ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.06.2010
DE Zina
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.06.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2009
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 45 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Acceptabil, insa...

TIPĂREȘTE

Am vazut ca au fost bine primite impresiile despre hotelul Auto Hogar si despre Barcelona. In acelasi timp am constatat ca nu exista impresii despre hotelul Mozart din Viena si m-am gandit ca ar fi utile cuiva, chiar daca am fost acolo anul trecut, in 2009. Precizez de la bun inceput ca voi face foarte putine referiri la preturi, fiindca s-au schimbat de atunci si ar fi mai mult o dezinformare!

TRANSPORTUL cu Austrian Airlines, Bucuresti-Viena si retur; cu taxiul de la aeroport la hotel si invers (pe atunci a costat 35 de euro cursa, cu bacsis cu tot) ; cu metroul, tramvaiul, autobuzul, prin Viena, folosind Vienna Card, abonament pe toate mijloacele de transport in comun, care conferea si reduceri la intrarea in numeroase muzee, la unele spectacole si localuri.

CAZAREA Hotelul, o cladire veche, e asezat la intersectia unei strazi foarte circulate de autoturisme si tramvaie cu o strada mai linistita. Beneficiaza de 2 statii de metrou, una spre stanga (cand iesi din hotel) - Friedensbrucke - mai la indemana, spre dreapta erau si statia de tramvai si cea de tren rapid, foarte aproape de hotel. Pe strazile din jurul hotelului-: 2 magazine Billa, un magazin Penny si 2 magazine Zielpunkt (cam ca "Albinuta" din Bucuresti). Billa cu preturi cu putin mai mari, dar cu o gama mult mai variata de produse alimentare.

Camera... Am primit intai o camera la etajul I. Inalta de 3-4 metri, cu mobila veche, dar bine intretinuta, insa cu pat dublu (cerusem paturi separate). Baia, oribila: fara fereastra, ventilatorul din gura de aerisire nu functiona, apa la dus nu avea presiune; aspectul baii ca in filmele de groaza-vopsita toata sau data cu un strat de plastic galben care acoperea totul: peretii, cada, tavanul si dusumeaua. Nu am avut frigider, de altfel nu are nici o camera, ni s-a oferit spatiu in frigiderul aflat la barul hotelului, in fata receptiei, ceea ce e clar ca nu ne-a convenit! De asemenea fara safe, ni s-a oferit spatiu in safe-ul de la receptie, ceea ce iar e incomod. Aparatul tv era cam cat unul de masina (cu 5 programe locale, un Eurosport si CNN), iar la telefonul din camera trebuia sa platesti si ca sa vorbesti cu receptia (0, 25 E/min) ! Una dintre cele doua ferestre ale camerei nu se inchidea deloc... , iar ambele ferestre dadeau spre strada cu tramvaiul care facea zgomot, ca orice tramvai, de pe la 4: 30 pana la 12 noaptea.

Am cerut schimbarea camerei. A doua zi ne-am strans iar bagajele (trebuise sa le desfacem, cat de cat) si ne-am mutat. Noua camera, la etajul 4, mult mai mica, mult mai joasa, dar cu fereastra dand intr-o curte interioara unde iti tiuiau urechile de liniste, cu baie mare, cu fereastra mare ca de camera (dar avea si ventilator, care... functiona! ), cu faianta si gresie noi. O mentiune speciala pentru paturi: moi, cu pilote si perne mari de puf, cu cearceafuri matasoase din damasc (! ). Ne-am odihnit exceptional in noua camera.

MICUL DEJUN: de nota 10. Se servea intr-o sala de la parter, langa receptie, foarte spatioasa si eleganta, linistita si intima (desi puteau manca 100 de persoane in acelasi timp). Menu-ul foarte bogat si variat: cateva feluri de mezeluri fine si cateva feluri de cascaval, taiate felii fine si etalate, fiecare sort, pe tavi elegante, ornate cu verdeturi; branza topita si branza obisnuita, omleta calda, salate cu maioneza, iaurturi, cereale de mai multe feluri: 4-5 feluri de gem natural, miere; 2-3 feluri de compot: ceai, cafea, lapte, cacao cu lapte; sucuri de fructe; 4-5 feluri de paine (de grau, de secara, graham, , cu seminte, si... azima).

Pranzul se putea lua la unul din numeroasele mici localuri, unele cu terasa in strada, cu snitele, pizza, hot-dogs etc. fiecare portie era cam 5-6 E (in 2009), dar era ca pentru 2 persoane! O mentiune absolut speciala pentru Figlschnitzel: nu se poate sa vizitezi Viena si sa nu te duci la restaurantul Figlmuller, in spatele Catedralei Sfantul Stefan, pe o straduta pe care ti-o arata oricine! Snitelul e urias, depaseste marginile unei farfurii mari, asa ca eventuala garnitura (inutila de fapt, caci nu mai incape in burtica! ) se aduce pe o alta farfurie... Nu numai ca e urias, dar e fierbinte si gustos, si, udat cu un pahar mare de bere locala, si-a meritat cei vreo 13 E pe care i-am platit atunci de persoana. Ca sa termin cu ale gurii: nu sariti peste vizita la magazinul Manner (aproape de restaurantul pomenit mai sus) si luati bomboane Mozart (pot servi si drept atentii pentru cei de acasa, se vand in pungi sau cutii de gramaje diferite, pornind de la 2 E) ; cautati pana gasiti lichiorul Mozart, de fapt o crema groasa de ciocolata alcoolizata, delicioasa (aceeasi precizare ca pentru bomboane, cea mai mica sticluta era 5 E). Pe de alta parte faimosul Sachertorte e o pacaleala, nu are nici un gust! A, si seara am mancat, ca peste tot unde mergem in voiaj, ceai, produse de patiserie, fructe.

