ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.03.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Zadar(nic) ma uit spre... Liburnia!

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa doua zile, am parasit zona lacurilor Plitvice din Croatia (vezi rw aici si aici), o destinatie feerica ce trebuie neaparat vizitata.

Drumul spre orasul Zadar a fost spectaculos, printre munti stancosi la altitudine, peisaje aride, tunele circulabile pe ambele sensuri, subterane sapate in munte lungi de 6 kilometri (Sveti Rock, inaugurat in anul 2003), dar, mai multe amanunte aici : ziua a IV-a - vezi impresii.

In cele din urma, masina prindea aripi simtind mirosul marii, ca o corabie de panze umflata de vant. Voia, mai degraba, sa ne impartaseasca cat mai repede din parfumul infinit...

Si acum, cand scriu, mireasma acelor locuri ma bantuie si ma improspateaza cu un efect linistitor si uneori chiar euforic! :)

Revenind la drumul nostru, a fost primul contact cu o parte din Coasta Dalmatiei de Nord, cu toate acele ingrediente care pot face ca o vacanta sa fie perfecta, ca sa amintesc doar : porturile in stil venetian, abundenta castrelor romane, frumusetile naturale ale arhipelagului unic Kornati si Parcul National Krka.

Am facut un popas de cateva ore in asezarea cea mai populata din aceasta regiune, si candva, cel mai mare oras din Dalmatia.

Cu un decor rupt, parca, din Evul Mediu, Zadar-ul isi merita renumele de oras pitoresc, cu cladiri avand obloane din lemn si olane din argila, manastiri din vremuri apuse, ruine romanice si constructii venetiene - o istorie tumultoasa prezentata de catre localnici, pe fiecare stalp al vietii cotidiene.

Aici, savoarea tenului masliniu si ochii scanteietori, dezvaluie secole de convietuire cu romani, greci, turci si italieni; o societate mediteraneana ce a mostenit nu numai temperamentul, ci si simtul si rigoarea imbracamintei in arta modei.

Asadar, ramane un oras zgomotos, ai carui cetateni au trecut peste traumele razboiului etnic din anii '90, majoritatea pagubelor fiind uitate, orasul devenind infloritor.

Centrul orasului este situat pe o peninsula ingusta indreptata spre canalul Zadarski, o insula afrodisiaca ce atrage atentia prin forma de inima ce masoara aproximativ 110.000 metri patrati.

O sa-ncerc sa va plimb prin aceasta urbe, urmand itinerariul meu, incepand cu constructiile moderne realizate pe promenada marii.

Salutul Soarelui

,,Mica centrala electrica'' este formata din panouri solare dispuse intr-o "busola" cu diametrul de 22 de metri care are trecute cu precizie toate cele 360 de grade, modulele fotovoltaice folosesc energia solara pentru a ilumina intreaga faleza din Zadar.

Cele 300 de panouri solare stratificate sunt incadrate de un inel cromat si reprezinta o ,,inginerie'' fascinanta a sistemului solar, un calendar astrologic cu toate punctele cardinale, inclusiv cele intermediare, in care sunt inscrise numele tuturor sfintilor ce vegheaza Zadar-ul.

De asemenea, se face o declinatie a soarelui de pe fiecare meridian, in functie de cercul imaginar situat la mijlocul distantei dintre poli, Ecuatorul.

Ideea ii apartine profesorului de la Scoala Maritima din localitate, Maximus Clare, ce a stabilit acest scenariul concomitent cu elementele solare.

Ceea ce este cu adevarat interesant, este efectul dat de reflectia razelor solare la apus, discul incandescent transformandu-se intr-un spectacol grandios de lumini.

Orga marina

Realizata de un cunoscut arhitect croat, Nicola Basic, instalatia artistica pune in valoare maretia naturii, inca din aprilie 2005.

Prin andocare a folosit tuburi sonore de lungimi diferite, asemanatoare acelor instrumente muzicale complexe, folosind vuietul marii ce vibreaza la loviturile valurilor. Cand acestea iau amploare, fie din cauza vantului, fie a siajului vreunui vapor, sunetele urca armonios, din ce in ce mai sus!

Pe o distanta de 100 de metri, cheiul este prevazut cu gauri, iar contra-treptele sunt prevazute cu portiuni determinate, ce lasa loc sunetului ca cele produse de un flaut.

Concertul are conotatii diferite, frecventa notelor muzicale fiind deseori in armonie cu natura.

Manastirea Sfantul Francis (orar 9-18, pret: 15 kuna)

Am lasat in urma cantecul marii si faleza Zadar-ului indreptandu-ma spre coltul vestic al orasului.

