GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Rezervatia de zimbri din Vinatori-Neamt - Un obiectiv turistic foarte interesant
In circuitul nostru prin Moldova, din acest an, am avut bucuria de a vizita Rezervatia de Zimbri Dragos-Voda din Vinatori-Neamt. Aceasta rezervatie se afla la aproximativ 10 km de Targu-Neamt, situata pe drumul care duce spre Manastirea Neamtului. Am vizitat mai intai Manastirea Neamtului si Casa Memoriala Mihail Sadoveanu, apoi la intoarcere, la insistentele sotului meu, am trecut si pe la aceasta rezervatie naturala.
Spun ,,la insistentele sotului meu", pentru ca eram foarte obosita de cat am colindat in ziua respectiva, era si ora pranzului si mi-era foarte foame. Dar am facut un efort pentru ca nu mai vazusem niciodata zimbri si stiam ca nu vom mai ajunge curand prin acele zone.
Inca de la inceput am fost placut surprinsa de numarul foarte mare de vizitatori, desi era in timpul saptamanii. Erau autocare cu copii veniti in excursie din Bucuresti si multi straini. Intrarea in rezervatie era 3 lei/persoana (nu sunt sigura, ca la cate obiective am vizitat si cate taxe am platit in acest concediu, mi-e imposibil sa tin minte toate detaliile). Mi-a placut ca de-alungul aleilor erau montate bancute, la umbra, unde ne puteam odihni din cand in cand, mai ales ca custile animalelor se afla de-alungul acestor alei, si sunt in urcare continua, fiind destul de obositor.
Aceasta rezervatie, pe langa animalele si pasarile pe care le poti vede, o alta atractie pe care o ofera este lacul in care se poate pescui, contra cost, asigurandu-ti si sculele necesare.
Sunt tot felul de pasari (fazani, pauni, etc) si animale (ursul carpatin, mistret, cerbul carpatin, mufloni, caprioare, lopatar, etc), insa atractia principala o constituie, bineinteles, zimbrii. Am citit pe un panou de acolo ca in aceasta rezervatie au fost filmate scene de vanatoare pentru filmele Fratii Jderi si Stefan cel Mare - Vaslui. (anii '70). La un an dupa aceste filmari, toti zimbrii aflati in rezervatie, 5 la numar, au reusit sa fuga, insa dupa cateva saptamani, cu dificultate, au fost readusi in captivitate. Ulterior, din cauza efortului depus pentru filmarea scenelor din film, cumulat cu efortul readucerii in tarc, unul dintre acestia a murit.
In concluzie, m-am bucurat in final ca am facut efortul si am vizitat si acest obiectiv, pe care il recomand tuturor in circuitul facut pe la Manastirile din Moldova.
Trimis de cris1982 in 25.09.10 20:09:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VÂNĂTORI-NEAMȚ.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cris1982); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.24675490 N, 26.22490190 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@creivean... salut interventia dvs. pertinenta si ma mir cum de tinerii ,,atotstiutori" din aceste vremuri nu cunosc elemente ,,elementare"din varii domenii, istoric, heraldic, filatelic, care toate converg catre ideea stiuta, credeam eu, ca BOURUL este simbolul Moldovei aflat in codrii desi ai zonei, pe manerul spadei lui Stefan Cel Mare, pe ,,pecetea "acestuia si mai tarziu, ca omagiu adus domnitorului si Moldovei, sa se regaseasca intr-o emisie filatelica, de colectie, extrem de valoroasa ,,Cap De Bour"... cine nu are batrani sa-i... respecte...
Zona Parcului Natural Vanatori - Neamt este denumita si Tinutul zimbrilor. Rezervatia de Zimbri "Dragos Voda" se considera ca e una din cele mai mari rezervatii exclusive zimbrilor din Europa.
Am vrut si noi sa intram dar nu stiam unde se afla si nici timpul nu ne-a permis.
mutat la "Descopera Targu Neamt si imprejurimile / TARGU NEAMT", sters noua sectiune creata.
Doar din dorinta de a-i ajuta pe cei ce mai fac inca confuzie, spun ca zimbrul este o ruda ceva mai mica si cu parul mai scurt, a bizonului. Are intre 300 si 900 kg si este ceva mai inalt decat ruda sa din America. Putini zimbri traiesc in Europa in salbaticie, dar aproape toate tarile de pe acest continent, ii au in rezervatii sau gradini zoo.
La noi se gasesc in patru rezervatii; Rezervatia Neagra din Dambovita, aceasta depre care se vorbeste aici, in Valea Zimbrilor (Buzau) si in Hateg.
Un animal atat de mandru si de frumos nu putea sa nu fie si el simbolul unei tari; este al Belarus-ului.
Cu parere de rau, simbolul Moldovei, bourul a disparut ca specie.
