Poze Descoperă Oslo / OSLO — by geani anto [pg. 3 / 5]

P14 [AUG-2022] Sala Hardrada, cu un aer medieval, este numita astfel dupa numele regelui Harald Hardrada. Peretii sun acoperiti cu doua tapiserii proiectate de Axel Revold. Una infatiseaza batalia de la Stamford Bridge din 1066, unde Harald Hardrada a cazut si cealalta il infatiseaza pe rege calare, prin Oslo.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2022] Camera Strorstein este folosita la intalniri informale, sedinte ale consiliului municipal. Peretele de nord se numeste Zidul norvegian, pe acesta fiind desenate diverse motive din istoria norvegiei.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Peretele sudic, numit Peretele francez, gazduieste pictura murala ,,Drepturile Omului” a lui Aage Storstein, care reprezinta nasterea ideii de libertate: o torta aprinsa impreuna cu „drepturile omului” este adusa in Norvegia, intinzandu-se si pe peretii vecini.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Peretele sudic, numit Peretele francez, gazduieste pictura murala ,,Drepturile Omului” a lui Aage Storstein, care reprezinta nasterea ideii de libertate: o torta aprinsa impreuna cu „drepturile omului” este adusa in Norvegia, intinzandu-se si pe peretii vecini.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] Sala de Consiliu (Bystyresalen) are forma semicirculara, este imbracata in lemn de stejar si o tesatura rosie din damasc acopera peretii. In mijlocul tapiseriei albastre apare Sfantul patron al orasului Oslo, Sfantul Hallvard, stand pe tronul sau, avand deasupra cele 7 Virtuti.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] In Camera Krogh peretele de nord ilustreaza un peisaj rural de-a lungul anotimpurilor in schimbare. Tot pe acest perete, contopindu-se cu restul picturii, in partea de sus, este o imagine a unui lagar de prizonieri de razboi si insecte uriase amenintatoare, simbolizand dusmanul.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] Camera Krogh este folosita pentru activitati politice informale, sedinte ale consiliului local. Peretii acestei incaperi sunt acoperiti cu desene ce ii apartin lui Per Krogh, peretele de sud infatisand viata oamenilor cu activitatile specifice din mediul urban.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2022] Camera Krogh este folosita pentru activitati politice informale, sedinte ale consiliului local. Peretii acestei incaperi sunt acoperiti cu desene ce ii apartin lui Per Krogh, peretele de sud infatisand viata oamenilor cu activitatile specifice din mediul urban.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2022] In Bankettsalen (Salonul de banchet) accesul era oprit, putandu-l admira doar din usa. Aceasta sala este dominata de portretele tuturor regilor Norvegiei, care se afla insa pe peretele vestic, exact pe latura la care nu aveam vizibilitate.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2022] In Bankettsalen (Salonul de banchet) accesul era oprit, putandu-l admira doar din usa. Aceasta sala este dominata de portretele tuturor regilor Norvegiei, care se afla insa pe peretele vestic, exact pe latura la care nu aveam vizibilitate.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2022] Ceea ce ne-a uimit a fost insa asocierea sobrietatii portretelor regilor de pe peretele vestic cu jovialitatea picturii de pe peretele nordic al salii, numita „Viata la scaldat de-a lungul fiordului” , reprezentand un moment relaxant al unui grup de copii, femei si barbati, nudisti, aflati la plaja.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [AUG-2022] Festgalleriet (Salonul de festivitati) este folosit ca loc pentru diferite evenimente si receptii. Marmura lustruita cu care este imbracat acest salon ii ofera o nota de eleganta specifica ceremoniilor. Pe peretele estic, „Fiske og jordbruk” (Pescuit si agricultura), pictat de Axel Revold.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [AUG-2022] In port este suspendat unul dintre cele 49 clopote din turnul primariei (intre cei doi stalpi). Acesta a atras atentia pentru ca sunetul lui nu era in armonie cu al ,,fratilor sai”. A fost demontat si atarnat, devenind atractie turistica, iar prin intermediul unei pedale, oricine il poate face sa sune, apasand pe aceasta, numita ,,Cry Baby”.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [AUG-2022] In privinta aspectului sau, datorita stilului auster, criticii o aseamana cu doua bucati mari de branza de capra bruna norvegiana. In aceeasi masura insa, exista o alta categorie, care o considera o adevarata opera de arta datorita decoratiunilor realizate de artisti de frunte. A fost inaugurata in anul 1950, desi lucrarile incepusera cu aproape 20 de ani mai devreme, proiectul fiind intrerupt de cel de-al doilea razboi mondial.
