36199 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Soveja

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.12.2012
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
350 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -- varsta: --

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La Soveja după 10 ani...


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Doina Sulac - Maracine

Ținutul Vrancei a fost întotdeauna un loc drag sufletului meu, alături de minunatele plaiuri buzoiene, unde m-am născut și am copilărit. În ultimii ani însă am neglijat oarecum aceste zone, fiind uneori atras de mirajul unor călătorii pe meleaguri mai îndepărtate. 2012 a fost însă anul în care am reușit să realizez alături de soția și de prietenii noștri o reîntoarcere către locurile natale, redescoperind farmecul neștirbit al unor zone pe care nu le mai vizitasem din copilărie sau unde nu ajunsesem niciodată.

Printre destinațiile pe care nu le mai vizitasem de ceva vreme se numărau și stațiunile Soveja și Lepșa. Pentru că vremea încă era foarte frumoasă pentru sfârșitul lunii septembrie, am decis într-un weekend să realizăm un mini-circuit moldav, în care să vizităm cele două stațiuni.

Zis și făcut, sâmbătă dimineață ne-am urcat în mașină cu gândul ca prima dată să mergem la Soveja, stațiune unde am ajuns în jurul orei 12.00, după un popas la Mănăstirea Brazi de la Panciu (am postat impresiile aici), precum și două vizite scurte la Mausoleele din Mărășești și Mărăști (acest din urmă monument este închis momentan, fiind realizate lucrări de reabilitate).

Drumul până la Soveja pe ruta Râmnicu Sărat – Focșani – Tișița – Panciu – Soveja este foarte bun, atât pe DN2-E85, cât și pe DN 2L (de la Tișița până la Soveja). Despre Soveja nu ar fi, din păcate, prea multe lucruri de precizat, deoarece stațiunea este doar o umbră a ceea ce era odinioară. Din loc în loc am mai întâlnit câte un grup de turiști, însă din acest punct de vedere Soveja a rămas mult în urma Lepșei, cu toate că între cele stațiuni distanța este de aproximativ 15 kilometri pe cel mai scurt drum – DN 2L (calea de acces între cele două stațiuni este închisă însă circulației publice, drumul acesta fiind grav deteriorat). Peisajele sunt încântătoare la Soveja, dar turiștii trebuie să beneficieze și de condiții de cazare decente sau alte posibilități de a-și petrece timpul, în afara drumețiilor în mijlocul naturii. Noi nu am rămas peste noapte la Soveja, însă nu am văzut decât vreo câteva locații ce păreau a oferi condiții decente de cazare; ca exemplu negativ, Hotelul Zboina, altădată o locație de cazare reprezentativă pentru Soveja, astăzi este doar o ruină disgrațioasă.

Cu toate acestea, Soveja și împrejurimile sale ar putea fi o soluție pentru un periplu de o zi, măcar prin prisma peisajelor, dar și a obiectivelor ce pot fi vizitate în zonă. În câteva ore noi am reușit să vizităm trei obiective, pe care le voi prezenta în continuare:

1. Casa Memorială ”Moș Ion Roată” din satul Câmpuri este un monument istoric situat la 14 kilometri de Soveja. Accesul la acest obiectiv este ușor de realizat, Casa Memorială fiind situată la marginea drumului principal DN 2L, pe partea stângă a sensului de mers către Soveja. Obiectivul este semnalizat printr-un indicator având un fond albastru. Noi am ajuns aici în jurul orei 11.00 și am fost zăriți de o doamnă dintr-o curte vecină, care ne-a spus că imediat va veni să ne deschidă. Aceasta a fost de altfel ghidul nostru, oferindu-ne informații cu privire la viața lui Moș Ion Roată, dar și privitoare la obiectele expuse în căsuța-muzeu.

