86279 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sărata Monteoru

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.06.2018
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
100 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.33
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Călător prin țara mea. Merită să vezi: Sărata Monteoru


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Cum fac bărbații sport pe plajă? Își sug burțile de fiecare dată când văd o femeie îmbrăcată cu bikini.

O tipă, super obeză, se duce la un magazin cu articole de plajă.

-Vreau să văd un costum de baie pentru mine, îi spune ea vânzătorului.

-Și eu, răspunde ăsta, impasibil

O pereche se pregătește să iasă la plimbare, într-o stațiune.

-De ce ți-ai pus tocuri așa înalte, abia de mai poți merge?

-Am crezut că-ți plac femeile înalte...

-Nu, îmi plac alea inteligente! răspunde el, tăios.

-Aaa, așteaptă, dragule, pentru asta am ochelari !

Pentru că de ce vă pregătesc eu cu bancurile astea?!

Exact, ați ghicit, urmează să vă intoxic cu un alt review neizbutit despre pe unde am mai fost eu și, astfel, măcar așa, să vă mai îmbunez.

Sau, și mai potrivit, pentru că urmează să vă vorbesc despre o stațiune, chiar dacă de interes local. O stațiune de deal, care are și bazine de apă ciudată, deci, un fel de ou Kinder, doi într-unul, munte- mare! Despre ce anume va fi vorba, iacă, vă spui numaidecât: Sărata Monteoru, taaa-daaam!!!

Nu strâmbați din nas, și eu am făcut-o, inițial, dar viața mi-a dovedit că ideile preconcepute nu sunt bune, ele fac buba la creier și astfel ajungi să nu te mai bucuri de micile plăceri ale vieții.

Nu de alta, dar, urmează sezonul extrem de estival, în curând pe sait o să se umple de foto cu marea-n toate ipostazele și din toate țările precum și de mesaje, gen ”Sunt la mare, stau la soare, voi, la muncă, pe ogoare! ” Hmmm, abia aștept!

Ce este Sărata - Monteoru și de ce?

Păi, să spunem că, strict științific, Sărata Monteoru este un sat din compunerea comunei Merei, din județul Buzău.

Este o stațiune de interes local pentru că, aici, natura a scos la iveală niște ape extrem de sărate, cu proprietăți curative. Adică, intri bolnav ca vai de tine în apele respective, te bălăcești acoloșa, apoi ieși din baltă vindecat. Dacă repeți cura constant ai să fii cel mai sănătos mort, când, la o adică...

Hai să nu fim răi, mai bine să vă spui că Monteoru, cum mai este cunoscut locul, este la circa 20 de km de Buzău și este amplasat într-o depresiune intercolinară, străbătută de râul Sărata. În imediata apropiere sunt Dealurile Istriței, dealuri acoperite de o vegetație bogată, care este paravan pentru vânturile din zonă.

Subteranul este bogat în petrol, aflat la mică adâncime, motiv pentru care a fost ușor de exploatat. Petrolul și-a făcut de cap, afectând locul, acolo, în mațele pământului, de aceea apele din subteran au conținut mare de petrol, brom, iod și sare. Da, dar treaba asta nu e chiar așa de mare fericire , motiv pentru care localnicii folosesc doar apă îmbuteliată, cea din fântâni nefiind utilizabilă. Aceste ape sunt, însă, folosite pentru tratamente medicinale; ele curg din 15 izvoare aflate în toată zona.

”Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, localitatea și terenurile din jur au fost cumpărate de grecul Grigore Monteoru, care a dat și numele localității; acesta a exploatat cu succes zăcămintele de petrol, înființând aici și singura mină de petrol din Europa, după care a folosit câștigurile pentru a finanța investiția într-o stațiune turistică.

Stațiunea a avut perioada de glorie până la al Doilea Război Mondial, fiind distrusă după instaurarea regimului comunist și confiscarea proprietății.

În anii 1970, statul comunist a început să facă din nou niște mici investiții în stațiune, completate după căderea regimului și revenirea la economia de piață, de alte inițiative private în domeniul turismului.

Localitatea este cunoscută și pentru cultura Monteoru, o cultură arheologică datând din epoca bronzului, reprezentată printr-o mare așezare aflată în apropiere de marginea de est a satului de astăzi, pe dealul Cetățuia”- www.direct booking.ro.

Ce să vezi în Sărata Monteoru?

