ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 15.08.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pe poteci de munte - traseu Cota 2000 - Lacul Bolboci

TIPĂREȘTE

La mare sezonul estival s-a incheiat, asa ca distractia de pe litoral a luat sfarsit. Ca amintire au ramas doar gunoaiele lasate de turistii necivilizati si materialele de constructii abandonate pe plaje de agentii comerciali, care “administreaza” plajele, asa cum va descriam in review-ul anterior vezi impresii.

Asa ca va invit sa facem o drumetie la munte de aceasta data, unde in aceasta perioada ne putem bucura de un peisaj extraordinar, pe care n-il ofera padurile colorate, odata cu venirea toamnei.

Va propun astazi un traseu montan cu plecare din Sinaia, avand ca obiectiv Lacul Bolboci. Este un traseu de munte foarte placut, nu este dificil de parcurs, insa necesita destul de mult timp. Traseul dureaza aproximativ 3 ore de mers in continuu, asa ca daca vreti sa mai faceti si popasuri sa va ganditi sa plecati foarte de dimineata din Sinaia, inainte de ora 10,00. Va recomand sa parcurgeti acest traseu doar vara cand este mai cald, avand in vedere ca trebuie sa urcati cu telecabina pana la cota 2000, unde temperatura este destul de scazuta, dupa care o sa coborati la Lacul Bolboci la o altitudine de 1460 de metri. De altfel vara ziua este mai lunga si puteti sa mergeti mai linistiti.

Drumetia a inceput intr-o frumoasa dimineata de sfarsit de august, cand deja temperatura nu mai trecea de 25 de grade la amiaza in Sinaia. Am plecat din Busteni spre Sinaia dis-de-dimineata, ca sa prindem prima telecabina care urca la cota 2000. Telecabina din Sinaia functioneaza pe timpul verii intre 08:30 – 18:00 si costa 50 lei/pers la urcare Am ajuns la telecabina la 09:30. Telecabina circula din 15 in 15 minute, asa ca nu trebuie sa asteptati foarte mult. De fapt vreau sa va spun ca am urcat cu 12 oameni si nu se statea la coada, deci nu era aglomerat deloc... poate si pentru ca nu era week-end, dar si pentru ca mai era alternativa telegondolei. La telecabina din Busteni este mult mai aglomerat, mai ales in week-end. La ora 10:00 eram la cota 2000 avand in plan sa luam masa la Restaurantul Ciaunu’ Crapat, unde luaseram si alta data masa de pranz si am fost foarte multumiti. Spre surprinderea noastra restaurantul era inchis, de fapt il mutasera la cota 1400 din 15 august. Nu mi-a placut nici faptul ca toaleta din incinta telecabinei de la cota 2000 era prost intretinuta, cam murdara, desi eram primii turisti sositi in acea zi.

