82558 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cappadocia, o zonă magică

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.10.2017
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
366 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Minivacanța în Cappadocia, aventura vieții mele (de până acum)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Emoție, emoție și iar emoție, acesta este cuvântul sub semnul căruia a stat minivacanța noastră în Cappadocia, de la început până la sfârșit. Cappadocia, un tărâm aproape nepământesc, m-a fascinat dintotdeauna, dar rămânea doar o dorință uitată într-un sertăraș al memoriei sau, dacă vreți, un loc, alături de multe altele, aflat pe o listă lungă, luuuungă de tot.

Însă, acum câteva luni, când afară soarele dogorea de mama focului şi ne ascundeam în casă la răcoare, mă trezesc în poşta electronică cu un pont pentru un DIY în Cappadocia. Bine, până aici nimic spectaculos, dat fiind că zilnic îmi sosesc câteva din acestea, pe care le ignor, deoarece, de regulă, nu mă interesează zona, sau perioada nu mă avantajează deloc, sau prețul nu mi se pare chiar atât de mic pe cât se spune.

Ei, de data asta, era vorba de ceva halucinant pentru mine, era ceva la care năzuisem latent ori de câte ori mergeam cu maşina în Turcia şi pe care niciodată nu ne-am gândit să finalizăm din lipsă de timp, ori bani. Nu mai puneam la socoteală că era vorba de 4 nopţi la început de octombrie când amândoi mai aveam o ţâră de concediu, când încă în Cappadocia era rost de vreme bună, adică totul se plia perfect.

În capul meu deja începuseră să zboare baloane, mă vedeam deja într-unul, visam acele formaţiuni de stâncă roase de vânt şi ploi, ciudate, cu găuri mari, parcă şvaiţere la scară uriaşă. Deschid gura către soţ şi-i povestesc pe scurt despre subiectul interesant ce apăruse brusc: 183€/persoană zbor şi 4 nopţi cazare cu mic dejun în Cappadocia, bani pe care trebuie să-i achităm de îndată. Sunt întrebată imediat: ”Şi cu banii cum stăm? ” Răspund cinstit: „Prost! ” Primesc cea mai tare replică: „Bine, ne băgăm! ” La rândul meu, fac nişte ochi cât cepele: „??!! ” „Las’că până atunci mai sunt aproape trei luni, achităm din descoperit şi între timp mai facem rost! ” Şi uite-aşa am rezolvat problema cu banii pentru una dintre cele mai mari provocări turistice: Cappadocia!

Am rezervat biletele de avion, zborul fiind cu compania turcă de linie Turkish Airlines din două „bucăţi”: București-Istanbul, apoi Istanbul-Kayseri şi retur, escalele fiind la interval de mai bine de trei ore prima, două ore, cea de-a doua. Eu nu am experiență în a zbura cu companii de top, așa că, review-ul @ioanei74 referitor la zborul cu Turkish Airlines, apărut cu vreo două săptămâni înainte de plecare, mi-a picat mănușă. Pe această cale îi mulțumesc mult Ioanei.

Rezervarea hotelului nu a constituit un motiv de studiu suplimentar, am mers pe mâna pontului, am ales acea cazare (cu anulare nerambursabilă) indicată prin intermediul booking, respectiv 4 nopți cu MD în Göreme. Imediat mă trezesc cu e-mail de la proprietar prin care îmi mulțumea că i-am ales hotelul (nu știa el că nu eu fusesem aceea care alesese) și îmi avansează potențialul program pentru cele trei zile pline: turul roșu, turul verde, zborul cu balonul. S-a oferit să ne facă și transferul de la aeroport dacă venim cu avionul. M-a năucit și m-a copleșit în același timp cu atâtea informații, încât i-am mulțumit și i-am spus că revin cu răspunsurile.

Eu îi știu pe turci cât sunt de buni vânzători, însă ceea ce eu nu știam era că acolo, în Cappadocia, toate acestea sunt o industrie de top, că toți hotelierii sunt conectați la firmele locale organizatoare de excursii, dacă nu chiar ei înșiși posedă așa ceva, că acolo totul se derulează ca pe bandă, rapid, fără timpi morți.

După discuții purtate în mai multe schimburi de mesaje, batem palma la aproape tot: transfer de la/la aeroport, excursiile tur roșu, tur verde, drumeţie în Rose Valley, zbor cu balonul, la un preț ușor mai mic față de cel avansat inițial. Cum totul era pregătit, nu ne mai rămânea decât să așteptăm ziua de 01 octombrie, ziua în care începea marea aventură. Desigur, între timp şi printre picături, m-am informat un pic asupra Cappadociei.

Zborurile cu Turkish Airlines au fost o reală încântare și la dus și la întors, fără întârzieri notabile, cu acele servicii ireproșabile care au plasat compania pe locul întâi în ultimii ani. Aeronavele noi, confortabile, elegante, personalul foarte amabil. Doar escalele au fost mai obositoare și supărătoare, din punctul de vedere al timpului irosit. La Kayseri am fost așteptați conform înțelegerii de microbuzul care urma să ne transporte cei 65 km până în Göreme.

Câteva cuvinte despre Cappadocia (Kapadokya în limba turcă)

Cappadocia este o regiune istorică în Anatolia centrală, mai precis în estul Turciei de astăzi, fiind cunoscută în antichitate drept Katpatuka, adică “ţara cailor frumoşi”, nume dat de perşi, în timp ce primii săi locuitori, hitiţii care populau aceste meleaguri cu mai mult de două mii de ani Î. C. îi spuneau Mazaka. Katpatuka i se trăgea de la faptul că încă din acele vremuri ţinutul era celebru pentru creșterea cailor de rasă. Tot din cele mai vechi timpuri se află pe “Drumul Mătăsii”, adică acea rută comercială vestită din antichitate stabiltă între Extremul Orient şi lumea mediteraneeană.

