90751 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Aphrodisias

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.11.2018
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
30 lire turceşti
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

În căutarea Afroditei prin Anatolia: oraşul antic Aphrodisias


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Într-unul dintre articolele despre vacanţa din Turcia de anul acesta, spuneam că recenta vacanţă cipriotă, precum şi cea turcească, s-au desfăşurat sub semnul Afroditei, zeiţa dragostei, frumuseţii, și a procreării. Nu trecuse prea mult timp de când o cunoscuserăm pe Afrodita de la Knidos - vezi impresii, că aveam să vizităm şi oraşul zeiţei aflat în Anatolia, adică situl antic Aphrodisias.

Ce este oraşul antic Aphrodisias

Aphrodisias este, fără îndoială, unul dintre cele mai impresionante orașe antice din Anatolia, nu atât ca dimensiune, ci mai ales ca stil și mod de conservare în timp. Este orașul care excelează în sculpturi antice realizate în special în perioada romană când a cunoscut înflorirea maximă. Grație amplasării sale lângă o carieră de marmură, în orașul antic s-a dezvoltat cea mai mare școală de sculptură a vremii din această parte a lumii, „responsabilă” de realizarea unor adevărate capodopere, Aphrodisias fiind cunoscut ca un mare exportator de statui al acelor timpuri.

Numele de Aphrodisias îl poartă din perioada elenistică după zeița ce patrona aşezarea, căreia îi era dedicat un templu impunător în inima cetății. Cu secole în urmă, fiindcă orașul fusese întemeiat pe la 5.000 Î. C., s-a numit fie Lelegonpolis, Megalopolis sau Ninoe. După cucerirea romană, Aphrodisias a devenit celebru pentru arta cioplitului în marmură, aici fiind create cele mai fine și cele mai expresive sculpturi, atât statui cât și basoreliefuri, frize, metope. Romanii, care erau avizi consumatori de artă și cultură, au încurajat această activitate creativă, reunind la Aphrodisias meșterii cei mai de seamă ai vremii. Oraşul a intrat sub protecţia specială a împăratului Octavian Augustus în secolul I Î. C. şi timp de 250 ani a cunoscut o înflorire nemaiîntâlnită, perioadă din care datează toate clădirile monumentale ridicate sau reconstruite din temelii în jurul templului Afroditei şi al amfiteatrului. Populaţia sa nu a depăşit niciodată 15.000 de suflete.

Până la finele secolului al V-lea, orașul a rămas păgân, abia după ce s-a instalat creștinismul în regiune, orașului i s-a schimbat numele în Stavropolis, în traducere orașul crucii, în dorința de a-l îndepărta de cultul Afroditei care îl definise veacuri de-a rândul. Oricum, la finele anilor 300, Aphrodisias devenise capitala provinciei romane Caria fiind fortificat timp de vreo două secole cu ziduri puternice de apărare. În Evul Mediu, în vremurile bizantine a fost o aşezare profund religioasă.

Mai târziu, a fost distrus de cutremure repetate și, în final, abandonat mai bine de o mie de ani. În secolul al XIX-lea s-au demarat primele săpături care au scos la lumină parțial orașul, dar adevărata sa descoperire a fost făcută secolul trecut, începând cu anul 1961, și a dus-o la bun sfârșit arheologul turc Kenan Erim care și-a dedicat toată viața acestui scop. De altfel, el este înmormântat în sit.

Din 12 iulie 2017, Aphrodisias este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Cum am ajuns acolo

Iniţial, nu incluseserăm Aphrodisias în programul vacanţei fiindcă nici nu ne gândiserăm că am putea să mergem acolo, știam că, plecând din Marmaris, vrem să ajungem la Bergama unde rezervarea era făcută deja. Auzisem de Aphrodisias, citisem câte ceva în trecut, apoi, în timp ce studiam harta cu traseul Marmaris-Bergama, am avut revelația să observăm că Aphrodisias era pe-aproape, iar asta reprezenta ocazia perfectă să-l vizităm, chiar dacă încărcam bine de tot programul acelei zile. Așa că am plecat dimineața devreme din Marmaris, făcând check-out-ul la orele 07,30.

Orașul antic Aphrodisias se află astăzi lângă localitatea Geyre, la distanță de 170 km față de Marmaris și cam la 100 km de coasta egeeană în interiorul continentului, ca să vă faceți o idee, la distanță de circa 230 km de Izmir, 55 km de Nazili și 100 km de Denizli, va să zică relativ aproape de Pamukkale. Noi am luat-o spre Muğla pe D400 și D550, apoi am ținut-o la dreapta pe D330 o bună bucată de drum trecând pe lângă Yaraș, Kale, Tavaș, pe urmă ne-am înscris la stânga pe D585 încă vreo 25 km.

