#I#D
98714 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cappadocia, o zonă magică

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.02.2020
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 26

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#M#0
   

Mânăstirea Selime


Urmare de aici

Atunci când auzim cuvântul mânăstire ne gândim la acel așezământ monahal cu ziduri, turnulețe și biserici și nicidecum la ceva săpat într-un munte. Sincer când am auzit că vom merge la o excursie în care vizitâm o mânăstire nu mi-a trecut prin cap ce voi găsi acolo. Bănuiam oarecum așa că nu a fost o surpriză prea mare pentru mine atunci când am coborât din autocar în fața imensului șvaițer care dorea să fie Mânăstirea Selime.

În următoarele voi descrie vizita noastră acolo și un loc de servit masa în apropiere.

Cum se ajunge acolo?

Pentru cei care se află în zonă pe cont propriu pot ajunge din Aksaray care se află la D750. Se iasă din Aksaray în direcția Derinkuyu. Drumul se numește Sevincli Yolu și pe urmă Aksaray Guzelyurt Yolu. Nu trebuie ratat indicatorul spre Valea Ihlara drumul în continuare se numește Ihlara Vadisi Yolu. Traversăm mica localitate cu același nume Selime și ajungem în dreptul minunii săpate în munte. Noi am venit dinspre Derinkuyu pe D765 și Gulagac Derinkuyu Yolu. Selime Cathedral a fost primul obiectiv vizitat de la Valea Ihlara o altă minune a naturii un must see în această zonă.

Din Aksaray până aici sînt 34 km. Din Nevshehir acolo unde am fost cazați via Aksaray sînt 53 km. Noi am venit dinspre Derinkuyu și Mazi acolo unde am vizitat un oraș subteran.

Despre Güzelyurt câteva cuvinte

Atât Selime Cathedral cât și Valea Ihlara se află în județul Güzelyurt reședința purtând același nume aflându-se în apropiere. în afară de Valea Ihlara și obiectivele sale în Güzelyurt se mai află 3 orașe subterane, Mânăstirea Vadisi, biserica roșie (Kizil Kilise) alte biserici cu denumirile Kilise Camiș, Kizil Kilise, Yuksek Kilise, Sivișli Kilise, Ahmatli și așa mai departe. Locuitori după ultimul recensământ au fost 2672. Un altimetru ar arăta 1485 m deasupra mării aici.

Un pic de istorie

Istoria locului din punct de vedere creștin începe în secolul III. Karbala se numea locul împânzit de mănăstiri. În acest loc a crescut viitorul episcop Gregor din Nazians sau Sfântul Grigore Teologul în limba noastră. Una din bisericile din Güzelyurt poartă numele sfântului.

Despre Selime Monastery

Mânăstirea a fost construită-a se înțelege săpată-în secolele VIII și IX. A fost casa și biserica multor popoare, îi putem enumera pe hitiți, asirieni, perși, romani, bizantini și pe cei din epoca selgiuc și otomană. Primele picturi în frescă au fost realizate începând cu secolul X. Funcționând și o școală la Selime mulți preoți au fost educați aici. Clădirea-munte fiind înaltă a fost numai bună de a amplasa și un observator militar în vârf. În prezent nu mai funcționează nimic aici dar cea mai mare fostă clădire religioasă din Cappadocia este un loc musai de văzut, bineînțeles printr-o vizită combinată cu celelalte atracții ale zonei.

Cum a decurs vizita noastră?

O parcare se află pe partea mânăstirii lângă șosea. Aici s-a oprit și autocarul nostru. Câteva clădiri sărăcăcioase se văd în jur în timp ce noi ne îndreptăm spre mânăstirea-munte. Programul de vizitare este între 7.00-19.00 și dacă nu aveam inclusă intrarea în costul excursiei plăteam 10TL. Pentru Valea Ihlara se vor plăti 36TL.

Lângă intrare am studiat puțin o hartă a văii Ihlara și am constatat că mânăstirea Selime se află la capătul acestuia. După poartă încă un panou avertizează turiștii ce au și ce nu au voie să facă. Astfel nu se urcă nu se cațără pe stânci, nu se aruncă gunoaie, nu se fumează, nu se pictează stâncile cu grafitii, etc, etc. După intrare ghidul ne-a ținut o scurtă lecție de istorie despre zonă și lăcaș de cult după care am primit timp liber, nu prea generos ca durată dar suficient pentru a vizita toate încăperile și urca până sus. Tot de aici se poate începe o vizită și în Valea Ihlara.

Am început ascensiunea în șvaițerul construit. De regulă nu se alunecă pe solul din tuf vulcanic este destul de antiderapant totuși s-au amenajat destule scări și balustrăzi, este mai sigur pentru turist. Zecile de încăperi sînt legate cu tunele și pasaje între ele. Principalele încăperi aici sînt catedrala de o dimensiune de invidiat săpată în stâncă, bucătăria, școala, diferite încăperi pentru evenimente, chiliile călugărilor, grajduri pentru animale. Există curți interioare, terase, locuri de belvedere. Peisajul din jur este uimitor o mulțime de conuri din tuf vulcanic se pot vedea, se observă și ceva vegetație încă verde la sfârșitul lunii noiembrie. Zona este totuși aridă Principala atracție este totuși catedrala. Coloanele și arcadele care au fost pictate o dată sînt sculptate din tuful vulcanic. Picturile abia se mai văd.

