81419 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.08.2017
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
150 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

În vizită la Centrul Muzeal Ecoturistic și Acvariul din Tulcea


Și această vacanța de vară a copiilor ne-a adus-o pe nepoata noastră în vizită. Pentru a nu se plictisi am organizat tot felul de evenimente pentru a-i umple timpul și pentru a o face să uite, cât de cât, că stă cu bunicii ei (cu toate că, deocamdată, îi place tare mult la noi) și nu cu prietenii de joacă.

Unul dintre evenimentele la care am chibzuit noi că ar avea succes, a fost acela de a organiza o excursie în zona Tulcea. Inițial gândită, cu ceva vreme în urmă, ca o excursie de 2-3 zile în Deltă, la care am renunțat din cauza căldurilor din această perioadă, dar și de teama țânțarilor, a rămas doar o vizită de o zi în Tulcea. (N. B. La excursia în Deltă nu am renunțat.)

Pentru atingerea scopului am cercetat intens starea vremii, pe net, la TV, pentru a avea o zi cu temperaturi bune pentru plimbare, 24 – 26 grd. C, și fără ploaie, chiar de era înnorat nu ne-ar fi deranjat, ba din contra.

Și așteptările ne-au fost satisfăcute în ziua de 23 august a. c. (Trăiască 23 august, că zi tare fain-o fost! ), zi cu temperatură de 24 grd. C, cer parțial noros. Minunat!

Bucuria nepoatei a fost foarte mare, mai ales că pentru ea a fost o surpriză, deoarece i-am spus numai dimineață, în ziua plecării.

După ce-am luat micul dejun, am pus în mașină diverse lucruri necesare excursiei și ne-am îndreptat spre Dunăre în zona de îmbarcare pe bac.

Vom traversa Dunărea cu bacul. Legătura dintre Brăila și județul Tulcea se face cu 4 bacuri particulare (pentru autovehicule de capacitate mică precum autoturisme, vehicule pe două și trei roți, microbuze pentru persoane și marfă) și două bacuri mari utilizate în special pentru autovehicule de capacitate mare. Timpul de așteptare nu-i mare, în cca. 30 min. se ajunge de pe un mal pe altul.

La ora 9.40 ajungem la bacul ce traversează Dunărea de la Brăila la Smârdan, localitate din jud. Tulcea aflată vis-à-vis de Brăila, la 9.50 ne îmbarcăm pe bac, iar la 10.10 suntem pe celălalt mal. Am traversat acest fluviu, cu bacul, de nenumărate ori și de fiecare dată ne încearcă aceleași emoții, produse de frumusețea Dunării, care la acea trecere nu era chiar albastră, cum zice celebrul vals al lui Johan Strauss fiul, ci cu o nuanță mâloasă datorită, probabil, nivelului scăzut ce-l avea.

Luăm cap compas Tulcea, respectiv țintele noastre, Acvariul și Muzeul aflate în cadrul Centrului Muzeal Ecoturistic din aceast municipiu de la porțile Deltei Dunării.

Se poate ajunge la Tulcea, pornind din Brăila, pe două căi: pe E87 până la Măcin și de aici, tot pe E87, prin Isaccea, sau pe E87 până la Măcin, apoi, prin Cerna și Horia, pe DN 22D, până la Horia (din centrul localității DN22D continuă spre Constanța) și, de aici, DN 22F, până la destinație. Distanța până la Tulcea, pe cele două căi, este egală, 96 km, iar șoselele, cam înguste, sunt de o bună și foarte bună calitate și sunt bine marcate.

Am hotărât ca drumul să-l facem, la dus, prin Cerna – Horia, iar la întoarcere prin Isaccea. Motivația a fost legată atât de faptul că doream să ajungem mai repede la destinație, iar pe DN 22D și DN 22F șoseaua este mai dreaptă, cu puține serpentine, cu puține localități (5 la număr, pe distanța de cca. 76 km. de la Măcin la Tulcea) care să-ți încetinească mersul și nu foarte circulată (cel puțin în ziua în care am fost noi, la mijlocul săptămânii).

Șoseaua, cum spuneam, bună, umbrită pe mai multe porțiuni de arbori de diverse specii (în special nuci), te îndeamnă la drum, bineînțeles respectând legea circulației, priveliștea este frumoasă, satele prin care am trecut erau îngrijite, curate.