După ce am intrat în Geyre, am ajuns la o intersecție unde la stânga era semn către sit, dar era interzis, iar la dreapta către parcare. Citisem povestea conform căreia puteam lăsa mașina pe stradă pentru a evita costul parcării, dar am preferat să intrăm în parcare, căci eram singurii din areal și cei de-acolo ar fi strigat sau ar fi gesticulat după noi. Am achitat cele 10 lire, tariful de parcare și am fost invitați să luăm loc în shutle-bas, singurul abilitat să ne ducă în sit, lângă acesta fiind o unitate militară prin apropierea căreia nu se dorește trafic.

Shutle-bas-ul era, de fapt, un tractor cu remorcă adaptată cu scaune în care ne-am urcat și nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că ne-a transportat doar vreo 200 m până la intrare. Am plătit cele două bilete (15 lire/persoană), am cerut un pliant, o hartă, ceva, dar mi s-a spus că nu există și mi s-a dat eternul sfat să fotografiez harta sitului de la intrare.

Ce se vizitează

Situl nu este foarte întins, am citit că în antichitate avea cam un kmp, dar este foarte concentrat, necesitând cel puţin trei ore să fie străbătut în întregime. Lângă intrare există un magazin cu materiale despre sit, o cafenea-cofetărie cu terasă, loc de odihnă unde aveam să poposim şi noi la final, iar vizavi muzeul aferent este un must-see după ce au fost trecute în revistă toate punctele de interes din sit.

Situl este bine organizat, este amenajat cu alei pietruite, uneori mai există şi alei doar de pământ, există camere de luat vederi şi supraveghetori umani peste tot. Se poate lua și un audioguide, dar noi am ales varianta fără, și după o analiză sumară a hartei arealului ne-am făcut un plan să abordăm situl în sensul invers acelor de ceasornic.

Tetrapylon

Primul obiectiv, care se remarcă fără prea mare efort, este tetrapylon sau poarta monumentală prin care se făcea accesul în cetate. Era realmente grandioasă, un complex de patru rânduri a patru coloane ce susțineau arhitrave şi arcade complicat sculptate cu diferite scene și motive, frunze de acant. Poarta era menită să deschidă calea către drumul sacru ce ducea la templul Afroditei. Sincer, am mai văzut porți, dar un exemplu de artă ca aceasta, nu cred să mai fi întâlnit!

Stadionul

De la tetrapylon, am preferat s-o luăm pe alee spre capătul de nord al vechiului oraș, fiindcă citisem că stadionul era de neratat. Știind că despre el se spune că este cel mai bine conservat și cel mai mare din bazinul Mediteranei, având o capacitate de 30.000 de spectatori, vroiam să ne convingem că așa este. Stadionul uimește, într-adevăr, prin starea sa impecabilă în care se află și prin dimensiunile sale considerabile care ne-au determinat să-l admirăm și să-l fotografiem din toate unghiurile. Are o lungime de 262 m și o lățime de 59 m cu 22 de rânduri de scaune. Capetele stadionului sunt ușor convexe dându-i o formă, mai degrabă, de elipsă, în același timp oferind o bună vizibilitate și celor așezați aici. Deși a fost conceput special pentru concursuri sportive, după ce teatrul antic a fost grav avariat în urma unui cutremur, capătul estic al stadionului a început să fie folosit pentru spectacole de circ și lupte cu gladiatori. Ne-am desprins cu greu și am plecat pe potecă luând-o spre templul Afroditei.

Templul Afroditei

Reprezintă cel mai important obiectiv din sit, constituind în lumea antică centrul orașului, principalul edificiu la care veneau să se închine și să aducă ofrande localnicii și străinii deopotrivă. Era un templu construit în stil corintic împletit cu cel ionic de dimensiuni monumentale cu 38 coloane: câte 13 dispuse pe laterale și 8 frontale, respectiv în spate. Azi mai sunt în picioare doar vreo paisprezece și nici acelea întregi. Și-a exercitat menirea sa de centru de cult până la creștinarea orașului (circa anul 500) când a fost transformat în bazilică prin adăugarea de pereți în fața și spatele clădirii pentru a forma o absidă și un naos.

La început, în subsolul clădirii, nu fusese descoperită nicio statuie de cult a zeiței, apoi a fost găsită în apropiere o statuie ce o reprezintă pe zeiță înveșmântată în haine lungi, cu diverse motive sculptate pe ele, cu un braț întins în față. Destul de neobișnuit, gândindu-mă la statuia nudă a Afroditei de la Knidos, dar și pe atunci se vede treaba că gusturile erau foarte diferite!

Palatul episcopal

Imediat în stânga templului se văd ruinele Palatului Episcopal care reprezenta reședința guvernatorului provinciei,  iar în ultimii ani a fost folosit ca reşedinţă episcopală.  Culoarea albastră a coloanei care înconjoară curtea centrală este remarcabilă.  