În primul rând, peisajul.

Nu o să vedeți chiar vreo Sinaia sau, mai știu eu ce Baden-Baden dar, fiți onești, cei mai mulți dintre voi stați în orașe aglomerate și prăfuite,beton și-asfalt, așa că niște natură, acolo, nu vă poate face decât bine. Ați observat că am spus că ”voi”stați în orașe prăfuite, eu stau la casă, am grădină, vie și livadă, n-avem asfalt și beton ci numai sticlă, dar aia-i spartă, pe calea de rulare. Iar orașul meu e praf, direct, nu prăfuit, ca ale voastre.

Ajunși la Sărata Monteoru o să observați mai multe hoteluri și pensiuni unde vă puteți caza.

Dacă veți avea răbdare să mergeți prin natură și alegeți direcția corectă, veți fi răsplătiți cu o plimbare prin pădure pe care nu o s-o regretați. Bine, păstrând adevărul, sunt și porțiuni de drum în care veți împinge vagoane, urcând poteca existentă, dar, tot frumos este!

Ba, continuând drumul, veți ajunge și la Mina de Petrol.

Este o exploatare petrolieră care extrage petrolul din subsol, unde sunt vreo două orizonturi, ambele cu minus. Mă rog, nu prea m-am jucat eu de-a extracția petrolului și cred că-mi prind urechile dacă aș vorbi despre, dar, tot eu vă dau salvarea: oricine de pe sait este mort de curiozitate despre ce și cum cu tropelu' abuzați de mesaje personale adresata dragii noastre @Zoazore, că ea nu se lasă pân' nu scoate hidrocarbura de-acolo de unde-a pus-o Dumnezeu! Deci, asupra ei, foc, puneți-i întrebări pân'la descurajare! :p Zoa, fii doamnă, lasă înjurăturile, mai ales la adresa-mi !!!

Cu toată sinceritatea, în vara lui 2011, aflându-mă eu încă șef de formațiune județeană de poliție transporturi, am avut un curs de perfecționare (ne-au învățat să scriem și să citim) în Sărata Monteoru și, într-o după-amiază am fost duși acolo, ca să videm exploatarea petrolului de către om. Atâta am reținut și eu, că era ”orizontul minus nu mai știu cât”, fie la el, că mie-mi place libertatea și aerul curat, nu să intru ca-ntr-un cavou! Mă rog, se presupune că după un timp voi petrece o veșnicie sub pământ.

Ha, e ca -n bancul cu cifra 8 de s-a dus la psiholog să-i spuie ce are pe suflet.

Psihologu-i spune, arătându-i cu mâna:

- Întindeți-vă pe pat!

La care, cifra 8:

- Ferit-a Domnul să mă-ntind, dacă mă culc durează o veșnicie să mă răcoresc!

V-ați prins, da...mmm, v-ați prins ? Hai că v-ați prins !

Acuma, revenind la Mina de petrol din Sărata Monteoru, chiar dacă pe hartă e trecut ca obiectiv turistic, nu credeți chiar tot ce vi se spune, nu prea aveți voie să pătrundeți acoloșa! Fiți pe pace, nu puteți greși că, nu veți fi lăsați!

În stațiune sunt vreo două bazine, unul deschis, altul acoperit, deci, cei cărora le place bălăceala au ajuns exact în locul care trebuie!

Și, multe terase, unde cei ce n-au păcatul șoferiei, pot consuma bere de diferite mărci și-n diferite cantități.

Cum se ajunge

Păi, de la Buzău, înainte, spre Ploiești și, la un moment dat, o să vedeți un mare indicator, pe care scrie ”Sărata Monteoru”. Nu, nu e harneală, chiar așa se-ntâmplă, dacă urmați indicatorul, ajungeți înb stațiunea de interes local, după vreo 15 km. Drumu-i bun, nu aveți ”căpcăni” în asfalt, deci, care vreți s-ajungeți acolo, dați-i bice!

Ce-am pățit eu când am mers acoloșa:

Păi, duminică, 03.06.2018 fiind, sătul de stat acasă, am decis că am ajuns bărbat în toată puterea cuvântului și-am întrebat fetele familei (că venise și Luminița acasă, a fost 1 iunie, ziua plodului) ce ar dori ele să facem. Știți cum se spune, devii bărbat matur atunci când nu mai ia mă-ta decizii în locul tău, acum le ia nevasta!