Pe de altă parte priveliștea oferită de Munții Măcinului, parte componentă a Munților Dobrogei, este deosebită. Ziua fiind cu o vizibilitate foarte bună, pe partea stângă a direcției noastre de deplasare, am văzut, spre comuna Greci, vârfurile cele mai înalte a acestui masiv muntos (cel mai înalt “pisc” are doar 467m).

După satul Cataloi facem stânga, ne unim cu E87 (Constanța – Tulcea), și intrăm în zona dealurilor Tulcei, zonă cu numeroase livezi, plantații de viță de vie și de cereale. Ajungem la Tulcea unde E87 devine str. Babadag, arteră pe care, urmând-o, ajungi în zona centrală, foarte aproape de Centrul Muzeal Ecoturistic. Cu puțin noroc se poate găsi o parcare și spun asta pentru că în perioada verii orașul Tulcea este plin de turiști, majoritatea lor deplasându-se în Deltă.

Centrul Muzeal Ecoturistic “Delta Dunării” din Tulcea este o construcție modernă și este situat pe str. 14 Noiembrie, într-o zonă mai veche a orașului, extrem de pitorească, cu străduțe în pantă, pietruite, cu case vechi. Are drept vecini, ca să spun așa, Muzeul de Artă Populară (cam vis-à-vis de Centrul Muzeal, la intersecția a trei străzi), iar în spate Muzeul de Artă. Pentru a-l vizita se plătește o taxă de 5 lei, elevi și pensionari, cazul nostru cum s-ar zice, iar pentru foto se plătesc 10 lei.

Realizat prin strădania a două instituții locale (Consiliului Județean Tulcea și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea), în cadrul unui proiect derulat prin Programul de Vecinătate România-Ucraina, Centrul a fost dat în folosință în anul 2009. Este construit pe trei nivele, subsol, parter și etaj, fiecare dintre ele găzduind o altă componentă a muzeului și prezintă elementele specifice ale cadrului natural şi social din Delta Dunării.

Le voi prezenta în ordinea vizitării, conform indicațiilor personalului instituției.

Voi începe cu parterul, loc unde ne întâmpină o broască țestoasă pieloasă, animal caracterizat prin faptul că nu are carapace, protecția fiindu-i asigurată de o piele foarte groasă. Caracteristic acestei reptile ar fi: cea mai mare broască țestoasă din lume (putând ajunge la 2,2 m lungime și 700 kg.), cea de-a 4-a reptilă ca mărime, după trei specii de crocodil, cea mai rapidă dintre reptile (poate atinge o viteză în apă de 35 km/h), poate atinge adâncimi foarte mari la scufundarea în oceane (s-au întâlnit exemplare la peste 1200 m adâncime), își poate menține temperatura corpului ridicată comparativ cu cea a mediului înconjurător.

La parter se găsește o expoziție permanentă ce prezintă, prin planșe, hărți și fotografii, geneza și dezvoltarea Deltei Dunării, arealul Rezervației Biosferei “Delta Dunării”, biotopuri distinctive aparținând Deltei Dunării și Complexului Lagunar Razim – Sinoe, sau din ariile protejate din zona Dobrogei, cum ar fi Munții Măcinului. Câteva monitoare TV și ecrane tactile îți dau numeroase informații despre flora, fauna, mediul în care trăiesc aceste viețuitoare - Rezervația Biosferei “Delta Dunării”.

Câteva diorame reconstituie habitate naturale caracteristice, prezentându-ne numeroase specii de plante (stuf, salcie), păsări (pelicani, rața sălbatică, cormorani, buha, păsări mici ce trăiesc în aceste areale, pelican, lebăda, egrete, flamingo), mamifere (lupul, iepurele de câmp, căprioara, porcul mistreț, șoarecele de câmp, vulpea, câinele enot, vidra, ) și reptile, în diverse ipostaze și relații ecologice. Pe un trunchi de ulm multisecular este expus un cuib uriaș de viespe europeană. Foarte interesant este faptul că în momentul în care te aflai în dreptul dioramelor se aprindeau lumini și se auzeau sunete ce reprezentau zgomotul de fond al habitatului respectiv, din care se distingeau strigătele păsărilor sau ale animalelor aflate în respectivul aranjament.

Tot aici se află și diverse exponate rezultate din descoperirile arheologice din această zonă: amfore, urcioare, cârlige de pescuit, cănițe de lut, greutăți ceramice pentru plasa de pescuit, fragmente de platou din lut, aparținând unor perioade foarte vechi (mileniul V î. Hr., sec. IV î. Hr., sau sec. II – III d. Hr.), elemente caracteristice patrimoniului natural al acestei Rezervații.

