ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.10.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13 @ 14

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Izmir - obiective turistice (1): Piata Konak si Turnul cu Ceas

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Anul acesta 2012 am petrecut o vacanta frumoasa la Kusadasi, mult mai reusita decat cea de anul trecut, asta deoarece am vazut mai multe obiective turistice (pregatite inca de acasa) si deci a fost o vacanta mai plina si mai interesanta. Am ramas cu amintiri deosebite, amintiri pe care le-am asternut pe hartie pentru cei interesati.

Zilele au trecut mult prea repede, asa cum dealtfel trec atunci cand iti place mult undeva si ai vrea sa poti opri timpul. Cel mai prost moment este binenteles atunci cand incepi sa te pregatesti de plecare si trebuie sa impachetezi.

Stiu ca in dimineata plecarii de la Ephesia Holiday Beach Club (vezi impresii) am luat micul dejun la restaurant, am baut inca o data ceai turcesc din acel mic paharel de sticla si apoi am pornit la drum.

Ne-am propus ca in ziua plecarii, acea zi de 5 sept. 2012, inapoi spre Canakkale sa intram si in Izmir si sa vizitam unul dintre obiectivele turistice cele mai importante si simbol al orasului-Turnul cu Ceas aflat in Piata Konak. Binenteles ca pentru Izmir aveam inca de acasa pregatita o lista intreaga de obiective turistice pe care am fi dorit sa le vedem daca timpul ne-ar fi permis. Totusi, deoarece doresc sa ajut atat cat pot pe cei interesati, am sa prezint intr-un urmator rw. cele mai importante obiective turistice de aici.

De la hotelul nostru si pana la intrarea pe autostrada (imediat dupa Selcuk) am facut 40 km. Ajunsi la acel punct de trecere cu bariera am folosit cardul KGS pe care il aveam in dotare inca de anul trecut si am pornit pe autostrada mai departe spre Izmir.

Vreau sa va spun ca fiecare folosire (intrare sau iesire de pe autostrada) a cardului KGS costa 2,25 Lire si deasupra punctelor de taxare veti vedea ca scrie KGS sau OGS. Noi turistii trebuie sa trecem pe unde scrie KGS (K de la ,,kart’’). Celalalt, OGS (cu O de la ,,otomatik’’) nu ne intereseaza pe noi, este un fel de vinieta care si-o cumpara doar turcii si o lipesc pe parbriz. Banii de taxa li se extrag direct din cont.

Cardul KGS se poate cumpara chiar de acolo de la intrarea pe autostrada imediat dupa Selcuk, dar se mai gaseste si la banci sau alte puncte de vanzare. Totodata cei care detin card de mai multa vreme si au consumat banii de pe el si-l pot in continuare alimenta cu Lire tot acolo la acele chioscuri de unde se si cumpara.

(Asa cum mai spuneam, cand am mers spre Kusadasi, noi la intrare pe autostrada in zona Izmir nu am folosit cardul KGS, am trecut asa simplu si frumos si a ramas sa folosim cardul la iesirea de pe autostrada acolo inainte de Selcuk).

De la Kusadasi pana la Izmir nu este mult de mers, sunt aprox. 100 km care se fac numai pe autostrada. Drumul, asa cum multi il cunosc, este f. bun si frumos, autostrada urca si coboara printre dealuri inalte si incet, incet ne-am apropiat de intrarea in oras. Acum binenteles ca de la Kusadasi la Izmir se poate usor si frumos merge si cu trenul sau chiar cu maxi-taxi deoarece intre localitati sunt curse regulate.

Imi amintesc ca anul trecut cand am mers pentru prima data la Kusadasi si am ajuns aici pe centura Izmirului pe autostrada, priveam orasul si vedeam cat de mare este. Chiar daca datorita acelor parapeti laterali nu se putea vedea atat de bine orasul, am reusit sa vad cat de mult se intinde si cat este de mare. Izmirul este un oras imens, o adevarata metropola.

