ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.10.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: PLOIESTI
    ÎNSCRIS: 02.07.11
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    AUG-2014
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    70.00%
    Satisfăcător
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    90.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Relaxare pe TRANSFAGARASAN - escapada amoroasa cu colegul meu

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Considerand ca am muncit destul in timpul anului, am decis impreuna cu colegul meu ca meritam o ecapada amoroasa in meleagurile frumoasei noastre ROMANII asa ca am inceput prin a face un traseu al principalelor obiective pe care ni le-am fi dorit sa le vizitam. Astfel in urma unor scurte dezbateri am stabilit ca traseul de urmat va fi : PRAHOVA - DAMBOVITA - SIBIU - ALBA - BIHOR - MURES - BRASOV (traseu despre care va voi povesti si in alte rewiuri). Cu ce putea sa debuteze delectarea nostra turistica daca nu cu mult apreciatul TRANSFAGARASAN?

    Fiind unul dintre cele mai spetaculoase drumuri din ROMANIA, prima parte a acestuia pare un tunel printr-o mirfica zona impadurita, ca a doua parte, de la lacul BALEA in jos sa se continue cu un drum serpuitor printr-o zona cu vegetatie redusa dar bogata in curbe "In ace de par ".

    Pe tot parcursul TRANSFAGARASANULUI privirea este desfatata cu privelisti superbe. Aerul respirat aici de asemenea "merita toti banii". Aici este locul unde am asistat la un deosebit dans al norilor in varf de munte, practic parea ca natura se joaca de-a v-ati ascunselea cu cerul in spatele muntilor...

    In partea superioara a Transfagaraseanului o serie de tarabe ale producatorilor locali imbie turistii cu produse alimentare traditionale si cu obiecte artizanale. Puteti chiar degusta:urda, cascaval de casa, sunca de casa, carnaciori gustosi, toba, etc. Sus, pe platou sigur ti se face foame din cauza aerului puternic. Un bufet deschis langa tarabe ofera turistilor pui rotisat, branza cu smantana, mici, carnaciori, fasole cu ciolan, ciorbe felurite.

    Dupa ce am servit de ale gurii si ne-am plimbat pe langa lacul pe deasupra caruia dansau norii creind o imagine idilica, am dorit sa servim si o cafeluta. Am intrat in cabana... dar aici, inca de la intrare m observat ca aspectu interior cam lasa de dorit. Mobilier saracacios si fete de masa... care nu prea stimulau apetitul. Ni s-a spus ca trebuie sa asteptam la masa ca vom fi serviti. Am asteptat cam 20 de minute timp in care nu s-a grabit nimeni sa ne serveasca. Asa ca am renuntat si am plecat mai departe.

    Am plecat de acolo pastrand in suflet partea pozitiva a locului:privelistile superbe. Am avut parte si de intalnire... pastorala... "Miorita"era prezenta in acele plaiuri de vis impreuna cu suratele ei... o turma de oi pastea acolo nepasatoare fata de spectacolul naturii.

    Merita macar odata sa parcurgeti acest traseu, voi cei care nu ati facut-o deja. Privelistea e de neegalat.

    Cum? Nu v-am povestit despre escapada amoroasa? Da, am planuit o escapada amoroasa cu colegul meu, care in acelasi timp este dragul meu sot, cu ocazia implinirii multor ani de casnicie (aceasta s-a dorit a fi o gluma care. sper ca va fi gustata ca atare).

    Despre locurile cu adevarat superbe intalnite in excursia noastra o sa va povestesc in urmatoarele rewiuri...

    Sa va prezint un pic TRANSFAGARASANUL :

    Transfagarasanul este drumul care traverseaza muntii Fagaras si uneste Muntenia de Ardeal

    Acesta se intinde pe o lungime de 92 kilometri. Incepe in judetul Arges si se termina in judetul Sibiu langa localitatea Cartisoara. Peisajul este superb dar din pacate Transfagarasanul este deschis doar cateva luni pe an. Cele mai importante atractii turistice sunt: Lacul si Barajul Vidraru, care este unul din cele mai mari din Europa, Cetatea Poenari, construita pe vremea lui Vlad Tepes, lacul glaciar Balea si cascada Balea.

