83422 
nu sunteţi logat. - LOGIN
De văzut / vizitat în zona Valencia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.12.2017
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
~ 1000 €
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O săptămână în Valencia (partea I)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Întrucât review-ul inițial a ieșit mult prea lung, am decis să-l împart în două.

Pregătiri

Mai cochetasem cu ideea câtorva zile petrecute la Valencia, dar nu concretizasem nimic până atunci, așa că am început să caut, fără prea multe speranțe, pentru că mai făcusem chestia asta și altă dată, dar fără succes.

Trebuie să vă spun că nu sunt deloc adeptul excursiilor prin agenții preferând să-mi organizez singur vacanțele. Ca o paranteză amuzantă, menționez faptul că singurele trei excursii făcute cu o agenție turistică în ultimii zece ani, au fost, toate, cu „defuncta” Omnia; e drept, am mai folosit de câteva ori și serviciile altor agenții, dar numai pentru pachet „zbor cu avionul+cazare”.

Astea fiind zise, primesc totuși periodic oferte ale diferitelor agenții (inclusiv câteva franceze și una americană), dar asta doar pentru că aceste oferte îmi dau idei de vacanță. Așa a fost și cu acest city break: m-am uitat cu ce companie este zborul (cazarea am ignorat-o, de cele mai multe ori nu e grozavă) și m-am dus direct pe saitul acesteia. De data asta a fost Ryan Air, care avea, știam mai demult, un zbor spre Valencia, din Craiova. Când mai căutasem, zborul nu era nicidecum printre cele ieftine, dar de data asta surpriza a fost totală. Dar nu de la început, pentru că în perioada pentru care am căutat eu, oferta nu era prea atrăgătoare. Norocul a fost că am avut ideea să caut și pentru o perioadă cu câteva zile mai devreme, când am găsit ceea ce era de nerefuzat: zbor dus-întors Craiova-Valencia, pentru două persoane, cu locuri rezervate (în zona din spate, unde-mi place), fără bagaje de cală, la prețul de 108,5 €.

Pentru mine a fost prima experiență cu aeroportul oltean, dar trebuie să spun că a fost o experiență plăcută. Stând în Pitești, distanța până la acest aeroport este exact ca cea până la aeroportul Otopeni: 120 km. Apoi, aeroportul din Craiova este mic, deci nu e multă lume și nici nu ai de mers prea mult prin aeroport. Iar drumul din clădirea aeroportului până la avion este de câteva zeci de metri. În plus, parcarea mașinii la aeroport nu costă nimic: pur și simplu, am lăsat mașina în parcare și la întoarcere practic am sărit din avion în mașină și am pornit spre casă. În perioada în care am trecut noi prin aeroportul din Craiova, de pe acesta operau doar trei curse zilnic: cea a celor de la Ryan Air, spre Valencia și două Wizz Air, spre Italia. Celor cărora le este la îndemână ca poziție, le recomand cu căldură să apeleze la cursele ce pleacă de pe acest aeroport.

Zborul în sine nu a avut nimic special: durează aproximativ două ore și jumătate și se desfășoară spre seară. Avionul pleacă la 4 după amiaza ora locală din Valencia, ajunge pe la opt la Craiova, de unde se întoarce după trei sferturi de oră și aterizează la Valencia pe la 11 și ceva. La 11:35, când am ieșit din aeroport, nu am mai prins ultimul metrou, așa că am luat un taxi (20 €) până la hotel. Despre hotel, Apartamentos Plaza Picasso am să scriu un review separat, așa că nu insist aici, spun doar că a fost foarte bun și bine plasat.