Cladirile lui albe –vile, cartiere intregi de blocuri noi sau date deja in folosinta, multe moschei, se intindeau si in stanga autostrazii pe culmile unor dealuri inalte dar mai ales in dreapta, unde departe se putea zari marea.

Pentru cei care inca nu stiu, Izmir este al treilea oras ca marime din Turcia dupa capitala Ankara si orasul Istanbul.

Candva demult orasul a fost intemeiat de Alexandru cel Mare si s-a numit Smyrna. Orasul de atunci este legat de numele celebrului poet grec Homer,

Click Aici

dintre ale carui scrieri cele mai cunoscute raman ,,Iliada ‘’si ,,Odiseea’’. Orasul vechi de atunci este astazi un oras modern, un centru cultural, turistic, comercial si un important port la marea Egee. Izmirul se afla intr-un golf frumos care dealtfel ii poarta si numele. Din acest golf deosebit de pitoresc pleaca zilnic vapoare spre multe alte destinatii ale lumii.

Pentru ca sa vizitam Izmirul ne-a trebuit ,,putin’’mai mult curaj, atentie si un pic de ,,nebunie’’ asta deoarece sunt autostrazi care se bifurca, bucle, noduri, intersectii si tocmai de aceea vreau inca de la inceput sa va spun si sa va recomand sa aveti neaparat GPS cu voi, nu va aventurati in Izmir fara el! Chiar nu imi imaginez ce veti face daca gresiti drumul si trebuie sa va intoarceti. Nu se poate intoarce oriunde si oricum si odata incadrati gresit, la revedere. Deci stabiliti coordonatele destinatiei inca inainte de a porni spre Izmir si puneti GPS-ul sa va duca acolo unde trebuie si unde vreti. Noi fara el chiar nu stiu ce ne faceam, cu siguranta eram pierduti, eram in aer! Imaginati-va nu neaparat ce sosele bifurcate sunt dar mai ales ce circulatie este in Izmir.

Tin minte ca undeva am iesit de pe autostrada E 87 care mergea mai departe spre Canakkale si ne-am incadrat in dreapta pe o alta artera. Urmand sfaturile GPS-ului am ajuns undeva pe malul marii. Oricum am vazut ca inca de pe E 87 sunt cateva indicatoare spre cartierul Konak.

youtu.be/gcaAaAAKBLc

O, dar pana acolo am avut ceva de mers, am strabatut o parte a orasului pe strazi f. aglomerate, pline de masini si de cladiri care la parter aveau magazine de tot felul, erau cladiri moderne, inalte, unele blocuri turn si inca de la intrare am trecut pe langa cateva hoteluri aflate unul langa altul: hotelul Anemon, Comfort, Armis, Palm City, etc dar am trecut si pe langa un parc frumos.

youtu.be/MJRhtkcOayQ

Cu cat ne apropiam de destinatie-Piata Konak, cu atat circulatia era tot mai mare, masini, scutere, camioane, sensuri giratorii, politie, tot ce va imaginati si vreti sau nu vreti sa intalniti pe traseu.

youtu.be/02X_turuduo

Undeva langa Piata Konak stiu ca am oprit si am cautat un loc de parcare. Erau niste stradute intortocheate si destul de inguste pe care fiecare circula cam cum vroia. In Izmir, ca dealtfel in toate orasele mari, locul de parcare este prima si cea mai ,,arzatoare’’ problema.

Fiindca eram relativ aproape de Piata Konak, am avut neplacuta surpriza sa nu ,,gasim’’ loc de parcare pe nicaieri si am constatat cu mare dezamagire ca daca in parcari erau destule locuri libere, nu am fost lasati sa intram. Chiar nu am inteles de ce. Erau parcari cu plata absolut toate, normal sa fie asa, pretul parcarii am vazut ca era si mare 17-18 Lire, dar chiar si asa nu am fost lasati sa intram. Am incercat la aprox. 10 parcari pana ce ne-am lasat pagubasi. Stiu ca toata ,,distractia’’ a durat mai bine de 40 minute, timp pierdut aiurea.