Cappadocia cuprinde o suprafață ce se întinde astăzi într-un areal de aproximativ 5.000 kmp, în antichitate, pare-se, mult mai mare. Poziția sa interioară și altitudinea mare, pe un platou de peste 1.100 m, la care se află Cappadocia au determinat ca aceasta să aibă un climat continental accentuat, cu veri calde și uscate și ierni reci cu zăpadă. Precipitațiile sunt rare, Cappadocia fiind în mare măsură o regiune semiaridă.

Din punct de vedere geologic, Cappadocia este rezultatul ”muncii” asidue a doi vulcani: Hasan la sud-vest, Erciyes la nord-est care acum trei milioane de ani au erupt aproximativ în același timp, lava lor umplând valea de la poale, creând un relief aproape selenar. Atât Erciyes (3.916 m înălțime), cât şi Hasan (3.253 m), în zilele noastre nu mai sunt activi.

Apoi au intervenit „meșterii” cei mai mari: vânturile, zăpada și ploile, înghețul și dezghețul care au sculptat tuful vulcanic, o rocă relativ moale, dând naștere formațiunilor ireal de frumoase și ciudate în același timp sub care se prezintă astăzi: stânci în formă de turnuri sau coșuri, ciuperci, conuri, văi și peșteri. Încă mai spectaculoasă decât acțiunea naturii s-a dovedit acțiunea oamenilor. Refugiați aici din multe părți acum niște mii de ani, localnicii au scobit stâncile gălbui pentru a-și așterne adăposturi. Satele tradiționale cappadociene arată ca niște imenși faguri de albine.

Cappadocia are o istorie de mii de ani, de-a lungul timpului hitiții, perșii, Alexandru cel Mare, Roma, Imperiul Bizantin, Imperiul Otoman și Turcia au guvernat pe rând toată această regiune superbă a Anatoliei centrale.

Cel mai important lucru este că regiunea Cappadociei este una dintre cele mai de seamă oaze de creştinătăte ortodoxă din lume, aici s-au născut cei mai mari părinţi ai bisericii răsăritene: Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz, Grigorie de Nyssa, Amfilohie de Iconium. Locul a devenit un refugiu religios în primele perioade ale creștinismului. Până în secolul al IV-lea D. C., creștinii care au fugit de persecuția romană s-au ascuns în cavităţile şi peşterile de aici, stabilind comunități monahale. Călugării bizantini creștini au excavat sute de locuințe, biserici și mănăstiri, fiecare frumos pictată și decorată, începând din secolul al șaptelea până în al treisprezecelea, care încă mai sunt păstrate până în prezent, deşi în mare parte sunt distruse, rămase la stadiul de ruină.

Populaţia creştină din zona Cappadociei rămasă şi după cucerirea otomană a supravieţuit sute de ani alături de cea musulmană, majoritară, iar după schimbul de populaţie ce a intervenit între Grecia şi Turcia după anul 1923, grecii de aici s-au stabilit în insula Evia şi Attica dând numele localităţilor în care trăiseră de milenii şi în patria-mamă.

Dar, nicăieri altundeva ingeniozitatea arhitecturii antice nu este este mai vizibilă decât în orașele subterane din Derinkuyu și Kaymaklı, oraşe în care locuiau mii de oameni, în primul până la 30.000 de oameni, în cel de-al doilea, până la 3.000 de suflete. Acestea găzduiau creştinii prigoniţi, mai întâi de romani, apoi de musulmani. Numai într-un areal de o sută de kilometri pătrați existau mai mult de 40 de oraşe subterane şi 200 de structuri subterane conectate prin tuneluri cu pasaje labirintice, ascunse, care comunică între ele, camere secrete și temple antice cu o poveste remarcabilă a fiecărei clădiri. Toate acestea fac din Cappadocia una dintre cele mai fascinante și mai mari lumi subpământene.

Cappadocia este, realmente, magică şi este o minune s-o descoperi aşa cum este ea astăzi: cu peisaje nefireşti şi nefiresc de frumoase care ies din orice tipar, parcă desprinse din altă lume, cu o istorie de mii de ani ale cărei urme le întâlneşti la tot pasul, cu sute de biserici ruinate pe care atunci când le priveşti ţi se strânge inima de ciudă că au ajuns aşa, cu văi lungi denumite sugestiv (Valea Trandafirilor, Valea Porumbeilor, Valea Dragostei, Valea Călugărilor, Valea Imaginaţiei, etc.), excelente trasee de drumeţie, cu creste de forme unice pe care nu le mai găseşti nicăieri.

Cappadocia „pe culori” sau ce se oferă turiştilor şi în ce a constat ceea ce am făcut/văzut noi

După cum vă spuneam, în Cappadocia funcționează o adevărată industrie turistică, acolo sunt zeci, sute de agenții locale care își oferă serviciile către turiști, în mare cam aceleași, existând, totuși, și mici diferențe.

Cele mai importante trei trasee turistice au fost botezate de firmele de turism pe culori, adică: turul roșu, turul verde și turul albastru. Acestea sunt diferite, adică niciunul nu repetă ceva din cuprinsul altuia și constau în parcurgerea a celor mai multe şi faimoase locuri din zona Cappadociei de nord, cu plecare din Göreme. Organizarea firmelor este bună, acestea transportă turiștii cu microbuzele de 12-14 persoane, fiecare cu ghid propriu la dispoziție.