Bouleuterion și cu rol de Odeon

Relativ aproape de palatul episcopal și templul Afroditei, se află o altă clădire care încântă ochiul privitorului: bouleuterionul sau odeonul. De formă semicirculară, cu 12 rânduri de scaune având câte un leu la baza fiecăruia, bouleuterionul era edificiul acoperit unde se țineau ședințele conducătorilor orașului și, ocazional, era folosit și pentru spectacole de poezie și muzică într-un cadru mai restrâns, mai elevat. Construit din marmură, era bogat împodobit cu statui elaborate ce făceau din acesta o clădire sofisticată, dedicată întâlnirilor membrilor aristocrației. Toate sculpturile excavate aici au fost depuse în muzeu unde pot fi admirate de către orice vizitator.

Atelierul și școala de sculptură

Se găsește între bouleuterion și templul Afroditei și constituia locul unde marmura prindea diverse forme modelată de daltă și mâini dibace, cel mai des de statui, dar și de metope, frize, sarcofage. Acolo cei mai mari sculptori din oraș își dovedeau măiestria realizând adevărate capodopere ce erau tranportate în toate colțurile imperiului roman.

Băile lui Hadrian

Revenind în aleea de la Palatul Episcopal, în dreapta am dat de altă clădire impunătoare, de fapt de un complex întreg ce s-au dovedit a fi băile lui Hadrian, cu secţiuni separate pentru femei şi bărbaţi. Existau incinte şi bazine precum frigidarium, caldarium, tepidarium sau apodetarium (vestiar) precum şi sistem de încălzire prin pardoseală, hypocaust. Construcţia măreaţă era împodobită frumos la exterior şi la interior cu statui, iar lângă băi fusese ridicată la un moment dat şi o palaestra (sală de gimnstică).

Agora

Agora, locul de socializare al cetățenilor orașului, era împărțită în două mari sectoare: de nord și de sud şi se spune că în aria ei ar fi încăput până la 7.000 de persoane. Era zona publică care pe margini avea prăvălii de tot felul cu rolul de piață. La capete avea două porticuri, unul de nord neexplorat deocamdată, cel de sud este numit cel al lui Tiberius. Acum, agora de nord era nevizitabilă, fiind împrejmuită și plină de vegetație, iar cea de sud era inundată și închisă publicului, însă am reuşit s-o surprindem în fotografii de la acropole.

Porticul lui Tiberius

Poarta cu coloane construită în stil ionic a fost restaurată parțial și a fost ridicată în primul secol D. C., în timpul domniei împăratului Tiberius. De acolo, se urcă pe acropole de unde am surprins imagini frumoase asupra întreg arealului din imediata vecinătate. Cu partea cea mai înaltă rezemată de acropole stă teatrul antic sau amfiteatrul.

Amfiteatrul

Construit în a doua jumătate a secoului I Î. C. pe versantul estic al acropolisului, amfiteatrul nu a fost niciodată foarte mare, el având capacitate de circa 8.000 de scaune. În ciuda tuturor deteriorărilor suferite în urma cutremurelor, în urma cărora era mereu refăcut, arată și astăzi ca o bjuterie de marmură. În amfiteatru, pe scena sa, ne-a atras atenția o inscripție uriașă care povestea despre un personaj numit Iulius Zoilos ce fusese un binefăcător al orașului, cunoscut pentru donațiile sale. Originar din Aphrodisias, a fost răpit și vândut ca sclav lui Iulius Cezar pe care l-a slujit până la moartea împăratului. Apoi, a devenit sclavul lui Octavian Augustus care, în cele din urmă, l-a eliberat şi l-a umplut de onoruri şi bani pentru serviciul său îndelungat. S-a întors în Aphrodisias în anul 40 Î. C. bogat și pus pe fapte mari, datorându-i-se multe dintre clădirile orașului, fiind respectat până la moarte (28 Î. C.) și dincolo de aceasta, ridicându-i-se un monument special în cinstea sa.

Băile teatrului

Lângă amfiteatru, se găsea complexul de băi ale teatrului şi o construcţie numită Tetrastoon, adică un pătrat cu coloane care avea rolul de o nouă agora cu un nou centru comercial menit să-l înlocuiască pe cel vechi, afectat de cutremure. Exista şi o cale pavată cu marmură care ducea de la amfiteatru la Tetrastoon. Apoi ne-am îndreptat către una dintre cele mai grandioase clădiri ale oraşului de altădată: Sebasteion.

