80048 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Insulele prinților - Buyukada, Heybeliada etc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.08.2017
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
40 €
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe aripile vântului, Büyükada


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Orice excursie în Istanbul, organizată prin agenții turistice are în program vizitarea Insulei Principilor, Büyükada, un tărâm prezentat mereu drept idilic și de neiertat dacă nu-l vezi. Nici ghidurile pe hârtie sau net nu o sar, toți o amintesc ca pe un loc de excepție pe care dacă nu-l vezi, Istanbulul nu are nici un farmec! Desigur că am fost și eu cu o parte a micului grup cu care am vizitat puțin din capitala turcă. Am dat cei 40 € de care știam de când contractasem excursia și am așteptat să văd minunea.

În ziua stabilită ne-am întâlnit cu ghidul local, Selma, la punctul de plecare din Kabataș, capătul T1. Ea s-a ocupat de procurarea biletelor și de urcarea pe vas. Fiecare s-a așezat unde a crezut de cuviință, pe puntea deschisă aproape toți. Eu am ales un loc pe partea dreaptă a vaporului, astfel că am beneficiat de vederi frumoase spre fiecare insulă pe lângă care am trecut dar și spre Istanbulul ce se tot îndepărta. Singura problemă au fost mulții turiști arabi și indieni, femeile cu multe văluri care ne cam obturau uneori vederea spre țărmuri.

Timpul pe mare a trecut repede admirând insulele, Istanbulul în depărtare și încercând să înțeleg lumea de lângă mine, adică femeile atât de bine mascate, bărbații arabi caraghioși în bermude colorate, copii mici lăsați liberi pe punte fără nici o teamă că pot cădea în apă. Singura familie care-și avea grijă de copii și urmărea ca și mine comportamentul celorlalți, o familie de indieni care vorbeau franceza între ei. Trecem de Heybeliada, singura oprire la dus și ajungem repede în Büyükada, cam în 1,20 ore, la clădirea terminalului cu decorații neo-otomane, ridicată în 1914. Aici este și un punct de informare turistică unde uneori au și hărți, când am fost eu stocul era 0. După câteva povești ale Selmei ne îndreptăm spre stația de trăsuri cu firmă mare albastră, dincolo de turnul cu ceas, firmă necesară în caz că nasul nostru n-ar funcționa cât de cât să ne ducă unde trebuie. Primim indicația de la Selma să reținem numărul trăsurii - fayton cum zic ei - ea le fotografiază pe fiecare, mai ales numerele, ne grupează câte 4 și la pas, turul mic.

Urcăm spre mânăstirea Sf. Gheorghe ridicată prin sec. XVIII, casele vechi cu fațade de lemn alături de câteva noi ne trec prin fața ochilor, toate curțile, mari sau mici sunt pline de flori care ne merg la suflet, de brazilianca “floare de hârtie”, bougainvilleea, majoritar de culoare imperială și creștină, mov. Cei cu care am mers în trăsură parcă și-ar dori să se retragă aici la pensie, le arăt o casă cu o frumoasă fațadă victoriană ce este de vânzare dar... nu-i timp de negociere, mai avem două ore fix până la masă! Păcat! Poate vedeam și eu cum decurge o negociere veritabilă la turci, asta dacă proprietarul casei nu era cumva grec. Dar mai sunt și alte case cu frumoase siluete victoriene, puține cu aspect local, balcanic, prin drumul nostru. Zărim printre crengile copacilor ceva din Prinkipo, cea mai mare clădire de lemn din Europa, de fapt ruinele ei care nici nu mai fac parte din circuitele turistice. Aici a funcționat din 1903 până în 1968 un orfelinat grec, deși clădirea a fost ridicată la sfârșit de sec. XIX ca hotel și cazino pentru compania Orient Express (aveam să aflu acest fapt seara la hotel când am căutat pe net după poză).