Asadar cand ne-am saturat sa mai cautam in nestire tin minte ca am oprit pe loc, am intors masina cu 180 grade si am pornit aiurea tot pe malul marii – ramas principalul nostru reper, ca sa gasim totusi un loc si pentru noi. Asa am ajuns undeva tot aproape de Piata Konak, unde sub niste piloni de autostrada am gasit o parcare f. mare si incapatoare la pretul de 5 lire intrarea. Aici toate masinile turcilor erau asezate la umbra cum ar fi, sub acei piloni de pod si singurul, dar chiar singurul loc liber era acela in care soarele reusea totusi sa patrunda cu putere si lumina locul de parca era un bec noaptea. Stiau ei turcii ceva. Ce sa fi facut, pentru noi era bine si asa. Am lasat masina deci in acel loc insorit si am pornit la pas.

De acolo am iesit intr-un parc frumos cu multa iarba, am trecut pe langa un debarcader si apoi am ajuns pe deasupra altei autostrazi. Aici eram cumva sus pe un pod si dedesuptul nostru circulau masini pe ambele sensuri in mare viteza. Mergand drept inainte pe o alee am nimerit la Piata Konak, destinatia noastra.

youtu.be/uuYQgitR5U4

Piata Konak (Konak Meydani) si Turnul cu Ceas (Saat Kulesi) :

Coordonate GPS: N: 38,418900 E: 27,128672

Adresa: Cumhuriyet Blv., 35250 Konak.

Piata Konak se afla in cartierul Konak, unul dintre cele 13 cartiere cate numara Izmirul in total. Alte cartiere mai importante ale Izmirului sunt Balçova

Click aici

Bornova

Click aici

Buca

Click aici

si Gaziemir

Click aici

Cartierul Konak se intinde de-a lungul tarmului marii pe o suprafata de aprox. 11 km si dupa parerea mea este si cea mai importanta zona a orasului. Asta deoarece in acest cartier cel mai reprezentativ punct este Piata Konak, in care puteti vedea Turnul cu Ceas, Primaria Orasului dar si Moscheea Konak. Toate sunt amplasate in aceasta piata larga si frumoasa chiar pe malul marii, frumoasa mare Egee. Cartierul este strabatut de bulevardul Mustafa Kemal Sahil care trece chiar pe langa mare.

Piata Konak se afla f. aproape de un debarcader unde am vazut ca opresc vapoarele periodic, vapoare pentru pasageri si am vazut f. multa lume ca coboara de pe vapor. Dar in acel golf mai exista si un port f. mare pentru vapoare de marfuri. Portul acela imens se numeste portul Alsancak

Click aici

Imaginati-va portul din Constanta, dar acesta de aici este cu mult mai mare. Asa cum am aflat si eu, in anul 2006 in acest cartier existau peste 60.000 de societati si tot in anul 2006 exportul pe mare prin acest punct Konak a atins suma de aprox. 2 miliarde de dolari!

Toata zona aceasta si practic intregul cartier se afla intr-un golf frumos, golful Izmir care este brazdat de vapoare uriase ce strabat prin apele albastrei Egee.

Dar din Piata Konak se poate vedea nu numai marea ci si o buna parte din oras, cladirile albe cocotate pe un deal inalt aflat f. aproape de mare.

Daca veniti aici sa faceti o plimbare prin Piata Konak va puteti imagina ca sunteti in Piata Sfatului din Brasov inconjurati de sute de porumbei, iar in locul muntilor nostri aici vedeti marea cea albastra si vapoarele. Asadar sunt convinsa ca multi dintre voi veti veni aici.

In piata Konak puteti vedea Turnul cu Ceas (Saat Kulesi) care reprezinta simbolul orasului , Moscheea Konak (Konak Cami) dar si Primaria Orasului (Belediye).

