dezavantaje: m-am implicat la un moment dat în lupta (altora) pentru premii, am mai făcut câte o observație. Te ia un fel de febră irațională. Eu încerc să mă dezbar de ea, să rămân doar cu partea bună.

    În rest AFA e o comunitate frumoasă și mă simt mândru că îi aparțin, urcând încet pe treptele 3 și 4 ale piramidei lui Maslow

    webmasterX
    [10.09.14 14:21:30]
    »

    Va rog pastrati discutia on topic. Orice alte discutii si presupuneri aiurea vor fi sterse. Pentru asta exista forumul.

    costy69*
    [14.09.14 21:29:07]
    »

    @Dabator: Felicitari atat pentru review cat si pentru noul "titlu".

    Recunosc ca si eu sunt unul dintre cei care sunt indragostiti de Grecia. Din pacate timpul si poate alte lucruri nu ne permit sa vedem atat cat ne-am dori din ea.

    DabatorAUTOR REVIEW
    [14.09.14 22:02:20]
    »

    @costy69: Mulțumesc mult pentru aprecieri.

    Așa este, nu avem timp mereu pentru noi și mai sunt și bugetele. Pentru mine asta a fost o dorință veche am așteptat mai bine de 5 ani să ajung acolo unde mi-am dorit.

    Și nu regret nicio clipă. De fapt ba da - regret că nu am avut mai mult timp la dispoziție.

    Zona este extrem de ofertantă, din păcate cantitatea de informație despre zonă este încă destul de mică.

    Îți urez să vizitezi cât mai multe din locurile pe care ți le dorești.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    costy69*
    [15.09.14 17:13:59]
    »

    @Dabator: Multumesc frumos, ce urari frumoase. La fel iti doresc.

    Camelia19
    [18.09.14 20:06:44]
    »

    Felicitari pentru articol. Intr-adevar peloponezul e special, mai ales Nafplio pe care am avut onoarea sa-l vizitez anul acesta.

    DabatorAUTOR REVIEW
    [18.09.14 20:53:53]
    »

    @Camelia19: Mulțumesc pentru aprecieri.

    Ți-am admirat la rându-mi articolele despre Ciclade pentru care te felicit și aici.

    Să scrii și despre Nafplio. Sunt de acord cu tine că este un oraș de excepție. Majoritatea grecilor îl cred așa și știu ei ce știu.

    Totuși Peloponezul în sine este un miracol - nu se oprește la Nafplio.

    Îți recomand și excelenta serie de articole a @dana2104.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [24.09.14 15:42:21]
    »

    Multumim pentru frumoasele relatari, informatii si sfaturi oferite, ca intotdeauna exacte, interesante si utile.

    DabatorAUTOR REVIEW
    [24.09.14 22:34:33]
    »

    @calatorul50: Hei călătorule, mulțumesc de 50 de ori pentru vizita ta!

    calatorul
    [19.12.14 15:26:31]
    »

    @Dabator - Multumesc pentru votul acordat articolului meu despre Lefkada. Sarbatori cu bucurie.

    Bmona
    [20.08.15 09:44:43]
    »

    Felicitari! Pentru stilul de a scrie, pentru cel de a evoca, pentru alegerea de a alege (a se citi de fapt a "respecta") vacanta!

    Aceasta locatie m-a cucerit pe deplin!

    Toate cele bune!

    DabatorAUTOR REVIEW
    [21.08.15 10:49:45]
    »

    @Bmona: Mulțumesc foarte mult pentru aprecieri. Chiar m-am simțit minunat.

    Un bun prieten de al meu, a stat la același hotel anul acesta în iunie (ba chiar l-am ajutat să primească un preț mai bun vorbind cu proprietarul). A fost și el încântat și a confirmat valoarea hotelului.

    Iată că te poți simți foarte bine și în hoteluri care nu sunt de 4* sau 5*. Sigur, depinde însă și de pretenții.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Bmona
    [21.08.15 10:58:42]
    »

    @Dabator -

    Da, am incercat si noi sa mergem aici dar a fost prea din scurt... in viitor sigur vom face macar o minivacanta aici!

    Scuze pentru repetitia/ pleonasmul: "alegerea de a alege"... nu stiu cum de nu am vazut la timp si nu am editat ecoul de mai sus!

    DabatorAUTOR REVIEW
    [22.08.15 23:34:36]
    »

    @Bmona: Îți doresc din tot sufletul o vacanță aici. Merită! Eu am așteptat câțiva ani să ajung aici și mi s-a îndeplinit visul. Iar realitatea a fost peste orice visare. Acum mă gândesc la alte destinații unde voi ajunge, poate, cu ceva noroc și răbdare... Sau nu. Vedem, timpul le rezolvă într-un fel sau altul pe toate.

    Bmona
    [23.08.15 18:28:17]
    »

    @Dabator - Multumesc mult!

    Si eu iti doresc vacante minunate... de la vis la realitate!

    Toate cele bune!

    adrianaglogo
    [14.11.17 19:52:45]
    »

    @Dabator: Vai, ce mult mi-a placut!

    Si articolul dar si conceptul "Ghecia mea "

    Deci si copilasului i-a placut si s-a simtit in Grecia ca acasa si si-a insusit-o.

    DabatorAUTOR REVIEW
    [14.11.17 20:27:08]
    »

    @adrianaglogo: Mulțumesc pentru aprecieri. Conceptul în sine poate fi asimilat multor pasionați de Grecia.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adrianaglogo, Bmona, calatorul, Camelia19, costy69*, Dan&Ema, dorgo, nicole33

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089657068252563 sec
    ecranul dvs: 1 x 1