Fetele au dezbătut și am stabilit că să mergem undeva, unde să nu fie mult de mers cu mașina și nu am mai fost de curând. Sărata Monteoru a căzut mănușă. Mai ales că aflasem eu că este Buzău Fest care se ținea chiar acolo. Și, cu toții, am stabilit că vrem la Buzău Fest.

Am plecat pe la 12 din Mărășești la 14,3o eram exact acolo, cu tot cu pauza de rigoare din Rm. Sărat. Da, i-am cotropit orașul lui @Crazy Mouse, el nu știe! O să scriu despre asta, abia aștept, hi, hi, hi!

Frați români, eu nu aveam o așa de frumoasă amintire despre Sărata Monteoru. Știam că e destul de prăpădită, cel mai puțin plăcându-mi bazinul ăla, descoperit, din mijlocul stațiunii. Mi se părea, de-a dreptul, jegos și n-aș fi intrat în apă nici dacă mă îmbrâncea cineva.

Ce-am găsit noi la data și ora pomenită?

Păi, o localitate curățică și cochetă. Asfalt bun, parc muncit, curat. Câteva hoteluri mai mărișoare, cu terase în față și cîteva vile construite chiar cu gust.

Ne-am bâțâit fizicul în cele două direcții disponibile, sus-jos, pe stradă, după care, cumva extenuați, am decis să ne oprim la o terasă. Am ales pentru asta terasa ”Ceres”.

Nimic deosebit, modestuță, dar curățică și personal iute servitor. Încurajați de faptul că era curat am trecut la next level, am comandat câte o pizza. Aveau un menu suficient, am ales doo Diavola și un Quatro Staggione. O bere ”Ciuc”, o alta ”Desperados” și, pentru mine, două Heineken, că eram bărbat și șofer. De-aia le-am și luat fără alcool.

Preț OK, am dat vreo 46 de lei, 50 cu tot cu bacșiș, dar am fost câștigat, am primit un frumos zâmbet.

Stat la masă, în nici 10 minute aveam fiecare pizza proprie, din care ne-am potolit foamea.

Din rubrica ”Numai eu am ghinion” am întrebat ospătărița (fata cu zâmbetul) unde se ține BuzăuFest-ul și mi-a spus că ”s-a ținut” acolo, la Sărata Monteoru. Pe data de 1-2 iunie. Ori eu venisem pe 3... Din categoria Castelul Miko sau alte obiective de vreau eu să le vizitez numai când îs închise.

Altfel, am terminat de mâncat, am beut berile de le cerusem apoi, am decis să mai clătim retina. cert este faptul că, în jurul orelor 18,00 am plecat spre Buzău, poate prindeam Buzăufest-ul din urmă!

Normal că m-am rătăcit, la un moment dat, întorcându-mă, am ratat un viraj și-am ieșit la Vernești, adică în partea ailaltă a Buzăului, dar nu m-am supărat, am luat-o ca pe experiență de viață!

Rezumând:

Sărata Monteoru nu este ceva spectaculos. Nu este nici măcar ca Slănic Moldova, așa că nu veniți plini de mofturi c-o să plecați bosumflați!

Dar, dacă manifestați o decentă bunăvoință față de acest loc, o să vedeți că, pentru o zi, sau, de ce nu, un weekend, merită să încercați o astfel de ieșire.

Nu mai spun că am văzut multe cupluri care veneau dela vreo bază de tratament și, mă gândesc eu, n-or veni degeaba oamenii ăia acolo, clar, apele le fac bine!

Păi, vorba lui Hagi, dacă facem bine ca să nu facem rău, care-i problema?!

De-aia, spui, încercați o ieșire la Sărata Monteoru!

Haidi, pa!

Web, te rog eu, frumos: https://www.youtube.com/watch?v=4eS6Bu1yDvk

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 07.06.2018 12:41:37

Validat / Publicat: 07.06.18 16:54:09

VIZUALIZĂRI: 1816


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  46200 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[07.06.18 16:53:26]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[07.06.18 17:00:47]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   Start vot!

   Sarata Sarata asta! 😛

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[07.06.18 17:03:51]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Da, dar știi că sarea-n bucate face tot gustul!