In jurul acestei piete am vazut ca sunt palmieri inalti si multe bancute unde localnice te asteptau sa cumperi un mic paharel cu grau ca sa poti hrani porumbeii. Intr-o parte a pietii, aproape de mare erau aliniate mai multe arteziene din care apa tasnea cu putere si unde veneau sa bea apa porumbeii. Tot aproape de Turnul cu Ceas se afla si Primaria Orasului, o cladire inalta si moderna.

Turnul cu Ceas are o inaltime de 24 m si la ora fixa se aud clopotele ceasului cum bat. Nu am reusit sa filmez, clopotele nu bat atat de mult. Am observat ca turnul se poate si vizita, erau cativa turisti care asteptau la rand ca sa urce in turn. Din cate am vazut in turn exista un mic punct observator de jur-imprejur.

Asa cum am aflat si eu, Turnul cu Ceas ,,a fost construit in stil otoman-maur si a fost daruit orasului Izmir de catre sultanul Abdülhamid in anul 1901’’.

Aproape de turn se afla si Moscheea Konak pe care am indragit-o imediat de cum am vazut-o. Este micuta, deosebita, mai ales peretii exteriori care formeaza un octogon. Mi-au placut mult acele placi de mozaic de culoare albastra care formau pe pereti niste decoratiuni realizate cu deosebit talent si migala.

Moscheea avea langa intrare o tablita informativa si asa am aflat ca a fost construita in anul 1755 de catre Ayse Hanim, iar in timpul primului razboi mondial a trebuit sa fie restaurata. Ultima restaurare a ei a avut loc in anul 1964.

Tot aproape de Turnul cu Ceas se afla cladirea Guvernului, Galeriile de arta si mai multe banci. Atat cat am putut vedea, langa noi erau cladiri vechi care se imbinau armonios cu cladiri noi si moderne. Tot in piata este si o statie de autobuz, metrou si langa Turnul cu Ceas se afla si o scena unde au loc spectacole in aer liber aproape de mare. Trebuie sa fie frumos mai ales seara sa stai aici pe o banca aproape de mare.

De aici am pornit intr-un tarziu spre tarmul marii printr-un parc intins prin care paseam direct pe iarba. Aici la umbra unor copaci stateau cativa localnici, unii mancau, altii dormeau. Pe alee aproape de mare treceau diversi vanzatori ambulanti care doreau sa iti vanda ceai.

youtu.be/507Ne1P3lmk

Chiar langa mare era plin de stanci si aici curatenia am vazut ca lasa mult de dorit-pungi, hartii, coji de seminte, etc.

Aici pe malul marii am stat minute in sir sa vedem marea si vapoarele. In zare departe

Click aici

se vedea portul Alsancak cu multe macarale si tot pe acolo era si soseaua E 87 care mergea mai departe spre Canakkale. Pe acolo trebuia sa mergem si noi peste putina vreme.

Apoi intr-un tarziu am pornit spre masina. Trebuia sa ajungem la Canakkale la hotelul Helen- gazda noastra buna atat la dus cat si la intors.

Ajunsi in parcarea de sub autostrada am dat GPS-ului sa ne duca la hotelul Helen si apoi am pornit.

Dar pana sa iesim din Izmir am mers o buna bucata de drum doar pe langa mare si vedeam cat de imens este acest oras. Priviti filmele facute si va veti convinge.

youtu.be/qBYL81hyr74

Cand si cand pe deasupra soselei erau niste trecatori pentru pietoni care aveau scari rulante, atat la urcare cat si la coborare, mult mai moderne decat cele de la noi de pe DN1.

youtu.be/f4qsBFvzz1c

Apoi cu cat ne departam de centru cu atat si circulatia s-a mai rarit si stiu ca aproape de periferie am mai oprit la un Metro aflat in drumul nostru ca sa mai facem mici cumparaturi.

Mie personal Izmirul mi-a placut f. mult si sper ca v-am convins si pe voi sa faceti o plimbare macar pe malul marii sa vedeti Piata Konak. Iar despre celelalte obiective turistice ale Izmirului am sa va scriu cu drag pentru voi in continuare.