PROGRAMUL DE VIZITE

In "clasamentul" nostru pe locul I, la distanta mare de restul, sta palatul Schonbrunn, o replica mai mica a palatului Versailles de langa Paris. Aflat in cealalta extremitate a Vienei, ne-a dus direct la el metroul "nostru", U4. Am luat cel mai scump bilet de intrare, Golden Tour, era atunci 30 E, care asigura vizita in tot palatul (40 de camere fata de 25, cu alte bilete) si acces la toate celelalte obiective din cadrul acestui complex (Muzeul Trasurilor, superbele sere, Gradina Zoologica - cea mai veche si cea mai mare din lume, organizata impecabil, cuprinzand si un acvariu uimitor- etc. ) Nu am prea inteles, inca, in ce masura ne putem expune aici impresiile din vizitele facute la obiectivele turistice si de aceea ma retin cat pot, ca sa nu depasesc limitele-daca exista!

Pe locul II, Kunsthistorische Museum- muzeul national de arta, adapostit intr-un palat superb si impunator, numai marmura alba, rosie, neagra, crem, aur, sculpturi etc. La parter- colectiile antice: egipteana, greaca si romana. La etajul I- galeria de pictura, pe o parte pictori olandezi, pe cealalta pictori italieni, de vazut "Vara"lui Archimboldo si "Nimfa si pastorul"lui Tizian, desigur si multe altele! La etajul II- Muzeul Tutunului (pipe, tabachere, porttigarete, narghilele, dulapioare pentru trabucuri, tablouri tematice, mobilier special pentru fumat, toate lucrate uimitor de migalos, din fildes, aur, argint, pietre pretioase si apartinand unor imparati sau altor membri ai familiei imperiale) ; Cabinetul numismatic-cateva sali cu zeci de vitrine de cristal continand monede, plachete, decoratii si altele, intre care moneda canadiana de 1 milion de dolari (da, da! ) cantarind 100 kg de aur! -

Urmeaza complexul Hofburg, cu: Scoala de echitatie spaniola (daca ai noroc sa vizitezi intr-o zi de antrenamente, le poti urmari) ; apartamentele imparatului Franz Iosef si imparatesei Sisi (favorita austriecilor), de un confort si cu decoratiuni mai degraba specifice unei case de industriasi burghezi decat unor imparati; colectia impresionanta de vesela si argintarie imperiala; Tezaurul habsburgic, aproape 500 de exponate uluitoare (aur, perle, pietre pretioase-diamante, safire, rubine, smaralde-, pietre semipretioase-onix, turcoaz, opal, chihlimbar etc-, sidef, coral, toate pe coroane, cruci, lanturi, decoratii, garnituri de bijuterii, pe sabii, evanghelii, haine, pantofi, manusi etc. etc. etc. ! ).

Mentiuni speciale: Palatul Belvedere (de fapt palatele, ca sunt doua), unde se poate vedea superba si faimoasa lucrare a lui Klimt, "Sarutul". Operele arhitectonice in stilul Nouveau Art (numit aici secession) : cladirea Secession purtand pe frontispiciu, sub cupola reprezentand un copac cu 3000 de frunze aurite, deviza acestui curent artistic: " Fiecarui timp-arta sa. Artei-libertatea"; Hundertwasserhaus si Hundertwasservillage, in curat spirit Gaudi. Catedrala Sfantul Stefan, din ale carei turnuri se vede cea mai frumoasa panorama a Vienei.

Deceptie: MUMOK, muzeul de arta moderna, sarac, cu exponate urate pentru gustul nostru.

Merita sa faceti: - o vizita in parcul Prater, pentru cei carora le plac atractiile de la astfel de parcuri, dar si pentru roata mare, o alta emblema a Vienei, pe langa catedrala Sfantul Stefan: - o plimbare pe promenada ce se intinde paralel cu Dunarea-Donaupromenade.

Tot ceea ce am vazut ne-a facut sa uitam micile neajunsuri de la hotel, mai ales ca am avut conditii de odihna, dupa cum am spus, excelente. Poate ca am reveni la acest hotel...

Voi adauga fotografii la impresiile mele, dupa ce voi rezolva unele probleme tehnice.


[fb]
---
Trimis de Zina in 24.06.10 13:28:40
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5284 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Asa arata prima camera... Nu va luati dupa aparente!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4900 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 45.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    magdalena
    [02.07.10 23:51:23]
    »

    Ai spus pretul pe sejur, dar pe noapte cat era camera?

    ZinaAUTOR REVIEW
    [03.07.10 18:11:21]
    »

    Bună, Magdalena! Camera a fost cam 80 E, nu îmi amintesc exact, deci vreo 560 E pentru 7 nopţi. Restul, până la 1000 E, au fost: avionul- cu Austrian Airlines, asigurările, altele, dar NU şi prânzul şi cina!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster77
    [03.07.10 20:16:20]
    »

    validat pozele, insa acestea fiind luate de pe net nu primesc pma-urile aferente.

    ZinaAUTOR REVIEW
    [04.07.10 12:53:02]
    »

    Mulţumesc: D! Nu vânez puncte, sunt mai bucuroasă că am postat pozele, simţeam că review-ul este incomplet fără ele!

    Încă o dată, felicitări pentru acest site!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    magdalena, Zina
    Alte impresii din această RUBRICĂMozart Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.035331010818481 sec
    ecranul dvs: 1 x 1