Deci, iată-ne în Valencia pentru o săptămână. Poate unii veți zice că vreo trei-patru zile ar fi fost de ajuns. Ei bine, nu! Să vezi pe-ndelete Valencia îți trebuie chiar mai mult! Dimineața, vineri, orașul ne-a întâmpinat gătit ca de sărbătoare, cu steagul Spaniei arborat la mai toate ferestrele, uneori însoțit de cel al provinciei. Nu știu dacă asta se datora celor ce aveau să se întâmple la Barcelona în aceeași zi, sau apropiatei sărbători naționale, Toussaint (Ziua tuturor sfinților), de 1 noiembrie. Oricum, cu sau fără drapelul național, Valencia este un oraș frumos, cu nimic mai prejos decât Barcelona. De altfel, chiar în această perioadă, când am fost noi (sfârșit de octombrie-început de noiembrie), erau foarte mulți turiști. Interesant este faptul că nu britanicii erau majoritari … mai mulți fiind italienii și francezii, chiar și destul de mulți români. Vremea a fost excelentă pentru plimbare, a fost soare și cald, am mers în tricou cu mânecă scurtă, ba chiar și pe plajă am văzut destulă lume.

Am căutat să folosim cât mai eficient timpul avut la dispoziție, așa că am plecat cu un program riguros întocmit pe zile și cu multe informații privind orarul de vizită la diferitele obiective. Principala sursă de informații a fost saitul oficial de turism al Valenciei.

Valencia Tourist Card

Nu sunt neapărat adeptul cardurilor turistice, uneori am utilizat astfel de carduri, alteori nu, dar de data asta am luat direct de pe saitul de mai sus, online, un astfel de card, pentru că odată cu achiziționarea lui am beneficiat de o serie de reduceri și la alte obiective, care nu sunt legate obligatoriu de card.

Mai exact, am achiziționat un card cu valabilitate de 72 de ore, care include transport gratuit timp de 72 de ore pe toate mijloacele de transport (inclusiv metroul până la aeroport) – cele 72 de ore se socotesc de la data și ora primei validări a cardului pe un mijloc de transport – și gratuități sau reduceri la intrările în diferite muzee, cumpărături în unele magazine și restaurante.

De fapt, cardul poate fi achiziționat pentru una, două, sau trei zile (la prețul de 13,5/18/22,5 €), dar și pentru 7 zile, fără gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Dar ce m-a determinat în primul rând să iau cardul a fost reducerea la principalele atracții turistice ale orașului: complexul Ciudad de las Artes y las Ciencias – un film în IMAX Dome la Hemisfèric, Museo de las Ciencias Príncipe Felipe și Oceanogràfic, cel mai mare acvariu din Europa (15% reducere), Bioparc (15% reducere) și Valencia Tourist Bus (12% reducere).

Astfel, cu biletele la aceste atracții incluse, cardul ne-a costat 74,43 € de persoană, la care s-a adăugat busul turistic. Acesta costă 14 sau 17 €, în funcție de firmă, cu reducerea aferentă (2 €), dacă au cardul turistic. Cum cele două firme au trasee identice (două, roșu și albastru), nu am găsit nici un motiv să luăm bilete mai scumpe, așa că am ales firma cu autobuze verzi (cealaltă le are roșii).

În prețul cardului turistic mai este inclus gratuit și un tapas plus un pahar de vin sau bere de persoană, la unul din restaurantele agreate (sunt vreo 3, toate în centrul istoric). Noi am ales Restaurante Navellos (GPS: 39.477363, -0.374993), la 50 m nord de Plaça de la Verge, pe Carrer de Navellos.

Cardul achiziționat și plătit, cum spuneam, online, l-am ridicat de la biroul de informații turistice de la Primărie (mai este unul în aeroport și unul pe lângă piața Columb (Colon, cum îi zic spaniolii). Poți să optezi pentru a-l primi acasă, prin curierat, sau la hotelul din Valencia, dar în acest caz trebuie să plătești și livrarea. Cum oricum aveam în plan să trecem pe la biroul de informații turistice, am optat pentru varianta gratuită, caz în care trebuie să scoți de acasă la imprimantă câteva foi, pentru card, busul turistic și intrarea la Bioparc și Orașul Artelor și Științelor.

În concluzie, consider că merită pe deplin achiziționarea cardului turistic, în special pentru reducerile amintite, dar și pentru gratuități, deși noi nu prea am beneficiat de ele, pentru că atât sâmbătă după amiază, cât și duminică și miercuri toată ziua, intrările în muzeele orașului au fost gratuite, pe motiv de sărbătoare.