Webmaster, te rog ataseaza sub titlu acest film, multumesc anticipat.

youtu.be/kwz00k8H8sw

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adryana in 19.10.12 21:03:49
Validat / Publicat: 19.10.12 22:57:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6324 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P58 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

sanis* [20.10.12 09:06:13] »

Cred ca am scris de doua ori despre Izmir. De fiecaredata am vaeritzat despre dificultatea folosirii masiii in oras, fara GPS. Eu am inchiriat de acolo masina (de la un hotel chiar linga Golf, pe Kordon) si, bineinteles, nu avea. Mi-a luat o groaza sa ajung linga Basmate Gari si, mai ales, sa gasesc un loc de parcare. Pina la urma am prins un loc din care chiar plecase cineva ("cu ora" - si am aranjat cu supraveghetorul sa mi-o lase pina in zori, cu bacsisul de rigoare) Cred ca acesta e motivul ca, dintre orasele vizitate de mine in Turcia, Izmir nu este printre preferinte.

Totusi, l-am vizitat - folosind insa metroul si autobuzul. Zona de linga gara este una de "tranzit" - in sensul ca are zeci, sute de hoteluri cls 2-3, ieftine, si o gramada de locante si bufete. Nimic fancy, doar basic, dar perfect pt un turist cu picioarele de plumb d eatita umblat.

Bineinteles, acum, ca stiu care e traba, nu as include in drum Izmirul. Totusi, stind in Selcuk (sau Kusadasi) imi rezerv o vizita de o zi (eventual doua zile si-o noapte) in Izmir, folosind trenul. De obicei, la dus sau la intors, deoarece merg cu avionul (data viitoare voi folosi, poate, trenul). E ca un facut, legaturile cu Otopeni te duce la "Adnan Menderez" pe la 9 seara, cind nu mai sunt trenuri spre Selcuk. Bineinteles, cei care merg in sejour la Kusadasi cu charter sunt dusi cu shuttle-ul. Si, bineinteles, nu cred ca voi merge vreodata in sejour aranjat de vreun touroperator...

adryana [20.10.12 10:07:38] »

@sanis, da, am fost tare dezamagiti atunci pt. parcare, sa-i fi vazut cum ridicau mana in semn ca ,,nu'' imediat ce ne vedeau ca vrem sa intram in parcare. Or fi fost rezervate, cred. Dar parcarea aceea sub piciorul de autostrada este f. buna si din Piata Konak cum stai cu fata spre mare este in partea stanga f. aproape. Dar daca nici acolo n-am fi gasit loc?

Oricum orasul merita vazut, este frumos, mie imi place marea si locul pe care l-am vazut ne-a placut la toti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33 [21.10.12 12:15:31] »

@adryana:

De la Kusadasi pana la Izmir nu este mult de mers, sunt aprox. 100 km care se fac numai pe autostrada. Drumul, asa cum multi il cunosc, este f. bun si frumos, autostrada urca si coboara printre dealuri inalte si incet, incet ne-am apropiat de intrarea in oras.

Într-adevăr, între Kusadasi și Izmir sunt 101 km, dar informația cum că se fac numai pe autostradă nu corespunde adevărului. Distanța parcursă efectiv pe autostradă (O 31) nu depășește 66 km (Izmir-ieșire/intrare spre Selcuk).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryana [21.10.12 12:35:40] »

@nicole33, aici m-am referit la drumul pe care am mers noi, am mers numai pe autostrada de la iesirea din Selcuk si pana la Izmir.Am precizat ca dupa Selcuk am intrat pe autostrada si poate era mai corect sa scriu ca dupa Selcuk pana la Izmir se merge doar pe autostrada. Si de la hotelul nostru Ephesia Holiday Beach Club sunt aprox. 100 km pana la Izmir, asa cum spuneam. Daca scazi distanta de la noi de la hotel pana acolo la intrarea pe autostrada (40 km asa cum am scris), da, raman vreo 60 km.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33 [21.10.12 12:48:22] »

@adryana:

Vreau sa va spun ca fiecare folosire (intrare sau iesire de pe autostrada) a cardului KGS costa 2,25 Lire si deasupra punctelor de taxare veti vedea ca scrie KGS sau OGS. Noi turistii trebuie sa trecem pe unde scrie KGS (K de la ,,kart’’). Celalalt, OGS (cu O de la ,,otomatik’’) nu ne intereseaza pe noi, este un fel de vinieta care si-o cumpara doar turcii si o lipesc pe parbriz. Banii de taxa li se extrag direct din cont.