Toate încep la orele 09,30 și se termină începând cu 16,30, incluzând și masa de prânz. Ghizii sunt buni vorbitori de engleză, bine pregătiți și foarte serviabili în a oferi informații suplimentare celor care vroiau mai mult. Prețul unui tur începe de la 100 TL/persoană pentru turul roșu, ajungând la 120 TL/persoană pentru turul verde și 130 TL pentru turul albastru.

În principal tururile cuprind:

Roșu: Göreme Esentepe sau punctul de belvedere panoramică, Muzeul în Aer Liber Göreme, Paşabağ - Valea călugărilor, Devrent Valley sau Valea Imaginaţiei, Valea Dragostei, vizită la un atelier de ceramică din Avanos cu eventual shopping, Cele Trei frumuseți de lângă Ürgüp.

Verde: Göreme Panorama, oraşul subteran Derinküyü, mănăstirea Selime, excursie în Valea Ihlara-drumeţie de 3 km prin canionul Ilhara, Pigeon Valley sau Valea Porumbeilor, shopping la fabrica de bijuterii de onyx de lângă Uçhisar.

Albastru:oraşul subteran Kaymaklı, canionul Soganlı, oraşul Mustafapaşa sau fostul Sinassos, oraşul antic Sobessos, mănăstirea Keslik.

Însă, cea mai mare provocare în Cappadocia, lucrul cel mai râvnit după care tânjește orice turist ajuns acolo, o constituie zborul cu balonul cu aer cald. Acesta este și cel mai scump tip de activitate care până anul trecut era și 150 €/persoană, acum pornește de la 80 € și după negocieri drastice poate coborî și la 60 €/persoană. Pentru noi, turiștii, se poate spune datorită situației politice din Turcia, adică un aspect pozitiv, pentru organizatori ar fi din cauza conjuncturii actuale, adică un lucru nu tocmai bun care a dus la scăderea considerabilă a numărului de turiști și deprecierea accentuată a monedei lor naționale. Pentru noi a fost o șansă minunată de a vedea Cappadocia și de a zbura cu balonul.

Alte activități care se organizează ar mai fi hiking (drumeţie) cu ghid (absolut necesar) pe diversele și superbele văi din arealul Göreme, trasee cu quad (ATV) și biciclete, călărie, seară turcească, dans cu derviși. Și transferul de la aeroport poate fi asigurat tot prin agențiile locale de turism. Desigur, în funcție de darea de mână a fiecăruia, oricine poate opta pentru ce tur dorește la comun sau poate alege excursii private cu ghid privat sau chiar zbor privat cu balonul.

În general, fiecare hotelier prezintă turiștilor, dinainte de a sosi în Cappadocia, gama de excursii ce pot fi făcute și încearcă să aranjeze pentru clienții săi ce vor să facă sau mai există evident posibilitatea ca fiecare, odată ajuns acolo, să poată opta și negocia pe cont propriu toate activitățile.

Noi, după ceva cugetări și dialoguri purtate de-acasă, așa cum am mai spus în prima parte a articolului, am ales să mergem grosso-modo pe mâna proprietarului hotelului, dată fiind perioada scurtă a șederii: nu ne permiteam să rupem din timp pe la agenții negociind trei excursii, mai ales că nu ni se părea scump deloc ceea ce ni se sugerase. Așa că ne-am învoit cu propunerile lui de tur roșu, tur verde și zbor cu balonul. Doar că la zborul cu balonul, de la 80 €, am coborât stacheta la 70 € pe motiv că am prieteni care au zburat cu 60 €, eu considerând că 70 € un preț bun de ambele părți și n-a zis nu. Am fost de acord și cu oferta lui de transfer de la/la aeroport care a costat 30 TL/persoană/sens, un preț rezonabil aș spune. I-am mai scris că aș vrea să luăm la pas împrejurimile și mi-a recomandat cu căldură excursia „Hiking in Rose Valley” ce se face către asfințit, cu ghid specializat contra sumei de 20TL/persoană și nu am pregetat nicio clipă. Mai târziu, la fața locului, atunci când lumina apusului scoate ilustru în evidenţă colinele, m-am felicitat că am pus problema unei astfel de ieșiri care s-a dovedit a fi super-reuşită.

Fiindcă deja m-am lungit prea mult cu acest articol general, vă voi povesti pe îndelete în alte articole ce am făcut în cele trei zile în Cappadocia, ar fi imposibil de cuprins într-unul singur.

Pentru orientarea mea asupra a ceea ce am putea face în trei zile pline în magica zonă a Cappadociei, sunt datoare cu mulțumiri colegilor de sait @nickro, @crismis, @cristina65 ale căror articole excelente (deși mai vechi) mi-au fost de mare ajutor.

Câteva informații practice

În Göreme, micul orăşel în care am avut cazarea, există o puzedrie de restaurante unde se putea lua masa, practic erau unul lângă altul. Nimeni nu se poate plânge că nu poate să ia masa cum dorește, la localuri mai pretențioase sau mai tradiționale, sau medii, ba chiar sunt și restaurante chinezești, coreene, japoneze. Acestea din urmă au fost înființate pentru a mulțumi și hoardele de turiști asiatici care nu s-ar putea adapta la mâncarea turcească sau internațională. Am spus hoarde fiindcă în Cappadocia, la momentul acesta turiștii asiaticii de rasă galbenă reprezentau cam 80-90% din total, dacă până mai ieri pentru mine toți păreau oarecum la fel, acum am început să deosebesc chinezii de japonezi sau coreeni, ceea ce e lucru mare. Români am întâlnit doar câțiva, nu cred să fi depășit zece inși în toate cele trei zile și jumătate, dar am văzut în Göreme o mașină de România, înmatriculată în Constanța.