Cum am iesit din incinta telecabinei ne-a intampinat soarele zambitor si un peisaj impresionant, o priveliste de la inaltime asupra zonei orasului Sinaia si a Vaii Prahovei. Urcasem cu telecabina de la o altitudine de aproximativ 800 m din Sinaia pana la cota 2000, iar acum urma sa coboram pe jos la Lacul Bolboci pana la o altitudine de 1460 m. Interesant nu? La ora 10:25 temperatura era de 9 grade celsius, la sfarsit de august. Cam frig si pentru noi. Nu ne asteptasem sa fie atat de frig. Noroc ca aveam un hanorac cu gluga, pe care am pus-o imediat pe cap pentru ca batea vantul destul de puternic. Ca sa ajungi la Lacul Bolboci de la telecabina se coboara prin Valea Izvorul Dorului (pe langa telescaun) la Cabana Valea Dorului (alt 1810 m). La coborare, in stanga am lasat in spate Varful cu Dor (alt. 2006 metri), de pe care o sa vedeti in poze ce frumos cobora o turma de oi. De la Cabana Valea Dorului va puteti orienta dupa marcajul cruce galbena, mergand pe drumul forestier. Dupa ce urcam usor si traversam drumul DJ713 care duce spre Piatra Arsa ajugem pe Platoul Nucet. De aici se vede in zare Lacul Bolboci. Este impresionant cum se schimba vegetatia: cobori de la 2000 m unde vegetatia este mai putin intalnita cu ierburi marunte, fiind o zona stancoasa, apoi urmeaza o pajiste frumoasa cu ierburi inalte si jepi, dupa care am intrat in Padurea Nucet, dominata de brazi si alte conifere. La un moment dat am traversat si o mica poienita unde era amenajat un mic popas cu scaune si mese unde puteai sa te odihnesti si eventual sa iei masa daca aveai ceva in rucsac. Apoi am continuat coborarea prin padurea de conifere pe un drum forestier, foarte placut. Prin padure se merge in jur de 30-40 de minute insa nu mi s-a parut dificil si nu cred ca este periculos daca mergeti insotiti. Inainte de a ajunge la lac, din padure se vede coloarea deosebita de albastru verzui a lacului care te duce cu gandul la alte taramuri... la povestile din copilarie cu printese, zane, Feti-Frumosi... Pe cealalta parte a lacului se afla Cabana Bolboci. Totul pare sa fie un colt de rai, in care ai ajuns dintr-odata, avand in vedere ca in timp ce cobori prin padurea de conifere nu poti vedea lacul. Apa lacului este tot timpul limpede, avand o vizibilitate de pana la 4,6 metri. Interesanta este vegetatia – desi este o zona de munte cu paduri de conifere, am vazut pe malul lacului salcii, arini si trestie. Bineinteles ca am gasit si zmeura si nu m-am putut abtine sa nu mananc.

Daca nu stiati Lacul Bolboci este un lac artificial creat in 1988 prin blocarea raului Ialomita. Are o lungime de 2,7 kilometri si o latime maxima de 1,8 kilometri. Se afla intre Cheile Tatarului si Cheile Zanoagei. Barajul este de asemenea impresionant – are o lungime de 500 de metri si o inaltime de 55 de metri.

Cateva indicatii pentru acest traseu de care este bine sa tineti cont:

-Traseul necesita mult timp 3 ore la dus si peste 3 ore la intoarcere, avand in vedere ca la intoarcere trebuie sa urcati, deci plecati din timp dimineata, inainte de ora 10.

-Sa va asigurati ca aveti apa la voi deoarece nu exista resurse de apa pe traseu, doar la Cabana Bolboci puteti sa luati pranzul si sa va cumparati apa

-La cota 2000 dimineata temperatura este destul de mica, inclusiv vara, asa ca sa va imbracati corespunzator

-Nu ratati sa luati masa la Restaurantul La Ciaunu’ Crapat de la cota 2000, din incinta Telecabinei – mancarea este grozava, iar terasa are o priveliste exceptionala. Restaurantul il gasiti doar la cota 1400 in afara sezonului estival

-Sa aveti in vedere ca in zona sunt turme de oi in jurul carora se gasesc uneori caini, deci e bine sa nu va apropiati prea tare

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Alexa_77 in 02.10.16 19:51:39
Validat / Publicat: 02.10.16 20:39:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI. A mai fost în/la: SOVATA, BAILE HERCULANE, LITORAL, CHEILE GRADISTEI

VIZUALIZĂRI: 10801 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alexa_77); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Vegetatia din jurul Lacului Bolboci este foarte diversificata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.10.16 21:11:59]
»

@Alexa_77: Frumoase peisaje și un traseu de reținut! Mulțumim pentru recomandare!

elviramvio
[02.10.16 21:17:10]
»

@Alexa_77:

Deosebit de frumos traseul, pozele stau marturie.

Si frumos povestit, felicitari.

Alexa_77AUTOR REVIEW
[02.10.16 21:42:45]
»

@elviramvio: Multumesc pentru aprecieri! Nu sunt o profesionista la facut poze, dar cand ai parte de asa natura nici nu trebuie sa fi profesionista.