Casa memorială este o construcție formată din două cămăruțe și un hol, intrarea în incintă făcându-se printr-o prispă. În camera din dreapta se află divanul lui Moș Ion Roată, ițarii și cămașa acestuia, o ladă de zestre și o ploscă, o icoană veche, o măsuță rotundă cu scăunel, dar și numeroase fotografii vechi ce-l surprind pe Moș Ion Roată în diferite ipostaze. Cealaltă cămăruță, tinda, adăpostește un cuptor din lut, dar și diverse vase folosite pentru prepararea mâncărurilor (putinei, linguroi sau vase din lut). Casa memorială este acoperită cu șindrilă și ar avea nevoie de câteva reparații, crăpăturile brăzdând fiecare perete.

Moș Ion Roată a fost primul țăran ales în adunarea ad-hoc a Moldovei în anul 1857, fiind un aprig susținător al Unirii Principatelor din 1859. Locuința în care a trăit Moș Ion Roată a fost transformată în Casă Memorială cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la Unirea Principatelor, pe 24 ianuarie 1959. Pentru vizitarea acestui obiectiv am plătit câte 4 lei de persoană, iar programul de vizitare este zilnic între orele 09 – 17 (lunea obiectivul este închis). Nu am petrecut mai mult de un sfert de oră la acest obiectiv, însă am admirat simplitatea locuinței în care a trăit acest om de care ar trebui să fim cu toții mândri.

2. Schitul Soveja – este al doilea obiectiv pe care l-am vizitat, lăcașul de cult aflându-se pe partea stângă a drumului principal, aproape de intrarea în localitatea Soveja. Schitul este anunțat de un indicator, fiind ascuns după o lizieră de brazi. Am parcat mașina pe marginea drumului și am intrat pe o alee care trece pe sub clopotniță, ajungând astfel în curtea largă a schitului. În partea stângă a curții se află Biserica cu hramul ”Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena”, precum și o fântână. În partea centrală am admirat un foișor din lemn, înconjurat de numeroase straturi de flori multicolore, iar către dreapta este construită stăreția așezământului monahal. Tot în partea dreaptă, paralel cu clopotnița schitului se află în construcție o clădire nouă care va adăposti chilii și alte anexe; măicuțele de aici ne-au spus că aceste lucrări se fac pentru reconstruirea clădirii unde în martie 2012 a izbucnit un incendiu violent, care a distrus mare parte din chilii, sala de mese și bucătăria schitului. O călugăriță ne-a răspuns amabilă la întrebări și ne-a invitat să vizităm biserica din lemn; am aflat că piatra de temelie a schitului a fost pusă în anul 2001, iar patru ani mai târziu, pe 21 mai 2005 a fost sfințit întregul așezământ monahal.

Biserica schitului, având hramul ” Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena” este micuță, fiind realizată din lemn de brad, având aplicat pe exterior un lambriu ce imită cărămida. Biserica are o singură turlă, iar acoperișul este realizat din șindrilă. La intrarea în biserică, pe partea stângă, este amenajat un loc de unde se pot achiziționa diverse materiale informative, dar și obiecte bisericești de uz personal (iconițe, brățări, cruciulițe sau fotografii cu Schitul Soveja). În interior, pe o masă așezată lângă peretele din stânga, am văzut o raclă micuță ce conține sfinte moaște ale unui ”Sfânt Cuvios din Pustiul Hozeva (Israel), unde s-a nevoit Cuviosul Ioan Iacob”.

Am admirat în liniște picturile din interiorul bisericii, am achiziționat câteva cruciulițe și două brățări pentru care am achitat 17 lei, apoi am plecat și am ajuns în cinci minute la Soveja.

3. Mausoleul Eroilor din Soveja – este un monument istoric situat în localitatea Soveja, ridicat în memoria ostașilor care și-au pierdut viața luptând pe aceste meleaguri în primul război mondial pe care, din păcate, nu l-am putut admira decât din exterior. La fel ca și în cazul Mausoleului din Mărăști, și aici au loc lucrări de reabilitare a acestui monument istoric. Mausoleul este ridicat pe vârful unei coline, fiind înconjurat de brazi, iar accesul din strada principală se face pe o alee cu trepte din piatră. Pe ambele laturi ale aleii se află amplasat câte un tun folosit în bătăliile din primul război mondial. Am făcut așadar câteva fotografii, am citit câteva informații afișate pe un panou și apoi am plecat. Acest mausoleu a fost ridicat între anii 1923 – 1928 după planurile arhitectului George Cristinel și a fost inaugurat în anul 1929. Osuarul din interior adăpostește osemintele a 2000 de ostași neidentificați, iar criptele 800 de ostași identificați.

