ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.08.2012
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Cluj Napoca
ÎNSCRIS: 15.08.11
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11 [ani]

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
60.00%
Către satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
82.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Bine chiar OK

TIPĂREȘTE

Am luat hotararea de a rezerva si plati biletele pentru un sejur la acest complex inca din luna mai 2012. Cu ceva timp inainte de plecare am citit review-urile despre complex si am fost un pic speriat de ceea ce se scria ca se intampla in complex. Eu cu familia mea am fost la acest complex inca de 4 ori pana acum si parca nu imi venea sa cred ca lucrurile s-au schimbat asa de mult. E drept ca ultima noastra escapada la acest complex a fost in anul 2009 cand deja functiona in sistem all inclusiv si ca de atunci au trecut suficienti ani pentru ca lucrurile sa se poata schimba radical fata de ceea ce noi stiam. Am ales din nou in acest an acest complex, deoarece ne place foarte mult zona in care se afla, este o zona mai linistita si un pic mai intima decat zonele din apropiere de Constanta si ne-a placut si pozitionarea hotelului fata de mare. Acum gata cu introducerea ca am scris deja cam mult fara a spune ceva concret! In review-ul ce urmeaza sunt scrise strict impresiile mele si a familiei mele, eventualele aprecieri s-au dezaprecieri legate de diferite aspecte intalnite in sejur vor fi facute cu rezerva ca vorbim despre un complex cotat la 3* si un sistem all inclusive tot la 3*.

DRUMUL. Am ales sa plecam din Cluj la ora 1:30 noaptea cu masina proprie, am ales varianta de a utiliza cat mai mult autostrazile putine care le avem. Am mers pe traseul Sebes – Centura Sibiu (o mini autostrada) – Valea Oltului – Pitesti – A1 – Centura Sud Bucuresti – A2 – A4 (noua mini autostrada) - Mamaia. Am ajuns la Mamaia in jurul orei 13:00 cu mentiunea ca am avut cateva opriri de cca 15-20 minute, de “revigorare” pe traseu.

CAZAREA. Conform politicii complexului cazarea se face dupa ora 18:00. Cum am ajuns mai repede de aceasta ora, am ales sa lasam bagajele in masina si sa mergem undeva pe aproape sa luam masa. Pe la ora 14:30 ne-am infiintat la receptie unde am predat biletele, am completat hirtiile si am asteptat sa se termine pregatirea camerelor. Am lasat numerele de telefon la receptie urmand sa ne sune cand ne putem caza efectiv. La ora 15:30 am fost cazati.

HOTEL SI IMPREJURIMI. Ambele hoteluri atat Minerva cat si Mercur din cadrul complexului au fatadele renovate si arata bine. La camerele de la parter s-au construit balcoane probabil odata cu renovarea hotelurilor, buna idee avand in vedere ca eu si probabil si altii de obicei sunt reticenti la cazarea intr-o camera fara balcon. Spatiile verzi curate si stropite cu apa pentru mentinerea cat de cat a ierbii avand in vedere seceta existenta. In general in jur exista curatenie. Spatiul amanejat pentru copii pare in regula, nu stiu cat este de bun sau nu fiinca domnisoara noastra de 11 ani nu mai are de a face cu topogane, balansoare etc. De asemena nu stiu nimic de zona pentru joaca si supravegherea copiilor deoarece nu a fost cazul sa avem nevoie de astfel de servicii. Receptia din hotelul Mercur arata chiar bine, moderna si curata.