   Mulțumesc pentru vot, sper să ai mână bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[07.06.18 17:05:54]
» mesaj pers

   @webmasterX: mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[07.06.18 18:03:58]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[07.06.18 18:52:01]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Da, Dom'le, îmi place că ai umor la povestit (acolo unde - și cât - trebe!).

   Pe Zozo n-am s-o întreb despre petrol, ca să nu mă înjure, și chiar de m-ar înjura, cred c-ar face-o cu blândețe!

   Nu știam mare lucru despre stațiune, acum m-am dumirit, cât de cât, din ce-am citit.

   Mi-a plăcut bancul cu cifra 8 întoarsă, nu-l știam! (eternitatea, infinitul)

   Mulțumesc pentru informații, am votat că mi-a plăcut!

   P. S. Ref la „perlele” lui Hagi, mai are vreo două: „Omul este o persoană umană”, - „Copii, mergeți la școală că și școala e bună la ceva! ” sau „Cine face bine, lumea te vede”. Altfel, tot respectul pentru fotbalistul Hagi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- ghisor
[07.06.18 20:03:01]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Foarte misto articolul si util pe deasupra. Cu tot cu stilul tau inconfundabil.

   Doua chestii m-au " controversat ", ca sa zic asa.

   Io, cand is singur in casa citesc cu voce tare, ca tare-mi place sa m-aud vorbind. Si la un moment dat scarita, ciocanul si nicovala din ambele urechi au ajuns rapid la frecventa de rezonanta. Buzau Fest, Buzau Fest, Buzau Fest. Sa mor io ca suna ca dracu :).

   Si a doua a fost cand am citit explicatiile de la P04. Daca scriai articolul acu' douaj de ani era pleonasm fara echivoc: strada principala :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[07.06.18 20:07:57]
» mesaj pers

   @doinafil: Da, sărut mâna, ai pus punctul pe “i”! Așa-i, mustește umorul în reviewurile mele ca petrolul din Mina de petrol din Sărata Monteoru! Chiar n-are rost să mai fiu modest, sunt... hei, unde plecați?!... băi, am glumit... na, uite ce mi-ai făcut cu laudele tale! 😀😀😀

   Sincer, Sărata Monteoru chiar are un”ce” al ei care te poate convinge să vii pentru un weekend aici! Așa cum am spus și despre Munții Vrancei, dacă-ți calibrezi așteptările în mod realist, Sărata Monteoru se trece la +.

   Cât despre Hagi, el a fost un foarte bun fotbalist, piciorul stâng a fost cel definitoriu. Toată lumea știe că are nevoie de cascadori când deschide gura, dar, hei, știți ceva: Hagi nu s-a pretins altceva decât ceea ce este. Problema nu-i la el, e la altcineva care e prim ministru și care și -a propus combaterea democrației, ăstaaa, birocrației!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[07.06.18 20:13:39]
» mesaj pers

   @ghisor: Nu e vina mea, să mor de te mint, așa scria pe niște mari panouri “Buzău fest”! Să mă vezi inginer dacă te mint!!!

   Cât despre strada cu pricina, era principala că, în localitate mai sunt vreo două-trei, adiacente ăsteia.

   Dar, de-am greșit, mă iartă și tu, ce vrei, fii cu înțelegere față de aproapele tău! Te roooog! 😇

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ghisor
[07.06.18 21:00:12]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Doamne fereste (pan' te nimereste).

   Tocmai ca sunt sigur c-asa scria... Buzau Fest. Si n-are cum sa fie vina ta. Ma gandeam la ai de l-au botezat. Vai mama lor :). Iar cu strada principala, ti-am zis. Faza cu pleonasmul ar fi fost valabila acu' 20 de ani. Acum au mai aparut doua, trei laterale, vorba ta :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[07.06.18 21:20:47]
» mesaj pers

   @ghisor: Tu știi cum e românul s-adaptează, nu se cramponează!

   Dacă ar fi trebuit să judece după greșelile de semantică, acuma eram morți!

   Bine, de fapt tot morți suntem dar, ia te uită, din când în când, mișcăm dintr-un picior!

   Hai, să fim noi sănătoși și să trecem și peste mitingul ăsta! 😀😀😀

   Că, pe urmă, facem ce știm noi mai bine : ne luăm o zi liberă !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[07.06.18 21:41:10]
» mesaj pers

   @doinafil: Ba poți să mă-ntrebi, Doina! Nu știu cât te pot lămuri! Exploatarea țițeiului (că-i diferență între țiței și petrol) în mină n-am avut-o la studiu, ea ne mai fiind activă. Ni s-a pomenit așa, ca fapt divers, prin 1987.