Dar chiar si cu confuzia facuta, cred ca faptul ca a atras atentia asupra acestei rezervatii, tot este un lucru bun. Din greseli invata omul.
@Diaura, doar o mică corectură: localitatea Vama Buzăului unde se găseşte Rezervaţia de Zimbri se află în judeţul Braşov, deşi la graniţa cu judeţul Buzău.
Imi cer scuze pentru confuzia facuta. Acum am citit si eu pe Wikipedia ca
”Chiar dacă sunt asemănători ca aspect, zimbrii nu sunt aceeași specie cu bourii, simbolul Moldovei fiind bourul și nu zimbrul.
Dar pana la urma, parerea mea este ca acesta nu este un site oficial de istorie sau geografie si nu trebuie sa fiu pusa la zid pentru aceasta eroare, eroare pe care o putea face oricine avand in vedere asemanarea dintre cele doua animale.
Fiind un site de turism, aici scriem impresiile noastre, de oameni obisnuiti, contand faptul ca ,,am fost acolo", si mai putin datele exacte. Cine vrea date exacte despre istorie, geografie, sau in orice alt domeniu sa intre pe un site de specialitate (ex. Wikipedia).
Recunosc ca am gresit, ca trebuia sa verific inainte pe net, insa nu sunt de acord cu modul in care mi s-a atras atentia asupra acestui aspect.
Am rugat un moderator sa stearga aceasta confuzie din review.
@cris1982
Eu cel putin nu te-am pus la zid. Daca vroiam asta nu spuneam Inexact. Spuneam altfel. Si pe un sait turistic, precum al nostru, informatiile exacte sunt la mare cautare, mai ales in review-urile gen calatorii, cum este cel al tau. La un review gen cazare, nu am pretentia sa-mi spui anul construirii hotelului. In rest, o zi faina.
@biancuta
” Am vrut si noi sa intram dar nu stiam unde se afla si nici timpul nu ne-a permis.
Cand ne-am dus spre Manastirea Neamtului, am trecut si noi pe langa rezervatie fara sa ne dam seama, pentru ca noi cautam un indicator pe care sa scrie ,,Rezervatia de zimbri", ceea ce nu am gasit. Am vazut un indicator pe care scria ,,Parcul Natural "Dragos Voda"", dar am trecut mai departe, fara sa stim ca de fapt asta cautam.
La intoarcere l-am intrebat pe baiatul care vindea bilete la Casa Memoriala Mihail Sadoveanu si el ne-a indrumat spre aceasta rezervatie.
”Am rugat un moderator sa stearga aceasta confuzie din review.
Rezolvat.
Multumesc pentru corectura facuta.
Aici aveti si informatiile oficiale despre aceasta rezervatie. click aici
O locatie frumoasa; aici au vazut si ai mei (pe langa mine) respectivele animale. Superbe! Pacat ca nu prea mai ai unde sa-i vezi in libertate... si cum sunt un pescar pasionat, lacul (de fapt is vreo 3, nu mai stiu daca au legatura intre ele sau daca in toate se poate pescui...) avea un pret de 25 ron pe zi de persoana. M-am interesat si de cazare- undeva mai in fata, la stanga dupa ce iesi din Parc, era un complex ideal pentru familii cu copii- aveau scranciobe si tot felul de alte aparaturi de distractie, iar cazarea se facea la casute; din pacate nu-mi amitesc si un pret, pentru ca nu am stat efectiv acolo...
cand am trecut prima oara pe langa rezervatie acum multi ani nu mi-au venit a crede ochilor... animalele erau superbe, impuneau nult respect... am trecut dupa cativa ani si locul se cam degradase... sper ca acum e din nou un loc frumos si-mi dau seama dupa tonusul cu care ai scris review-ul. felicitari!
Noi cand am vazut aceasta rezervatie cu ani in urma, nu prea era nimeni si cam nimic amenajat...
Felicitari pentru review!
@cris1982: Mutat în rubrica "Parcul Natural Vânători-Neamț / Rezervația de Zimbri 'Dragoș Vodă', TÂRGU NEAMȚ" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmaster26: Îmi pare rău, dar nu am în minte nicio coordonată în funcţie de care să pot localiza rezervaţia. Mi-am amintit doar că se află pe drumul spre Mănăstirea Neamţ, după ce am recitit review-ul meu. Alte elemente de localizare nu-mi amintesc (au trecut aproape 7 ani de la vizita respectivă
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2021 În vizită la Grădina zoologică - Zimbrăria ”Dragoș Vodă” din județul Neamț — scris în 13.01.21 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Rezervația de Zimbri și Faună Carpatină “Dragoș Vodă” - Neamț — scris în 09.10.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Rezervaţia de zimbri Vânători - Neamţ — scris în 07.03.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Parcul Natural Vanători Neamt - Zimbrii din “Pădurea de Argint” — scris în 30.06.10 de corinka din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