ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2011
DURATA: 1 zile
prieteni
6 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Dormit în Austria, plimbat în Germania

TIPĂREȘTE URM de aici

Si cum tot ce e frumos se termin repede si excursia noastra se apropie de sfarsit. A mai ramas o zi si asta trebuia sa fie cea mai dulce si de neuitat. Pentru asta aveam in program o deplasare la un magazin al celebrei fabrici de ciocolata, Milka si o scurta vizita in orasul Lindau din Germania, de pe malul lacului Bodensee.

Milka, isi are originea in Elvetia si a devenit un produs international foarte apreciat de cei mici, dar si de cei mari. Sa-i fi vazut pe cei mari ce-si mai umpleau cosurile cu tot felul de dulcegarii, pe care cica le cumparau pentru cei mici. Mici sau mari cu totii ne bucuram de bunatatile create de ciocolatierul elvetian Philippe Suchard care, in 1824, a deschis o ciocolaterie in Neuenberg, unde produce si vinde ciocolata de casa. Mai tarziu, aceasta ciocolata va fi numita Milka, dar abia in anul 1901.

Se pare ca numele “Milka “ar fi fost un omagiu adus sopranei Milka Ternina, desi initial se spunea ca numele deriva de la cele doua componente ale renumitei ciocolate, “ Milch” si “Kakao”.

Cel care a dat numele”Milka” a fost ginerele lui Philippe Suchard, Carl-Russ Suchard, care a preluat conducerea afacerii si care o admira foarte mult pe soprana. Tot el este sic el care a adaugat laapte in compozitia ciocolatei. O fi legenda, o fi adevarat nu stim, dar stim doar ca produsele “Milka “ sunt bune si asta am dovedit si noi cei care ne-am umplut sacosele, fiecare dupa cat de bine se avea cu cantarul.

De aici am pornit spre Lindau, oras din Germania, aflat pe una dintre cele trei insule din lacul Constance si atestat documentar, de catre un calugar, in 882.

In plimbarea noastra prin oras am fost insotiti de o ghida de-a locului si care ne-a oferit ceva informatii, dar pe care, fie-mi irtat le-am cam uitat. Din ce-mi amintesc am sa va spun si anume, in perioada medievala, casele erau lipite unele de altele, iar izbucnirea unui incendiu ducea la pierderi foarte mari intrucat pompierii nu puteau ajunge in spatele acestor cladiri. O masura in acest sens a fost crearea unor coridoare, uneori foarte inguste, care sa permita accesul pompierilor. Si in plimbarea noastra am intalnit frecvent asemenea pasaje.

Un alt aspect al perioadei respective sunt balcoanele foarte inguste ce se gasesc pe fatada cladirilor si care erau de fapt toalete facute special la strada pentru ca nobilul sa priveasca trecatorii in timp ce-si rezolva necesitatile fiziologice! Balcoanele exista si acum, dar rolul lor a ramas doar decorativ.

Orasul, are o zona pietonala pe unde ne-am plimbat si noi admirand superbele cladiri medievale cu picturi pe fatade si numeroase decoratiuni din lemn. Una dintre cele mai frumoase cladiri este vechea primarie, construita intre 1422 si 1436, in mijlocul unei podgorii. In prezent cladirea este folosita pentru birouri si poate fi admirat doar exteriorul.

Am continuaat plimbarea si am ajuns la biserica Sf. Petru, construita in sec. al Xlea si unde ghida ne-a indemnat sa intram pentru a vedea frescele ce infatiseaza aspecte din viata Sf Petru, realizate de Hans Holbein cel Batran (1465-1524), un pictor german din perioada Renasterii.

Ne-am intors pe malul lacului, in zona portului, acolo unde intrarea in port dar si lacul par a fi aparate de statuia imensa a unui leu asezat, ce reprezinta simbolul Bavariei, situata pe un soclu imens. De partea cealalta se afla un far, despre care am aflat ca ar fi singurul din Bavaria.

Ne desparteam de Lindau si de lacul Constance, aici pe malul lacului, dar autocarul ne astepta pentru ca o parte dintre noi mai doreau sa faca si ceva cumparaturi. A doua zi urma sa plecam spre casa, unii cu autocarul, unii cu masina proprie, asa cum venise.

Drumul nostru avea sa fie putin mai lung pentru ca ne doream sa facem o scurta pauza la castelul Neuschwanstein.


[fb]
---
Trimis de DOINITA in 26.02.18 19:10:23
Validat / Publicat: 26.02.18 22:13:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 863 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Detalii de pe fatada vechii primarii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[25.04.18 16:10:38]
»

@DOINITA: Un articol relaxant isotit de niste poze minunate, mai ales cele cu vechea primarie.

Felicitari, votat cu mare drag.

DOINITAAUTOR REVIEW
[25.04.18 19:50:22]
»

@mishu: Multumesc, drăguță ca intotdeauna!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂCu autocarul prin Europa - circuite diverse:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048920154571533 sec
    ecranul dvs: 1 x 1