25152 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Prin Munții Tarcăului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.10.2011
DE
Avatar Qvadratvus
vârsta 30-40 ani
DIN Piatra Neamț
înscris/ă în 23.06.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2011
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
Păpica şi combustibilul
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 3 -- varsta: 3,7,10 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muntii Tarcaului pe Valea Damucului si a Paraului Rece


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Preambul...

Pe cînd eram în clasa a II-a, după moartea bunicului părinţii s-au gîndit că a-i duce bunicii un cîine de pază ar fi una dintre soluţii, mai ales fiindcă bunica crescuse în copilăria ei într-o gospodărie unde cîinele era un aliat preţios şi respectat. La rîndul ei mama îşi trăise cele mai frumoase momente în casa străbunicului meu hîrjonindu-se cu Molda, căţeaua care îi adoptase pe cei 3 copii ai bunicii ca şi cum ar fi fost puii ei. S-a întîmplat ca mama să găsească dimineaţa pe pernă o ciosvîrtă de iepure ori să fie trezită de răsuflarea caldă a Moldei care, mirată că soarele era sus pe cer şi mama nu avea de gînd să înceapă odată cu hîrjoana, amuşina nas în nas cu copiliţa cît un boţ de mămăligă cu ochi...

Ani şi ani mai tîrziu mama rămăsese cu gîndul la Molda, astfel că dorinţa ei a fost să-i ducă bunicii un Ciobănesc Carpatin de rasă. Nimic mai greu... dar pînă la urmă din vorbă în vorbă iată-ne ajunşi cu preotul din Huisurez de pe Valea Dămucului, acolo unde i se dăduse de veste că la unul din crescătorii din zonă fusese o fătare mai de soi... Munteanului nu prea i-a convenit cînd ne-a văzut, dar ce putea să zică – slujbaşul lui Dumnezeu se pusese chezaş pentru noi! Dintre căţei doar 2 erau cei mai vajnici şi au ajuns primii la ţîţa căţelei, cu greu şi după ce a venit pe capul omului 3 zile la rînd şi după aceea încă de 2 ori după 1 săptămînă şi după 2 săptămîni mai tîrziu, muntenul înegurat i-a dat pe unul dintre ei. Deh, umbla vorba la vremea aceea că o pereche de rasă pură se vindea în Australia şi cu 25.000 $ … Acesta a fost Ursei, cîinele care mi-a făcut mie apoi copilăria de vis, iar bunicii i-a fost un adevărat prieten şi ajutor timp de aproape 13 ani

3 decenii mai tîrziu, rămăsesem în minte cu dorinţa de a revedea locurile de unde provenise cîinele mare cît un viţel, care asculta de bunica precum de împărat şi de mine precum de feciorul lui – Prâslea, iar pentru cei care i-ar fi pus gînd rău bunicii era un coşmar viu... În memorie mai rămăsese şi amintirea unei frumoase biserici din Huisurez străluncind în nocturna Pascală, dorinţa mea fiind cu atît mai mare de a o revedea cu cît magia copilăriei se îndepărta în curgerea anilor.

Iată-mă-s aşadar îmbarcat cu caravana luînd-o la stînga din localitatea Bicaz Chei pe Valea Dămucului, cu gîndul de a ieşi la liman taman pe Valea Trotuşului. Pîrîul desparte în partea de nord Munţii Tarcăului de cei ai Hăghimaşului sau Hăşmaşului, iar dincolo de cumpăna apelor spre sud, se coboară mai întîi pe axialul Bukhavasului şi apoi pe Valea Rece taman în Valea Trotuşului. De la nord la sud după ce se iese din Bicaz Chei se intră în Dămuc, apoi în Huisurez şi de aici încolo în maghiarime – Puntea Lupului, Poiana Fagului, Valea Rece şi la sfîrşit Lunca de Jos.