   De ce să te-njur?

   @Yersinia pestis: Nu-njur, nenea polițistule, că-s o doamnă, ce... să mai? Dar unde nu mă pricep, nu spun, că mă-njurați voi! Și mi-o iau pentru dezinformarea publicului.

   Dar, decât să ne-njurăm, nu mai bine-un cântec vesel să cântăm?

   Ui-ce locuri faine ne prezinți tălic-aciișea, cu ape sărate, care te fac sănătos doar și dacă le privești! Și-așa de haios ai zis, că i-a plăcut și lui Ștefan, căruia-i citesc p-aci!

   Una peste alta, păcat de stațiunea asta care a fost frumoasă odată. Dar poate are noroc în viață și va renaște.

   Și numai că m-ai pus în valoare și meriți acest măreț F. UTIL de la mine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- doinafil
[07.06.18 22:16:59]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc de răspuns, Zozo!:* Eu n-am auzit de mine de țiței, doar de sonde de extragere a țițeiului din pământ care, după mai multe procedee tehnologice (rafinări?!) devine (și) petrol. :-?? :-??

   Referitor la ultima parte a ecoului tău pentru Dl. Polițist,

    Și numai că m-ai pus în valoare și meriți acest măreț F. UTIL de la mine. ,

   spun că tu nu ai nevoie să fii pusă în valoare,

    Tu ești o valoare! (Na, că ți-am zis-o!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[07.06.18 22:33:49]
» mesaj pers

   @doinafil: Nu sunt o valoare! TOȚI suntem o valoare!

   Nu, iarăși, te-nșeli Nu prin rafinare se obține petrol, prin tratare, dar nu-i nici locul, nici momentul pentru un curs de tratare a țițeiurilor!

   Iar despre chimia petrolulul, Grațiela Leocadia Gavrilescu (Buruiană), ministra mediului, vă poate lămuri A terminat Chimizarea la IPG Ploiești, în 1989. Un an după Veorica!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- doinafil
[07.06.18 22:45:40]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Pupici!!! :*:*:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[08.06.18 09:01:26]
» mesaj pers

   @Zoazore: O înjurătură, la timpul ei, salvează sufletul mai mult decât o mie de confesiuni la popă! Refularea este decisivă, de impact! :))

   Sărata Monteoru a devenit o stațiune mică și cochetă, asta am încercat să spun, dar, nah, nu știu cum va evolua în viitor, mai ales că face parte din România.

   E ca-n bancul ăla cu un politician care candida la o funcție de interes public și-și susținea campania în fața alegătorilor:

   -De 8 ani preopinentul meu vă fură ca-n codru! Dați-mi și mie o șansă!!!

   Deci, nu putem prezice viitorul stațiunii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[08.06.18 09:03:27]
» mesaj pers

   @Zoazore: Da, ai dreptate, toți suntem valori!

   Atâta doar că eu-s cu ”minus” am valori negative! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[08.06.18 10:49:17]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Pai asta-i si mai de bine daca-i la colesterol si glicemie!

   Nu te mai da modest, ca stii ca nu-ti merge cu noi! Oricum te votam! :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[08.06.18 13:08:25]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Am descoperit și noi Sarata Monteoru acum vreo... nu știu câți ani!!!

   Am petrecut noaptea dintre anii de atunci exact la Caprice, tare frumos a fost și ce bine ne-am distrat.

   Despre stațiune nu pot spune prea multe, era iarnă iar ea era cam golasa... bazinele goale și...

   Dar tu spui că s-au mai schimbat lucrurile în bine.

   Festivalul cu ce era? Noi suntem mari amatori festivaluri, al sarmalelor, al branzei și tuicii... și tot așa...

   Plimbări frumoase vara asta și nu numai.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[08.06.18 18:00:52]
» mesaj pers

   @ANILU: Mulțumesc pentru vizită!

   Da, se pare că la Sărata Monteoru o să se dezvolte turismul local iar asta nu poate decât să ne bucure, doar nu-ți trebuie mutație de Buzău ca să intri acolo! :))

   Mda, sincer, nu m-aș fi gândit să fac Revelionul acolo, cel puțin până acum, când am văzut stațiunea din nou. Dar și-așa, nu știu dacă o să vin, iarna, acolo?!

