ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.06.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.08.08
STATUS: SENATOR
LUNA
JUN-2014
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Crama Sibiul Vechi - plăceri vinovate și tradiție

TIPĂREȘTE

Nu prea am vrut să scriu despre restaurant. Totuși acum în vizitele mele de la Sibiu și Alba Iulia parcă aș fi vrut să am ceva mai multe informații despre restaurante. Mai ales că mie îmi plac mâncărurile mai elaborate de genul celor ce nu mănânci acasă.

Citisem totuși despre Crama Sibiul Vechi și rămasese ca una din opțiuni. Am întrebat și la pensiunea Amso, acolo unde am stat, de restaurant. Prima data mi-au spus în Centrul Vechi. Am cerut să mă ajute cu o restrângere a perimetrului dat fiind că acolo sunt zeci de restaurante și terase. Surpriză sau nu indicația a fost clară: Sibiul Vechi.

Atunci hai să mergem. Eram și un pic supărat că în ciuda eforturilor uriașe Halep a fost învinsă de Șarapova. Afară ploua. Așa că am renunțat la planurile de a merge cu taxiul și am luat mașina.

Am găsit-o relativ ușor. Cum mergi pe Corso spre Piața Mare, aproape de Piața Mare imediat după Billa este o străduță la dreapta. Pe această străduță se află Crama. Aveam (și am) sentimentul că acum vreo 9 ani, când am fost într-o delegație la Sibiu, am fost dus de partenerii sibieni chiar la acest restaurant.

Crama se află la subsolul unei clădiri. Când să intrăm – nicio masa liberă. Un ospătar burtos (știu că nu e frumos să vorbești despre defectele altora mai ales când coincid cu ale tale), cu mustață, ne întâmpină și ne spune că regretă dar nu sunt locuri libere. Nașpa! Noi ce facem acum? Informațiile noastre despre restaurantele din Sibiu începeau și se terminau aici. Mai și ploua afară – deci adio terasă. Și mai greu de găsit un restaurant. Să mai spunem că începuse și Sibfest.

Mulțumim și ne îndreptăm spășiți spre ieșire. Acum ori i se făcuse omului milă de noi (om fi fost prea expresivi), ori o minune se întâmplă, dar numai ce ieșim pe ușă și ospătarul după noi. Haideți că cineva ne-a cerut nota și dacă mai așteptați puțin se eliberează o masă. Acceptăm dat fiind condițiile vitrege descrise mai devreme. Am fost așezați undeva în spate pe niște locuri ce păreau special gândite pentru astfel de situații. Genială ideea – puteai aștepta fără să i se pună un nod în gât celui ce urmează să plece.

De mult timp nu mi s-a mai întâmplat să stau să aștept o masa. Mi-aduc aminte de zilele de început ale Pizza Hut (la Piața Romană) și când invariabil trebuia să aștepți ceva timp în picioare eliberarea unei mese. Și apoi când am fost la un restaurant extrem de lăudat în toate review-urile într-o destinație exotică. Îl pusesem pe lista obligatorie. Când am ajuns la restaurant o fată drăguță ne întâmpină și ne dă un pager. Mă uitam la pager mă uitam la fată. Aveți de așteptat în jur de o oră, o oră jumătate. Am stat un minut blocat crezând că nu am înțeles bine ce a spus. I-am replicat că poate nu am înțeles corect și dacă poate să mai spună odată dar mai rar (engleza, bat-o vina). Am repetat și eu: să aștept mai mult de o oră? Da. Vă mulțumesc dar în acest caz voi alege altă variantă. Și i-am dat pager-ul înapoi.

Iată-mă din nou după mult timp așteptând pentru o masă. Dar aici era vorba despre un timp acceptabil.

Atmosfera este una foarte plăcută. Ospătarii îmbrăcați în costume tradiționale românești, foarte multe obiecte tradiționale amplasate cu gust în interior. Șervete brodate ca pe vremea bunicii pe pereți, un cuptor de pâine, farfurii și ștergare, toate te introduceau în atmosferă. Aș pune niște poze foarte frumoase dar “priceperea” mea + îndârjirea aparatului foto au dus la rezultate ce nu merită menționate.

Servirea bună, cu mențiunea că pare că ar mai fi nevoie de o persoană, cel puțin atunci când restaurantul e la capacitate maximă. Nu le pot reproșa ceva ospătarilor, alergau continuu. Dar dacă am remarcat bine erau doi ospătari și o picoliță…

Picolița, îmbrăcată și ea în costum popular dar cu mini (se pare o variantă recentă:)). M-a ajutat să-mi reamintesc unul din celebrele hai-ku românești: Picioarele tale sunt mai lungi și mai frumoase/decât finala dintre Borg și Năstase. Din păcate nu prea avea cunoștință de produsele restaurantului, căci întrebând ce înseamnă Mere cu fructe de pădure ne-a spus că nu știe și că se duce să se intereseze. Apropo – cum naiba avea nenea ăla burta atât de mare căci alerga tot timpul.

Ciorba era frumos servită din supieră. Voiam și eu dar nu m-au lăsat fetele: “La ora asta mănânci ciorbă? Ai înnebunit? După aia zici că nu știi de ce ești gras”. Așa că am sărit peste. Mai bine căci mi-era greu să aleg între ciorba de fasole cu ciolan, gulaș sau ciorbă de burtă. Și mai erau și altele.