    Transfagarasanul a fost construit intre anii 1970-1974, pentru realizarea lui s-au dislocat circa 3 milioane de tone de piatra iar in tot acest timp au murit multi oameni.

    Chiar daca se considera si ca Transfagarasanul incepe ceva mai sus de localitatea Arefu, judetul Arges, obiectivele turistice pe care le putem gasi de-a lungul sau si in imprejumiri incep cu Cetatea Poienari, cunoscuta mai ales datorita legaturii sale cu Vlad Tepes, domnitorul Tarii Romanesti. Aceasta se afla in satul Căpățânenii Pământeni, din judetul Arges, in apropiere de Barajul Vidraru si la aproape 30 de kilometri de Curtea de Arges.

    Urmeaza Lacul si Barajul Vidraru, alta realizare spectaculoasa a regimului comunist, in timpul constuctiei carora si-au pierdut viata zeci si chiar sute de oameni. Trecand peste acest aspect, barajul este constuit pe Raul Arges si este unul dintre cele mai mari din tara. In apropierea sa se afla Statuia lui Prometeu sau Statuia Electricitatii, ridicata la finalizarea lucrarilor la baraj, in 1965.

    Urcand spre varful Transfagarasanului, se ajunge al Manastirea Sfantul Proroc Ilie, Paltinu. Este ctitorita de IPS Calinic al Argesului si Muscelului si a fost infiintata in anul 1995. In apropierea manastirii se afla Cabana Cota 1200 si un hotel. De asemenea, pana la drumul spre sanga catre manastire veti mai intalni Cabana si Hotelul Piscul Negru. In continuare, poate fi observata Cascada Capra, de pe Paraul Capra, unul dintre afluentii Raului Arges. Ceva mai sus, in dreapta soselei (insa urcarea se face pe jos), puteti ajunge la Lacul Capra, un lac glaciar situat la altitudinea de 2230 metri. La scurt timp intrati in Tunelul Capra, cel mai lung tunel al Transfagarasanului, care va aduce in apropierea Lacului Bâlea.

    Bâlea Lac este situat la altitudinea de 2034 de metri si, alaturi de 180 ha din jurul sau a fost decalrat rezervatie stiintifica, in anul 1932. Prima cabana montana a fost construita aici incepand cu anul 1904, lucrarile fiind finalizate pe 29 august 1905: Cabana Bâlea.

    Zona a inceput sa fie promovata din punct de vedere turistic inca din anii 1880, cand s-au elaborat cateva trasee montane si, mai tarziu, dupa finalizarea Transfagarasanului, s-a infiintat linia de telecabina, care functioneaza si astazi. Pe timp de iarna, alaturi de Cabana Bâlea este ridicat, in fiecare an, Ice Hotel, unde turistii se pot caza in camere si ingloo-uri din gheata.

    Dupa Bâlea Lac incepe coborarea spre Sibiu si primul popas are loc la Cascada Bâlea. Puteti lasa masina alaturi de sosea si sa urcati pe jos, catre cascada, timp de 50 de minute pe un traseu marcat cu punct rosu.

    Cascada Bâlea, denumita si Urlatoarea Bâlei, este situata la peste 1200 m altitudine. Este cea mai mare cascada in trepte din Romania, cu o cadere de 60 m, si marcheaza treapta inferioara a circului glaciar Bâlea.

    Soseaua coboara apoi spectaculos spre Cartisoara, iar apoi spre DN1, cu care se intersecteaza. Spre stanga se afla orasele Avrig si Sibiu, iar spre dreapta orasele Fagaras si Brasov.


    [fb]
    ---
    Trimis de danadana* in 23.10.14 10:04:31
    Validat / Publicat: 23.10.14 14:52:05
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.