Aș putea să închei aici review-ul acesta dedicat stațiunii Soveja și împrejurimilor sale, însă trebuie să vă mai povestesc o mică nebunie făcută în acea zi. Noi doream să ajungem la Lepșa și, deoarece DN 2L este închis între cele două stațiuni, singura variantă optimă era să ne întoarcem și să ajungem pe DJ 205E în localitatea Vidra, urmând apoi DN 2D până la Lepșa. Acest drum ar fi însemnat să parcurgem aproximativ 60 de kilometri în plus față de varianta directă dintre cele două stațiuni. Știam de pe internet că DN 2L, chiar dacă este închis între Soveja și Lepșa, poate fi parcurs cu o mașină având o gardă înaltă la sol. Loganul nostru mai văzuse drumuri dificile în această vară prin județul Buzău, așa că am hotărât să riscăm o traversare către Lepșa urmând drumul închis. Cei aproximativ 15 kilometri dintre Soveja și Lepșa i-am parcurs într-o oră, dar am făcut și câteva pauze pentru fotografii, deoarece peisajele sunt într-adevăr magnifice. Păcat că autoritățile nu-și dau interesul pentru refacerea acestui drum pitoresc! Drumul are tot felul de obstacole: părți unde asfaltul este relativ deteriorat; locuri unde abia se poate trece, întrucât au avut loc alunecări de teren; locuri unde asfaltul lipsește cu desăvârșire, iar șuvoaiele de apă strânse în urma ploilor au săpat șanțuri adânci. Pe acest drum ne-am întâlnit cu un motociclist și cu două mașini de teren. Una peste alta, am învins cu atenție toate greutățile drumului fără să atingem deloc cu mașina de jos și am ajuns cu bine la Lepșa.

În încheiere, vă recomand să vizitați Soveja pentru că obiectivele turistice din zonă sunt interesante, iar peisajele de-a dreptul magnifice. Nu degeaba Alecu Russo a descoperit pe aceste meleaguri balada ”Miorița”, primele versuri ale acestei capodopere populare descriind perfect întreaga zonă: ”Pe-un picior de plai, Pe-o gură de rai... ”

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 11.12.2012 21:08:58

Validat / Publicat: 12.12.12 00:00:14


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 7106

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  18650 PMA (din 19 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[12.12.12 00:03:28]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[12.12.12 10:00:02]
» mesaj pers
COLINDĂM, COLINDĂM, IARNA...

   Sculaţi-vă gazde mari

   In sara de Crăciun

   Sculaţi voi români plugari

   In sara de Crăciun

   Câ vă vin colindători

   In sara de Crăciun

   Noaptea pa la cântători

   In sara de Crăciun

   

   Colindăm, colindăm iarna

   Pe la uşi, pe la fereşti

   Colindăm, colindam iarna

   Cu colinde românesti

   

   Drumu-i greu şi-am obosit

   In sara de Crăciun

   De departe am zănit

   In sara de Crăciun

   

   Colindam, colindam iarna

   Pe la uşi pe la fereşti

   Colindăm, colindăm iarna

   Cu colinde românesti

   Şi colinda nu- i mai multa

   In sara de Crăciun

   Să trăiasca cine-o asculta

   In sara de Crăciun

   Colindăm, colindăm iarna

   Pe la uşi, pe la fereşti

   Colindăm, colindăm iarna

   Cu colinde românesti

   Colindăm, colindăm...