Sebasteion

O construcţie de marmură incredibil de mare şi de frumoasă, descoperită în stare relativ bună, aşa am perceput eu acest minunat exemplu de edificiu al cărui nume vine de la termenul grecesc corespondent al celui latin de augustus. Fusese ridicat pentru familia imperială de la Iulius Cezar, la Octavian Augustus sau Tiberius, cu trei niveluri diferite, primul nivel ridicat cu multe coloane dorice, superbe pe care se află al doilea nivel construit în stil ionic decorat cu statui şi alte sculpturi în basoreliefuri. Al treilea etaj avea coloane corintice. O structură cu adevărat magnifică trebuie să fi fost Sebasteionul la vremea sa!

Muzeul de Arheologie aferent sitului

Pentru a încheia apoteotic o vizită la Aphrodisias, este aproape imperios necesară o raită prin muzeu, dacă nu un popas mai îndelung. Cum noi eram presaţi de timp, am ales prima variantă, deşi mi-ar fi plăcut să alocăm mult mai mult timp.

Muzeul impresionează nu prin clădirea relativ modestă, ci prin modul cum este organizat: de cum intri, stânga-dreapta pe două culoare lungi, statui, metope şi frize de marmură de-o parte şi de alta. Asta în incintele principale, dar sunt multe camere de expoziţie. Nu cred să fi văzut niciodată până atunci atâtea sculpturi de marmură la un loc. Până în anul 1997 erau expuse în muzeu un număr de 12.697 de piese, toate scoase din sit, muzeul fiind deschis publicului în anul 1979. Cel mai tare m-a uimit nu statuia Afroditei (în fine, am găsit-o! :)) )care nu mi s-a părut prea frumoasă, ci o statuie a unei femei cu braţele încrucişate pe piept, îmbrăcată într-o rochie lungă, despre care scria pe plăcuţa de alături că aparţinea unei dace, adică o femeie barbară. Mai departe, pe plăcuţă se preciza că Dacia, actualmente România, fusese cucerită de romani în secolul I D. C., un pic inexact, după părerea mea.

Concluzie

Oraşul antic Aphrodisias este considerat un secret bine păstrat al Turciei de astăzi, fiindcă are aura unui loc pe care nu-l găseşti prea uşor, nefiind amplasat în drumurile şi ofertele consacrate ale turiştilor sau ale agenţiilor locale de turism care organizează excursii opţionale sau a acelora care organizează circuite. E drept că are o poziţie un pic nefavorabilă, trebuie să cauţi situl antic, acesta nu-ţi iese în cale, în mod clar. Dar satisfacţia în urma vizitei este una pe măsură, oraşul antic, fiind în opinia mea o nestemată, un loc relativ tainic, nemediatizat în niciun fel. Sincer, am văzut destule situri încât să-mi fac o idee despre bolovanii antici, însă acesta este, de departe, unul dintre cele mai sofisticate. Mulţi istorici şi arheologi sunt de părere că Aphrodisias este de talia Efesului, lucru despre care nu e tocmai uşor să te pronunţi. E greu de descris un oraş antic cu marmură în abundenţă, de-o frumuseţe uluitoare.

La final ne-am răcorit cu câte o o îngheţată la cofetăria sitului şi în timp ce mâncam mă gândeam că-mi oferisem cel mai frumos cadou de ziua mea, Aphrodisias fascinându-mă de-a dreptul. Apoi, tractoraşul pe post de shutle-bus ne-a adus înapoi în parcarea mare unde ne lăsaserăm maşina şi unde am avut surpriza plăcută să mai vedem încă o maşină de România. Dacă aveţi ocazia, vizitaţi Aphrodisias, merită! Din plin!

Surse de informare:

http://www.aphrodisias.com/

https://www.aphrodisias.org/en/history-of-aphrodisias-excavations

Vărog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=b5dL3mP6p-s

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 01.11.2018 06:24:37

Validat / Publicat: 01.11.18 08:46:47


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 672


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  72200 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Coordonate GPS: 37.70916900 N, 28.72353900 E - neconfirmate încă
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[01.11.18 08:46:04]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[01.11.18 09:39:18]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[01.11.18 09:55:27]
» mesaj pers

   @irinad: Splendid loc! am vizionat toate fotografiile în cautarea celei cu femeia daca. Ar fi meritat o fotografie singura...

   Felicitari pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[01.11.18 09:57:33]
» mesaj pers

   Cu adevărat impresionantă locația! Un sit mare, foarte bine păstrat! Întotdeauna mă minunez de aceste mărturii ale trecutului, de dimensiuni, detalii.

   Se pare că nu numai eu îmi sărbătoresc ziua în concedii! :)

   Se pune un La mulți ani, peste aproape șase luni?? Oricum îți spun cu drag și fie să le trăiești (zilele de naștere), în locurile și cu oamenii dragi ție!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 09:58:18]
» mesaj pers

   @webmaster şi webmasterX mulțumesc foarte mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 10:06:13]
» mesaj pers

   @Yolanda: Aşa mi s-a părut şi mie, un loc magnific. Am fost impresionată profund de atâta frumusețe, parcă nu degeaba a fost oraşul zeiței frumuseții.