Program

Ziua întâi, 27 octombrie

Dis-de dimineață, am făcut o plimbare pietonală până în Plaça de l'Ajuntament, la Oficiul de Turism, de unde ne-am luat cardul turistic, harta și broșura cu informații. Am mers apoi până în apropiere, în Plaça de la Reina, unde se află punctul de plecare al busului turistic, comun pentru cele două trasee și cele două firme. Ne-am urcat în busul verde și am pornit pe ruta albastră, Valencia Marítima.

După ce am trecut prin Piața Primăriei, apoi pe lângă Estació del Nord (Gara de Nord) și Plaza de Toros, ne-am îndreptat spre partea estică a grădinilor Turia. Am trecut, mergând de-a lungul grădinilor amenajate pe fosta albie a râului Turia, pe lângă Museo Fallero (un muzeu dedicat sărbătorii valenciene Las Fallas) și, pe partea opusă, pe lângă Palau de les Arts Reina Sofia (Opera din Valencia), după care, dincolo de Pont de Montolivet, urmează Ciutat de les Arts i les Ciències (Orașul Artelor și Științelor).

De aici, autobuzul se îndreaptă spre mare, unde vedem portul, plaja și ne întoarcem spre grădinile Turia, de data asta de cealaltă parte a lor, trecem pe lângă Museu de Ciències Naturals de València și Museu de Belles Arts de València, traversăm grădinile pe Puente de Serranos, în dreptul turnurilor cu același nume și intrăm din nou în Ciutat Vella, cartierul istoric al Valenciei, pentru a reveni în punctul de plecare.

Busul pe linia roșie, Valencia Histórica tocmai plecase sub privirile noastre, așa că, având la dispoziție mai bine de o oră și jumătate până la următorul, am dat o fugă să vizităm La Seu de València. Aici, am fi avut o reducere la intrare, având cardul, dar când am cerul biletele, doamna ne-a întrebat dacă să ne dea bilete pentru pensionari. Nu am vrut să o contrazic, așa că am luat două bilete de pensionari, la prețul de 5,50 € de persoană (biletul normal este 7 €). Nu am îndrăznit să mai cer și reducerea de 10%, oferită de cardul turistic … :)). Despre catedrală nu am să insist să vă povestesc, se găsesc informații suficiente chiar și aici pe saitul AFA.

Am ieșit din catedrală și ne-am îndreptat spre stația busului turistic. Acesta a sosit rapid, ne-am urcat folosind biletul căpătat la cursa precedentă și am pornit pe traseul roșu, trecând prin următoarele puncte de interes: IVAM, Museu de Belles Arts, Nuevo Centro, Palacio de Congresos, Dama Ibérica, Bioparc, Museo de Historia, Estación del Ave. Acestea sunt doar cele unde autobuzul are stații, dar pe traseu sunt multe alte obiective.

Fiecare din cele două trasee este parcurs în aproximativ o oră și jumătate, așa că am revenit la locul de plecare (Plaça de la Reina) puțin după ora trei, având astfel timp să urcăm și în El Miguelete, turnul catedralei. Sunt doar 207 trepte, așa că ne-am încumetat și am cumpărat biletele (2€/persoană) care ne-au permis accesul pe platforma de unde se desfășoară o frumoasă panoramă a orașului.

Am coborât din turn și ne-am îndreptat pe jos spre locuința provizorie, aflată la vreo 2 km distanță. Nu ne-am oprit însă aici, ci am dat o fugă până la Carrefour-ul din apropiere, pentru a ne alimenta cu bere și fructe (prețuri aproape ca la noi). Ajunși „acasă”, ne-am odihnit puțin, după care, deși se lăsase întunericul, am plecat spre El Corte Ingles, unde ne-am învârtit prin câteva magazine, după care ne-am întors.