Credeți că la felul doi a fost mai ușor? Nici pe de parte. Un chin. Nu puteam să mă hotărăsc, da la mine nu e tocmai neobișnuit. Dar nici comesenele mele nu erau mai hotărâte.

Finalmente soția a ales Tochitură sibiană. Tocmai se terminase. Atunci s-a oprit la Mușchi de vită ciobănesc. Șnițel de mușchi de vită, cu sos de ciuperci și crochete de cașcaval.

Eu am ales Traista ciobanului seamănă cu un cort de carne ce găzduiește cu ospitalitate cârnat afumat, carne afumată, brânză de burduf totul așezat pe un sos de cașcaval și garnisită cu mămăligă prăjită (un concept nou pentru mine, dar interesant) + murături asortate

Fata mea a ales Mușchi de vită cu ciuperci. A fost foarte fraged dar cel mai mult i-a plăcut că ciupercile erau proaspete nu din cele de conservă + cartofi prăiți. Ea a mai vrut la desert mere cu fructe de pădure. Asta după ce a primit explicațiile de la ospătar. Mere trase în zahăr ars cu sos de fructe de pădure fierbinte și înghețată. I-a plăcut la nebunie. Eu nu am luat, mă gândeam ce ciorbă bună am ratat.

Total nota de plată: 151 RON (toate cele de mai sus + 7 x Pepsi Cola 250ml + 1 apă mineral + 1 Cappy nectar).

De remarcat numărul de oaspeți străini care erau la mese. Și se simțeau extrem de bine așa că avem șanse să mai vină pe la noi.

Chiar azi am remarcat că tripadvisor i-a oferit: Certificate of Excellence 2014.

Crama Sibiul Vechi nu trebuie confundată cu Crama Sibiană - este alt local situat în Piața Mică. Pe acesta nu l-am vizitat.

În final câteva sfaturi pentru a face masa (și mai) plăcută:

-Faceți rezervare la numărul de telefon al restaurantului – astfel aveți șansa să găsiți locuri fără emoții

-Lăsați mașina acasă și veniți cu orice altceva. E păcat să nu beți și o palincă și un pahar de vin/bere

-Alegeți mâncărurile pe care nu le mâncați în mod normal acasă. Puteți avea încredere că sunt preparate bine și cu gust.


[fb]
---
Trimis de Dabator in 18.06.14 23:17:43
Validat / Publicat: 19.06.14 01:41:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 3494 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Mușchi de vită ciobănesc. Crochetele de cașcaval au dispărut în farfuriile vecinilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

le_maitre
[19.06.14 02:07:43]
»

@Dabator: Verdict... guilty pleasures, but tasty! Join us again for the young & the restless! Nu trebuia să citesc la această oră, mi se făcu o poftă de graviduţă în 4 luni

Eugenia55* †
[19.06.14 11:14:58]
»

Intind si eu un pic in sosul de langa mamaliga?

Dau superbonus! )

msnd
[19.06.14 14:53:15]
»

Excelent. Pun la arhivă pentru prima ocazie. Efectul de la P05 este „bestial”.

DabatorAUTOR REVIEW
[19.06.14 21:05:04]
»

@le_maitre: Thanks.

DabatorAUTOR REVIEW
[19.06.14 21:06:25]
»

@Eugenia55: Ești invitata mea. Mulțumesc pentru că ai avut răbdarea să citești poliloghia mea.

DabatorAUTOR REVIEW
[19.06.14 21:07:12]
»

@msnd: Mersi. Ai văzut ce talentat sunt la poze?

cristibabas
[28.06.14 20:41:51]
»

Tocmai am terminat masa aici. A fost fara cuvinte! Multumesc pentru review

DabatorAUTOR REVIEW
[06.07.14 21:18:56]
»

@cristibabas: Mă bucur că am putut fi de folos.

danadana*
[19.08.14 15:21:22]
»

Excelent rewiu! Ne-ati creat o pofta de mancare... Sper sa ajung si eu pe acolo! Mult succes in continuare!

vega06
[31.12.14 15:46:26]
»

Thanks.

Trecut pe lista de "must see" la o viitoare tranzitare a Sibiului.

DabatorAUTOR REVIEW
[31.12.14 17:27:33]
»

@vega06: Chiar merită. Și foarte important e că și-au păstrat standardul.

La mai bine de 15 ani de la prima vizită sunt la fel de buni... Nu e de mirare că o grămadă de turiști străni aveau mese rezervate acolo.

krisstinna
[12.11.16 13:03:17]
»

@Dabator: Abia acum am ajuns să citesc recomandarea ta.

Mulţumesc, mi se pare foarte util acest articol. O să dau telefon pentru a rezerva o masă, mai ales că suntem 23 de persoane şi cu siguranţă nu găsim atâtea locuri libere în restaurant.

Dacă ar avea şi muzică live, populară nu alt fel, aş fi foarte încântată.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristibabas, danadana*, Eugenia55*, msnd
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sibiu și împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064321994781494 sec
    ecranul dvs: 1 x 1