Oprim sus oarecum aproape de mânăstire dar porțile erau închise, se pare că intrarea era pe un drum mai greu de parcurs. Mergem spre o terasă de unde vedem printre copaci plaja pietroasă de jos, ne plimbăm câteva minute și înapoi în teleguță, turcul avea de făcut altă cursă! Ajunși iar la stația din piața centrală respirăm ușurați - când te înveți cu gaze de eșapament e greu să mai suporți mirosuri cabaline - plecăm fiecare unde vede cu ochii, mai aveam 90 de minute libere până la masă. Soarele deja ne biciuia așa că eu m-am tot mutat de pe o parte pe alta a străzilor căutând umbra, am intrat în micile magazine cu tot felul de minuni - haine și suveniruri - am luat faleza de la un cap la altul în zona turistică, am văzut statuia tatălui turcilor, Atatürk, am studiat prețurile magazinelor de pește, pâine și fructe apoi mi-am găsit un moment de liniște sus în cafeneaua din piața centrală de unde am privit lumea pestriță de jos, am zărit minaretul geamiei sultanului Abdul Hamid al II-lea dar cum deja era târziu și nu doream să fiu turista problemă, nu m-am apropiat de ea. Nici a doua casă care a fost proprietatea lui Troțki n-am văzut-o deși după poză aș fi recunoscut-o de-mi ieșea singură în cale. O casă cu 18 camere și 5 băi pentru un exilat de lux, de vânzare pentru peste 4 milioane de dolari acum un an - cred că încă este nevândută dacă sunteți interesați - și cu un bazin unde cresc homari și azi, proiectat de chiar Troțki! Oricum aceasta era mai departe și neavând o hartă a așezării, nu m-am aventurat.

Masa am servit-o la terasa Milano, pe țărm. Am primit aperitive bune cu specific turcesc, am avut de ales între pui și pește la felul doi, eu am ales dorada, a fost și un desert, pepene și încă ceva de care nu-mi amintesc, era la alegere și tot în cost era apa minerală. Apoi ne-am mai învârtit puțin pe acolo așteptând ora de plecare, ocazie cu care am găsit și un magnet frumos, singurul model deosebit din toată zona și care culmea, se vindea doar în clădirea terminalului unde intrasem să admir pisicile. Frumoase, leneșe, libere să stea oriunde, adevărate cadâne fără văluri sau burka.

Apoi ne adunăm alături de Selma, cloșca ce avea biletele de întors la Istanbul și fiecare se cuibărește pe vas pe unde poate și dorește - afară sau în sala închisă.

A fost o plimbare plăcută dar care nu m-a impresionat prea mult pentru partea pe care o străbat turiștii în mod obișnuit. De repetat această experiență, da însă aș alege să merg în Büyükada cu o cursă de seară, să stau o noapte acolo și dimineața după ce admir marea înaintea valului de turiști să colind puțin după locurile despre care am aflat singură, să le admir, să mă mir și în jurul prânzului când forfota e mare să plec spre Istanbul. În cursul zilei este o zonă aglomerată tare, multă gălăgie, chiar ceva mizerie. Seara și dimineața la primele ore cred că este frumoasă și poate merită efortul de a sta la una din multele cazări, mai scumpe decât în oraș și să iei masa la o terasă pe malul mării. Cred că apusul și răsăritul sunt de vis!

Insula Principilor, Büyükada, (insula mare/ büyük+ada) face parte dintr-un mic arhipelag ce totalizează 16 kmp, Adalar (arhipelag), alături de alte 8 insule ce sunt la distanțe relativ mici față de Istanbul dar împreună fac parte din zona asiatică a orașului. Sunt mari și foarte mici, cea mai mare este Büyükada / Prinkipos are 5,4 kmp iar cele mai mici sunt Kaşik Adasi, Pita în grecește cu 0.008 kmp și Tavşan Adasi cu 0.004 kmp. De fapt sunt și grupate în insulele mari și care sunt locuite (Büyükada, Heybeliada sau Chalki în greacă, Burgazada zisă și Andigoni și Sedef Adasi (proprietate privată), în grecește Androvithos sau Terebinthos); insulele mici sunt 5 la număr, nelocuite și cu înălțime mică față de nivelul mării. S-au rupt de la continent în perioada de transformare a scoarței terestre.