Ziua a doua, 28 octombrie

În această zi aveam programată o vizită la Sagunt, un oraș aflat la vreo 40 km nord de Valencia. Pentru asta, am luat metroul până la Estacion de Norte (Gara de nord) și de aici un tren local, care ne-a dus, în aproximativ o oră, la destinație. De la gara din Sagunt, am pornit spre centrul orașului, unde, în Plaza Del Cronista Chabret, se găsește Oficina de turisme, de unde am obținut o hartă a orașului și mai multe informații. Orașul este împânzit cu vestigii arheologice din timpurile romane, dar cel mai interesant obiectiv este Castell de Sagunt, care se întinde pe aproximativ 1 km, pe ultimele înălțimi ale munților Sierra Calderona. Datând din vremea lui Hanibal, are în cuprinderea sa chiar și un teatru roman și multe alte repere interesante. După ce am hălăduit prin fortăreață, parcurgând câțiva km, am coborât în oraș, unde am fost atrași de o muzică populară spaniolă, care venea dinspre Mercat. Ne-am îndreptat și noi acolo și am ajuns la spartul târgului: avusese loc un fel de târg de toamnă, din care am mai prins și noi doar sfârșitul. Suficient însă ca să fim invitați de un domn să luăm o bere de la dozator, în pahare de unică folosință (1 € paharul) și să privim câteva persoane vesele, care dansau acompaniate de muzica unei formații locale. Ni s-a adus și o gustare, alcătuită din chips și mai multe feluri de măsline delicioase.

Ne-am întors în Valencia pe la ora 16 și, cum eram în apropiere și mai aveam ceva timp, ne-am îndreptat spre Mercado de Colon. Și aici era organizat în frumoasa clădire un târg de produse tradiționale. Am gustat din vinurile prezentate (roșii-negre, în jur de 10 € sticla) și a fost singurul moment când am regretat că nu aveam bagaj de cală … :)).

Următoarea oprire a fost la Museu Nacional de Cerámica (interesant că nu are un sait propriu). Aici aveam reducere 50% cu cardul turistic, dar sâmbăta după-amiaza intrarea este liberă, așa că, timp de aproape trei ore, până la 20:15, am admirat frumoasele exponate ale acestui muzeu. Ne-am întors tot pe jos, tot vreo 2 km, trecând și pe la Torres de Quart, care la ora aceea era închis pentru vizitare.

Acasă, am beneficiat de o bere rece, binevenită după căldura moderată din timpul zilei (25°C).

Ziua a treia, 29 octombrie

De dimineață, dar nu foarte devreme, că deschide la ora 10, am pornit spre Bioparc, situat la vreo 15 minute de mers pe jos. Până la ora 14, am căscat gura la tot felul de animale. Parcul este foarte bine amenajat și merită grămada de bani cât costă intrarea, iar dacă aveți copii, o vizită aici este obligatorie.

Am ieșit apoi din Bioparc și am luat-o pe jos, pe Avenida Pío Baroja, până la Pont du 9 Octobre, de unde am coborât în grădinile Turia, prin care am continuat plimbarea. Pornisem, de fapt, spre Museu de Prehistòria de València. Ajunși aici, am constatat că acesta împarte aceeași clădire, Casa de la Beneficencia, cu Museu Valencià d'Etnologia, așa că le-am vizitat pe amândouă „la pachet”, mai ales că, surpriză, intrarea era liberă. Ajuns acasă, în România, am intrat pe saitul muzeelor și am constatat că intrarea gratuită este în fiecare sâmbătă și duminică și de sărbătorile legale. În rest, pentru fiecare din cele două muzee, intrarea costă 2 € de persoană. Oricum, chiar și plătind intrarea, ar fi meritat vizitarea ambelor muzee, foarte interesante și bine organizate.

Pe la 17:00 am ieșit din clădirea celor două muzee și am ajuns în fața IVAM (Institut Valencià d'Art Modern), Institutul valencian de artă modernă. Am intrat într- doară și am constatat cu surprindere că se mai putea intra și, culmea, intrarea era liberă (ca de altfel în oricare duminică). În zilele obișnuite, intrarea este 6 € de persoană.