@Crazy_Mouse: Doar daca o sa mergeti pe jos la Lacul Bolboci o sa va bucurati de peisajele acestea. Se poate ajunge si cu masina foarte usor dar nu este aceiasi senzatie. Anul viitor o sa mergem la casutele din camping-ul de langa, iar ziua o sa ne plimbam prin imprejurimi. Este o zona foarte linistita, nu este aglomeratie ca pe Valea Prahovei. Foarte frumos! Merita vazuta aceasta zona

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[02.10.16 21:48:07]
»

@Alexa_77: Un articol minunat, din ciclul "Frumusetile patriei" iar pozele chiar daca la cat de frumoase sunt locurile cum spui tu ca nu trebuie sa fii profesionist, tot iti trebuie sa prinzi acea poezie a locului, si tu ai prins-o de minune.

Una cate una se desfasurau pozele si odata cu ele tot ce poate arata tara asta mai frumos.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alexa_77AUTOR REVIEW
[02.10.16 21:52:38]
»

@mishu: Multumesc mult pentru aprecieri! Voi reveni si cu continuarea povestii... este doar o parte din miniexcursia in Bucegi.

costy69
[02.10.16 22:06:02]
»

@Alexa_77: Frumoasă zonă, frumoase poze.

Felicitări pentru traseu și pentru modul cum ne-ai povestit și nouă.

Radu Tudoran
[02.10.16 23:19:24]
»

Cand ai trecut pe langa oite nu te-ai intalnit si cu niste catelusi? Eu nu am amintiri prea frumoase Chiar imi amintesc ca prin Piatra Craiului am escaladat un copac ca sa scap de unul din ei. Oricum, frumos traseu.

tata123 🔱
[03.10.16 10:04:12]
»

@Alexa_77: Măreția și frumusețea naturii e greu de descris în cuvinte, poate fi expusă puțin în fotografii, dar cel mai bine e reținută în amintirile noastre. Ne vom aduce aminte mereu de peisajele minunate, de aerul curat și miresmele pădurii de brad.

Felicitări pentru tura efectuată în această vară. Zona Bolboci e vizată și de mine pentru o viitoare excursie, mai ales că e aproape de Capitală.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[03.10.16 11:07:53]
»

@Alexa_77:

Doar daca o sa mergeti pe jos la Lacul Bolboci o sa va bucurati de peisajele acestea

Să spun, să nu spun... Am fost de mai multe ori pe traseul Moroeni - Bolboci - Peștera, dar numai cu mașina, spre rușinea mea, care nu sunt de acord să mergi pe cărări de munte cu mașina. Dar făceam drumeții de o zi plecând de la prietenii din Moroeni și drumul era cam lung pentru că punctul final era platoul de la Padina și cu piciorul e cam mult. O să-mi bag mințile în cap și promit că o să ajung și eu cu piciorul la Bolboci în viitorul nu prea îndepărtat.

Nu fi modestă, ești chiar profesionistă la poze.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alexa_77AUTOR REVIEW
[03.10.16 11:32:27]
»

@costy69: Modul acesta de a povesti, atat prin cuvinte cat si prin poze dinamice, care se succed una dupa alta, urmand firul narativ al prezentarii, mi se pare foarte eficient si interesant pentru cei care citesc, mai ales ca nu putem incarca videoclipuri. Am incercat sa incarc si pozele asa cum ne-am deplasat pe traseu si a iesit in final o poveste frumoasa.

@Radu Tudoran: Recunosc ca am avut ceva emotii, dar am avut langa mine un om de nadejde, care m-a asigurat ca nu o sa patim nimic. De fapt nu erau caini langa turma de oi. La Cabana Valea Dorului erau multi catei care se plimbau in voie si au latrat la noi dar ne-am indepartat de ei si a fost OK. Unul dintre ei, mai prietenos, a venit pana langa noi si s-a pus pe spate ca sa-l scarpinam...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alexa_77AUTOR REVIEW
[03.10.16 11:36:57]
»

@Aurici: Este bine sa mergi cu masina la munte, dar e bine sa o lasi undeva la umbra brazilor. Abia dupa ce pornesti pe poteci o sa simti ca traiesti cu adevarat, ca lumea e a ta. De altfel e foarte usor de ajuns in aceasta zona, mai ales daca vii dinspre capitala sau Brasov.

zlatna
[03.10.16 12:25:12]
»

@Alexa_77: Felicitari pentru acest articol. L-am trecut la favorite. De mult dorim sa vizitam aceasta zona. In 2014 am fost pe Transbucegi si am urcat de la Piatra Arsa pe jos pana la Babe. De atunci am zis ca o sa vizitam si zona lacului dar nu s-a ivit momentul, am fost prin alte parti.