Pe Büyükada sunt și cele mai înalte două dealuri din arhipelag, punctul cel mai de sus este Yücetepe sau Yorgi / Gheorghe de 203m, acolo unde este și mânăstirea ortodoxă. Plaja are peste 2 km lungime și este mai pietroasă. Aici a fost ridicată prima clădire în sec. VII de Justinian al II-lea și prima biserică, perioadă când teritoriul era creștin. Legenda spune că primii care au făcut din insulele acestea închisori au fost bizantinii. Numele de Insula sau Insulele Prinților l-au căpătat tot în vremea lor când împărații își trimiteau aici copiii pe care doreau să-i pedepsească pentru ceva fapte rele sau pur și simplu să-i îndepărteze de scaunul domniei; şı iubitele de care vroiau să scape, fapt continuat de otomani cu cadânele ce treceau rapid în șomaj tehnic. Dar insulele sunt cunoscute încă din antichitatea greacă și sunt pomenite în scrierile lui Aristotel și Pliniu cel Bătrân ca Insulele Demonesos. S-au mai numit, neoficial și Insulele Sfinților deoarece aici au fost închiși călugării care nu s-au supus canoanelor dar s-au ridicat și câteva biserici importante și tot aici a avut cândva loc de reculegere patriarhul. Sau poate în unele ghiduri apar ca Insulele Roșii, nume dat de terenul într-adevăr roșiatic de la cantitatea mare de compuși de fier și cupru. Apoi aici a fost multă populație armeană, greacă și mulți evrei, schimbările politice pe harta lumii i-a obligat pe cei mai multi să plece însă unii s-au reîntors după război. De aceea sunt destule magazine și terase cu nume grecesc, deși majoritatea aparțin turcilor. Casele turcești de pe străduțele îndepărtate au de obicei câte un mic drapel afișat, unele au pe drapel imprimat portretul lui Atatürk. După anul 1940 bogații Istanbulului și-au cumpărat case aici și vin să petreacă sfârșitul de săptămână, după cum au făcut și înaintașii lor aristocrați din sec. XIX.

În Büyükada este și administrația Adalarului și tot aici sunt câteva clădiri oficiale.

Circulația pe insula aceasta dar și pe celelalte se face cu trăsura - mai mult o căruță vopsită - sau cu bicicleta, particularii nu au voie la mașini, doar poliția și salubritatea însă sunt destule mașini de aprovizionare, am văzut și o salvare ce a adus un bătrân și apoi am regăsit-o la terminal așteptând ferry. Poate că transportul electric ar fi mai bun, mai elegant, mai curat dar oamenii aceia ce să mănânce oare dacă le iei sărmanii cai?!

Pe aripile vântului! Așa am numit sertarul în care mi-am ascuns imaginile de pe retină cu Büyükada pe care am descoperit-o singură, apoi m-am îndreptat spre turnul cu ceas - vechi și el de peste un secol - locul de întâlnire cel mai bun și mai ușor de găsit dacă te iei după nas. Insula Principilor are ceva iz de colonie, doar asta a și fost. Deja pe drum mă gândeam precum Scarlet O’Hara ca “și mâine e o zi” cu noi provocări! Pe Bosfor!

Webmaster, te rog dacă se poate, atașează youtube

Mulțumesc.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de elviramvio in 02.08.2017 22:25:28

Validat / Publicat: 03.08.17 00:03:36


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în TURCIA
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2198


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47000 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[03.08.17 00:03:04]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Buyukada - Insula prinților, ISTANBUL " (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.08.17 00:05:04]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster45
[03.08.17 06:16:36]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.08.17 07:04:05]
» mesaj pers

   @webmaster45:

   Multumesc. O zi frumoasa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[03.08.17 07:47:12]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.08.17 07:50:20]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Multumesc. O zi frumoasa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.08.17 07:53:18]
» mesaj pers

   @elviramvio: Frumoasă excursie aţi făcut în Büyükada, de fapt Insulele Prinţilor merită neapărat o escapadă din Istanbul. Şi mie mi-a plăcut, chiar cu lipsa de motorizate pe străzi şi cu persistenţa mirosului de balegă prin centru.

   Mi-ar fi plăcut să ajung acolo şi pe una dintre plaje, ştiu că insula are şi plaje frumoase. Şi cred că şi Heybeliada, următoarea insulă merită o vizită, la o altă croazieră pe mare din Istanbul, aş alege-o.

   Felicitări pentru articol, o zi minunată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[03.08.17 08:18:11]
» mesaj pers

   @elviramvio: Pe aripile pozele m-am lasat dusa si eu in aceasta excursie frumoasa. Si ai dreptate cred ca si mie mi-ar fi placut sa o explorez in linistea diminetii, cand soarele abia a scos nasul la iveala, sa simt mirosul cafelei proaspete, iar seara sa stau la o masa cu un pahar de ceva in fata (nu va spun e secret si dac va spun ar trebui sa va omor :)), admirand apusul soarelui.

   Fumoasa excursia, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[03.08.17 08:25:05]
» mesaj pers

   @irinad:

   Gând la gând! Tocmai am fost în vizită pe la articolul tău foarte bun - am mai văzut câteva poze, pisica e superbă și așa sunt multe acolo. Cred că un timp voi mai reveni cu gândul la această insulă pentru că deși la prima vedere nu m-a dat gata, este totuși interesantă dacă o iei la pas și dacă-i cunoști trecutul - tu îl știi deja. O hartă turistică ar fi bună.