Prețurile la mâncare sunt modice ca să nu spun mici în localurile normale, se poate lua o masă consistentă cu 70-80 TL pentru două persoane, inculzând un fel principal generos și câte o bere. De fapt, felul principal costă în jur de 30 TL/porție, berea Efes 12 TL/sticla. Ceaiul se primește întotdeauna gratis. Există și un fel de meniul zilei care constă în două feluri: ciorbă și felul doi la 25-30 TL/persoană. În zona Göreme sunt tradiționale mâncărurile gătite la cuptor în vase de ceramică de forma unei vaze mici care se sparg cu ciocănelul în fața clientului la servire.

După cum, probabil, știți în Turcia cel mai bine e să plătești în lira turcească, moneda națională. În afara zborului cu balonul, negociat în euro și a cazării convenită tot în euro, acolo am plătit numai cu lire turcești (TL). Schimbul valutar l-am făcut din euro, căci aveam la noi euro, nemaipunând la socoteală cele câteva 30TL rămase de acum doi ani de la vacanța din Istanbul. Cursul la care am schimbat a fost de 4,1TL/€ în Göreme și de 4,09TL/€ în aeroportul Atatürk, Istanbul, la PTT (poșta turcă), în timp ce cursul oficial liră/euro era de 4,20TL/€, așa cum am văzut în acele zile la știrile de la tv.

Combustibilul este acum, cred, cel mai ieftin de când merg în Turcia: 5,31- 5,33 TL pentru un litru de benzină, 4,79-4,83TL pentru un litru de motorină și 3,13-3,15 TL pentru un litru de gaz lichefiat. Așa că pentru cine nu agreează ideea excursiilor organizate de agențiile locale, se poate închiria mașină cu 25 €/zi, ceea ce e absolut accesibil. De altfel, am văzut mulți asiatici la volanul unor mașini produse de mărci europene renumite, semn că voiau să încerce și altceva.

Acestea fiind spuse despre prețuri, minivacanța în Cappadocia a presupus un buget de 700 €/două persoane, incluzând tot: transport, transfer, cazare, mâncare, excursii, bani de buzunar, cumpărături. Rezonabil, fără îndoială! Există posbilitatea de a găsi bilete mai ieftine la companii aviatice low-cost și atunci costul transportului ar scădea considerabil, însă pentru noi a fost bine și așa.

Vremea în Cappadocia este capricioasă, în această perioadă a fost mai rece decât media, diminețile foarte friguroase (2-3 °C), pe timpul zilei se încălzea până spre 20 °C, în seara în care am sosit a plouat cu găleata, iar în dimineața programată iniţial pentru zborul cu balonul, a început să picure, așa că acesta a fost anulat. Trebuie urmărită starea vremii pe saiturile specializate și neapărat e nevoie de o echipare adecvată, atât pentru îmbrăcăminte, cât și pentru încălțăminte, până la urmă trebuie ținut cont de faptul că e o zonă de munte, Göreme fiind situat la peste 1.100 m altitudine.

Concluzie

Cappadocia, acel meleag mirific la care mulți semeni visează să ajungă măcar o dată în viață, a devenit în momentul de față accesibilă și pentru turiștii cu buget mai mic. Singurul aspect cu care nu m-am împăcat deloc a fost că vacanța a fost prea scurtă, acolo există o sumedenie de lucruri ce pot fi văzute/făcute, de aceea consider că trei zile nu sunt chiar suficiente, șase-șapte, în opinia mea, ar fi fost mult mai bine. De pildă de turul albastru îmi pare extrem de rău că nu a încăput în program. Dar, n-a făst rău deloc nici așa, cine știe poate va mai există și o altă dată.

Dacă recomand Cappadocia, ar fi o întrebare retorică fără rost. Nu pot decât s-o fac din tot sufletul, eu am fost fericită să calc în Cappadocia și aș mai face-o oricând mi s-ar mai ivi ocazia unei excursii care să nu-mi dea bugetul peste cap! E fabuloasă, unchiul proprietarului hotelului în care am stat ne spunea, referindu-se la Cappadocia, că e norocos că s-a născut în paradis, iar noi ne-am considerat răsfățați de soartă că am reușit să pășim în lumea vechilor creștini din Anatolia, ceea ce vă doresc, negreșit, și vouă!

 

Vă rog, ataşaţi melodia lui Mahmut Orhan-Save Me feat. Eneli (foarte în vogă la ora actuală) al cărei videoclip a fost filmat în împrejurimile Göreme:

https://www.youtube.com/watch?v=FZ_paWpT9Mo

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 09.10.2017 21:43:09

Validat / Publicat: 10.10.17 07:59:54


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3154

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 3 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  133700 PMA (din 87 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Cele mai recente 24 ecouri scrise la acest articol [pagina 2, ecourile 31 - 54]
pentru ecouri mai vechi, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
Pentru ÎNTREGUL ȘIR de ecouri, în ordine cronologică, începeți cu PAGINA 1
SAU puteți consulta forma MONOBLOC (nepaginată) a ecourilor click aici
.
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.17 21:33:50]
» mesaj pers

   @ANILU: Mă copleşeşti cu atâtea vorbe frumoase, mulţumesc mult de aprecieri!