Acest nivel găzduiește și expoziții periodice, la data vizitei noastre, în spațiul destinat locului de joacă pentru copii, era o expoziție de desene și mulaje, realizate de copii, cu temă adecvată locului de amplasare.

Nivelul superior este locul în care au fost realizate câteva aranjamente ce reprezintă munca într-o cherhana tradițională, plecând de la pregătirea sculelor pentru pescuit, prezentarea diverselor ustensile folosite de pescari: lotcă, plase de pescuit, etc., continuând cu predarea capturilor către un birou de înregistrare a peștelui pescuit, apoi activitatea de preparare a peștelui prins, de preparare a icrelor ș. a. m. d.

Una dintre sălile acestui nivel găzduia o expoziție destinată unor exponate ale Muzeului de Mineralogie Baia Mare, reunite sub titlul “Comoara de sub picioarele noastre”. Aceste minunate “flori de mină” impresionează prin formele cristalelor, culori, dimensiuni. Se pot admira eșantioane de minerale diverse precum: cuarț provenit din diferite zone, calcit, gips, galenă, stibină și multe alte tipuri.

Cireașa de pe tort a Centrului Muzeal Ecoturistic este, bineînțeles, acvariul. Situat la subsolul clădirii, acvariul ne prezintă numeroase specii de viețuitoare ale apelor dulci sau sărate. Sunt reprezentate specii de pești indigeni (ape curgătoare de munte, de șes, din Dunăre, Delta Dunării și din Marea Neagră), pești din mările și oceanele lumii, specii de cultură, migratoare sau specii exotice.

O realizare interesantă este aceea că în interiorul unor acvarii au fost create spații speciale în care te poți strecura și poți privi peștii având senzația că te afli în acvariu, în mijlocul lor.

Acvariul sturionilor este cel mai mare și este conceput astfel încât tunelul construit sub el îți permite să vezi foarte bine acești pești, dintre cei mai vechi de pe planetă (cca. 200 mil. ani). Erau prezenți aici toate speciile de sturion: nisetrul, mournul, cega, păstruga.

Dintre speciile ce ne-au atras atenția amintesc crapii de cultură, cu o colorit interesant (alb cu pete roșiaice și negre), murena, peștele care își detectează prada, formată din crustacee și pești, cu ajutorul mirosului, anghila, peștele ce seamănă foarte mult cu un șarpe, care-și poate omorâ prada cu o descărcare electrică de cca. 350 V, nenumărați pești exotici, printre ei, nepoata noastră l-a remarcat pe Nemo, eroul din desenele animate, cu un colorit viu de portocaliu cu dungi late albe și dungi mai subțiri negre, nenumărate specii de corali din mările Indoneziei, poate cea mai bogată colecție de acest gen din România.

Și, bineînțeles, nu putem uita drăgălașele broscuțe țestoase aflate într-un mic (cam mic) bazin amplasat la ieșirea din zona acvariilor, aflate într-o perpetuă mișcare, prin apă, pe pietrele din bazin sau, cele mai mici, cocoțate pe spatele celor mai mari.

La terminarea vizitei, în holul de la ieșirea din clădire te întâmpină un mic stand, din care-ți poți cumpăra un mic souvenir, precum o simpatică broscuță-țestoasă așa cum și-a luat nepoata.

Se pare că popularizarea făcută a dat roade, deoarece complexul muzeal era plin de turiști, singuri, în grupuri mai mici, precum eram noi, sau în grupuri mari organizate, aflate în excursie.

Fiind o clădire modernă Centrul oferă numeroase facilități celor care îi calcă pragul: spațiu de joacă pentru copii, spații pentru expoziții ocazionale, rampă de acces și lift interior pentru persoanele cu dizabilități, grupuri sanitare curate, dotate cu ceea ce este necesar, infotecă cu computere conectate la internet și programe interactive și, bineînțeles, wireless.

Vizita este foarte instructivă, indiferent că ești copil sau adult. Vei obține informații prețioase despre cum s-a format, despre ce a fost și despre ce va fi Delta Dunării.

Vă urez să aveți drumuri bune și excursii frumoase!