Asa cum a fost mentionat in analele istorice ecumenice de la inceputul secolului al XII-lea, o manastire din noua ordine franciscana a fost construita inca din anul 1130, asa cum a fost inregistrata de catre biograful Tomo Celan.

Considerata cea mai veche manastire franciscana de pe coasta de est a Mării Adriatice, a fost sfintita in anul 1280, in acelasi timp, cand biserica Dominicana de pe partea opusa a orasului, devenea cea mai veche cladire sacrala gotica din Dalmatia.

Constructia initiala s-a bazat pe un stil gotic timpuriu, portalul si o mare parte din fronton este flancat de doua intrari de dimensiuni mai mici.

Fatada in stil baroc a schimbat aspectul asezarii monahale, reconstructia in acest stil fiind vizibila la intrare si-n sanctuarul impartit in trei parti.

In mijlocul secolului al XV-lea, marele maestru al sculpturii Juraj Dalmatinac (George din Dalmatia) a decorat altarul cu trei arcade in stil gotic floral.

Loja corului sculptata din lemn este realizarea maestrului Ivan, fiul regretatului Jakov de Borgo Sansepolcro, lucrare conceputa langa Venetia, in anul 1394, transferata ulterior in sanctuar.

In a doua jumatate a secolului al XV-lea, capela familiei Detrico a fost adaugata pe latura de nord, calitatea artistica, in special blazonul conventional fiind atribuit maestrului Nicolae din Florenta.

Barocului tarziu i se alatura altarele din marmura, in special altarul principal, ridicate in anul 1672 la cererea celebrului arhitect venetian Baldasare Longhena.

Mesterii locali Trifunic si Stijovic au anexat manastirii in anul 1556, diferite anexe monahale pe latura de est (in dreptul clopotnitei), de sud si de vest.

Sacristia este probabil cea mai celebra!

Denumita si ,,Sala capitularii'', aici s-a semnat Tratatul de la Zadar din anul 1358, prin care regele Ludovic de Anjou, forta pretentiile venetienilor asupra coastei dalmate.

Clopotnita a fost ridicata in partea de est a sanctuarului in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Manastirea dispune de o biblioteca care contine mai mult de 40.000 de volume, cu manuscrise si texte medievale pictate. La parterul aripii de vest se afla trezoreria, care detine lucrari extrem de valoroase de arta ar trebui sa subliniez un crucifix mare datat din secolul al XII-lea ce-l reprezinta pe Mantuitor sculptat si pictat in relief, de asa numitul poliptic din Ugljan, o pictura rafinata in stil gotic.

Biserica Sfantul Nicolae:

Aproape de Manastirea Sfantului Francisc, ceva mai la nord spre varful peninsulei, se afla Biserica Sfantul Nicolae ridicata in anul 1760.

Constructia in stil gotic devreme este, din pacate, un proiect neterminat al arhitectului A. Piovensano, considerat cel mai pretentios proiect in oras la acea vreme.

Deosebit de impresionant este interiorul cu trei nave, impodobite cu ornamente in stil baroc, cu galerii mari (matronea).

Sfantul lacas de cult a fost transformat in anul 1798 intr-un spital militar si apoi intr-o cazarma, perioada de neglijare generala, fiind renovata abia in anii 1980.

In fosta manastire exista un turn-clopotnita de cinci etaje in forme romanice, iar odata cu constructia de noi metereze renascentiste in mijlocul secolului al XVI-lea, partea de vest a devenit parc municipal.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, cladirea a devenit Clubul Ofiterilor din acest judet.

De mentionat, ca o parte dintre ruine sunt gazduite spre conservare in atelierele Muzeului de Arheologie.

 

Am urmat drumul ingust printre ulitele Brace Bersa, Brace Bilsic, Casa de Ricovero din 1883, Alessandra Paravije... pana-n locul in care detinutii isi executau supliciul la stalpul infamiei.

Coloana din piatra calcaroasa era destinata caznelor condamnatilor, metodele fizice ale torturii fiind aratate in mod public.

Nu ratati una dintre cele mai mari coloane romane, care poarta inca urmele lanturilor folosite pentru eretici, expusi oprobriului public.

Forumul roman construit ca fortificatie in secolul I se afla in piata centrala si dispunea de dimensiuni ample, 95x45 de metri, cu trei intrari dispuse in partea nordica (Jupiter), sudica (Juno) si estica (Minerva). Castrul rectangular prezenta aceleasi reguli stricte, cu doua columne semicirculare (cardus maximus si decumanus maximus), orientate de la est la vest. Acestea imparteau perimetrul taberei in patru cvartale cu un praetorium (resedinta guvernatorului) asezat in mijloc. Masivitatea coloanelor se observa si-n zilele noastre, ruinele acestora, cat si sarcofagele din piatra fiind expuse in aer liber.