   Daă mergi în Cappadocia şi stai două-trei zile, e musai să zbori cu balonul. Acolo lucrul acesta este privit ca un must-do, marea majoritate a turiştilor neconcepând să nu-l facă. Ca şi comparaţie, e ca şi cum te-ai duce la mare în sezon şi nu ai încerca apa mării.

   M-am lăsat dusă de val şi de simţiri, am uitat de frică, am vrut să zbor neapărat.

   Acolo e un paradis, într-adevăr, e ceva absolut impresionant. Am prins un moment mai bun din punctul de vedere al preţurilor şi asta a contribuit considerabil.

   Voi mai scrie şi despre cazare, şi despre ce am făcut/văzut pe-acolo.

   Mulţumesc mult pentru vizită, ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.17 21:46:12]
» mesaj pers

   @krisstinna: Te aşteptam şi tu ştii cel mai bine de ce. Cappadocia te vrăjeşte pur şi simplu, tot timpul exclami:"Oh, oh, oh! ", faci ochii mari şi de cele mai multe ori iei poziţia pacientului aflat pe scaunul stomatologului. Are zona o frumuseţe care îţi dă fiori din cap până în picioare, iar melodia şi videoclipul când le-am văzut pe Balkanika TV, exact după ce ne-am întors acasă, am crezut că nu-i adevărat!

   În ceea ce priveşte

Și îmi mai doresc ceva: o cazare intr-un hotel-peșteră
, parcă mi-ai citit gândurile: exact aşa am avut cazarea. În curând vei vedea despre ce e vorba, ştii cum se spune "Stai pe-aproape! " :)

   O seară bună şi o noapte pe măsură!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[10.10.17 22:02:42]
» mesaj pers

   @irinad: Din păcate doar eu îmi doresc să merg acolo, doar eu vreau și pot zbura cu balonul, doar eu vreau să colind prin zonă. Știu că e cu trezire de dimineață, deci nu mi se va îndeplini dorința:(

   Nu spun niciodată, niciodată înseamnă mult timp și eu sunt credincioasă, cred în minuni.

   Pe unii îi lasă rece zona, hotelurile ieftine, baloanele... dacă se poate un hotel de nșpe stele in care să mănânci, să dormi, să mănânci și iar sa dormi, apoi să te care cineva in cârcă de pe o prostie de șezlong, să mergi intr-o cameră luxoasă in care nu ai ce face in afara de pp, kk și alte nimicuri, de ce să faci efort și să mergi să vezi ceva palpitant, romantic și fabulos in același timp? E ceva mai fabulos decât o cameră de nșpe stele din Turcia? În opinia unora, nu, nu există, din păcate pentru ei dar și pentru mine:(

   Dar, te voi urmări cu atenție, voi visa și voi suspina, sper ca intr-o bună zi să îți calc pe urme:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.17 22:25:57]
» mesaj pers

   @krisstinna: Tu ştii care sunt părerile mele, m-ai citit şi la propriu şi la figurat mai demult. Mie îmi place să văd şi să cunosc cât mai mult de peste tot, îmi plac lucrurile simple, îmi place să mă bucur de ele, de viaţă şi-i mulţumesc în fiecare zi lui D-zeu că sunt sănătoasă şi pot face toate aceste lucruri. Eu am marele noroc că rezonez foarte bine cu soţul meu atunci când e vorba de vacanţă şi călătorii. Nici el nu este pretenţios, şi lui îi plac cam aceleaşi chestii ca şi mie, şi atunci totul pare mai uşor de realizat.

   În fine, subiectul Cappadociei e fierbinte, iar destinaţia fabuloasă, totuşi dacă aveţi ocazia să mergeţi, nu pregetaţi, sigur nu vă va dezamăgi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- buterfly
[11.10.17 10:54:48]
» mesaj pers

   felicitari pentru artcol, astept detalii despre hotelul care v-a ajutat cu toate cele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[11.10.17 12:24:42]
» mesaj pers

   @buterfly: Mulțumesc frumos, următorul articol va fi despre cazarea pe care am avut-o, acolo toți hotelierii sau proprietarii de pensiuni se ocupă de clienții lor, ajutându-i să-și organizeze programul de așa manieră să nu piardă timpul. Asta dacă vor și clienții. În anumite condiții e bine să te lași pe mâna lor, în special în ceea ce privește zborul cu balonul, ei știu pe-acolo toate dedesubturile, au aranjamentele lor cu firmele organizatoare și deținătoare de baloane. Acolo am aflat niște lucruri uimitoare despre afacerea zborului cu balonul cu aer cald, poate voi scrie separat și despre acest must-do al Cappadochiei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Mika
[12.10.17 00:20:23]
» mesaj pers

   @irinad: Felicitări pentru articol și mai ales pentru excursie. Și pentru mine Cappadocia a rămas o dorința încă neîmplinita. Mi-ai dat o idee pentru anul viitor. Mai ales ca și mie mi s-a făcut tare dor de Turcia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[12.10.17 07:27:18]
» mesaj pers

   @Mika: Mă bucur dacă am reuşit să te influenţez în privinţa Cappadociei pentru perioada următoare, şi pentru mine a rămas multă vreme intangibilă din mai multe puncte de vedere. Însă, uite că se poate! Nu mi-am potolit dorul de Turcia decât într-o măsură mică, dar voi încerca să recuperez!

   Vacanţe frumoase pe mai departe îţi doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dana2008
[12.10.17 14:47:11]
» mesaj pers

   WoW! Am rămas fără cuvinte! Ce curaj să achiziționați excursia cu banii din descoperit!... FELICITĂRI!!!