   Ai dreptate, femeia dacă merita o poză individual, am avut impresia că aşa am făcut, dar când s-o ataşez, am constatat că n-o mai găsesc. Voi căuta şi prin pozele soțului şi dacă o găsesc, o încarc, desigur.

   Mulțumesc mult pentru aprecieri, mă bucur că ți-a plăcut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 10:13:57]
» mesaj pers

   @maryka: Oho, ai citit până la capăt, aşa este, este a nu ştiu câta oară când mă prinde aniversarea în vacanță. Mulțumesc frumos pentru tot: urări, aprecieri, ecou, vizită! Şi ție îți întorc cu drag toate urările de bine!

   Cât despre Aphrodisias, este una dintre minunile antichității. Se vede clar că e fost un oraş bogat şi stilat. Şi pe vremea aceea, detaliile făceau diferența!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[01.11.18 10:20:02]
» mesaj pers

   @irinad: Un loc excepțional, mulțumim pentru prezentare și pentru mulțimea imaginile. Situl arheologic oferă o experiență de neuitat pentru iubitorii de „pietroaie” prin monumentele bine păstrate, dar și prin muzeul care valorifică toate artefactele descoperite la Aphrodisias.

   L-am avut și eu în vedere acum câțiva ani, am încercat să îl „atașez” cumva în timpul vizitei la Pamukkale, dar nu am avut cum - Hierapolisul și terasele de bumbac mi-au ocupat întreaga zi.

   Mă bucur că ați vizitat acest oraș antic și ne-ai relatat și nouă experiența.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 10:27:51]
» mesaj pers

   @tata123: Mă bucur că ochii tăi de specialist au remarcat frumusețea şi importanța acestui sit antic precum şi faptul că nu prea e în calea turiştilor. Este un pic mai anevoie de găsit, însă merită tot efortul pentru a-l vizita. Şi noi l-am "cuplat" cumva cu Pergam unde aveam destinația finală.

   Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou, aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Carmen Ion
[01.11.18 10:30:27]
» mesaj pers

   @irinad: Wow! Nu te dezminți, Nadina, ai un talent nemaipomenit la dibuit „pietre antice”. :)

   Spre rușinea mea, nu știam de acest sit arheologic excepțional. M-au impresionat la maxim atât descrierea acestuia, cât și fotografiile foarte edificatoare.

   Femeia dacă e într-adevăr frumoasă iar sărbătorirea zilei de naștere într-un cadru așa de special sunt convinsă că te-a bucurat peste măsură.

   Felicitări din toată inima! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- krisstinna
[01.11.18 10:42:57]
» mesaj pers

   @irinad: Eu la pietre nu mă pricep:(

   Dar pot sa îți urez cu întârziere un sincer La mulți ani, sănătate și noroc, multe călătorii frumoase!

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 10:53:40]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Mulțumesc mult Carmen pentru toate vorbele frumoase, inclusiv urări pe care cu plăcere ți le întorc!

   Ştii că în vacanță sunt înnebunită după plaje şi bolovani antici. :)

   Turcia deține unele dintre cele valoroase orase antice greceşti/romane. Păcat că nu le promovează mai mult. Acesta, de pildă, este aproape necunoscut. Te pup, o zi frumoasă!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 10:59:00]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc frumos, oricand sunt dispusă să primesc vorbe frumoase de la tine! Şi eu îți urez să ai parte de tot ce-ți doreşti.:*

   Nici eu nu pot să spun că mă pricep prea tare la pietroaie, dar îmi plac mult şi le caut oriunde m-aş duce!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihai18
[01.11.18 11:11:12]
» mesaj pers

   Scriu acest ecou pentru că FB-ul acordat nu exprimă suficient ceea ce am simțit lecturându-l.

    Fotografiile sunt de înaltă calitate și vremea frumosă din acea zi a ținut cu noi, privitorii lor.

    Cred că vizita în acest sit arheologic este și mai eficientă pentru cei care în acele momente reușesc să se teleporteze cu gândul în acele vremuri.

    Apropos.

    La mulți ani. De cât deloc mai bine mai târziu.

    Să fiți sănătoși și să aveți excursii reușite.

    Cu bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- nrs
[01.11.18 11:21:36]
» mesaj pers

   eu am prins SB, poate ca o multumire pentru idea Cappadoccia. asta il trecem pe lista pentru la anu'!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 11:44:47]
» mesaj pers

   @Mihai18: Aveți perfectă dreptate, vremea a ținut cu noi, în acea zi prognoza nu era una foarte favorabilă, dar am avut noroc de mult soare, atât de necesar pentru ca fotografiile să fie luminoase. Eu, întotdeauna când vizitez asemenea locuri, fac un exercițiu de imaginație închipuindu-mi cum era lumea pe atunci.