Complexul arhitectural al arhiepiscopiei

Nucleul complexului este format din Biserica Sfanta Anastasia, catedrala si Biserica Sfantul Petru.

Constructia acestor structuri a inceput in stadiul incipient al crestinismului, mai exact in secolele IV si V, palatul episcopal fiind construit in aceeasi perioada.

Biserica Sfanta Anastasia este sediul Arhiepiscopiei Catolice din Zadar, fiind o incununare a talentului diplomatic al lui Donatus, episcop de Zadar ce a primit un cadou valoros - moastele crestine ale mucenitei Anastasia, care sunt inca pastrate in sarcofag de marmura originala.

In anul 1177 basilica a fost sfintita de catre Papa Alexandru al II-lea si puteti observa o placa comemorativa dedicata acestui eveniment.

Considerata cea mai importanta catedrala (Stosija) din Dalmatia, aceasta cuprinde un interior impartit in trei parti, intre altar si pronaos, fiecare avand sase perechi de coloane.

Exteriorul poligonal din partea estica ii este dedicat sanctuarului semicircular, cu pardoseala de mozaic, pastrat pana-n prezent.

Fatada ornamentala are trei porti care duc spre un interior imens cu trei abside pe un front monumental, impodobit in stil romanic.

Trei portaluri sunt decorate cu sculpturi din secolul al XII-lea, luneta centrala cuprinde figuri in stil gotic a Fecioarei Maria si Sfanta Anastasia, realizari ale anului 1324.

In partea din spate, deasupra pupitrului episcopal, se gasesc fresce din secolul al XIII-lea, infatisandu-l pe Sfantul Donatus si un ciborium folosit la Sfanta Impartasanie datand din anul 1340.

Turnul cu clopot a fost adaugat abia la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre un arhitect englez, care s-ar putea fi fost inspirat de aceeasi constructie de pe Insula Rab, aflata mai la nord.

Bombardamentele din timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, cat si cele sarbe din anii '90, a lasat amprente asupra edificiului cultural, mai ceva ca tentativa de distrugere a cruciatilor din secolul al XIII-lea.

Biserica Sfantul Donatus : (orar 9 - 21)

Capodopera bizantina denumita initial Biserica Sfintei Treimi, se afla pe strada Trojstva numarul 9, considerata simbolul orasului inca din secolul al IX-lea.

La prima vedere, pare o cladire ciudata, in plan circular, cu un sanctuar conceput de catre Arhiepiscopul Mafeo Valaresse.

De fapt, biserica are reputatia asemanarii celei din Aachen, acolo unde sfantul irlandez Donat, a avut ca misiune incoronarea ,,parintelui mitologic'' al Europei, Carol cel Mare.

Intrarea din partea sudica este inchisa (in fata Pietii Narodni), insa se poate intra din dreptul forumului roman, poarta construita in anul 1748 de catre Arhiepiscopul Vicko Zmajevic. Constructia a fost terminata in 1892 in stil neo-romanic.

Sanctuarul pastreaza frumusetea frescelor partial originale, mai ales in partea de nord, reprezentand fragmente din Nasterea Domnului.

Altarul principal in stil gotit infaptuit in secolul al XVIII-lea este impodobit cu patru sculpturi valoroase realizate de maestrul venetian Alviso Tagliapietro, ilustrand cei patru protectori sfinti ai urbei : Sfânta Anastasia, Sfântul Donatus, Sfântul Zolius si Sfântul Simon.

Exteriorul pastreaza formele neo-clasice adaugate in prima jumatate a secolului al XIX-lea, dar interiorul ofera o acustica perfecta pentru concertele de muzica clasica ce au loc in timpul sezonului, monolitul bizantin nefunctionand de multi ani ca... biserica.

Avand o relatie speciala cu Croatia si militand necontenit pentru suveranitatea ei, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat bazilica pe 9 iunie 2003, in ultima sa zi de sedere, din cele trei intrevederi.

Muzeul Arheologic

In apropiere, se afla muzeul fondat in anul 1832 cu un orar intre 9 - 20:30.