   Dacă tu spui c-a fost OK, poate că o să fie o variantă. Știi cum se spune:”Niciodată nu spui niciodată! ”

   Weekend plăcut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[08.06.18 18:11:24]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Mulțumesc la fel.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[09.06.18 17:36:09]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Păi eu am avut o bunăvoință mai mult decât decentă pentru că am fost la Sărata Monteoru, chiar de două ori. O vreme aș zice pas, poate se mai schimbă lucrurile putin. Vorbesc de servicii.

   Am o colegă care a fost la Cazino, în Sărata Monteoru, înaintea mea și mi-a spus că a așteptat mâncarea și 2 ore, ea fiind cu copii mici. DOUA ore.

   Eiii, păi stai, că dacă eu știu asta fac altfel. AmFostAcolo și am întrebat la bucătărie la ce oră să vin la masă dacă vreau să mănânc x și y. Practic am făcut comanda fermă, eram clientul lor, cazat acolo, mie mi se părea simplu. Da ce crezi că la ora convenită a venit mâncarea în 10-15 minute? Am așteptat peste o oră...

   La fel s-a întâmplat și la Stejarul, tot prin zonă, chiar de curând.

   Așa că tu ai avut super noroc cu pizza aia în 10 minute. Dar dacă nu mâncăm pizza ce ne facem?

   Nu e prima dată când în zona Buzăului aștept la masă mai mult decât mi se pare rezonabil. Dar până mai ajung și eu în zonă din nou poate cei interesați aud și mai iau câte-o măsură pe ici-pe colo.

   Altfel, țară frumoasă, sunt absolut de acord cu tine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Sărata Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972860">Şterge vot</a></div><span id="v9972860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Sărata Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Complexul Cazino, Sărata Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972861">Şterge vot</a></div><span id="v9972861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Complexul Cazino, Sărata Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Hotel ”Ceres” - Sărata Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972862">Şterge vot</a></div><span id="v9972862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Hotel ”Ceres” - Sărata Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Sărata Monteoru, strada principală -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972863">Şterge vot</a></div><span id="v9972863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Sărata Monteoru, strada principală
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Râul Sărata din mijlocul stațiunii -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972864">Şterge vot</a></div><span id="v9972864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Râul Sărata din mijlocul stațiunii
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Complexul ”Cazino” din Sărata Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972865">Şterge vot</a></div><span id="v9972865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Complexul ”Cazino” din Sărata Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Același complex hotelier -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972866">Şterge vot</a></div><span id="v9972866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Același complex hotelier
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Peluză din centrul stațiunii -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972867">Şterge vot</a></div><span id="v9972867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Peluză din centrul stațiunii
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Vedere mai largă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972868">Şterge vot</a></div><span id="v9972868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Vedere mai largă
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Parcul din Stațiune -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972869">Şterge vot</a></div><span id="v9972869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Parcul din Stațiune
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Parc Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972870">Şterge vot</a></div><span id="v9972870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Parc Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [JUN-2018] Parc Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972871">Şterge vot</a></div><span id="v9972871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Parc Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JUN-2018] O grămadă de utilități, conform indicatoarelor -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972872">Şterge vot</a></div><span id="v9972872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] O grămadă de utilități, conform indicatoarelor
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Prin stațiune -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972874">Şterge vot</a></div><span id="v9972874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Prin stațiune
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [JUN-2018] În Sărata Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972875">Şterge vot</a></div><span id="v9972875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] În Sărata Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Pensiune chiar la intrarea-n Sărata Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972876">Şterge vot</a></div><span id="v9972876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Pensiune chiar la intrarea-n Sărata Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] O altă pensiune, deci, găsiți cazare -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972877">Şterge vot</a></div><span id="v9972877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] O altă pensiune, deci, găsiți cazare
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] Sau, poate, aici, la ”Caprice” -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972878">Şterge vot</a></div><span id="v9972878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] Sau, poate, aici, la ”Caprice”
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] Peisajul din zonă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972879">Şterge vot</a></div><span id="v9972879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] Peisajul din zonă
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Loc de joacă pentru cei mici- Sărata Monteoru -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 07.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972911">Şterge vot</a></div><span id="v9972911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Loc de joacă pentru cei mici- Sărata Monteoru
foto Yersinia pestis [07.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.130660057068 sec