   Vă mulțumesc frumos pentru toate vorbele frumoase, vă întorc cu drag toate urările de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 11:51:07]
» mesaj pers

   @nrs: Mulțumesc, dacă prințesei tale i-a plăcut la Efes (aşa am reținut, sper să nu mă înşel), e posibil să-i placă şi la Aphrodisias. Pentru tine nu e nicio greutate să găseşti locatia, eşti unul dintre admiratorii şi vizitatorii învederați ai Turciei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nrs
[01.11.18 13:37:52]
» mesaj pers

   ai retinut bine, iar locatia sigur o depistez ca mai am ceva treaba si pe la Pamukkale :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[01.11.18 16:52:12]
» mesaj pers

   Cate frumuseti ai descoperit... Doamne ce loc minunat! Cred ca a fost nemaipomenit sa fii acolo, printre acele minunate" chetroaie" antice. M-am uitat de doua ori la poze si simt putin ca am fost si eu acolo.

   Felicitari pentru vizita facuta acelui loc si multumesc ca ne-ai facut partasi!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[01.11.18 17:38:35]
» mesaj pers

   Nu auzisem de Aphrodisias dar din ce ai scris şi fotografiat rivalizează cu Efesul, numai că nu a fost atât de mediatizat. Chiar dacă ştiam de el, făcând o excursie de grup în Anatolia nu ne puteam abate de la program. Felicitări pentru review şi excepţionalele poze - câtă muncă pentru selecţia lor- şi poate-ţi faci timp să găseşti femeia dacă single. Oicum se vede că purta altfel de vesminte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 17:45:01]
» mesaj pers

   @DOINITA: Mă bucur mult că ți-au plăcut şi ție "bolovanii" mei antici. Scrisesem de ceva vreme articolul ăsta dar amânam să-l încarc gândindu-mă că plictiseşte, stiind că e şi cam lung. Dar, sunt foarte plăcut impresionată că articolul a fost apreciat şi comentat, deci n-a fost agasant.

   Mulțumesc pentru cuvintele tale frumoase, pentru gândurile bune! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 19:33:12]
» mesaj pers

   @Michi: Scuze pentru întârziere, dar abia m-am adunat acasă şi am putut intra pe calculator, că de pe telefon e mai greu.

   Mulţi dintre oamenii de ştiinţă, după cum am aflat când m-am documentat, consideră Aphrodisias de rangul Efesului. Mie, personal, mi se pare dificil să-mi dau cu părerea despre acest lucru, fiindcă Efesul, chiar dacă l-am văzut fix acum zece ani, mi-a rămas întipărit ca o altă minune.

   Aşa este, Aphrodisias nu este în calea circuitelor turistice oferite de agenţiile noastre, dar nici nu am văzut niciodată că agenţiile locale turceşti ar vinde vreo excursie opţională acolo. Rămâne, deci, doar de vizitat de către aceia care pot ajunge acolo şi au auzit de situl arheologic.

   Voi căuta să văd dacă nu am fotografiat femeia din Dacia şi singură, altfel ea se poate vedea în P38, în dreapta (cea cu mâinile încrucişate), explicaţia de pe panou am postat-o în P39, dar nu cred să se vadă bine fiindcă scrisul este mic.

   Mulţumesc pentru vizită, aprecieri, ecou, comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- DOINITA
[01.11.18 20:37:14]
» mesaj pers

   @irinad: Nu a fost agasant ci a fost o incantare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 21:16:51]
» mesaj pers

   @DOINITA::*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.11.18 21:25:26]
» mesaj pers

   @Michi&@Yolanda: Am găsit poza cu femeia dacă, făcută separat, la soţ în telefon. Am ataşat-o, va putea fi văzută după validare. Este poza 51.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[02.11.18 21:26:59]
» mesaj pers

   @irinad:

   Un loc deosebit. Citisem câte ceva despre aceste bogăţii istorice dar mai mult ca informaţie, acum m-am lămurit de la specialista în pietre antice 😉

   Păi da. aşa cadou de ziua ta, o îngheţată turcească cu gust antic, afrodisia-sic 😉 🥂!! Să ai parte de cât mai multe aniversari aşa prin locuri faine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.11.18 11:57:29]
» mesaj pers

   @elviramvio: Cu scuzele de rigoare pentru acest răspuns întârziat, îţi mulţumesc frumos pentru ecou, urări (pe care cu drag ţi le întorc şi ţie), comentarii, aprecieri.

   Tu ştii că mie îmi plac siturile antice, însă sunt departe de a fi specialistă, fiindcă ele sunt doar un hobby pentru mine, eu având o cu totul altă profesie în viaţa de zi cu zi.