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dianamea
[18.08.14 20:51:08]
» mesaj pers

   Dupa doi ani de la acest ecou, am vizitat Soveja si Lepsa, fiind cazati in locatia cu circuit inchis din pozele postate anterior. Vis-a-vis de aceasta locatie exista un teren de volei, tenis sau alt joc cu mingea, cu asfalt si imprejmuit cu plasa inalta, iar accesul e neingradit. Satul Soveja nu prezinta prea multe posibilitati de petrecere a timpului liber si nici de aprovizionare, asa ca ar fi bine sa mergeti cu alimente de acasa. Ca in orice sat, caci statiune ar fi cam mult spus, exista doar scoala, primarie, biserica, unul sau poate cateva magazine mixte, carciuma si un fel de colonie de unitate de pompieri si jandarmi, in capatul localitatii, de unde se poate pleca intr-o drumetie de circa 4-5 ore urcus pana la varful Zboina Neagra, drum prin padure marcat cu cruce rosie, de dificultate medie. Drumetie se poate face si pe drumul inchis dintre Soveja si Lepsa, drum foarte frumos prin padure, de unde puteti culege fructe de padure de sezon, respectiv la sfarsitul lunii august mure si afine, iar daca nu aveti suficient entuziasm pentru cules, puteti cumpara de la copiii localnici care va imbie pe marginea drumului. Drumul acesta este si mai deteriorat decat a fost prezentat anterior, insa cu mare atentie se poate parcurge cu masina obisnuita, nu de teren, ocolind gropile si surpaturile. La intoarcerea din Lepsa in Soveja, am incercat varianta mult mai lunga prin Vidra si am avut surpriza ca intre Vizantea si Campuri podul peste raul Vizauti, aflunt al raului Putna, sa fie rupt si trecerea masinilor sa se faca prin vadul apei, cu apa ajungand pana la praguri. In Lepsa, atmosfera e mai animata decat in Soveja, cu mai multe pensiuni, minimagazine, restaurante si locuri de campare. Am vizitat manastirea de maici Lepsa, un loc foarte frumos si ingrijit, cu multe flori, de unde am cumparat si noi cruciulite si bratari drept suveniruri. In curtea manastirii se construieste o biserica noua, aflata in curs de decorare cu picturi interioare si exterioare. Am vizitat si pastravaria, unde sunt mai multe bazine cu apa curgatoare si unde se vinde peste viu la pretul de 24 lei kg, dar nu se poate consuma peste preparat in cadrul pastravariei, ci ori il cumperi sa il pui pe gratar, ori cauti la unul din restaurantele din zona, unde bineinteles ca pretul e mult mai mare.

