GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
The Hub - un restaurant de business
Îmi continui incursiunea prin restaurantele orădene, pentru a fi de ajutor tuturor potenţialilor turişti aflaţi în vizită prin oraş cu primul restaurant de business - The Hub.
Restaurantul este situat în cadrul Hotelului Ramada (la parter), pe Calea Aradului, nr. 9. Coordonatele gps sunt 47.055518 X 21.915372, iar pagina web ramadaoradea.ro/restauran ... 9Fi-bar-26.html.
Cum, săptămânal îmi duc copilul în zonă, la ore de mate (cred că toată lumea face asta, altfel... unde ne-ar fi copii, dacă ar rămâne doar cu ce li se predă/nu li se explică la clasă), am circa o oră/săptămână de... hoinărit prin zonă. De cele mai multe ori prefer să calc pragul acestui restaurant şi numai pentru o cafea în atmosfera intimă, reconfortantă şi cu jazzradio.com mergând în fundal şi... în surdină. Intru aici şi pentru a savura o mâncare de mare clasă, total diferită de cea a restaurantelor clasice..
După cum v-am dezvăluit deja, restaurantul se găseşte la parterul Hotelului Ramada (acesta mai are la nivelurile superioare alte 2 restaurante, deschise însă doar pentru evenimente) şi este cu adevărat un restaurant de business, atât pentru faptul că, nu o dată, am văzut în restaurant zeci de parteneri (sau potenţiali) de afaceri discutând la un pahar de... vorbă, cât şi pentru faptul că sălile de evenimente ale hotelului sunt mai tot timpul ocupate de diverse firme care-şi instruiesc angajaţii sau colaboratorii, iar la prânz aleg să servească acolo masa.
Însă, am mâncat acolo şi eu, de mai multe ori, mâncarea fiind una rafinată şi extrem de bine gătită, fie că a fost vorba despre un business lunch (pretenţios numit, mai neaoşul meniu al zilei), sau mâncăruri alese din meniu, cu carne, salate, ori deserturi.
În dese rânduri, seara se desfăşoară cântări life (mai ales jazz) şi party-uri cu diverse teme, unde se intră pe bază de rezervare (biletul este de obicei la 20 lei/persoană, preţ care poate fi folosit pentru plata produselor comandate).
Dar, să revenim la mâncare.
De exemplu, am primit la ultimul business lunch servit acolo săptămânile trecute, într-un preţ de 23 lei, o ciorbă de perişoare şi o porţie de cotlet la grătar cu orez şi salată de varză. Aşa şi... baghetă albă/cu seminţe, coaptă-n casă, extrem de proaspătă.
Ştiu, pare şi este mai mult decât în cazul restaurantelor ordinare care oferă de cele mai multe ori meniul zilei poate mai consistent şi mai ieftin, dar totuşi, aici, experienţa culinară este una desăvârşită, chiar dacă vorbim tot de-un fel de meniul zilei :)
Am mâncat odată acolo, un produs al lunii (Ianuarie 2014), pe la 29 lei parcă, adică o porţie de costiţe de porc cu fasole boabe, brocoli, bacon şi o discretă aromă de soia (aşa era prezentat într-un pliant produsul). Un răsfăţ al simţurilor pentru un ardelean frate cu... carnea de porc şi cu costiţele mai ales :)) A fost scump? Da, dar sigur a meritat :)
Din meniu, am mâncat de mai multe ori, mai ales în vizitele mai pe-nserat celebra lor salată grecească cu brânză feta, seminţe de pin şi lipie de casă la 24 de lei/porţia. Salata este cu adevărat un deliciu culinar, iar lipia de casă este... altceva...
Altădată am luat (când am constatat că profesorul nu-i acasă şi am mers acolo cu fii-mea), o porţie de tacos de pui picant cu salsa de roşii, ardei, fasole roşie, porumb şi smântână, servit cu tortilla caldă cu cheddar la 22 de lei/porţia (atunci, în Ianuarie 2014, azi are un preţ de 23 lei, în meniul actualizat), o porţie de fondant cald cu ciocolată servit cu îngheţată de vanilie în coşuleţ de caramel - la 17 lei şi o porţie de creme brule de ciocolată albă - la 13 lei.
După cum v-am spus deja, mâncarea este, de fiecare dată, impecabilă, iar modul de asamblare pe farfurie este unul demn de master chef (o să vedeţi în foto):)
De circa 2-3 săptămâni au introdus un alt concept de business lunch, adică au la un preţ de 27 lei, în fiecare zi lucrătoare, de la 12.00 la 15.00,3 salate şi 2 supe din care poţi alege + 3 feluri principale la alegere. Din acestea, măcar o salată/supă şi un fel principal este vegetarian/de post.
Despre servire nu am decât cuvinte de laudă, dar eu fiind deja un obişnuit al casei... poate-s subiectiv, însă personalul chiar este unul de excepţie!
Sigur că internetul wi-fi există, este gratuit şi merge foarte bine, sigur că, sunt 3 LCD-uri suspendate pe pereţi, care merg ( fără sonor ) fiecare pe altceva ( ştiri, sport şi un program internaţional ), sigur că-i curat, cald...etc., dar astea-s amănunte de nelipsit într-un restaurant de business, d-aia nu insist pe ele:)
În concluzie, AmFostAcolo de zeci de ori, am să mai merg şi îl recomand cu drag tuturor celor ce vor să mănânce şi să experimenteze o bucătărie gourmet, în timp ce discută afaceri, cu muzică jazz în surdină :) Sau, chiar şi fără discuţii...
Trimis de bogumil in 16.12.14 20:31:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@bogumil - La P08 cred că au înghițit mulți în sec!
Noroc că nu țin post, că altfel votam negativ
@johnnyredlabel
Acum, când mă gândesc mai bine, fiind totuşi o mâncare mai grea, cred că mergea mult mai bine cu o licoare la care mă duce gândul citind numele tău de user, pentru a intensifica... arderile
Vă mulţumesc tuturor pentru vizită şi aprecieri şi vă mai aştept, pentru a vizita împreună Oradea turistică şi gastronomică!
@bogumil - Nu ajung eu prea curand la Oradea, dar am citit cu placere. Imi plac reviewurile despre mancare (a se citi restaurante), si-mi place sa ma uit la poze. Mai ales ca acum pot s-o fac in voie, abia ce am mancat de dimineata.
P. S. Buna tactica cu meditatia, he, he.
@alinaro & @all
Mulţumesc pentru vizită şi aprecieri.
Cât despre ajunsul la Oradea... never say never...
Parcă te văd venind odată acasă cu avionul care musai a fi să aterizeze la Debrecen şi de acolo ajungi la Oradea pentru transfer, dar cum avion este doar a doua zi, te cazezi la Ramada şi mănânci la The Hub... ce zici... ce scenarită pe mine
@bogumil - Super tare, mai mai sa ma bufneasca rasul! Si ai dreptate, never say never.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Capitolium] Capitolium — scris în 06.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Ciuperca] Mancarea intra mai bine cand ai priveliste frumoasa — scris în 29.09.23 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Restaurant Cyrano din Oradea – mâncare gustoasă — scris în 29.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Piata 9] O experiență unică în România — scris în 30.07.21 de vamean1976 din VAMA [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant-pizzerie Old Mill / La Moara Veche] Experiență culinară deosebita — scris în 27.05.21 de Robertlau din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Cyrano, un cavaler al gustului bun orădean — scris în 04.03.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Casa Piraților] Casa Piratilor? — scris în 18.09.19 de Ava62 din ANTWERPEN - nu recomandă