Deși nu este genul meu de artă, ba chiar sunt unele „opere” din care aș putea face ceva mai bun, fără să am vreun talent aparte, am pierdut vreo două ore prin muzeu. Oricum, am pierdut doar timpul, că intrarea era gratis. A doua oară însă, cu siguranță va trebui să mă plătească ei, ca să mai intru acolo.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Costi in 02.12.2017 13:10:00

Validat / Publicat: 02.12.17 17:45:38


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1920

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33050 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Costi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[02.12.17 17:44:28]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată ( prin PM) a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[02.12.17 19:24:49]
» mesaj pers

   Împreună cu continuările, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[03.12.17 07:53:07]
» mesaj pers

   @Costi:

   In primul foarte util cu sfaturi practice, astea cu cardurile turistice prind intotdeauna foarte bine celor ce vor si ei sa ajunga prin locurile prezentate.

   In al doilea rand cam incarcat programul.

   Trei - interesanta notiunea de Bioparc, 4 - apreciez sinceritatea referitor la unele vizite la muzee si ..... astept continuarea... :D

   Felicitari! Numai de bine! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Costi
[03.12.17 14:40:44]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Mulțumesc.

    :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[10.12.17 08:08:57]
» mesaj pers

   @Costi: Foarte placuta excursia si ma bucur ca ai reusit sa o faci asa cum ti-ai dorit. Cat despre cardurile turistice am folosit si eu cu brio la Viena (si recomand in continuare tot Viena Pass unde pentru 6 zile am platit 100 euro dar am vizitat de 250 euro).

   Programul care poate parea incarcat, daca este bine pus la punct poate fi facut, cat despre muzeul de arta moderna mi-a placut exprimarea

Oricum, am pierdut doar timpul, că intrarea era gratis. A doua oară însă, cu siguranță va trebui să mă plătească ei, ca să mai intru acolo.
.

   Eu am fost la un spectacol prezentat in limba japoneza, noroc ca ne-au povestit la inceput despre ce este vorba ca altfel intuitiv nici in 1000 de ani nu intelegeam.

   Am fost apoi intrebata de colege cum a fost si am raspuns:

   "A fost o experienta unica si unica va ramane, ca nu ma mai prinde nimeni la asa ceva :) "

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[39] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Plaça de l'Ajuntament, Valencia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926953">Şterge vot</a></div><span id="v9926953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Plaça de l'Ajuntament, Valencia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Sediul Banco de Valencia, imagine emblematică a orașului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926954">Şterge vot</a></div><span id="v9926954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Sediul Banco de Valencia, imagine emblematică a orașului
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Cu busul turistic prin Valencia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926955">Şterge vot</a></div><span id="v9926955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Cu busul turistic prin Valencia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] Estación del Norte (Gara de Nord), Valencia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926956">Şterge vot</a></div><span id="v9926956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Estación del Norte (Gara de Nord), Valencia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2017] Ciutat de les Arts i les Ciències, văzut din busul turistic -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926957">Şterge vot</a></div><span id="v9926957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] Ciutat de les Arts i les Ciències, văzut din busul turistic
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] Sediul Autorității Portuare din Valencia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926961">Şterge vot</a></div><span id="v9926961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] Sediul Autorității Portuare din Valencia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2017] Hotel Neptuno Playa Valencia, din Valencia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926962">Şterge vot</a></div><span id="v9926962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Hotel Neptuno Playa Valencia, din Valencia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2017] Hotel Balneario Las Arenas, Valencia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926963">Şterge vot</a></div><span id="v9926963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] Hotel Balneario Las Arenas, Valencia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] Revenire în Plaça de l'Ajuntament -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926964">Şterge vot</a></div><span id="v9926964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] Revenire în Plaça de l'Ajuntament
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Palau de la Musica, în Parcul Túria -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926969">Şterge vot</a></div><span id="v9926969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Palau de la Musica, în Parcul Túria
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] Conjunto Piscina Valencia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926972">Şterge vot</a></div><span id="v9926972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] Conjunto Piscina Valencia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2017] Un teren de fotbal în grădinile Turia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926973">Şterge vot</a></div><span id="v9926973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] Un teren de fotbal în grădinile Turia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2017] Ne apropiem de Plaça de la Reina, pe Carrer de la Pau -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926974">Şterge vot</a></div><span id="v9926974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] Ne apropiem de Plaça de la Reina, pe Carrer de la Pau
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2017] Plaça de la Reina, Valencia; în centru, <p> turnul Micalet. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926975">Şterge vot</a></div><span id="v9926975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] Plaça de la Reina, Valencia; în centru,

turnul Micalet.

foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2017] La Capilla del Santo Cáliz, din Catedrala Valenciei -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926976">Şterge vot</a></div><span id="v9926976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] La Capilla del Santo Cáliz, din Catedrala Valenciei
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2017] Detaliu din fațada Primăriei Valenciei -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926977">Şterge vot</a></div><span id="v9926977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017] Detaliu din fațada Primăriei Valenciei
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2017] Torres de Serranos, pe care flutură steagul comunității autonome Valencia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926978">Şterge vot</a></div><span id="v9926978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017] Torres de Serranos, pe care flutură steagul comunității autonome Valencia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2017] Imagine de pe Avinguda de les Corts Valencianes, València -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926983">Şterge vot</a></div><span id="v9926983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] Imagine de pe Avinguda de les Corts Valencianes, València
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2017] Sercotel Hotel Sorolla Palace și, în stânga, Palau de Congressos de València -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926986">Şterge vot</a></div><span id="v9926986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2017] Sercotel Hotel Sorolla Palace și, în stânga, Palau de Congressos de València
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2017] Construcții moderne, la capătul nord-vestic al grădinilor Turia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av926987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926987">Şterge vot</a></div><span id="v9926987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2017] Construcții moderne, la capătul nord-vestic al grădinilor Turia
foto Costi [02.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2017] Monumentul dedicat eroului național El Cid -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927006">Şterge vot</a></div><span id="v9927006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2017] Monumentul dedicat eroului național El Cid
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2017] O frumoasă clădire pe Carrer de Sant Vicent Martir. În dreapta, Església de Sant Agustí -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927007">Şterge vot</a></div><span id="v9927007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2017] O frumoasă clădire pe Carrer de Sant Vicent Martir. În dreapta, Església de Sant Agustí
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2017] Vedere din turnul catedralei, El Miguelete, spre Ciutat de les Arts i les Ciències -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927008">Şterge vot</a></div><span id="v9927008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2017] Vedere din turnul catedralei, El Miguelete, spre Ciutat de les Arts i les Ciències
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2017] În Valencia, ca mai peste tot, pereții sunt plini de graffiti. Totuși, în Valencia măcar sunt bine realizate. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927009">Şterge vot</a></div><span id="v9927009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2017] În Valencia, ca mai peste tot, pereții sunt plini de graffiti. Totuși, în Valencia măcar sunt bine realizate.
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2017] Vedere din Parcul Turia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927010">Şterge vot</a></div><span id="v9927010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2017] Vedere din Parcul Turia
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [OCT-2017] Castell de Sagunt și teatrul roman -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927011">Şterge vot</a></div><span id="v9927011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [OCT-2017] Castell de Sagunt și teatrul roman
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [OCT-2017] Plaça de Bous (în valenciană) sau Plaza de Toros (în spaniolă) -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927012">Şterge vot</a></div><span id="v9927012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [OCT-2017] Plaça de Bous (în valenciană) sau Plaza de Toros (în spaniolă)
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [OCT-2017] Între doi ficuși uriași, statuia poetului Teodoro Llorente, pe Gran Via del Marqués del Túria -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927013">Şterge vot</a></div><span id="v9927013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [OCT-2017] Între doi ficuși uriași, statuia poetului Teodoro Llorente, pe Gran Via del Marqués del Túria
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [OCT-2017] Mercado de Colon -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927049">Şterge vot</a></div><span id="v9927049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [OCT-2017] Mercado de Colon
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [OCT-2017] Peste drum de Mercado de Colon, balcoanele sunt împodobite cu drapelul spaniol -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 02.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927052">Şterge vot</a></div><span id="v9927052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [OCT-2017] Peste drum de Mercado de Colon, balcoanele sunt împodobite cu drapelul spaniol
foto Costi [02.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[39] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.247329950333 sec