Felicitari inca o data si va doresc concedii placute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[03.10.16 17:14:47]
»

@Alexa_77:

Foarte fain traseul, asa lejer, de placere! Eu l-am facut mai demult, e drept, tin minte intr- primavara.

A trebuit sa traversam atunci prin apa Valea Dorului, la un debit mult peste cel cunoscut. Apoi prin padure sau pe ultima bucata spre Bolboci, stiu ca am gasit si o sticla de rom in zapada.

Coborirea a fost mai anevoioasa pentru ca ear genul acela de zapada maole, in care te afunzi, pentru ca se topeste. Desi traseul este in sine usor sia ccesibil tuturor.

A propos aseara am visat Cheile Zanoagei, care sunt in apropiere si acum drept rasplata primesc acest articol minunat cu poze pe masura. felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alexa_77AUTOR REVIEW
[03.10.16 20:22:08]
»

@Dan&Ema: Ma bucur ca ti-a placut articolul si iti doresc nu doar sa visezi frumos ci chiar sa si ajungi in toate locurile frumoase care apar descrise pe acest forum. Ideea este ca in fiecare anotimp traseul are ceva diferit, fiecare anotimp are secretul sau pe fiecare traseu pe care il parcurgi. Daca ai fost primavara cand ai vazut primele fire de iarba si totul a inceput sa inverzeasca, iti recomand sa mergi si vara si o sa vezi o alta natura, cu multe flori, o vegetatie mai deosebita. Apropo la sfarsitul lui august gasesti si zmeura undeva chiar cand iesi din padure si ajungi la soseaua de langa Lacul Bolboci.

Multe vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alexa_77AUTOR REVIEW
[03.10.16 20:44:28]
»

@zlatna: Grabiti-va si faceti cat mai multe trasee prin zona. Eu mi-am promis ca in cativa ani sa parcurg toate trasele omologate din Bucegi. Este pacat sa ratam o astfel de ocazie acum cat putem si ne tin picioarele . Transbucegiul mi s-a parut exceptional si foarte util pentru cei care aleg sa mearga pe Platoul Bucegi.

Multumesc pentru aprecieri si multe concedii reusite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[03.10.16 20:48:51]
»

@Alexa_77:

Pentru mine muntele a reprezentat mult mult timp un mod de viata. Au fost perioade cand ajungeam saptamanal la munte. Am organizat drumetii pentru prieteni si prietenii prietenilor lor. Am condus straini pe potecile Carpatilor nostri falnici.

Primavara imi plac le nebunie brandusele, ultimele poze de gen sunt in ultimul meu articol din acest an despre o plimbare soft in Bucegi.

Cortul a fost casa mea la munte. Sau cabanele.

Ador ceaiul de rododendron.

Imi place sa vad o floare de colt neculeasa sau caprele negre pe stanci. Imi place si ursul atunci cand intalnirea cu blanosul nu genereaza incidente.

Imi plac cheile (pe locurile fruntase sunt pentru mine Cheile Rametului de care am si scris sau Cheile Cheitei din spatele Rucarului la varsarea in Dambovita)

Clopoteii, Sfinxul, Babele, Imnul Bucegilor, cantecele de munte. Hai ca daca mai continuu, incalt bocancii si plec spre aerul ozonat...

Drumetii minunate!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alexa_77, Aurici, costy69, Dan&Ema, elviramvio, mishu, Radu Tudoran, tata123 🔱, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10591197013855 sec
    ecranul dvs: 1 x 1