[0 PMA, fără bonus]
P15 [AUG-2022] Doi tineri transformati in stana de piatra, care au multe de povestit.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Aker Brygge, zona pietonala cu restaurante, magazine si spatii libere (pentru expozitii de arta, concerte sau evenimente temporare de moda sau cultura). Aceasta zona ofera imagini spectaculoase asupra marinei si a fiordului Oslo.
[50 PMA, +BONUS]
P01 [AUG-2022] Centrul Nobel pentru Pace este un muzeu foarte modern, interactiv, situat la cativa pasi de primarie, la intrarea pe strada pietonala din port si cartierul Aker Brygge. Situata chiar pe colt, cladirea este zugravita in alb, odinioara fiind folosita ca si gara. Ulterior a fost transformata si inaugurata ca muzeu de catre regele Harald al-V-lea, intr-o ceremonie care a sarbatorit reuniunea dintre Norvegia si Suedia.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] La parter exista un panou interactiv, foarte interesant denumit ,,Vointa de a schimba lumea”, care prezinta viata lui Alfred Nobel, povestea testamentului si a premiilor Nobel. Prin intermediul acestui panou, accesand ,,paginile cartii”, textele animate si filmuletele ne spun povestea vietii lui. Noi suntem cei care decidem asupra continutului care urmeaza a fi afisat pe masura ce intoarcem paginile.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Alfred Nobel a creat premiul ce ii poarta numele, ca o recompensa pentru cei care au ajutat la imbunatatirea societatii prin cunoastere, stiinta si umanism. In 1895, Alfred Nobel si-a semnat ultimul testament (nu a fost casatorit si nu a avut copii), lasand averea sa pentru infiintarea unui premiu si ulterior a Fundatiei Nobel, ce avea rolul de a o administra.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Tot prin testament, a hotarat ca Premiul Nobel pentru Pace sa fie decernat de norvegieni, toate celelalte premii Nobel fiind decernate in Suedia, locul sau de nastere. Nu a lasat nicio explicatie cu privire la motivul pentru care a facut aceasta ,,impartire” a premiilor, insa se presupune ca decizia sa a fost influentata de faptul ca la acel moment Norvegia era in uniune cu Suedia.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Tot prin testament, a hotarat ca Premiul Nobel pentru Pace sa fie decernat de norvegieni, toate celelalte premii Nobel fiind decernate in Suedia, locul sau de nastere. Nu a lasat nicio explicatie cu privire la motivul pentru care a facut aceasta ,,impartire” a premiilor, insa se presupune ca decizia sa a fost influentata de faptul ca la acel moment Norvegia era in uniune cu Suedia.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] Campul Nobel seamana cu un camp plin de flori, stilizat, fiecare dintre acestea ,,deschizandu-se” pentru a spune o poveste. Campul stralucitor este de fapt o instalatie electronica cu lumini cu fibra optica, florile fiind 100 de ecrane mici LCD. Fiecare ecran afiseaza portrete si informatii despre un castigator al Premiului pentru Pace, unele dintre pesonaje fiindu-ne familiare si noua: Nelson Mandela, Maica Tereza, Martin Luther King, Dalai Lama si multi altii.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Maica Tereza, care timp de peste 45 de ani a ingrijit saracii, bolnavii, orfanii si muribunzii, mai întai in toata India, apoi si in alte tari. A primit Premiul Nobel pentru Pace in anul 1979
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Mihail Sergheevici Gorbaciov a condus Uniunea Sovietica in perioada 1985- 1991. Reforma pe care a aplicat-o a dus la prabusirea Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. A primit Premiul Nobel pentru Pace in 1990.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] In centru, Ernesto Teodoro Moneta, jurnalist, scriitor, militar si revolutionar italian, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1907. In stanga, Willy Brandt, un om politic german, care a castigat Premiul Nobel pentru Pace in anul 1971.
[50 PMA, +BONUS]
P01 [AUG-2022] In Holmenkollen se afla cea mai mare atractie, trambulina pentru sarituri cu schiurile, vizibila din anumite zone ale orasului Oslo, care apare ca un gigant metalic.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] In Holmenkollen se afla cea mai mare atractie, trambulina pentru sarituri cu schiurile, vizibila din anumite zone ale orasului Oslo, care apare ca un gigant metalic.