In cel mai vechi muzeu de genul acesta din Croatia, sunt expuse vestigii arheologice incepand din secolul al VII-lea, exponate neolitice si liburniene (acesta din urma fiind numele vechi dat orasului), o colectie ce precede materialul arheologic din paleolitic, neolitic si din epoca bronzului. artefacte din epoca romana si preistorica, aflate la primul etaj

Artefactele contin arme vechi de pe vremea primilor regi croati, bijuterii din aur si argint, sculpturi ciudate in piatra si vase din lut de diferite forme.

La mica distanta in josul strazii se afla Piata Narodni , cea mai impotanta din oras, vegheata de turnul de paza dotat cu clopote, construit de catre venetieni in secolul al XVI-lea.

Principalul loc public, incercuit de fortificatii, face legatura cu promenada falezei, fiind considerat centrul vechi al orasului cu cafenele in aer liber, galerii si un sirag de magazine dedicate simbolurilor tarii, transformate in suveniruri. Preturile sunt mai mult decat convenabile si m-am felicitat ulterior de alegerea facuta.

Nimic nu se compara sa savurezi un cappuccino (9 kuna), o inghetata (7 kuna) sau o pizza (12 kuna), alaturi de o bere rece (15 kuna), chiar in locul in care armura romanilor sau a venetienilor straluceau sub soarele Dalmatiei de Nord.

Parasind Štroka Ulita, o strada dreapta ce traverseaza orasul vechi, am urmat calea estica intalnind Biserica Sfantul Simeon, atractia principala fiind sarcofagul din aur al Sfantului, opera bijutierului milanez Francesco da Sesto.

Gurile rele locale afirma ca, imparateasa Elisabeta a Ungariei a taiat unul din degetele Dreptului Simeon, cel care a primit în mainile sale pe pruncul Iisus si care a binecuvantat pe Nascatoarea lui Dumnezeu.

Piata Krševana

Se afla in apropierea Portii Marine, acolo unde se intalnesc strazile Papa Alexandru al III-lea si Brne Krnarutića.

Vadit interesant este omagiul adus scriitorului local renascentist, Petar Zoranić (1508 - 1569), reprezentat sculptural in intregime pe un piedestal cam sobru, dupa parerea mea.

Apreciat ca fiind cel mai important scriitor dalmat, a publicat primul roman croat in anul 1569, denumit ,,Planine''.

Fictiunea in proza pastoral-alegorica a inceput in anul 1538, contine 24 de capitole si este o pledoarie pentru muntii acestei tari (planine = munti), dar, ce-i mai important, se vrea o aparare a limbii croate, care este unul dintre cele mai importante atribute ale acestei piese.

Piata te ademeneste cu magazine dedicate suvenirurilor, de-a lungul Bisericii Sfantului Grisogono si un loc de relaxare : restaurantul Zadar Jadera (restorani-zadar.hr) ce combina, de obicei, o alegere de specialitati dalmate si fructe de mare, un amestec sanatos de peste, carne si legume.

Poarta marina

Pana sa ajungem la poarta principala ce da spre portul Fosa, pe partea dreapta a strazii Poljana Papa Alexandra al III-lea, se afla Muzeul National, avand un orar cam ciudat. De luni pana vineri intre orele 9-15, miercurea intre 9-12 si 17-19 si-n zilele de sambata si duminica turistii sa-si vada de alte oportunitati, deoarece muzeul este inchis! :)

Pentru a comemora Batalia de la Leparito, venetienii au construit in anul 1573 aceasta poarta ornamentata, langa o garnizoana activa pana in secolul al XVIII-lea.

In interiorul fortificatiei, poarta il ilustreaza pe patronul spiritual al orasului, Sfantul Grisogono, sculptat calare in interiorul unui blazon, usor deteriorat.

Pe partea exterioara, doi ingeri sustin un leu inaripat, simbol traditional venetian al Sfantului Marcu Evanghelistul.

Leul grifon dateaza in cultura venetiana din anul 1268, aici fiind reprezentat obscur si uzat, probabil de vicisitudinile vremurilor si trecutul umanitatii.

Din portul Fosa, compania navala Jadrolinija, fondata in anul 1882 in orasul Rijeka, ofera croaziere spre Trogir, Split si Dubrovnik.

Oportunitatile turistice din afara orasului ar fi statiunile Vodice si Primosten, orasul important din punct de vedere istoric, Nin, aproape disparut de pe harta datorita venetienilor care, in anul 1570, s-au temut sa nu cada sub stapanire otomana; in zilele noastre, ocolit de majoritatea turistilor in drumul spre statiunile din sud.

Nu ratati orasul Sibenik, cel mai croat oras de pe coasta si evident, Insulele Kornati si Parcul National Krka!

 

Vacante frumoase!