    VIZUALIZĂRI: 2543 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danadana*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 lacul VIDRARU
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20899 PMA (din 23 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    13 ecouri scrise, până acum

    danadana*AUTOR REVIEW
    [23.10.14 11:38:15]
    »

    d-le webmaster, rog drept fundal sonor... youtube Multumesc!!!

    webmasterX
    [23.10.14 12:11:10]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

    Carmen Lyrics
    [23.10.14 21:50:50]
    »

    Foarte frumoase fotografii!

    Mi-a plăcut dansul norilor și mi-au plăcut și mioarele, iar de priveliște ce să mai zic?!

    Mărturisesc că nu am fost pe Transfăgărășan, cu toate că am adunat ceva ani în desagă.

    Mi-a plăcut, de asemenea, ideea că aerul respirat merită toți banii și vă felicit pentru itinerariul ales pentru o escapadă colegială/amoroasă.

    Michi
    [24.10.14 01:08:04]
    »

    Tot am pândit să voteze al 13-lea ca să-ţi dau eu superbonusul. Votez eu nr13 că e cam târziu să aştept...

    Noi am fot in august pe TF urcând din Transilvania. Drumul e mai bun şi peisajul mai spectaculos. Gndeşte-te că l. am trecu cu o Dacie 1100 imediat, adică anul următor în care s-a dat drumul circulaţie şi singurele cabane era Cascda şi Balea Lac făcută din anii 30 de turing club.

    Dormeam la priciuri, un pat lung de 6 persoan cu salta de paie cearceaf, gros, de in pernă şi două pături Cazon, godenul nu dădea cald dar gaze da, de la ciorapii pusi la uscat, Nu conta,

    danadana*AUTOR REVIEW
    [24.10.14 09:20:59]
    »

    @Michi: Multumesc mult, mama Michi. Draguta şi glumeata ca de obicei. Imi doresc sa va cunosc live si pe dvs si pe alti cativa dragi colegi AFA (ex sunflower). Poate o punem de un chef (fara godin si fara ciorapi uzi) sa avem ce povesti aici pe sait

    danadana*AUTOR REVIEW
    [24.10.14 09:37:48]
    »

    @Carmen Lyrics: Va multumesc mult pt cuvintele frumoase. Intr-adevar, am parcurs un itinerariu de vis, (datorita ideii sotului meu), am vazut multe locuri frumoase si ma bucur pt oportunitatea de a impartasi experientele pozitive din excursie cu colegii Afa. In privinta aerului:era asa curat si " pur" incat as fi vrut sa "incarc un camion, si sa consum din el cu portia pe post de medicament". In ceea ce priveste escapada amoroasa, gluma mea a avut menirea sa sublinieze faptul ca putem sa mai fim indragostite de sotii nostri chiar si dupa multi ani de căsnicie si sa petrecem clipe minunate alaturi de ei chiar daca am trecut de prima tinerete. Sa ne traiasca!

    danadana*AUTOR REVIEW
    [24.10.14 09:56:07]
    »

    @Carmen Lyrics: continuare ecou:

    Escapada amoroasa a continuat la cetatea Alba Iulia (despre care am scris in ultimul rewiu) prin care ne-am plimbat ó zi intreaga tinandu-ne de mana si simtindu-ne ca ROMEO SI "JULITA (intentionat si in acelasi spirit de gluma am taiat litera E), varianta romaneasca la a doua tinerete.

    Dabator
    [25.10.14 21:33:29]
    »

    @danadana: Mi-a plăcut review-ul tău. M-a impresionat povestea voastră de dragoste (perenă), foarte frumos desenată peste frumusețile naturale ale Transfăgărașanului. Și vă felicit pentru starea voastră de spirit și tinerețea sufletului. Am citit și ecourile care mai adaugă câte un strop de dragoste.

    Vorbeam despre prima parte a impresiilor.