   Heybeliada, am căutat informații despre ea și este genul pe care îl dorim noi, adică istorie, peisaje, turiști bezmetici mai puțini, se zice că și mult mai curată, normal! Cu plajele nu știu ce să zic, trebuie să stai o zi acolo plus că trebuie să te interesezi înainte, să fie o plajă la care nu vin localnicele.

   O zi frumoasa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- adrianbogdan
[03.08.17 08:25:35]
» mesaj pers

   Buna, Elvira!

   Nu stiu de ce am senzatia ca tu vrei sa ma faci cu articolele tale sa deviez de la traseul meu deja aranjat prin Istanbul de luna viitoare,

   Ma tot chiombesc prin ce ne scri si parca, parca nu as vrea sa deviez de la ce am stabilit desi ma tot ademenesti cu tot felul de lucruri.

   Uite ca am fost prin Istanbul de cateva ori si nu m-a tentat o vizita pe insula sau pe insule dar mai am timp Istanbulul este aproape de Bucuresti.

   Cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[03.08.17 08:36:13]
» mesaj pers

   @adrianbogdan:

   Draga mea, eu să te deviez pe tine?! Mă faci să râd, am fost și eu o fugă prima dată și deja am puteri nebănuite asupra unei călătoare expertă în Turcia- se va repeta vizita mea curând, în ce ne privește e sigur, am convins și sultanul din dotare.

   Dacă vrei să vezi insula, nu merge sâmbăta- duminica când e mai aglomerat. Sunt străzi în pantă, ai de mers ceva la deal, știi ce spun așa că poate o lași pe primăvară, să o vezi pe îndelete pe unde nu se duce orice turist care doar bifează.

   Poate cumpărați voi casa lui Troțki și o faceți hotel, mă cazez și eu cu o mică reducere la preț. Am văzut doar poze cu ea dar are o vedere la mare de vis.

   O zi bună să ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[03.08.17 08:40:23]
» mesaj pers

   @mishu:

   Sigur, un pahar cu limonadă!!! Chiar mă omori cu asta! ☺

   Uite că ecoul tău mi-a amintit că n-am văzut bragă, deși îmi propusesem de acasă să caut, acolo am uitat complet.

   O zi bună să ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ovidiuyepi
[03.08.17 08:43:51]
» mesaj pers

   Excelent articol, frumos titlu. Anul trecut am vizitat insula, la sfârșitul lui mai. A plouat cu găleata, dar m-am simțit bine. Mulțumesc că mi-ai readus amintiri frumoase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.08.17 09:52:02]
» mesaj pers

   Foarte frumos! M-a impresionat tot ce am citit, am văzut și precum ,,și mâine e o nouă zi” o să-mi fac calculele în așa fel încât să procedez așa într-o excursie privată, nu una cu grupul, seara, cu cazare acolo, de urmărit apusul și răsăritul; bune sfaturi. Încă un motiv în plus să mă gândesc la o vacanță în Turcia! Felicitări! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[03.08.17 09:55:42]
» mesaj pers

   @elviramvio: Vad ca nu s-a schimbat prea mult tiparul excursiilor in Buyukada, de fapt, nu s-a schimbat deloc de acum... 8-9 ani sa fie?!! Am vizitat Istanbulul impreuna cu o prietena, 4 zile am stat si una dintre ele am alocat-o Insulei Printului. Ne-a impresionat puternic experienta, mereu o pomenim cand ne intalnim, cred ca a fost lucrul care ne-a placut cel mai mult din aceasta expeditie. Casele victoriene (superbe!), buganvilia, pestele mancat la terasa din port, drumul pe mare... Chiar si mirosul cailor ne-a ramas in amintire ca o chestie romantica, dupa care inca tanjim...

   Mi-am cumparat de pe insula un pliant cu mini-vederi pe care, dupa un mic accident casnic, l-am gasit deteriorat ireversibil, in sensul ca vederile se lipisera unele de altele, iar cand am incercat sa le separ, s-au stricat de tot. "Nu-i nimic, asta e semn ca trebuie sa ma duc si sa-mi iau altul! ", am zis atunci. Buna ideea ta cu stat o noapte pe insula!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- elviramvio
[03.08.17 10:25:47]
» mesaj pers

   @ovidiuyepi:

   Multumesc. Stiu, am citit articolul și mai ales acum, dupa ca Amfostacolo, pot spune ca imi pare rau ca ai avut asa o zi, am vazut ca esti un turist adevarat, polivalent zic eu, care stie ce vrea si care nu bifează doar locurile promovate din interesele comerciale ale agentilor. Dar poate nu e singura vizită, cum zicea Scarlet "și mâine e o zi", doar pace să fie!

