Solicitare CMR / CROAȚIA

Cost combustibil pe traseul Alba Iulia - Vrsar (Croatia)

Trimisă în 21.06.16 10:13
autor vali_maraCH [Alba Iulia]
» VIZUALIZĂRI: 6794

Buna ziua,

Am tot cautat in sus si in jos in site, dar nu am gasit inca ceea ce ma intereseaza.

In 23 iulie 2016 plec in vacanta in Croatia intr-un resort din Vrsar (7 nopti - fara masa), iar apoi la Plitvice (1 noapte).

Pentru o buna planificare a bugetului de vacanta m-ar interesa sa cunosc preturile combustibilului (Benzina) in Ungaria si respectiv Croatia (la date cat mai recente), precum si unde este mai eficient sa schimb Euro in Kune.

De asemenea as dori informatii detaliate despre posibilitatea de a face o excursie de o zi la Venetia (de unde se pleaca, cu cine si cat ar costa).

Mie personal mi se par importante aceste informatii pentru a-mi putea planifica judicios bugetul de vacanta.

Binenteles ca voi lua in calcul o marja de +/-, dar cu informatii gasite pe site cum ca benzina costa in Ungaria prin 2012,430 de forinti/l este destul de greu sa planifici un buget.

De asemenea mai stiu ca in 2008 in zona opatia 2 sezlong-uri si o umbrela erau 80 de Kuna. Dar de atunci? ...

Va multumesc anticipat.


  • PERIOADA: Iulie -- NOPŢI CAZARE: 8
  • BUGET: 2300 euro -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 5

Răspunsuri — pag 2 / 2

vali_maraCHAUTOR SOL[22.06.16 08:00]

@Nasshu - Daca pentru tine "la date cat mai recente" inseamna 23 iulie, atunci esti Mama omida dar nu din punct de vedere al prezicerii viitorului.

Ce nu ti-e clar la intrebarea mea?

Era de ajuns sa nu raspunda nimeni sau sa raspunda doar cineva care dorea sa faca acest lucru dar care avea de dat un raspuns pertinent.

Oricum m-am lamurit cine sunt postacii.

Va doresc numai bine.

Si un sfat: Nu va mai bagati in seama degeaba.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -3 PMA (3 voturi)

nedJR1r[22.06.16 12:36]

sa nu uiti taxele de autostrada, in jur de 50 euro.


Dragoș_MDAU[22.06.16 12:58]

@ned - dacă nu merge pe autostrăzi, face economie - nu e nevoie de taxe / viniete. În plus, și benzina e mai ieftină decât la stațiile de pe autostrăzi.


vali_maraCHAUTOR SOL[22.06.16 14:28]

@ned - Dupa mesajul pe care l-am scris la ora 08:00, mi-am spus ca nu voi mai citi si respectiv scrie ceva.

Fara intentie am dat click pe postarea dvs. si citind a trebuit sa va raspund. (acest lucru este valabil si pentru Dragos care v-a completat postarea dvs.).

De ce? Pentru ca prin tot ce ati scris pana acum ati avut intentia doar de a informa mentionand clar si perioadele pentru care detineati informatiile.

Ceea ce ma obliga sa fac diferenta dintre dvs. si Postaci (care n-au ce face).

Asa ca un sincer MULTUMESC, MULTUMESC, MULTUMESC desi stiu toate acestea, pentru ca intrebarile mele au rezultat ca urmare a faptului ca am citit site-ul acesta de vreo 4 luni incoace, am gasit raspuns la multe intrebari (inclusiv cat costa parcarea si respectiv intrarea la Plitvice pentru adulti si pentru copii).

Si chiar n-am avut intentia sa ma dau mare cu bugetul alocat, ci dimpotriva suma mi se pare f. f. mica din moment ce numai cazarea fara masa ma costa 1.050 Euro + 75 Euro cazare in tranzit; transport si taxe si vignete vreo 300 Euro; iar 3 mese pe zi x 9 zile x aprox. 80 Euro = 720 Euro.

Asa ca in situatia in care nu reusesc sa suplimentez bugetul (slabe sperante0 era normal sa ma gandesc la realocari de fonduri (n. b. din zgarcenie) ca sa te mai poti si distra un pic.

Dar asa patesc care doar muncesc si incearca sa traiasca din banii castigati cu sudoare (a fruntii sau a zonei axilare, depinde). Sunt apostrofati si luati peste picior de cei care considera ca munca este pentru tractoare si negri si iti arunca sec: Da-mi un cont ca-ti virez eu 50 de Euro.

Inca o data toata stima pentru dumneavoastra si altii ca dumneavostra care din pacate trebuie sa se amestece pe aceeasi pagina cu cei care au pus coada la pruna.

Pentru acestia din urma va mai dau si eu o adresa cu pret combustibil in Ungaria: holtankoljak.hu (minim-mediu-maxim) ca sa vedeti ca nu am venit tam-nesam am pus intrebarea si am asteptat sa-mi cada para in gura.

Respect.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAU[22.06.16 14:52]

@vali_mara - nu prea pricep - ori îmi mulțumești, ori crezi că am vrut să fac glume cu cei 50 de €?