   Mi-a plăcut şi m-a amuzat tare jocul de cuvinte în ce priveşte îngheţata afrodisia-că :), fiindcă a fost una dintre cele mai bune (şi scumpă pe deasupra) pe care le mâncaserăm în acea vacanţă. Dar, nu s-a dovedit a fi afrodisiacă, ci doar energizantă pentru drumul lung pe care-l mai aveam de străbătut până la Bergama unde aveam cazare şi unde trebuia să stăm în scopul vizitării Pergamului.

   O zi minunată să ai!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  Publicitate    [20.04.19 00:18:40]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[51] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Tetrapylon sau poarta monumentală de la Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026144">Şterge vot</a></div><span id="v91026144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Tetrapylon sau poarta monumentală de la Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Un salut din amfiteatrul de la Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026145">Şterge vot</a></div><span id="v91026145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Un salut din amfiteatrul de la Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Ce a mai rămas din Templul Afroditei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026146">Şterge vot</a></div><span id="v91026146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Ce a mai rămas din Templul Afroditei
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Stadionul de la Aphrodisias văzut de sus, din capătul sudic -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026147">Şterge vot</a></div><span id="v91026147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Stadionul de la Aphrodisias văzut de sus, din capătul sudic
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Sebasteion în ansamblu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026148">Şterge vot</a></div><span id="v91026148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Sebasteion în ansamblu
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Afrodita de la Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026149">Şterge vot</a></div><span id="v91026149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Afrodita de la Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Aphrodisias: Bouleuterion/Odeon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026150">Şterge vot</a></div><span id="v91026150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Aphrodisias: Bouleuterion/Odeon
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Aphrodisias: Băile lui Hadrian -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026151">Şterge vot</a></div><span id="v91026151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Aphrodisias: Băile lui Hadrian
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Muzeul de la Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026152">Şterge vot</a></div><span id="v91026152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Muzeul de la Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Pe lângă stive de frize de marmură la Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026153">Şterge vot</a></div><span id="v91026153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Pe lângă stive de frize de marmură la Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Agora de sud de la Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026154">Şterge vot</a></div><span id="v91026154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Agora de sud de la Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Aphrodisias: detaliu de capitel -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026155">Şterge vot</a></div><span id="v91026155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Aphrodisias: detaliu de capitel
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Amfiteatrul de la Aphrodisias dintr-o parte -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026156">Şterge vot</a></div><span id="v91026156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Amfiteatrul de la Aphrodisias dintr-o parte
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Amfiteatrul de la Aphrodisias din cealaltă parte -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026157">Şterge vot</a></div><span id="v91026157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Amfiteatrul de la Aphrodisias din cealaltă parte
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] În faţa muzeului de la Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026158">Şterge vot</a></div><span id="v91026158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] În faţa muzeului de la Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Stadionul de la Aphrodisias, dintr-o parte -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026159">Şterge vot</a></div><span id="v91026159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Stadionul de la Aphrodisias, dintr-o parte
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Stadionul de la Aphrodisias, din cealaltă parte -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026160">Şterge vot</a></div><span id="v91026160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Stadionul de la Aphrodisias, din cealaltă parte
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Aphrodisias: agora de sud inundată. Se observă pompa montată spre a aspira apa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026161">Şterge vot</a></div><span id="v91026161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Aphrodisias: agora de sud inundată. Se observă pompa montată spre a aspira apa
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] Detaliu de pe Sebasteion -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026162">Şterge vot</a></div><span id="v91026162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] Detaliu de pe Sebasteion
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] Bouleuterion /Odeon de jos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026163">Şterge vot</a></div><span id="v91026163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] Bouleuterion /Odeon de jos
foto irinad [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Sarcofag în curtea muzeului din Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026164">Şterge vot</a></div><span id="v91026164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Sarcofag în curtea muzeului din Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2018] Amfiteatrul de la Aphrodisias: orchestra -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026165">Şterge vot</a></div><span id="v91026165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2018] Amfiteatrul de la Aphrodisias: orchestra
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2018] Amfiteatrul de la Aphrodisias: inscripţia despre Iulius Zoilos, localnicul ridicat la rang de binefăcător al oraşului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026166">Şterge vot</a></div><span id="v91026166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2018] Amfiteatrul de la Aphrodisias: inscripţia despre Iulius Zoilos, localnicul ridicat la rang de binefăcător al oraşului
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2018] Aphrodisias: detaliu de pe Tetrapylon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026167">Şterge vot</a></div><span id="v91026167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2018] Aphrodisias: detaliu de pe Tetrapylon
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2018] Aphrodisias: palatul episopal -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026168">Şterge vot</a></div><span id="v91026168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2018] Aphrodisias: palatul episopal