   E clar că merită orice efort.

   Am citit pe nerăsuflate articolul, aștept ci nerăbdare ceea ce mai dorești să ne povestești și să ne arăți.

   Ce negociere cu o mică păcăleala cu prietenii care au zburat cu 60 euro. 😂

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[12.10.17 16:31:14]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc mult, mă bucur că ți-a plăcut aventura mea. În privința banilor, ce să zic, am mai procedat așa în timp cu achiționarea a mai multor chestii, mergând pe considerentul că la așa ceva servește genul acesta de credit, să te ajute când nu ai altă sursă. Se pare că a fost o decizie bună, fiindcă în Cappadocia am vrut să ajungem oricum, numai că acum s-a ivit un moment excelent.

   Turcii, în general, adoră să se negocieze cu ei prețurile diverselor, am încercat mai mult de amorul artei, dar mi-a ieșit. Apoi, mi s-a făcut jenă că am „salvat” 20 euro și am fost de acord cu toate prețurile avansate de el.

   Și ție toate urările de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- plummy
[13.10.17 14:34:08]
» mesaj pers

   Minunat articol! Cappadoccia este și pe lista mea scurta, iar descrierea ta m-a făcut sa o pun pe lista "si mai scurta". Un review extrem de util și bine structurat! Îl voi reciti cu certitudine înainte de plecare... plecare cu certitudine cel mai târziu in 2019! Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[13.10.17 17:03:28]
» mesaj pers

   @plummy: Mulțumesc foarte mult, Cappadocia e o destinație care merită să stea în atenția fiecărui turist îndrăgostit de peisaje minunate, de munți, biserici și mănăstiri creștine vechi. Și, mai cu seamă, e cea mai bună oportunitate de a zbura cu balonul cu aer cald.

   Îți doresc să ai parte de toate acestea, înțeleg că ți le dorești cu adevărat! Dacă vei dori și alte informații, nu pregeta să mi le ceri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- GabrielaG
[14.10.17 17:59:49]
» mesaj pers

   Doamneeee, un articol incredibil. Este visul meu sa ajung acolo si imi propun sa stau cel putin 4 zile. Am ramas in urma cu cititul si votatul articolelor si dupa mult timp am ocazia sa acord un vot acestui articol minunat. Multumesc! Stiu ca imi va fi de folos in viitor

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[14.10.17 19:31:40]
» mesaj pers

   @GabrielaG: Mulţumesc mult şi eu pentru ecou, vorbe frumoase, sunt încântată pentru vizita ta! Neapărat să stai cel puţin patru zile pline în Cappadocia ca să poţi face cât mai multe, deşi ai impresia că n-ai avea nevoie de prea mult timp, sunt atâtea de văzut/făcut.

   Cappadocia este fantastică şi tu o ştii prea bine! Merită să-i fie alocată măcar o dată, o vacanţă/minivacanţă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[15.10.17 07:10:16]
» mesaj pers

   @irinad:

   Este atat de fascinanta prezentarea ta, pozele sunt atat de convingatoare, incat m-am hotarit la recitirea acestui articol sa il trec la favorite. A se traduce chiar am urcat aceasta destinatie turceasca in topul personal al destinatiilor ravnite.

   Sunt foarte atras de acea lume subterana dezvoltata cu o infrastructura fabuloasa si ata de veche. Mi-as dori sa admir peisajele de sus, inca nu stiubdaca voi avea curajul sa ma urc in balon ca de trezit la 4 sau 5 sau la orice ora nu-i bai daca imi propun ceva special.

   Apoi formele acelea slefuite de intenperii pentru care Capadoccia este cunoscuta...

   Si in plus Tara Cailor Frumosi.

   Argumente dupa argumente insiruite cu talent de tine aici. Multumim pentru aceasta relatare, mai departe tine de noi sa trecem la fapte.

   Bravo! Bravo! 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- GabrielaG
[15.10.17 08:36:52]
» mesaj pers

   @irinad: Vorbeam cu prietenii mei turci de aici si imi spuneau unii dintre ei ca au stat o saptamana si nu le-a ajuns. Pe langa peisajele deosebite sunt si foarte multe de vizitat... ahh... vroiam prin noiembrie sa ajung dar am inteles ca risc sa ma ninga pe acolo si imi e ca zapada o sa acopere peisajele mult dorite pe care visez sa le vad...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[15.10.17 08:51:05]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulţumesc frumos de aprecieri, meritul pentru poze nu e al nostru (facem fotografii amândoi), ci efectiv al zonei care te năuceşte cu frumuseţea ei absolut deosebită. Dacă mai apare şi soarele în peisaje, atunci fotografiile sunt, clar, şi mai reuşite.

   Cappadocia este un tărâm captivant de la început, până la sfârşit, din orice punct ai privi-o, din adâncimea oraşelor subterane şi de la înălţimea la care urcă baloanele în zbor.

   Referitor la zborul cu balonul cu aer cald, te asigur că nu trebuie să te încerce niciun sentiment de teamă, totul decurge aşa de firesc, că nu-ţi vine să crezi. Voi scrie şi eu un articol separat dedicat zborului cu balonul, fiindcă experienţa merită cu prisosinţă.

   Dacă te hotărăşti să mergi în "Ţara Cailor Frumoşi", eu, personal, voi fi foarte încântată că am reuşit să te influenţez chiar şi un pic!

   Vacanţe frumoase şi călătorii pe măsură îţi doresc şi pe viitor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[15.10.17 09:33:27]
» mesaj pers

   @GabrielaG: Sunt sigură că aşa este, în Cappadocia, în afara celor mai cunoscute obiective, există foarte multe trasee de drumeţie pe acele văi, într-adevăr multe de făcut.