P. S. Nu toate fotografiile atașate review-ului sunt de cea mai bună calitate. Cu toate acestea le-am atașat și pe cele mai neclare (chiar de nu vor obține voturi) întru-cât am considerat că pot fi de ajutor în informare și în susținerea vorbelor din review.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mitica49 in 29.08.2017 16:22:40

Validat / Publicat: 29.08.17 19:47:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1175


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25400 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[29.08.17 21:05:01]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Frumoasa vizita, frumoase companioane, fiecare cu farmecele ei pentru sofer! 😉 Sa va bucurati amandoi de companioana mica!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[30.08.17 09:13:14]
» mesaj pers

   @Mitica49: Foarte util pentru mine acest review.

   Aveam o rezervare in Tulcea dar am anulat-o, domnul nu pare încântat de... Dunăre:(

   Frumoși crapii și mustăcios somnul :)

   Frumoasă nepoțica, sa va trăiască, sa va bucurați cât mai mult de ea.

   Mulțumesc, am citit cu plăcere și cu interes, acest obiectiv este pe lista mea, e prioritar :) trebuie doar să am acceptul domnului C :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[30.08.17 12:09:01]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[30.08.17 15:03:18]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mulțumesc mult pentru aprecieri, atât a companioanelor cât și a review-ului, dar și pentru votul dat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[30.08.17 15:08:44]
» mesaj pers

   @krisstinna: Dacă dl. C ar citi articolele referitoare la această zonă poate ar fi mai ușor de convins să faceți o călătorie. Cred că legată cu un mini sejur în Deltă (în mai sau septembrie, lunile cele mai frumoase în Delata Dunării - așa zic cei ce au fost pe acolo) vizita ar merita făcută.

   Așa-i! Frumoși și crapii și somnii și sturionii în apă, dar ce bine arată-n tigaie...

   Mulțumesc pentru aprecieri și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- zlatna
[30.08.17 15:30:38]
» mesaj pers

   @Mitica49: Felicitări pentru articol.

   Am fost la acavariul din Tulcea prin 2014 și ne-a plăcut foarte mult, am uimiți de cum arată.

   Din poze văd că au adus și exponate noi, mă refer la trunchiul de ulm, din câte țin eu minte nu era prin zonă în timpul vizitei noaste.

   Vă urez și eu, numai bine, pentru nepoțică și întreaga familie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[30.08.17 21:43:38]
» mesaj pers

   @Mitica49:

    Cu multa placere l-am oferit, este meritat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[30.08.17 21:45:04]
» mesaj pers

   @Mitica49: Și-uite-așa, mi-a revenit onoarea de a-ți acorda SB-ul. Foarte interesant articolul, dar să nu uiți că ești dator cu terasa lui Patzaichin!

   Cred c-am să-l mai citesc odată, că prea-i frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[31.08.17 15:13:49]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțam pentru vot! Vine și terasa lui Patzaichin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[31.08.17 15:18:32]
» mesaj pers

   @zlatna: Mulțumesc pentru lectură și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[26.09.17 14:54:35]
» mesaj pers

   @Mitica49: Frumos drum pentru nepotica sa va traiasca si sa va bucurati de ea. Iar ea cred ca se simte tare bine in compania voastra cu atat mai mult cu cat are parte si de multe surprise.