CAMERA. Am fost cazati in camera 331 al hotelului Mercur din complex, una dintre putinele camere cu vedere efectiva la mare. De jur imprejurul hotelului sunt copaci mari care obtureaza vederea la mare. Subliniez acest lucru, nu ca este un lucru rau, prezenta copacilor este mai mult decat binevenita, doar incerc sa dau “indicatii” cat mai utile pentru alegerea camerelor. Pot sa spun ca se pot “obtine” camerele dorite, asta daca sunt si libere in momentul in care ajungeti. Camerele si baia sunt cam micute ca majoritatea celor existente in hotelurile construite in regimul trecut, dar avand in vedere ca in mod normal timpul petrecut in camera ar trebui sa fie cat mai redus, ca doar suntem in concediu, sunt suficiente. Camerele sunt renovate, mobilierul este nou si functional, sunt dotate cu frigobar, aparat de AC si televizor. Un mic incovenient ar fi lipsa prizelor, practic dupa ocuparea lor cu aparatele din dotare mai ramane o singura priza pentru incarcarea telefoanelor (3), aparatului foto si camerei video, in cazul nostru. Datorita cartelei automate de acces si de conectare a camerei la energie electrica nu puteai sa lasi aparatele la incarcat in timpul cand nu erai in camera. Baia arata bine, functionala. Intr-una din zile se pare ca a fost o defectiune la sistemul de canalizare deoarece in baie era un miros greu de suportat de canalizare, pana in ziua urmatoare problema s-a rezolvat. Apa calda este in permanenta. Seara intre orele 19:00 si 20:00, cand majoritatea turistilor sunt la dusuri presiunea apei reci scade si trebuie sa faci un dus cu apa mai mult decat calduta, asta probabil ca eram la etajul 3. Lenjeria de pat a fost schimbata la 3 zile si prosoapele zilnic.

MASA si SALA DE MESE. Sala de luat masa este destul de mare si are amenajata si o terasa aproape de aceeasi dimensiune in aer liber. In total locurile de luat masa par a fi suficiente, in momentul in care vi la masa nu trebuie sa stai sa se elibereze locuri deoarece gasesti fie in sala fie afara. Intr-o seara a trebuit sa asteptam cca 5-7 minute pentru eliberarea unei mese in sala, erau locuri afara dar noi am preferat sa luam masa de fiecare data in interior, eu personal nu suport sa-mi bata vantul in supa. In sala de mese existau aparate de clima care erau in general setate pe 23 grade, care reuseau sa faca in general fata caldurii caniculare din perioada in care noi am avut sejurul. Mancarea era buna, cu specific in general ramanesc, exista in mai multe combinatii asa incat doar daca nu esti super mofturos nu gaseai si o combinatie care sa te satisfaca. Dimineata gaseai la masa cabanos, cremvursti fierti, oua omleta si fierte, 2 feluri de mezel, branza, cascaval, legume, miere, unt, gem, ceai, lapte si cafea. La pranz erau 3 feluri de ciorbe, 3-4 feluri de mancare principala, 2-3 feluri de salate, castraveti murati, legume si fructe. Fructele existente la greu erau pepenii galbeni si rosii dar mai gaseai rar (se terminau repede) caise, piersici, nectarine, prune si mere. De asemenea era inghetata dar nu am servit decat de cateva ori, deoarece trebuia sa stai un pic la coada deoarece se servea de catre un ospatar intr-un singur loc. Ca desert era un tip (ca reteta) de prajitura cu 2-3 arome diferite. Seara gaseai 3-4 feluri de mancare principala, mezel, branzeturi, uneori si prajituri si fructe. De la barul deschis in timpul meselor, langa terasa de afara, se putea lua in sistem AI bere, vin alb si rosu, garone, sucuri la dozator de portocale, Pepsi, Mirinda, 7UP, apa minerala. Apa plata se putea lua de la dozatoarele din sala de mese care nu prea rasbeau sa racesca apa si mai ajungea in pahare si apa calduta. Nu sunt un “avizat” a bauturilor alcoolice dar pot sa spun ca berea si vinul alb care l-am consumat la ei a fost ok in compozitie de fabricatie fara “botezuri” cu apa. As fi dorit ca masa de seara sa nu se inchida la ora 21:00, poate ca era mai ok daca tinea pana la 21:00 maxim 22:00. In concluzie pot spune ca mancarea si bautura servita la AI au fost ok, conditiile de servire bune pentru stelele care le are complexul.