   O zi bună să ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[03.08.17 10:30:38]
» mesaj pers

   @maryka:

   Marika, ma bucur ca ti-am bagat un ghimpe de aur in sufletul tau de calatoare pasionata. Inseamna ca suntem bune afa-iste amandoua! ☺

   Acum preturile sunt mai mici fata de trecut, cazări sunt multe deci iti doresc sa-ti indeplinesti visul si sunt sigura ca voi citi un articol de exceptie.

   O zi frumoasa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.08.17 10:35:13]
» mesaj pers

   @crismis:

   Mă crezi sau nu dar chiar m-am gândit la tine când am trecut pe lângă o casă veche și frumoasă unde la parter se vindeau coronițe de flori, mi-am amintit poza ta de la Festivalul Trandafirilor.

   Cum în următorul an complet sigur nu voi ajunge iar acolo sa stau o noapte, astept articolele si mai ales pozele voastre ca deja vad ca sunteți cateva, asa, de o mini intalnire!

   O zi calma sa ai la munca!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Mitica49
[03.08.17 15:44:38]
» mesaj pers

   @elviramvio: Povestea este pe măsura excursiei, adică frumoasă. Fotografiile - minunate. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[03.08.17 20:41:58]
» mesaj pers

   @elviramvio: Hai că și pe mine m-ai ademenit cu insula asta! Și mi-a plăcut! Inclusiv mirosul de bălegar, mult mai bio ca cel de benzină. Chiar este romantică, dar cum ai zis și tu, dar și @mishu, seara, în apus și dimineața-n zori!

   Mă tot întrebam de ce spui ”flori de hârtie”, apoi m-am prins

   că-i vorba despre Bougainvillea - Floarea de hartie (Gogu săracul)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[03.08.17 21:40:59]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Multumesc mult. M-a bucurat ecoul unui brailean deosebit.

   Plimbari frumoase si sa ne mai povestiti ce vedeti!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.08.17 21:46:28]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Mai, tu strici piata! Se zice Goagăl, Gogu sunt cu gramada.

   Este de ales dar cat mai departe de Piata Centrala. Eu nu inteleg de ce majoritatea turistlor, mai ales cei tineri, vin pana aici, fac un tur de insula cu caruta si apoi intepenesc pana la ora de plecare pe la o terasa, nici macar pe malul marii ci la coada calului viu!

   Floarea de hartie o poti creste in ghiveci pe balcon daca ai soare puternic.

   Seara buna si sa aud de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- doinafil
[04.08.17 19:18:58]
» mesaj pers

   @elviramvio: Și acesta ca, de altfel, toate articolele tale este interesant.

   Ai postat poze f. frumoase, unele pot fi adevărate postere.

   Mă bucur ca ai văzut și Buyucada!

   Noi suntem la "2Mai", în vacanta.

   Te pupam și Îți uram sa ai vreme buna pe unde vei mai merge!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.08.17 22:14:18]
» mesaj pers

   @doinafil:

   Multumesc mult. Vreme buna sa aveti si multa veselie! Va imbratisez cu drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.08.17 08:28:43]
» mesaj pers

   @elviramvio: Spre rușinea mea, eu nu am ajuns pe la prinții ăștia.

   Am fost la Istanbul prima dată în 1995, apoi de muuulte ori, uneori și de două ori pe an.

   Sunt atât de multe de văzut acolo, cred că mi-ar trebui vreo două luni să descopăr farmecul fiecărui colț.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[06.08.17 23:14:02]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Ajungi tu candva si acolo.