[50 PMA, fără bonus]
P03 [AUG-2022] Aici se ajunge in circa 30 minute cu metroul, din centrul orasului, pe directia Frogneseteren (linia 1), coborand in statia Holmenkollen. De aici se urca pe jos, intr-un peisaj de munte, aproximativ 10-12 minute pana la destinatie.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Aici se ajunge in circa 30 minute cu metroul, din centrul orasului, pe directia Frogneseteren (linia 1), coborand in statia Holmenkollen. De aici se urca pe jos, intr-un peisaj de munte, aproximativ 10-12 minute pana la destinatie.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Aici se ajunge in circa 30 minute cu metroul, din centrul orasului, pe directia Frogneseteren (linia 1), coborand in statia Holmenkollen. De aici se urca pe jos, intr-un peisaj de munte, aproximativ 10-12 minute pana la destinatie.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] Colectia muzeului de schi este formata din circa 2500 de perechi de schiuri, incepand cu cel mai vechi schi confectionat din pin si descoperit in Alvdal, datand din jurul anului 600 d.Hr. si finalizand cu cele moderne, cu care norvegienii au facut istorie la Jocurile Olimpice si la Campionatele Mondiale.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Muzeul de schi are, de asemenea, expuse cele mai lungi schiuri din lume, cu o lungime de 374 cm si care cantaresc 11 kilograme.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Muzeul de schi are, de asemenea, expuse cele mai lungi schiuri din lume, cu o lungime de 374 cm si care cantaresc 11 kilograme.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Muzeul de schi are, de asemenea, expuse cele mai lungi schiuri din lume, cu o lungime de 374 cm si care cantaresc 11 kilograme.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] In expediția la Polul Nord din 1893-1896 denumita si „prima expeditie Fram”, Nansen si echipajul sau intentionau sa traverseze Oceanul Arctic pentru a ajunge la Polul Nord, pe nava „Fram”. Imbracamintea prezentata in expozitie a fost purtata de Nansen si Hjalmar Johansen pe toata durata calatoriei in incercarea lor de a ajunge la Polul Nord, fiind plina de sudoare, precum si sange de morsa.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] In expediția la Polul Nord din 1893-1896 denumita si „prima expeditie Fram”, Nansen si echipajul sau intentionau sa traverseze Oceanul Arctic pentru a ajunge la Polul Nord, pe nava „Fram”. Imbracamintea prezentata in expozitie a fost purtata de Nansen si Hjalmar Johansen pe toata durata calatoriei in incercarea lor de a ajunge la Polul Nord, fiind plina de sudoare, precum si sange de morsa.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Expeditia Amundsen la Polul Sud, din 1910-1912 a fost o cursa pentru a invinge o expeditie britanica condusa de Robert Falcon Scott. Toti cei cinci membri ai echipajului britanic si-au pierdut viata. Schiurile lui Scott au fost donate muzeului de schi. In expozitia dedicata acestei expeditii este expus si „Obersten” impaiat, singurul caine care s-a intors in Norvegia, supravietuitor al expeditiei la Polul Sud, care a devenit cunoscut si foarte iubit de toti localnicii.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Expeditia Amundsen la Polul Sud, din 1910-1912 a fost o cursa pentru a invinge o expeditie britanica condusa de Robert Falcon Scott. Toti cei cinci membri ai echipajului britanic si-au pierdut viata. Schiurile lui Scott au fost donate muzeului de schi. In expozitia dedicata acestei expeditii este expus si „Obersten” impaiat, singurul caine care s-a intors in Norvegia, supravietuitor al expeditiei la Polul Sud, care a devenit cunoscut si foarte iubit de toti localnicii.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Expeditia Amundsen la Polul Sud, din 1910-1912 a fost o cursa pentru a invinge o expeditie britanica condusa de Robert Falcon Scott. Toti cei cinci membri ai echipajului britanic si-au pierdut viata. Schiurile lui Scott au fost donate muzeului de schi. In expozitia dedicata acestei expeditii este expus si „Obersten” impaiat, singurul caine care s-a intors in Norvegia, supravietuitor al expeditiei la Polul Sud, care a devenit cunoscut si foarte iubit de toti localnicii.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2022] Expozitia machetelor trambulinei din Holmenkollen, care prezinta fiecare modificare adusa acesteia, de la prima varianta din 1892 pana in 2011.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Expozitia machetelor trambulinei din Holmenkollen, care prezinta fiecare modificare adusa acesteia, de la prima varianta din 1892 pana in 2011.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Expozitia machetelor trambulinei din Holmenkollen, care prezinta fiecare modificare adusa acesteia, de la prima varianta din 1892 pana in 2011.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] Expozitia machetelor trambulinei din Holmenkollen, care prezinta fiecare modificare adusa acesteia, de la prima varianta din 1892 pana in 2011.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] Expozitia machetelor trambulinei din Holmenkollen, care prezinta fiecare modificare adusa acesteia, de la prima varianta din 1892 pana in 2011.