Litoralul românesc – polul distracţiei de 1 Mai

Înainte de anii 90, cu greu puteai găsi un loc liber în trenul de Constanța sau o cazare pe litoralul românesc, a urmat apoi o lungă perioadă în care turiștii au descoperit destinații externe mai atrăgătoare din multe motive în detrimentul litoralului românesc, însă în acest an tendința de revigorare a turismului românesc a continuat, grație unor programe gândite în folosul turistului, dar şi a schimbării de atitudine a celor care oferă servicii din ce în ce mai competitive şi de mai bună calitate, în concurență directă cu alte țări.

Dar nu intrăm în detalii, tot ceea ce vreau să spun dacă nu v-aţi prins până acum, este faptul că litoralul românesc începe să aibă din ce în ce mai mulţi turişti, foarte mulţi dintre ei revenind “acasă” după experienţe nu foarte plăcute pe alte meleaguri.

Deja este al doilea an consecutiv când se depăşeşte recordul turiştilor prezenţi pe litoral, aici mă refer doar la minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, când s-a aproximat o depăşire cu peste 20% a turiştilor faţă de anul trecut. La acest lucru a contribuit şi decizia de a uni cele două sărbători, o propunere interesantă venită din partea Asociaţiei Litoral Delta Dunării prin vocea sa, doamna Corina Martin, devenită certitudine prin HG decretată de domnul Ponta. De ce oare nu a venit de la ministrul de resort, doamna IMM? Dar iar mă pierd în detalii şi nu vreau.

Mamaia 2012

Mă gândeam să vă povestesc despre atracţiile de pe litoral, pentru perioada amintită, asta dacă v-aţi decis să vizitaţi litoralul românesc. Dacă nu, sunaţi-vă agentul de turism, este posibil să nu mai găsiţi camere decât în partea de sud a litoralului. Dar şi acolo avem evenimente.

Sezonul estival se deschide cu Evenimentul de lansare a FashionTv Summer Festival, unde va fi lansat şi Imnul Staţiunii Mamaia, cântat de Loredana, Cabron şi Radu Mazăre.

Masini-epoca

Tot pe 1 mai va urma parada cu maşini de epocă şi off road, motociclete, dar şi o maşină care v-a participa la Raliul Deltei, probabil aceeaşi maşină care a fost prezentă şi la TTR. În funcţie de gradul de ocupare al staţiunilor din sud, această paradă va include şi sudul litoralului.

Vor urma concerte în toate cluburile din Mamaia, susținute de Corina, Pepe, Cabron, CRBL, Resident DJ şi mulţi alţii.

În faţa clubului EGO, pe toată perioada minivacanţei, turiştii vor putea admira maşini ale celor mai renumite branduri din domeniu sub sigla “Expo Car Show”.

Pe plaja Venus va avea loc un Megaparty pe 1,2, şi 3 mai susţinut de cele mai în vogă trupe româneşti, iar în Mangalia pe 4 mai va avea loc Slujba de înviere, urmată de lansarea de lampioane sub egida “Lumina care vine se întoarce la ceruri”

Tot în Mangalia, până pe 5 mai, la Casa de Cultură va avea loc un cor de muzică bisericească.

în Eforie se va sărbători pe 1 mai Ziua internaţională a muncii şi deschiderea sezonului estival, urmată de o petrecere câmpenească şi de concerte pop rock.

Pe 2 mai va avea loc „Crosul Litoralului”, competiţie organizată la nivel naţional de către cluburile de profil, dar şi un concurs de ciclism cu foarte multe premii.

Sursa: Asociaţia Litoral Delta Dunării

Dacă v-am convins, vă aşteptăm cu încredere pe litoralul românesc, mai ales că pentru acea perioadă se anunţă vreme foarte frumoasă şi temperaturi ridicate, iar dacă nu, vă dorim o minivacanţă frumoasă oriunde alegeţi să o petreceţi!

Cu drag pentru voi, Ovidiu

[shareB]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.