   Frumos si interesant si muzeul un loc in care sa te relaxezi ceva vreme. Si mi-a facut placer intradevar sa vad si ceva din comorile de sub picioarele noastre.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[39] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Traversarea Dunării cu bacul. În dreapta se vede Insula Mare a Brăilei, iar în stânga locul de acostare a bacului la Smârdan. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895959">Şterge vot</a></div><span id="v9895959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Traversarea Dunării cu bacul. În dreapta se vede Insula Mare a Brăilei, iar în stânga locul de acostare a bacului la Smârdan.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Dunărea nu chiar albastră. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895960">Şterge vot</a></div><span id="v9895960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Dunărea nu chiar albastră.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Unul dintre bacurile ce traversează Dunărea -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895961">Şterge vot</a></div><span id="v9895961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Unul dintre bacurile ce traversează Dunărea
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Pe șosea (bine marcată și protejată). În depărtare se văd Munții Măcinului. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895962">Şterge vot</a></div><span id="v9895962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Pe șosea (bine marcată și protejată). În depărtare se văd Munții Măcinului.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Altă imagine cu Munții Măcinului în zare. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895964">Şterge vot</a></div><span id="v9895964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Altă imagine cu Munții Măcinului în zare.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Companioanele mele în excursia la Tulcea: nepoata și bunica ei (soața mea). În plan secund un nenea marinar de pe bac. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895965">Şterge vot</a></div><span id="v9895965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Companioanele mele în excursia la Tulcea: nepoata și bunica ei (soața mea). În plan secund un nenea marinar de pe bac.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Centrul Muzeal Ecoturistic “Delta Dunării” din Tulcea -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895968">Şterge vot</a></div><span id="v9895968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Centrul Muzeal Ecoturistic “Delta Dunării” din Tulcea
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] La intrare ne întâmpină broasca țestoasă pieloasă. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895969">Şterge vot</a></div><span id="v9895969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] La intrare ne întâmpină broasca țestoasă pieloasă.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Panouri reprezentând geneza și evoluția Deltei Dunării -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895970">Şterge vot</a></div><span id="v9895970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Panouri reprezentând geneza și evoluția Deltei Dunării
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Arealul Rezervației Biosferei “Delta Dunării”. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895972">Şterge vot</a></div><span id="v9895972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Arealul Rezervației Biosferei “Delta Dunării”.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Vitrină cu descoperirile arheologice din această zonă -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895973">Şterge vot</a></div><span id="v9895973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Vitrină cu descoperirile arheologice din această zonă
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Dioramă cu pelicani și vegetație caracteristică apelor -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895974">Şterge vot</a></div><span id="v9895974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Dioramă cu pelicani și vegetație caracteristică apelor
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Dioramă reprezentând Delta fluvială -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895976">Şterge vot</a></div><span id="v9895976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Dioramă reprezentând Delta fluvială
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] O pasăre caracteristică arealului - buha. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895977">Şterge vot</a></div><span id="v9895977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] O pasăre caracteristică arealului - buha.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Trunchi de ulm multisecular având deasupra un cuib de viespe europeană. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895979">Şterge vot</a></div><span id="v9895979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Trunchi de ulm multisecular având deasupra un cuib de viespe europeană.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Uriașul cuib de viespe europeană. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895980">Şterge vot</a></div><span id="v9895980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Uriașul cuib de viespe europeană.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Cherhana tradițională - pregătirea uneltelor de pescuit -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895981">Şterge vot</a></div><span id="v9895981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Cherhana tradițională - pregătirea uneltelor de pescuit
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Lotcă și alte scule utilizate la pescuit -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895983">Şterge vot</a></div><span id="v9895983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Lotcă și alte scule utilizate la pescuit
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] În gospodăria unui pescar -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895985">Şterge vot</a></div><span id="v9895985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] În gospodăria unui pescar
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Cherhana tradițională - birou de înregistrare a peștelui pescuit -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895987">Şterge vot</a></div><span id="v9895987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Cherhana tradițională - birou de înregistrare a peștelui pescuit
foto Mitica49 [29.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Cherhana tradițională - prepararea icrelor -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895988">Şterge vot</a></div><span id="v9895988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Cherhana tradițională - prepararea icrelor
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2017] Cherhana tradițională - prepararea peștelui. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895989">Şterge vot</a></div><span id="v9895989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] Cherhana tradițională - prepararea peștelui.
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2017] Exponate ale Muzeului de Mineralogie Baia Mare -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895990">Şterge vot</a></div><span id="v9895990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] Exponate ale Muzeului de Mineralogie Baia Mare
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2017] Alte exponate de flori de mină -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895992">Şterge vot</a></div><span id="v9895992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2017] Alte exponate de flori de mină
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2017] Cuarț, cremene, blendă - adică minerale, comoara de sub picioarele noastre -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895993">Şterge vot</a></div><span id="v9895993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2017] Cuarț, cremene, blendă - adică minerale, comoara de sub picioarele noastre
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2017] Expoziție ocazională cu desene și mulaje realizate de copii -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895994">Şterge vot</a></div><span id="v9895994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2017] Expoziție ocazională cu desene și mulaje realizate de copii
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2017] Sturioni -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895996">Şterge vot</a></div><span id="v9895996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2017] Sturioni
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2017] Cegă, nisetru, păstrugă - sturioni -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895998">Şterge vot</a></div><span id="v9895998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2017] Cegă, nisetru, păstrugă - sturioni
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2017] Crapi de cultură frumos colorați -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av896000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv896000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=896000">Şterge vot</a></div><span id="v9896000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(896000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f896000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e896000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2017] Crapi de cultură frumos colorați
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2017] Un prim plan cu crapii de cultură -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av896001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv896001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=896001">Şterge vot</a></div><span id="v9896001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(896001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f896001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e896001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2017] Un prim plan cu crapii de cultură
foto Mitica49 [29.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[39] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.236231088638 sec