PLAJA. Plaja se afla aprope de hotel, prectic in 5 minute ajungi acolo indiferent la care dintre cele doua hoteluri esti cazat. Pe plaja sunt amenajate sezlonguri cu umbrele mari. Conform ofertei hotelului la fiecare camera sunt alocate o umbrela si 2 sezlonguri, lucru se pare ca adevarat. Daca vrei sa ocupi sezlonguri in randurile apropiate de mare va trebui sa fi acolo pe la 6:30 – 7:00 cel tarziu si sa pui un prosop, doua, pentru marcarea teritoriului. Noi marcam teritoriul pe la 7:45 – 8:00 si atunci prindeam locuri in primele randuri din spate, poate chiar ultiumul rand. Personal nu ma deranjat acest lucru, chiar nu imi doream sa stau cu sezlongul in mare, oricum aveam si eu avantajul meu ca eram cel mai aproape de barul de pe plaja. Cei care ajungeau mai tarziu pe plaja dupa ora 9:00 fara sa-si marcheze anterior teritoriul aveau un pic de asteptat pana ce baietii responsabili cu umbrelutele le faceau rost de sezlonguri si poate si de un loc sub umbrele. Baietii gaseau sezlonguri dupa ocuparea totala a locurilor prin identificarea celor care acaparau mai mult de 2 sezlonguri cat aveau dreptul pentru o camera. In aceasta situatie am fost si noi cand am ocupat 3 sezlonguri pentru ca credeam ca avem dreptul avand in vedere ca am platit pat si loc suplimentar pentru fiica mea de 11 ani. Au venit baietii si au spus ca nu are nicio legatura locul din camera cu locul de pe plaja si ca avem dreptul doar la 2 sezlonguri. In prima zi nu am cedat dar in zilele urmatoare am incercat sa ma pun in situatia celor care au dreptul la sezlong dar nu au de unde si am cedat unul. Cea ma “necajita” de acest lucru a fost fiica mea care a fost “obligata” sa stea mai mult in apa neavand loc pe plaja . Intrarea in mare este lina, sunt ceva depuneri de pietre-scoici imediat la intrare dar dupa asta este nisip curat, apa creste lin ptand sa intri in apa destul de mult fata de mal fara probleme. Plaja de sub si din zona sezlongurilor lasa de dorit, de fapt este singurul aspect care ma nemultumit mult. Nisipul este plin de scoici si este batatorit, practic nu se acorda nici cea mai mica atentie nisipului de pe plaja (afanare, curatire). Stiu ca multi turisti lasa in urma lor tot felul de resturi, dar cei care intretin plaja (asta daca exista cineva) nu fac decat sa ridice tomberoanele putine si pline de pe plaje fara a curata si plaja. Pe plaja este bufet de unde te poti racorii cu bere, sucuri, vin si inghetata. In general se fac cozi, dar nu atat de mari incat sa renunti, toata ideea este sa nu mergi cu toti deoadata sa bei bere ca trebuie sa stai un pic in asteptare. Aici am fost avantajat stand de obicei pe primul rand de la sfarsit, aproape de bar deoarece vedeam cand este obtim de mers dupa bere.

Gata, ca si eu m-am plictisit facand o revizie la ceea ce am scris. In concluzie a fost un concediu reusit pentru mine si familia mea. Daca mergeti cu gandul ca ve-ti petrece un sejur la un hotel de 3* si nu aveti pretentii de mai mult de 3* puteti sa incercati acest complex.

Desi nu are legatura prea mare cu review-ul la acest complex spun inca odata ca alegerea noastra de a merge la Albena (Hotel Ralitza Superior 4* UAI) anul trecut, a fost cea mai proasta alegere. Oricum acest sejur din acest an a fost incomparabil mai bun decat cel de anul trecut (am postat anul trecut un review la hotelul Ralitza Superior – Albena / vezi impresii).


[fb]
---
Trimis de simioncluj in 13.08.12 19:13:53
Validat / Publicat: 13.08.12 19:40:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2661 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simioncluj); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂComplex Mediteranean (ex Mercur-Minerva) :

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052589893341064 sec
    ecranul dvs: 1 x 1