Mă văd nevoită să te contrazic din nou pentru corecta informare a cititorilor în ceea ce privește utilizarea cardului KGS.

Apropierea cardului KGS de cititor la INTRAREA pe autostradă nu costă NIMIC. Această operațiune, pe care o recomand, are rol informativ de a afla care este suma disponibilă pe card și, mai important, rolul de a valida punctul de intrare pe autostradă, util în calcularea sumei datorate pentru utilizarea acesteia, știut fiind faptul că suma plătită este direct proporțională cu distanța parcursă pe aceasta.

Mai mult de atât, în cazul celor care evită prin diverse metode validarea cardului la intrarea pe autostradă, există riscul de a fi taxați la ieșire cu suma maximă aferentă autostrăzii respective, chiar dacă aceștia au utilizat efectiv doar un tronson din aceasta.

Cardul KGS se poate cumpara chiar de acolo de la intrarea pe autostrada imediat dupa Selcuk, dar se mai gaseste si la banci sau alte puncte de vanzare. Totodata cei care detin card de mai multa vreme si au consumat banii de pe el si-l pot in continuare alimenta cu Lire tot acolo la acele chioscuri de unde se si cumpara.

Formularea este prea generală și poate genera confuzii. Având în vedere faptul că există mai multe tipuri de carduri KGS, cu emitenți diferiți, ar fi fost important de precizat faptul că nu orice card KGS poate fi realimentat oriunde. Afirmația autoarei referitoare la reîncărcări este valabilă în cazul cardurilor verzi emise de administrația autostrăzilor sau cum se numește la ei. În cazul cardurilor KGS emise de Shell+Halkbank reîncărcarea se poate face numai la benzinăriile Shell aflate pe traseul unei autostrăzi sau la ghișeele băncii respective. Eu am un card KGS emis de Ziraat Bank și nu îl pot alimenta decât la bancă sau dacă găsesc vreun chioșc al acelei bănci improvizat pe autostradă.

O altă informație utilă este aceea că aveți nevoie de lire, plata în euro putând fi adesea refuzată sau acceptată dar la un curs extrem de dezavantajos.

adryana [21.10.12 17:13:19] »

@nicole33, era mai bine sa ne informezi tu dinainte despre acele carduri KGS, cate tipuri sunt, de unde se pot cumpara, etc, asa stiam si eu lucruri mai multe si mult mai detailate despre carduri si cu siguranta ar fi prins bine multora. In privinta mea, eu am folosit doar cardul verde pe care il arat in poza, card luat de langa Selcuk. Despre existenta altor tipuri de carduri si unde se poate incarca fiecare tip de card existent chiar nu ma intereseaza din moment ce pana la Kusadasi folosesc DOAR acea E 87. Si cu siguranta cardul pe care il avem de anul trecut, la anul il vom incarca tot acolo langa Selcuk.

nicole33 [21.10.12 20:31:20] »

@adryana:

Despre existenta altor tipuri de carduri si unde se poate incarca fiecare tip de card existent chiar nu ma intereseaza din moment ce pana la Kusadasi folosesc DOAR acea E 87.

O nouă dovadă de inflexibilitate, aroganță și autosuficiență nejustificată.

În ecoul meu anterior am vrut doar să corectez o informație total eronată postată de tine în review, aceea că se plătește și la intrarea și la ieșirea de pe autostradă, lucru total neadevărat. Am profitat de ocazie pentru a face și alte precizări (corecte, reale și verificabile) referitoare la utilizarea și reîncărcarea cardurilor KGS, cu siguranță utile altor utilizatori interesați de subiect și care, spre deosebire de tine, au și urechi să audă.