   În ceea ce priveşte vremea, nici eu nu aş merge pe zăpadă sau când riscul de a ninge ar fi mai mare. Chiar şi eu am prins un pic de vreme capricioasă cu picuri de ploaie, dar şi dimineţi senine când a fost îngrozitor de frig.

   Cred că septembrie şi mai ar fi lunile cele mai potrivite pentru a vizita Cappadocia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ANILU
[15.10.17 18:02:15]
» mesaj pers

   Cred că este primul articol cu impresii din vacanță cu 77 de voturi.

   Nu se mai acordă ZB la 75 de voturi? Întreb și eu, sau s-a schimbat cumva regulamentul?

   Nu dealta dar chiar merită!

   Pentru mine este ceva inedit.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[15.10.17 18:15:53]
» mesaj pers

   @ANILU: Ba da, i-a fost atribuit ZB la 75 voturi. Totul e ok!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- barbara
[19.10.17 09:33:03]
» mesaj pers

   @irinad: Felicitări pentru articol, frumoasă aventură ai trăit. Fotografiile tale sunt nu doar convingătoare, răscolesc tentanția în mine! Fabuloasă descriere, mi-a plăcut mult tot ce ai scris. Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[19.10.17 13:54:54]
» mesaj pers

   @barbara: Mulțumesc mult pentru vorbe frumoase, ecou, vizită, sunt încântată că minivacanța mea a dat naștere dorinței de a vedea Cappadocia!

   Și eu îți întorc cu mare plăcere toate urările de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[03.12.17 23:27:46]
» mesaj pers

   wow, sti acele pasaje din carti pe care le subliniezi fiindca consideri ca sunt relevante pentru ideea ce o contin? cam asa o sa fac eu cu tot sirul tau de articole fiindca in martie ajung in Istanbul 4 zile pline si ma mananca degetele sa rup mijlocul pt Cappadocia. Stiu ca este fff putin insa pt un zbor cu balonul, un tur "colorat" si o plimbare seara cred ca ma descurc... vedem ce se leaga. Daca nu si nu e clar ca zona cere timpul ei si o sa fac intr-un fel sa ajung pe acolo

   

   Eu cand am vazut primele poze cu zona am povestit cuiva ca pare asa, o mare "prajitura tiramisu"' fiindca coloanele par pudrate cu zahar si cacao. Fascinant loc, minunata povestea si evident bine documentata.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[04.12.17 10:17:18]
» mesaj pers

   @roth: Mulțumesc frumos, într-adevăr, poți ajunge din Istanbul în Cappadocia dacă îți dorești foarte mult, într-una din cele patru zile. Nu-ți rămâne timp pentru a face nu știu câte lucruri, dar un zbor, un tur verde sau roșu și o plimbare de seară încap într-o zi cu condiția să fie vreme bună. Așa că urmărește starea vremii, dacă aceasta e frumoasă, merită un tur de forță cappadocian. Altfel, îți sugerez să mai aștepți.