Dacă vrei, repet: oferta e cât se poate de sinceră. Și vine tot din partea cuiva care știe să prețuiască banul pe care îl câștigă exclusiv dintr-o leafă. Dar bucuria faptului că prin această mică donație aș putea oferi unui copil oportunitatea să vadă ceva nou e infinit mai mare decât „pierderea” acelei sume (nu exagerat de mari, îndrăznesc a spune). Plus faptul că mai iau din stresul de pe capul părinților. Pe de altă parte, e bine mereu la o astfel de călătorie să nu pleci „pe buget”. Orice peripeție minoră poate da acel buget peste cap și fără o minimă rezervă tot restul vacanței se poate duce de râpă. Și cu siguranță nu vrei asta.

Nici noi, crede-mă!

Eventual, fă măcar un card de asistență tehnică pentru mașină încă din țară, s-a discutat recent despre această oportunitate pe aici pe undeva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

vali_maraCHAUTOR SOL[22.06.16 15:53]

@Dragos - Va multumesc si pentru si pentru. Dar, nu o sa accept vreodata nici macar o DONATIE pentru a-mi fi mie mai bine.

Fac parte din categoria celor care nu au luat (pana azi) nici macar o periuta de dinti oferita gratuit la iesirea din hipermarket-uri.

Nu am 1 leu datorie la banci sau la alti furnizori de bunuri si servicii, nu am iesit in strada pentru legea darii in plata desi am muscat-o cu un credit in franci elvetieni de 65.000 luat in 2008, dar am muncit 15-16 ore pe zi (mi-am sarutat copilul pe frunte seara la ora 23, iar anul trecut am facut diabet) si in iunie 2012 cand totul o luase razna l-am lichidat eu singur, nu ajutat de cineva, pentru ca eu am semnat acel contract (si unde nu-i cap...).

De 25 de ani de cand am ramas fara parinti ma descurc singur si nu voi accepta ajutorul financiar nici macar din partea unui prieten (ca frati nu am).

De aceea am pus acele intrebari pentru a putea sa ma descurc singur si de a-mi rezolva problemele asa cum ma duce mintea (care sunt ale mele, ale sotiei mele si ale celor 3 fete - una studenta la medicina si una masteranda la Stasbourg, ultima de 5 ani).

Cat despre masina, este programata in 17 iulie la schimb de consumabile, bujii, lichid frana, ulei cutie viteza si verificare. Sunt membru AD Garage si stiu unde sa apelez in Croatia daca va fi ceva.

Cat despre oferta dvs. cu 50 Euro postati-o pe net si negresit o sa aveti multe cereri frumos imbracate in cuvinte (nesincere).

Pacat ca si acest episod mi-a intarit convingerea ca nu vom reusi in urmatorii 50 de ani sa scoatem si noi capul la lumina. Avem capacitatea sa o facem (suntem peste multe natii vest europene), insa unele gene din ADN-ul nostru nu ne lasa.

V-o spune unul care a facut scoala in Germania, Olanda si Anglia (pe carca lui, nu pe banii parintilor), dar care a venit inapoi in Romania.

Inca o data multumesc, dumneavoastra si pe de alta parte si celorlati (care o data in plus ma determina sa stau in banca mea si sa nu mai sper la ceva bun).

SFARSIT.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andreieuPA[22.06.16 16:04]

@vali_mara - Am urmărit ca "rezervă" comentariile acestui fir de discuție și totodată micile sfaturi pe care colegii ți le-au prezentat. O să deviez de la solicitarea ta datorită faptului că vreau să aduc câteva argumente referitoare la micile discuții pe care le-ai avut cu aceștia prin prisma limbajului puțin agasant pe care l-ai dispus. Te rog să nu crezi că încerc să te acuz cu ceva, dimpotrivă!

Noi, toți AFA-iștii suntem aici din motive largi, personal alese. Solicitările de tip Ce-mi recomandați au fost create pentru ca ceilalți useri să acorde sfaturi și detalii, fie ele mai mult sau mai puțin concludente, la întrebările în cauză, exact ca și în cazul dvs. De fiecare dată încercăm să ne suprapunem fragmentar sau imparțial cerințelor prezentate și chiar dacă persoana respectivă nu a oferit răspunsul concret pe care îl așteptai, trebuie apreciată macăr pentru intenția pe care a avut-o precum și pentru gestul benevol.

Un exemplu la care m-am gândit tinde către o meserie de profesor. Imaginează-ți că ești un cadru didactic și că în timpul unei ore de curs trebuie să predai o lecție. Le adresezi elevilor tăi o întrebare de cultură generală - de exemplu: Cine poate să îmi spună un exemplu practic al șirurilor foarte des întâlnit în probleme practice din viața cotidiană? - tu aștepți ca elevii să îți răspundă ferm și rapid: tenis dar alți 3 elevi îți dau, pe rând, următoarele răspunsuri: jocuri, medicină și rata inflației. Tocmai al patrulea elev îți spune răspunsul pe care îl așteptai să îl primești. Totuși, nu înseamnă că ceilalți trei elevi au dat un răspuns nefavorabil. Nu, dimpotrivă, chiar sunt corecte și acelea, doar că tu, ca profesoară, credeai că aceștia o să se gândească rapid la tenis. Asta înseamnă că trebuie să îi mustrezi ușor pe aceștia? Nu, chiar sunt bineveniți cu orice fel de răspuns. Cam așa au stat lucrurile cu acest fir de discuție care sper să fie încheiat.

Îți pot dori o vacanță minunată în Croația și numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-37] — din total 37 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041450023651123 sec
    ecranul dvs: 1 x 1