    Partea a doua, conține din păcate pasaje copiate integral de pe alte site-uri. Nici nu cred că se mai cunoaște cine a fost autorul inițial. E clar că aceste informații nu le poți primi decât din alte surse. Dacă tot le folosești ar fi bine și corect fie să le citezi fie să renunți la ele. Review-ul oricum era foarte bun, fotografiile reușite, e păcat să-l strici astfel. Te rog să nu te superi și să ții cont de cele de mai sus.

    unforgiven*
    [26.10.14 03:49:10]
    »

    @Dabator - Foarte corect ceea ce menționati mai sus, nu cred că era cazul de umflat reviewul cu pasaje copiate de prin alte părți și fără a menționa sursa.

    Dar, în același timp, observ că libera exprimare a Dvs. v-a adus un anti-fan, vedeți că ați luat un vot negativ. Poate știți/bănuiți de la cine... Păcat că feed-backul Dvs. este privit ca un atac la persoana respectivă...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dabator
    [27.10.14 00:44:35]
    »

    Azi dimineață când m-am trezit am găsit în căsuța poștală un e-mail surpinzător. Un mail care avea următorul titlu: [AFA] STERGERE relationare PRIETEN (Ă) (unilateral, de catre utiliz. danadana)

    Am stat și m-am gândit ce ar trebui să fac. Aveam 3 variante: să încerc să trimit un mesaj pe PM, să scriu public (un ecou) sau să nu fac nimic. Am concluzionat că cel mai bine scriu aici.

    Nu este prima data când găsesc texte care au fost preluate din alte surse. Și nu este prima data când îmi permit să fac observație. Sunt chiar doi useri, acum cunoscuți ai site-ului, care ulterior mi-au cerut prietenia (pe AFA, bineînțeles, cu toate că mi-am permis să le fac observație. Erau și ei la început și nu au știut de aceste reguli. Apoi nu numai că s-au conformat, dar au crescut permanent calitatea materialelor postate.

    Deși nu cunosc aproape pe nimeni din AFA, nu am participat la întâlniri, conceptual mi se pare un site extrem de interesant, de aceea încerc să-mi aduc și eu contribuția cu părerile și ideile mele. De multe ori semnalez prin ecouri, atunci când îmi sar în ochi astfel de încercări (de cele mai multe ori neintenționate) de copiere. M-am mai luat eu și de cei ce sunt certați rău de tot cu limba română, asta pentru că îmi place că AFA este altfel, la un alt nivel, și mi-ar plăcea să rămână așa. Câteodată îmi mai dau webii peste mână, dar asta e datoria lor (pesemne) să vegheze la bunul mers al site-ului. Tot ceea ce fac nu o fac din răutate, ci doar pentru că așa simt.

    În privința ta pesemne că cea mai corectă variantă era să fac o sesizare către webi și să ia măsurile necesare. Fiind însă prieteni (virtuali pe AFA) am considerat că trebuie să mă port așa cum mă comport cu un prieten. Nu să pârăsc la "administrație" ci să îți atrag atenția direct asupra alegerii neinspirate de a copia pasaje întregi de pe alte site-uri. Chiar dacă prieteni virtuali, simt că mă leagă ceva față de cei ce apar în lista mea de prieteni. Iar eu consider că un prieten adevărat este cel care are curajul să evidențieze și părțile slabe ale prietenului în ideea că acesta înțelege și încearcă să se corecteze. Nu contează că mi-ai dat “unfriend”, pentru mine este important ca măcar pentru viitor să scapi de tentația de a “plagia”.

    Îți urez succes în continuare…

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][12 voturi]
    danadana*AUTOR REVIEW
    [27.10.14 06:57:57]
    »

    Multumesc pt tot !

    Dan&Ema
    [28.10.14 21:14:16]
    »

    Foarte frumos

    danadana*AUTOR REVIEW
    [29.10.14 14:36:02]
    »

    @Dan&Ema - Multumesc mult! Nu poti impaca pe toata lumea... asa e si in viata reala! Ma bucur insa ca am si prieteni adevarati!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Carmen Lyrics, Dan&Ema, danadana*, Michi, unforgiven*
    Alte impresii din această RUBRICĂExcursie Transfăgărășan:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083774089813232 sec
    ecranul dvs: 1 x 1