   Nu m-am gândit niciodată că aș putea asemăna zona cu un tiramisu uriaș, dar mi-ai dat o idee foarte bună, ai imaginație! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  Publicitate    [17.08.18 16:42:14]  
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Muntele Aktepe de lângă Göreme, inclus în patrimoniul UNESCO -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909959">Şterge vot</a></div><span id="v9909959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Muntele Aktepe de lângă Göreme, inclus în patrimoniul UNESCO
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Baloane pe cer văzute din alt balon: cel în care eram şi noi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909960">Şterge vot</a></div><span id="v9909960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Baloane pe cer văzute din alt balon: cel în care eram şi noi
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Apus de soare peste Rose Valley, lângă Göreme -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909961">Şterge vot</a></div><span id="v9909961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Apus de soare peste Rose Valley, lângă Göreme
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] Peisaj din Cappadocia la Valea Călugărilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909962">Şterge vot</a></div><span id="v9909962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Peisaj din Cappadocia la Valea Călugărilor
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2017] Baloane plutind peste văile din Göreme -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909963">Şterge vot</a></div><span id="v9909963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] Baloane plutind peste văile din Göreme
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] Munţii Cappadociei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909964">Şterge vot</a></div><span id="v9909964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] Munţii Cappadociei
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2017] Baloane dansând peste Valea Dragostei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909965">Şterge vot</a></div><span id="v9909965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Baloane dansând peste Valea Dragostei
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2017] Chiar AmFostAcolo, în Cappadocia! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909966">Şterge vot</a></div><span id="v9909966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] Chiar AmFostAcolo, în Cappadocia!
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] La Mănăstirea Selime în exerciţiul fotografiatului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909967">Şterge vot</a></div><span id="v9909967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] La Mănăstirea Selime în exerciţiul fotografiatului
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Relief selenar în Cappadocia -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909968">Şterge vot</a></div><span id="v9909968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Relief selenar în Cappadocia
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] Apus de soare peste Red Valley -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909972">Şterge vot</a></div><span id="v9909972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] Apus de soare peste Red Valley
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2017] Castelul de la Uçhisar -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909976">Şterge vot</a></div><span id="v9909976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] Castelul de la Uçhisar
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2017] De la punctul de belvedere Göreme, baloane la răsărit -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909979">Şterge vot</a></div><span id="v9909979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] De la punctul de belvedere Göreme, baloane la răsărit
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2017] Răsărit de soare surprins de pe creastă, lângă Göreme -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909981">Şterge vot</a></div><span id="v9909981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] Răsărit de soare surprins de pe creastă, lângă Göreme
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2017] Miri asiatici pe culmile din Göreme -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909982">Şterge vot</a></div><span id="v9909982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] Miri asiatici pe culmile din Göreme
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2017] Un balon ce zbura fix deasupra punctului de belvedere la înălţime mică -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909983">Şterge vot</a></div><span id="v9909983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017] Un balon ce zbura fix deasupra punctului de belvedere la înălţime mică
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2017] Oamenii din nacelă ne făceau cu mâna, fotografiau -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909984">Şterge vot</a></div><span id="v9909984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017] Oamenii din nacelă ne făceau cu mâna, fotografiau
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2017] Răsărit peste Göreme -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909985">Şterge vot</a></div><span id="v9909985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] Răsărit peste Göreme
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2017] Muntele Erciyes, unul dintre 'părinţii' Cappadociei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909986">Şterge vot</a></div><span id="v9909986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2017] Muntele Erciyes, unul dintre "părinţii" Cappadociei
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2017] Din mănăstirea Selime, astăzi aflată în ruină -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909987">Şterge vot</a></div><span id="v9909987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2017] Din mănăstirea Selime, astăzi aflată în ruină
foto irinad [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2017] Peisaj din Valea Porumbeilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909988">Şterge vot</a></div><span id="v9909988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2017] Peisaj din Valea Porumbeilor
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2017] Răsărit de lună în Valea Trandafirilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909989">Şterge vot</a></div><span id="v9909989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2017] Răsărit de lună în Valea Trandafirilor
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2017] Cai frumoşi în 'Ţara Cailor Frumoşi' şi un balon la revizie -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909990">Şterge vot</a></div><span id="v9909990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2017] Cai frumoşi în "Ţara Cailor Frumoşi" şi un balon la revizie
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2017] Îmi venea să le iau pe toate acasă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909991">Şterge vot</a></div><span id="v9909991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2017] Îmi venea să le iau pe toate acasă
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2017] De pe Valea Poumbeilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909992">Şterge vot</a></div><span id="v9909992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2017] De pe Valea Poumbeilor
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [OCT-2017] Full de baloane pe cer -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909993">Şterge vot</a></div><span id="v9909993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [OCT-2017] Full de baloane pe cer
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [OCT-2017] Din Valea Călugărilor -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909994">Şterge vot</a></div><span id="v9909994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [OCT-2017] Din Valea Călugărilor
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [OCT-2017] Din Valea Imaginaţiei: Cămila, Cocoşul, etc. -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909995">Şterge vot</a></div><span id="v9909995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [OCT-2017] Din Valea Imaginaţiei: Cămila, Cocoşul, etc.
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [OCT-2017] Apus de soare în Rose Valley -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909996">Şterge vot</a></div><span id="v9909996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [OCT-2017] Apus de soare în Rose Valley
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [OCT-2017] Luna-n proţap pe Rose Valley -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909997">Şterge vot</a></div><span id="v9909997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [OCT-2017] Luna-n proţap pe Rose Valley
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [OCT-2017] După zbor, balonul se dezumflă, în faţă castelul de la Uçhisar -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909998">Şterge vot</a></div><span id="v9909998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [OCT-2017] După zbor, balonul se dezumflă, în faţă castelul de la Uçhisar
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [OCT-2017] Copac cu dorinţe la unul dintre punctele de belvedere -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909999">Şterge vot</a></div><span id="v9909999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [OCT-2017] Copac cu dorinţe la unul dintre punctele de belvedere
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [OCT-2017] O răţuşcă la masa nr. 7 la unul dintre restaurantele din Valea Ihlara -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910000">Şterge vot</a></div><span id="v9910000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [OCT-2017] O răţuşcă la masa nr. 7 la unul dintre restaurantele din Valea Ihlara
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [OCT-2017] Formaţiuni stâncoase în Valea Ihlara -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910001">Şterge vot</a></div><span id="v9910001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [OCT-2017] Formaţiuni stâncoase în Valea Ihlara
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [OCT-2017] Din balon o privire către Muntele Aktepe şi nişte 'valuri' albe de stâncă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910002">Şterge vot</a></div><span id="v9910002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [OCT-2017] Din balon o privire către Muntele Aktepe şi nişte "valuri" albe de stâncă
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [OCT-2017] Suntem aşteptaţi la aeroport ca şi alţi turişti, de altfel -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910003">Şterge vot</a></div><span id="v9910003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [OCT-2017] Suntem aşteptaţi la aeroport ca şi alţi turişti, de altfel
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [OCT-2017] O fermă cât de mică are propriul munte găunos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910004">Şterge vot</a></div><span id="v9910004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [OCT-2017] O fermă cât de mică are propriul munte găunos
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [OCT-2017] Oale de lut la o fermă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910005">Şterge vot</a></div><span id="v9910005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [OCT-2017] Oale de lut la o fermă
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [OCT-2017] O pictură degradată cu sfinţi într-un vârf de munte, pe stradă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910006">Şterge vot</a></div><span id="v9910006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [OCT-2017] O pictură degradată cu sfinţi într-un vârf de munte, pe stradă
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [OCT-2017] Punctul de belvedere din Göreme -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910007">Şterge vot</a></div><span id="v9910007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [OCT-2017] Punctul de belvedere din Göreme
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [OCT-2017] Unul dintre hotelurile din Göreme -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910008">Şterge vot</a></div><span id="v9910008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [OCT-2017] Unul dintre hotelurile din Göreme
foto irinad [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.526088953018 sec