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2018] Aphrodisias: un colţ de Sebasteion, se observă nivelurile de construcţie în stiluri arhitectonice diferite -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026169">Şterge vot</a></div><span id="v91026169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2018] Aphrodisias: un colţ de Sebasteion, se observă nivelurile de construcţie în stiluri arhitectonice diferite
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2018] Sebasteion: nivelul cel mai înalt, construit în stil corintic -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026170">Şterge vot</a></div><span id="v91026170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2018] Sebasteion: nivelul cel mai înalt, construit în stil corintic
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2018] Sebasteion, nivelul de mijloc ridicat în stil ionic -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026171">Şterge vot</a></div><span id="v91026171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2018] Sebasteion, nivelul de mijloc ridicat în stil ionic
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUN-2018] Sebasteion: primul nivel construit pe coloane dorice -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026172">Şterge vot</a></div><span id="v91026172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2018] Sebasteion: primul nivel construit pe coloane dorice
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUN-2018] Aphrodisias: Tetrastoon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026173">Şterge vot</a></div><span id="v91026173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2018] Aphrodisias: Tetrastoon
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUN-2018] Marmură în tot: frize, sarcofage -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026174">Şterge vot</a></div><span id="v91026174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2018] Marmură în tot: frize, sarcofage
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUN-2018] Aphrodisias: Băile lui Hadrian -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026175">Şterge vot</a></div><span id="v91026175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUN-2018] Aphrodisias: Băile lui Hadrian
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUN-2018] Aphrodisias:Băile Teatrului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026176">Şterge vot</a></div><span id="v91026176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUN-2018] Aphrodisias:Băile Teatrului
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUN-2018] Aphrodisias: din nou Tetrastoon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026177">Şterge vot</a></div><span id="v91026177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUN-2018] Aphrodisias: din nou Tetrastoon
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JUN-2018] La intrarea în muzeul din Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026178">Şterge vot</a></div><span id="v91026178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JUN-2018] La intrarea în muzeul din Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JUN-2018] Muzeul de Arheologie: o privire printre statui şi metope -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026179">Şterge vot</a></div><span id="v91026179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JUN-2018] Muzeul de Arheologie: o privire printre statui şi metope
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JUN-2018] Sculpturi de marmură extrase din sit expuse în muzeu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026180">Şterge vot</a></div><span id="v91026180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JUN-2018] Sculpturi de marmură extrase din sit expuse în muzeu
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JUN-2018] În dreapta, statuia femeii din Dacia -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026181">Şterge vot</a></div><span id="v91026181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JUN-2018] În dreapta, statuia femeii din Dacia
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUN-2018] Jos, explicaţia de spre femeia dacă şi Dacia -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026182">Şterge vot</a></div><span id="v91026182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUN-2018] Jos, explicaţia de spre femeia dacă şi Dacia
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [JUN-2018] Cele trei graţii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026183">Şterge vot</a></div><span id="v91026183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [JUN-2018] Cele trei graţii
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [JUN-2018] Statui de marmură din muzeu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026184">Şterge vot</a></div><span id="v91026184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [JUN-2018] Statui de marmură din muzeu
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [JUN-2018] Naşterea Afroditei din mare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026185">Şterge vot</a></div><span id="v91026185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [JUN-2018] Naşterea Afroditei din mare
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [JUN-2018] Sarcofag expus în muzeu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026186">Şterge vot</a></div><span id="v91026186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [JUN-2018] Sarcofag expus în muzeu
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [JUN-2018] Prometeu eliberat de Hercule -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026187">Şterge vot</a></div><span id="v91026187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [JUN-2018] Prometeu eliberat de Hercule
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P45 [JUN-2018] Statuie excavată din Băile lui Hadrian -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026188">Şterge vot</a></div><span id="v91026188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P45 [JUN-2018] Statuie excavată din Băile lui Hadrian
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P46 [JUN-2018] Alte statui expuse în muzeu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026189">Şterge vot</a></div><span id="v91026189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P46 [JUN-2018] Alte statui expuse în muzeu
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P47 [JUN-2018] Din muzeu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026190">Şterge vot</a></div><span id="v91026190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P47 [JUN-2018] Din muzeu
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P48 [JUN-2018] Aphrodisias: în curte, lângă cofetărie şi intrarea în muzeu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026191">Şterge vot</a></div><span id="v91026191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P48 [JUN-2018] Aphrodisias: în curte, lângă cofetărie şi intrarea în muzeu
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P49 [JUN-2018] În curtea muzeului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026192">Şterge vot</a></div><span id="v91026192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P49 [JUN-2018] În curtea muzeului
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P50 [JUN-2018] Planul oraşului antic Aphrodisias -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026193">Şterge vot</a></div><span id="v91026193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P50 [JUN-2018] Planul oraşului antic Aphrodisias
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P51 [JUN-2018] Femeia din Dacia -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026513">Şterge vot</a></div><span id="v91026513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P51 [JUN-2018] Femeia din Dacia
foto irinad [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[51] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.178799152374 sec