În citatul de mai sus am din nou confirmarea faptului că îți place să te lansezi în discuții în condițiile în care nu stăpânești nici măcar la un nivel minim subiectul abordat.

Cardurile KGS, indiferent de emitent și indiferent de faptul că nu te interesează faptul că există mai multe tipuri, se folosesc pentru plata ORICĂREI autostrăzi cu plată din Turcia, inclusiv a podului/podurilor (că sunt două) peste Bosfor și nu doar a O 31 cum crezi tu. BTW, numai o mică parte din E 87 (care e tare luung) se plătește și anume cea care are regim de autostradă.

nicole33 [21.10.12 23:16:59] »
sanis* [22.10.12 07:57:12] »

Daca cineva este mai informat despre carduri si folosirea lor pe autostrazi, de ce nu scrie un rw destinat acestui subiect? Ar prilejui o discutie care ar completa cunostintele celor intersati de subiect.

@nicole33, cred ca te ratoiesti degeaba la @adryana. Dinsa a spus NUMAI ceea ce stie. Asa facem toti cei care ajungem pe-acolo - si deserori informatiile date sut incomplete, sau chiar contrazise de altii, care au avut experiente diferite. Nu e datoria nimanui sa se informeze despre toate aspectele de interes pt alte persoane.

Iarasi, e bine sa nu luam personal completarile si observatiile, mai ales daca sunt facute in interesul mai bunei informari a celorlalti.

Admin [22.10.12 09:18:58] »

@nicole33, @adryana: ştiu că amândouă sunteţi bine-intenţionate - şi chiar apreciez acest lucru; o discuţie în contradictoriu asupra unor aspecte sau detalii nu poate aduce decât 'progres' şi o informare mai corectă, mai amănunţită a cititorilor; amândouă aţi putea însă să daţi dovadă de mai mult tact, înţelegere şi mai multă toleranţă în intervenţiile voastre aici.

Mulţumesc pentru eventuala înţelegere.

adryana [22.10.12 09:19:40] »

@sanis, exact, eu am povestit personal despre experienta mea, despre cum am procedat eu, dar vad ca nu m-am facut inteleasa. Este clar ca daca am plecat la Kusadasi nu am ,,rascolit '' toate benzinariile, bancile si chioscurile ca sa vad cate tipuri de carduri sunt. Am ,,pierdut'' timpul cautand ce obiective turistice sa vad si pe unde sa ma plimb. Si sunt convinsa ca cei mai multi cumpara exact acest tip de card pe care il arat eu in poza. Ma rog, daca tot eu sunt ,,aroganta'' e bine sa nu mai zic nimic.

Si subiectul rw este altul, despre Piata Konak din Izmir, ar fi bine ca web sa mute aceste ecouri si sa faca un rw despre si numai despre cardul KGS, sunt convinsa ca multiplele informatii ale colegei noastre ar ajuta pe multi, inclusiv pe mine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AlexaV* [08.01.13 11:27:04] »

Izmirul nu are plaja amenajata, dar are o faleza superba cu multe restaurante-terase deosebit cu preturi mari, dar... merita!

adryana [08.01.13 12:15:44] »

@AlexaV, da, este frumoasa faleza si in urmatorul rw am scris si despre acea zona a Izmirului de langa faleza care merita macar o plimbare de seara. Pacat ca munca mea la acest articol este umbrita de ecourile colegei noastre care ne-a aratat ca detine mai multe informatii dar nu legate strict de subiectul rw. de mai sus. Eu am povestit despre cum am procedat eu si nu oblig pe nimeni sa procedeze la fel. Iar despre atacurile dansei, nu mai am ce comenta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, AlexaV*, nicole33, sanis*
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Izmir sau împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072002172470093 sec
    ecranul dvs: 1 x 1