[fb]
---
Trimis de Marian Preda in 12.10.14 13:48:21
Validat / Publicat: 12.10.14 17:53:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.

VIZUALIZĂRI: 5259 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marian Preda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Autocesta spre Zadar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster
[12.10.14 15:42:14]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

amero
[12.10.14 18:07:50]
»

am deschis lista voturilor si i-au notite pentru viitoarea mea destinatie. felicitari ptr. rew.

puiutea
[12.10.14 18:55:36]
»

Maestre, ne delectezi - ca întotdeauna - cu toate "bunătățile" occidentului (și nu numai) ! Cred că s-ar putea "naviga" prin obiectivele descrise de dvs. cu ochii închiși, atât sunt de precise. M-am înscris și eu în grămada care v-a trecut la favorite! Mai așteptăm și mulțumim!

Marian PredaAUTOR REVIEW
[12.10.14 19:13:08]
»

@webmaster -

Iti multumesc, web!

Seara faina!

Dan&Ema
[12.10.14 19:16:48]
»

Foarte reusita prezentarea. Un mini ghid autentic. Ce multe onformatii valoroase ne-ati prezentat despre acest scurt..... popas.

Asteptam cu interes si alte articole despre vacante frumoase.

dan

Marian PredaAUTOR REVIEW
[12.10.14 19:34:37]
»

@amero -

Ma simt intens satisfacut de votul... uninominal!

Ca tot se apropie alegerile, nu?!

Prietena draga, daca tot ajungi pe aceste meleaguri, iti recomand si Golful Kvarner, presarat cu insulite ce leaga Peninsula Istria.

Intinderea golfului ofera adapost datorita Muntilor Ucka, ce tin la distanta vanturile aspre, iar turismul autohton este compatibil cu riviera Opatija- Lovran .De asemenea , iti recomand insulele Krk si Rab , cele mai atragatoare din aceasta tara.

Pe continent, ca sa zic asa, singurul oras important ar fi Rijeka, al treilea ca marime din Croatia si pe care l-am ratat si eu! Poate...

Iti multumesc pentru toate urarile! Toate bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Marian PredaAUTOR REVIEW
[12.10.14 19:43:54]
»

@puiutea -

Sunt doar o persoana care aduce contributii acestui site! Cat de indrumatoare vor fi, ... vom vedea!

Va multumesc pentru cuvintele frumoase si semnele de apreciere din ultimul timp, acest fapt, ma incurajeaza spre a impartasii, stimulat de colegi ca dvs, din experientele mele turistice.

Vacante frumoase, oriunde si oricand!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Marian PredaAUTOR REVIEW
[12.10.14 19:48:37]
»

@Dan&Ema -

Multumesc pentru gratulație!

Toate cele bune!

buterfly*
[13.10.14 08:16:12]
»

ce sa spun... ca de obicei de nota 10!

Marian PredaAUTOR REVIEW
[13.10.14 17:35:30]
»

@buterfly -

Esti profesorul meu preferat! Ca sa fiu de nota 10, conceptul articolului trebuia sa fie mai bine structurat, mai interesant, nu stiu, mai demn de atentie, nu?

Recunosc ca spre final m-am grabit si... m-am pripit!

Iti multumesc pentru atitudinea de bunăvoință si sunt convins ca in cuvintele tale se odihneste... adevarul!

All the best!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
danamandache
[13.10.14 20:29:43]
»

Esti senzational, Marian! Transmiti multa caldura, dragoste si oferi informatii utile! Ai si de la mine nota 10!!!

Marian PredaAUTOR REVIEW
[13.10.14 21:44:00]
»

@danamandache -

Cine sunt eu sa-mi aleg profesorii?! Toti imi sunteti dragi!

Iti multumesc, stimata colega si prietena!

webmasterX
[05.03.15 09:28:50]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în... Zadar" (deja existentă pe sait), care va grupa, de acum înainte, toate recomandările de călătorie din această zonă

elviramvio
[25.08.16 09:22:47]
»

@Marian Preda:

Super, citit si votat acum cand fac planuri pentru Zadar - sper sa nu fie in zadar! Scrii atat de bine ca se simte lipsa ta si a articolelor tale pe aici. Sincer, articolul tau si al Crismis, m-au convins sa caut cazare acolo pentru viitorul concediu mai lung si deja am studiat ofertele; cred ca in curand, cand aflu intre ce date are concediul sotul, chiar rezerv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, buterfly*, Dan&Ema, danamandache, elviramvio, Marian Preda
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Zadar și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075929880142212 sec
    ecranul dvs: 1 x 1