   Plimbari faine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [22.07.18 17:08:08]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[49] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Ne-am depărtat de Istanbul -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884215">Şterge vot</a></div><span id="v9884215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Ne-am depărtat de Istanbul
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Marea albastra, pamîntul rosu și verdele padurilor de pini. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884217">Şterge vot</a></div><span id="v9884217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Marea albastra, pamîntul rosu și verdele padurilor de pini.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Pe lângă una din insulele Adalarului -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884220">Şterge vot</a></div><span id="v9884220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Pe lângă una din insulele Adalarului
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Adalar, o insula al carei nume nu-l stiu. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884221">Şterge vot</a></div><span id="v9884221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Adalar, o insula al carei nume nu-l stiu.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Heybeliada -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884222">Şterge vot</a></div><span id="v9884222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Heybeliada
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [JUL-2017] Aproape de capătul drumului, privim și Istanbulul. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884224">Şterge vot</a></div><span id="v9884224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Aproape de capătul drumului, privim și Istanbulul.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Heybeliada, insula dinainte de Büyükada. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884225">Şterge vot</a></div><span id="v9884225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Heybeliada, insula dinainte de Büyükada.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Am ajuns. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884227">Şterge vot</a></div><span id="v9884227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Am ajuns.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JUL-2017] Terminalul. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884228">Şterge vot</a></div><span id="v9884228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Terminalul.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [JUL-2017] Trafic nu glumă pe apă. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884230">Şterge vot</a></div><span id="v9884230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Trafic nu glumă pe apă.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Ceasul de lângă stația de faetoane, locul de întâlnire cel mai cunoscut. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884231">Şterge vot</a></div><span id="v9884231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Ceasul de lângă stația de faetoane, locul de întâlnire cel mai cunoscut.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Piața Centrală, în stânga sunt faetoanele. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884232">Şterge vot</a></div><span id="v9884232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Piața Centrală, în stânga sunt faetoanele.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Stația mirositoare. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884233">Şterge vot</a></div><span id="v9884233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Stația mirositoare.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Selma dirijând urcarea în calești!! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884234">Şterge vot</a></div><span id="v9884234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Selma dirijând urcarea în calești!!
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Vedem din caleașcă case frumoase sau abandonatr. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884235">Şterge vot</a></div><span id="v9884235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Vedem din caleașcă case frumoase sau abandonatr.
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884236">Şterge vot</a></div><span id="v9884236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884238">Şterge vot</a></div><span id="v9884238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884239">Şterge vot</a></div><span id="v9884239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884240">Şterge vot</a></div><span id="v9884240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884241">Şterge vot</a></div><span id="v9884241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884242">Şterge vot</a></div><span id="v9884242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2017] Fatada caselor vechi trebuie pastrata, interiorul poate fi modernizat. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884243">Şterge vot</a></div><span id="v9884243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2017] Fatada caselor vechi trebuie pastrata, interiorul poate fi modernizat.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2017] Floarea de hârtie -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884244">Şterge vot</a></div><span id="v9884244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2017] Floarea de hârtie
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2017] La biserică. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884246">Şterge vot</a></div><span id="v9884246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2017] La biserică.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2017] Marea printre pomi. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884247">Şterge vot</a></div><span id="v9884247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2017] Marea printre pomi.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2017] La popas în vărful dealului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884250">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884250"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884250">Şterge vot</a></div><span id="v9884250" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884250)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884250Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884250MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2017] La popas în vărful dealului.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUL-2017] La popas -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884253">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884253"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884253">Şterge vot</a></div><span id="v9884253" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884253)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884253Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884253MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUL-2017] La popas
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUL-2017] Jos este plaja. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884256">Şterge vot</a></div><span id="v9884256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUL-2017] Jos este plaja.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUL-2017] Caleasca noastra, cam subreda. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884258">Şterge vot</a></div><span id="v9884258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUL-2017] Caleasca noastra, cam subreda.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUL-2017] Păduri de pini. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884259">Şterge vot</a></div><span id="v9884259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUL-2017] Păduri de pini.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884262">Şterge vot</a></div><span id="v9884262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884264">Şterge vot</a></div><span id="v9884264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884266">Şterge vot</a></div><span id="v9884266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884268">Şterge vot</a></div><span id="v9884268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884270">Şterge vot</a></div><span id="v9884270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUL-2017] Daca doriti sa inchiriati biciclete. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884271">Şterge vot</a></div><span id="v9884271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUL-2017] Daca doriti sa inchiriati biciclete.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [JUL-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884274">Şterge vot</a></div><span id="v9884274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [JUL-2017]
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [JUL-2017] De sus se vede bine marea. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884277">Şterge vot</a></div><span id="v9884277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [JUL-2017] De sus se vede bine marea.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [JUL-2017] Floare de hârtie. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884279">Şterge vot</a></div><span id="v9884279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [JUL-2017] Floare de hârtie.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [JUL-2017] Strada cu micile magazine. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av884282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv884282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=884282">Şterge vot</a></div><span id="v9884282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(884282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f884282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e884282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [JUL-2017] Strada cu micile magazine.
foto elviramvio [02.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[49] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.369590997696 sec