   Nota: nici lucrarile la mausoleul din Soveja probabil ca nu s-au terminat, caci poate fi vizitat numai prin exterior, nici drumul de 15 km intre Soveja si Lepsa nu a fost reparat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[67] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2012] Mausoleul de la Mărășești. Obiectivul se află pe DN2-E85, în apropierea intersecției cu DN 2L. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387956">Şterge vot</a></div><span id="v9387956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2012] Mausoleul de la Mărășești. Obiectivul se află pe DN2-E85, în apropierea intersecției cu DN 2L.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2012] Mănăstirea Brazi de la Panciu - Am fost acolo! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387957">Şterge vot</a></div><span id="v9387957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2012] Mănăstirea Brazi de la Panciu - Am fost acolo!
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2012] Mausoleul de la Mărăști - în față, pe soclu, se observă bustul mareșalului Alexandru Averescu. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387958">Şterge vot</a></div><span id="v9387958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2012] Mausoleul de la Mărăști - în față, pe soclu, se observă bustul mareșalului Alexandru Averescu.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2012] Ne continuăm drumul către Soveja. Asfaltul este foarte bun. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387959">Şterge vot</a></div><span id="v9387959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2012] Ne continuăm drumul către Soveja. Asfaltul este foarte bun.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2012] Pe partea cealaltă a drumului se află Casa Memorială ”Moș Ion Roată” din satul Câmpuri. Ne aflăm la circa 14 kilometri de Soveja. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387960">Şterge vot</a></div><span id="v9387960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2012] Pe partea cealaltă a drumului se află Casa Memorială ”Moș Ion Roată” din satul Câmpuri. Ne aflăm la circa 14 kilometri de Soveja.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2012] Aceasta este Casa Memorială ”Moș Ion Roată” din localitatea Câmpuri, județul Vrancea. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387961">Şterge vot</a></div><span id="v9387961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2012] Aceasta este Casa Memorială ”Moș Ion Roată” din localitatea Câmpuri, județul Vrancea.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2012] Diverse informații afișate pe peretele exterior, către DN 2L. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387962">Şterge vot</a></div><span id="v9387962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2012] Diverse informații afișate pe peretele exterior, către DN 2L.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2012] Informații despre Moș Ion Roată. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387963">Şterge vot</a></div><span id="v9387963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2012] Informații despre Moș Ion Roată.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2012] Pe măsuța din hol se află un registru, unde turiștii pot nota impresiile lor în urma vizitării acestui obiectiv. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387964">Şterge vot</a></div><span id="v9387964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2012] Pe măsuța din hol se află un registru, unde turiștii pot nota impresiile lor în urma vizitării acestui obiectiv.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2012] Cămăruța din dreapta. În colț se observă divanul, iar pe pereții camerei sunt fixate diverse fotografii și informații despre Ion Roată. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387965">Şterge vot</a></div><span id="v9387965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2012] Cămăruța din dreapta. În colț se observă divanul, iar pe pereții camerei sunt fixate diverse fotografii și informații despre Ion Roată.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2012] O icoană veche, dintr-un colț al camerei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387966">Şterge vot</a></div><span id="v9387966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2012] O icoană veche, dintr-un colț al camerei.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2012] Diverse obiecte de îmbrăcăminte care au aparținut lui Moș Ion Roată. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387967">Şterge vot</a></div><span id="v9387967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2012] Diverse obiecte de îmbrăcăminte care au aparținut lui Moș Ion Roată.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2012] Plosca lui Ion Roată. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387968">Şterge vot</a></div><span id="v9387968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2012] Plosca lui Ion Roată.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2012] O ladă de zestre. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387969">Şterge vot</a></div><span id="v9387969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2012] O ladă de zestre.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2012] Fotografie cu urmașii lui Ion Roată, făcută în anul 1930. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387970">Şterge vot</a></div><span id="v9387970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2012] Fotografie cu urmașii lui Ion Roată, făcută în anul 1930.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2012] Divanul ad-hoc al Moldovei, din 1857, din care a făcut parte și Moș Ion Roată. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387971">Şterge vot</a></div><span id="v9387971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2012] Divanul ad-hoc al Moldovei, din 1857, din care a făcut parte și Moș Ion Roată.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2012] Iată-l și pe Ion Roată, acest țăran simplu care a devenit personaj în povestirile lui Ion Creangă! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387972">Şterge vot</a></div><span id="v9387972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2012] Iată-l și pe Ion Roată, acest țăran simplu care a devenit personaj în povestirile lui Ion Creangă!
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2012] Diverse obiecte de uz casnic din cealaltă cameră a casei memoriale. Doamna Sevastița a fost ghidul nostru. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387973">Şterge vot</a></div><span id="v9387973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2012] Diverse obiecte de uz casnic din cealaltă cameră a casei memoriale. Doamna Sevastița a fost ghidul nostru.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2012] Tinda văzută din alt unghi. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387975">Şterge vot</a></div><span id="v9387975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2012] Tinda văzută din alt unghi.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2012] Tarifele pentru vizitarea Casei Memoriale ”Moș Ion Roată”. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387976">Şterge vot</a></div><span id="v9387976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2012] Tarifele pentru vizitarea Casei Memoriale ”Moș Ion Roată”.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2012] Programul de vizitare pentru Casa Memorială ”Moș Ion Roată”. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 11.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387977">Şterge vot</a></div><span id="v9387977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2012] Programul de vizitare pentru Casa Memorială ”Moș Ion Roată”.
foto Crazy_Mouse [11.12.12]
# [0 PMA, fara bonus]

[67] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.112339019775 sec