Mormântul sultanului Selime

Coborând și ieșind din mânăstire am trecut șoseaua pentru a vizita mormântul sultanului Selime aflat în mijlocul unui cimitir. Mormântul construit în acest stil arhitectural în formă octogonală este o clădire rară în Turcia. Datează din secolul XIII. Alături de mormântul sultanului se află și cel a lui Ali Pasha o fostă personalitate importantă din Aksaray.

Să ne potolim foamea la Star

Belisirma este un mic sat din provincia Guzelyurt. Se află aproape de atracțiile zonei precum și Valea Ihlara. Aici se află multe locuri de popas, mâncătorii. Majoritatea au contract cu agențiile de turism organizatorii excursiilor de o zi. Astfel la ora programată ai ajuns și după puțin timp vine și mâncarea. Noi am fost la restaurantul Star o mică terasă acoperită lângă un pârâu în imediata vecinătate unei moschei, dar încăperi de servit masa există și în interior. Încă de la intrare am observat că Star oferă și cazare dar dispune și de un camping. În drum spre toaletă am trecut prin restaurantul interior. Nu pot spune că strălucea de curățenie dar părea ok. Ceva local să zicem în care au loc și turiștii. Oricum în sezonul cald mai tot turistul și localnicul mănâncă pe terasă. Acolo am primit și noi toți cei 26 o masă lungă. Puteam să alegem din 5 meniuri. Totul a început cu o ciorbă de linte cred, salate și diferite mirodenii au mai fost aduse la masă. Felul doi a fost servită într-un vas de tuci foarte fierbinte. Meniul meu de pui a mai conținut orez, ardei și diferite alte legume. Ca și desert am primit baclava. Mâncarea a fost suficientă și gustoasă, m-am săturat. Și ceilalți colegi păreau mulțumiți.

Masa era inclusă în prețul excursiei. Băuturile erau ca de obicei extra, câteva prețuri de aici de la Star: Cola, fanta, sprite, cafea, icetee 7TL, apă sticlă mică 2 TL, sticlă mare 5 TL, un fresh (portocale, pepene, limonadă, mix) costă 12 TL. De alcool nici vorba aici de nici un fel.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 06.02.2020 22:59:45

Validat / Publicat: 07.02.20 06:17:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
VIZUALIZĂRI: 346


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[39] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2019] Mânăstirea Selime -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144266">Şterge vot</a></div><span id="v91144266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2019] Mânăstirea Selime
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2019] Încăperile și curțile sînt legate cu pasaje între ele -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144267">Şterge vot</a></div><span id="v91144267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2019] Încăperile și curțile sînt legate cu pasaje între ele
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2019] Un lăcaș de cult săpat în munte -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144268">Şterge vot</a></div><span id="v91144268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2019] Un lăcaș de cult săpat în munte
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [NOV-2019] Încăperi diferite săpate în stâncă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144269">Şterge vot</a></div><span id="v91144269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2019] Încăperi diferite săpate în stâncă
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2019] Tuf vulcanic ușor de modelat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144270">Şterge vot</a></div><span id="v91144270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2019] Tuf vulcanic ușor de modelat
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2019] O curte interioară și terasă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144271">Şterge vot</a></div><span id="v91144271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2019] O curte interioară și terasă
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2019] Terasă și tunel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144272">Şterge vot</a></div><span id="v91144272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2019] Terasă și tunel
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2019] Vedere dinspre mânăstire -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144273">Şterge vot</a></div><span id="v91144273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2019] Vedere dinspre mânăstire
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2019] Dincolo de șosea se află cimitirul și mormântul sultanului Selime -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144274">Şterge vot</a></div><span id="v91144274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2019] Dincolo de șosea se află cimitirul și mormântul sultanului Selime
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2019] Peisaj observat de sus -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144275">Şterge vot</a></div><span id="v91144275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2019] Peisaj observat de sus
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2019] Clădirea din dreapta nu seamană cu unul din Ku Klux Klan?? -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144276">Şterge vot</a></div><span id="v91144276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2019] Clădirea din dreapta nu seamană cu unul din Ku Klux Klan??
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2019] Vedere de la o terasă superioară -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144277">Şterge vot</a></div><span id="v91144277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2019] Vedere de la o terasă superioară
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2019] În interior -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144278">Şterge vot</a></div><span id="v91144278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2019] În interior
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [NOV-2019] Mânăstirea Selime -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144279">Şterge vot</a></div><span id="v91144279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2019] Mânăstirea Selime
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2019] Peisaj văzut din mânăstire -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144280">Şterge vot</a></div><span id="v91144280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2019] Peisaj văzut din mânăstire
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2019] De sus -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144281">Şterge vot</a></div><span id="v91144281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2019] De sus
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [NOV-2019] Peisaj cu conuri din tuf vulcanic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144282">Şterge vot</a></div><span id="v91144282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2019] Peisaj cu conuri din tuf vulcanic
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2019] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144283">Şterge vot</a></div><span id="v91144283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2019]
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [NOV-2019] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144284">Şterge vot</a></div><span id="v91144284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2019]
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [NOV-2019] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144285">Şterge vot</a></div><span id="v91144285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2019]
foto AZE [06.02.20]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [NOV-2019] Intrarea în Selime Cathedral -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.02.20] - <span class="allrVotedi" id="av1144286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1144286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1144286">Şterge vot</a></div><span id="v91144286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1144286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1144286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1144286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2019] Intrarea în Selime Cathedral
foto AZE [06.02.20]
# [0 PMA, fara bonus]

[39] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.109220981598 sec