GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sarata Monteoru mi-a placut foarte mult si vreau sa revin in fiecare an pentru apa sarata din strand, aerul curat, peisajele frumoase, posibilitatile de drumetii pe care le poti face. Aici pot imbina drumetia cu inotul chiar si pentru un wekend fiind mai aproape de casa decat alte statiuni.
Despre istoria stautiunii se gasesc informatii dand un simplu search pe google. Eu vreau sa va destainui impresiile mele dupa ce Am Fost Acolo.
Cadrul natural 100%. Dealuri, paduri, raul Sarata care strabate statiunea, verdele crud care te face sa te gandesti la ceva sanatos, strand cu apa sarata.
Mi-a placut ca totul era semnalizat, hoteluri, pensiuni, obiective turistice. Peste tot erau indicatoare cu numele si directia obiectivelor indiferent de insemnatatea lor.
Strandul m-a interesat in primul rand pentru beneficiile apei sarate dar si pentru ca imi place sa inot astfel imbinand utilul cu placutul. Sa plutesti in apa sarata inconjurata de verdeata mi-aduce aminte de Lacul Ursu din Sovata - un lac foarte drag mie sau de Lacul Sfanta Ana pentru care traseul de 3-4 ore din Tusnad, peste munte, nu a mai insemnat nimic cand pluteam pe luciul lui admirind brazii ce-l inconjoara.
Intrarea la strand era 10 lei de persoana/ zi si mi-a placut ca am putut iesi si intra cu acelasi bilet cand doream. Noi mergeam 3 ore dimineata si 3 ore seara, in timpul zilei facand drumetii. Apa la dusuri curgea tot timpul, la o temperatura acceptabila. Exista o terasa de unde puteai sa-ti cumperi sucuri si mancare. Nisipul nu era peste tot ok dar pe mine nu m-a deranjat ca nu am facut plaja. Umbra nu prea era dar oamenii stiau si veneau dotati cu umbrele asta in cazul in care nu vroiai sa-ti inchiriezi un sezlog si umbrela, fiind un loc amenajt in acest sens.
Ca un minus major al strandului as mentiona lipsa apei din bazinul pentru copii fiind necesara avand in vedere ca apa era foarte sarata iar in bazinul era mare mai greu de supravegheat.
Ca si drumetii am fost la:
- La Cruce pe dealul Piscul Mocanului marcaj cruce rosie unde se ajunge in mai putin de ora. De aici ai o frumoasa priveliste de ansamblu a statiunii.
- Schitul Negoita- marcaj cruce rosie + cruci cu numele schitului pe traseu. Am urcat o ora prin padure. Aici sunt doar urmele fostului schit Negoita si o troita a Sfantului Apostol Andrei. Seamana cu o bisericuta in miniatura in care sunt carti cu rugaciuni si un pachet cu lumanari de unde-ti poti cumpara singur lasand banii intr-o cutie. De aici traseul mai continua spre niste izvoare dar am mai lasat ceva de vazut si pentru data viitoare.
- La namoluri se ajunge in 30 minute pe marcaj cerc alb. Aici sunt namoluri sulfuroase pe care oamenii le folosec in scopuri terapeutice.
La mina de petrol nu am fost pentru ca am inteles ca este inchisa publicului dar cred ca tot data viitoare o sa descopar adevarul.
Am vizitat Parcul dendrologic care adaposteste specii forestiere exotice, de pe fostul domeniu al familiei Monteoru unde acum functioneaza tabara scoloara Monteoru chiar in Vila Monteoru. Aprope de parc sunt si Biserica Adormirea Maicii Domnului si Capela Monteoru. De asemenea exista un parc pentru copii amenajat in centrul statiunii cu leagane si tobogane, un bazar unde poti cumpara cadouri pentru acasa sau articole pentru plaja si nu numai. Statiunea este plina de pensiuni, hoteluri si restaurante pentru toate buzunarele.
Pentru cei cu probleme de sanatate exista in statiune doua baze de tratament foarte cautate. Pentru mine a fost un loc de liniste, relaxare, miscare si il recomand tuturor. Eu cu siguranta voi reveni!
Trimis de Lumis66 in 06.04.11 19:39:08
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lumis66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am auzit de acest loc, trebuie insa sa ma orientez pe o harta pentru a vedea unde anume se afla, intre timp va propun sa ascultam putina muzica!
Ma bucur sa mai citesc impresii despre aceasta statiune in care s-a mai simtit bine cineva!
Pentru mine Sarata Monteoru are gust de copilarie, deoarece mergeam an de an cu ai mei.
Anul trecut m-am incumetat sa ii mai fac o vizita si am fost si eu placut surprinsa.
Intr-adevar, nu era apa in bazinul pentru copii, un minus major.
Nu am reusit sa vizitam imprejurimile si ma bucur ca ai scris despre ce putem vizita, poate reusesc in acest an sa merg din nou!
buna Lumis. Cam cat a costat toata afacerea asta? Pare tare frumos acolo si mi-ar place si mie sa ajung pe acolo.
... melodia este bine aleasa... "un pas inainte"... intr-adevar, inainte cu 6-7 ani, bazinele de-aici erau un paradis al broastelor, hotelurile erau cam paraginite, acum Sarata arata bine, e-un mic paradis al recuperarii balneare cu profil reumatologic, depasita in zona, doar de statiunea Slanic Prahova...
@webmaster13
Frumoasa melodia.
Sarata Monteoru apartine de comuna Merei si se afla la aproximativ 20km de orasul Buzau.
@Magdalena
Ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute. In ceea ce priveste posibilitatile de drumetie as mai adauga Situl arheologic, care dateaza din epoca bronzului, situat pe Dealul Cetatuia - traseu marcat cu banda rosie ce poate fi parcurs intr-o ora.
@Artemiza Adina
Posibilitati de cazare sunt foarte multe in Sarata Monteoru cu preturi cuprinse intre 70 – 150 lei/noapte camera dubla. Intrarea la strand 10lei/zi de persoana iar drumetiile cat te tin picioarele.
In timpul verii pentru wekend este bine sa faci rezervare la cazare.
Salutare tuturor,
Foarte bun articolul insa as avea cateva mici adaugiri.
Traseul din centrul statiunii pana a crucea de pe dealul Mocanului se face in aprox. 15-20 min.
Mina de petrol este inchisa publicului in sensul ca nu se poate cobori in ea cu liftul. Se poate vizita la suprafata ascensorul si anexele acestuia, traseul vagonetilor cu steril si locul in care acesta era dispozat.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 La Sarata Monteoru, din nou — scris în 01.07.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Sărata Monteoru – o liniște deplină la început de vară — scris în 26.06.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 ... sau România cea fără de țară — scris în 07.09.19 de makuy* din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2018 Călător prin țara mea. Merită să vezi: Sărata Monteoru — scris în 07.06.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Nu se poate numi statiune!!! — scris în 17.08.14 de diantus din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2014 Despre Sărata-Monteoru, cu plusurile și minusurile sale — scris în 04.08.14 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Popas la Sărata-Monteoru — scris în 09.09.13 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