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] Asteptand luftul pentru a urca in turnul trambulinei, ne-a intampinat Karin, o fetita trol cu ochi mari si cu schiuri in brate, care astepta si ea sa urce pe trambulina. Ca sa nu ne plictisim, am facut cateva fotografii impreuna.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2022] Liftul este de fapt un funicular ce urca printre structurile metalice ale trambulinei, geamurile din sticla oferindu-ne posibilitatea de a urmari traiectul acestuia.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2022] In ceea ce priveste trambulina, e impresionant sa te afli in acelasi punct ca si ,,zburatorii” olimpici. Este singura trambulina din lume construita din otel, care are protectie permanenta la vant.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2022] La competitiile importante asista cateodata si 30000 de spectatori, capacitatea maxima a constructiei. In 1952, aici au avut loc Jocurile Olimpice de iarna, iar pana in prezent Holmenkollen gazduieste in mod regulat Campionatele Mondiale de schi si biatlon. Tot aici, in luna martie, se desfasoara Jocurile de schi Holmenkollen, una dintre principalele competitii nationale in sporturile de iarna.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2022] Cine doreste sa parcurga in lungime trambulina, fara a sari de pe ea, ci zburand deasupra ei, are optiunea tirolienei Kollensvevet, care coboara din varful turnului de sarituri pe o lungime de 361 de metri si o diferenta de inaltime de 107,5 metri, pana in zona tribunelor spectatorilor.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [AUG-2022] Privelistea este fantastica, in orice directie te-ai uita vezi numai padure si verdeata, iar printre copaci, cate o casa cocheta. Dar cireasa de pe tort este marea care se vede in departare si zecile de insule, unele mai mari, altele mai mici.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [AUG-2022] Scandic Holmenkollen Park, hotelul capodopera arhitecturala, care dateaza din 1894, construit in ,,stil dragon” norvegian, deosebit de popular intre 1880 si 1910. Acesta se afla in proces de restaurare, urmand a fi redeschis chiar in acest an. Se afla la doar 5 minute de mers pe jos de Turnul pentru sarituri cu schiurile, iar in spatele acestuia exista insa si un hotel cu arhitectura noua.
[0 PMA, fără bonus]
P01 [AUG-2022] Muzeul Maritim Norvegian urmareste istoria de peste 2000 de ani a celei mai dezvoltate industrii a tarii, cea maritima si evolutia de la navigatorii vikingi la modernele nave de pasageri si petrolierele de astazi.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Colectia muzeului acopera in 6 expozitii diferite tematici: evolutia ambarcatiunilor, viata si destinele marinarilor norvegieni de-a lungul istoriei, vanatoarea si pescuitul (indeletniciri caracteristice acestor locuri), constructia navelor, arheologia marina si gestionarea epavelor, platformele maritime de exploatare a petrolului si croazierele moderne.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Foarte multe exponate sunt pastrate in vitrine, in spatele geamurilor cu reflexie ridicata, fiindu-mi foarte greu sa obtin fotografii clare.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Foarte multe exponate sunt pastrate in vitrine, in spatele geamurilor cu reflexie ridicata, fiindu-mi foarte greu sa obtin fotografii clare.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Foarte multe exponate sunt pastrate in vitrine, in spatele geamurilor cu reflexie ridicata, fiindu-mi foarte greu sa obtin fotografii clare.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] Foarte multe exponate sunt pastrate in vitrine, in spatele geamurilor cu reflexie ridicata, fiindu-mi foarte greu sa obtin fotografii clare.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Foarte multe exponate sunt pastrate in vitrine, in spatele geamurilor cu reflexie ridicata, fiindu-mi foarte greu sa obtin fotografii clare.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] Foarte multe exponate sunt pastrate in vitrine, in spatele geamurilor cu reflexie ridicata, fiindu-mi foarte greu sa obtin fotografii clare.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Foarte multe exponate sunt pastrate in vitrine, in spatele geamurilor cu reflexie ridicata, fiindu-mi foarte greu sa obtin fotografii clare.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Foarte multe exponate sunt pastrate in vitrine, in spatele geamurilor cu reflexie ridicata, fiindu-mi foarte greu sa obtin fotografii clare.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Panoul ,,Vikingii 1066”, prezinta un corn de ren si doua pietre de moara. Cornul a fost descoperit pe o epava gasita in Ulvøysund din Lillesand si acesta a ajutat la datarea epavei, din epoca vikingilor.
[50 PMA, +BONUS]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [125 - 186] din total 255 FOTOGRAFII Descoperă Oslo / OSLO — by geani anto
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059895992279053 sec