Tehnic vorbind românii de acolo vorbesc ardeleneşte şi nu prea se consideră moldoveni. În zonă toţi au fost greco-catolici pînă pe la sfîrşitul anilor ’40, cînd prin decret au fost făcuţi ortodocşi…. Pe ici pe acolo mai trăieşte cîte unul care nu s-a lepădat de ceea ce consideră a fi “Dreapta credinţă”, numai că după ’89 biserica ortodoxă s-a mişcat rapid şi în zonă nu a pus piciorul decît un singur preot greco-catolic. Evident, în această luptă a cîştigat al treilea, astfel că s-a înfiinţat şi o parohie baptistă. În rest, maghiarii evident că sunt romano-catolici…

Drumul dintre DN 12 C şi DN 12 A (Valea Bicazului – Valea Trotuşului) cu indicativul DJ 127 A are cam 40 km, fiind asfaltat doar pe porţiunile iniţiale de la nord şi de la sud, cale de cam 8-10 km de fiecare parte. Calitatea lui în rest este acceptabilă doar pînă la Huisurez inclusiv – în partea de Nord, şi de la Poiana Fagului încolo - spre sud. Între cele 2 segmente, în urcare spre cumpăna apelor dinspre Huisurez este rupt la propriu în 3 locuri – la 2 dintre ele trebuindu-se trecut cu maşina direct prin vad. Nivelul apei în perioadele în care nu plouă este mic şi se poate trece fără nici o problemă deşi cu oareacari emoţii, nu ştiu însă cum e treaba în timpul sau imediat după ploi. Ţinînd cont că pîrîul a rupt drumul în cele 3 locuri taman după ploi mai abundente …...

La coborîre spre Valea Trotuşului deşi continuitatea terasamentului nu este afectată, totuşi activitatea de întreţinere a drumului de pămînt nu prea se vede, astfel că pînă ce treci de Poana Fagului e cam nasol. La un moment dat în Valea Rece se intră pe asfalt, iar după intersecţia cu derivaţia spre Băile tradiţionale Muhos drumul de foarte bun (ceea ce nu se poate spune despre acelaşi asfalt, din partea de nord…)

Facilităţile turistice lipsesc complet, odată cu intrarea pe valea Dămucului – în partea de nord, însă în sud odată ajunşi în Valea Rece găsim dovezi de interes pentru a atrage turiştii: cîteva pensiuni (cred că sunt 2 în zonă: Csango – Fatanyeros şi Muhos – exceptîndu-le pe cele din Lunca de jos de la ieşire pe Valea Trotuşului), panouri de informare, oameni dispuşi să te informeze - chiar dacă cu dificultate în limba romănă. Despre Csango văd că s- au scris 2 reviewuri aici.

La urma urmei de ce am merge pe aici? Păi să o luăm în ordine de la Nord la Sud…, dat fiind că DJ 127 A desparte la est Munţii Tarcăului de Munţii Hăghimaşului şi Munceii Naşcolat la vest.

- Comuna Dămuc respectiv satul Huisurez precum şi cumpăna apelor din Şeaua Fagului, sunt puncte de origine ale unor trasee relativ uşoare de acces spre

o- Culmile Muntelui Lung şi spre sectorul Bolovăniş din sectorul de vest la Tarcăului.

o– Biserica de piatră din Huisurez la 13 -13,5 km de Bicaz Chei

o- Spre Hăşmaş se poate accesa valea atît de frumoasă a Bicăjelului cu cele 2 sectoare de chei ale sale, peste cumpăna apelor. Există chiar un drum care porneşte de la sudul satului Dămuc spre satul Trei Fîntîni (foto soon – sper…) peste Vîrful Frunţii, pentru a coborî pe Valea Bicăjelului spre Lacu Roşu.

o- Mai înainte de a urca în Şeaua Fagului, spre vest pe Pîrul Bradu (aşa mi-a zis un sătean că se numeşte, dar nu sunt sigură că este aşa …) de lîngă Puntea Lupului sunt izvoare minerale.

- Şeaua Fagului (aproximativ 25 km de Bicaz Chei şi 14,5 km de Valea Trotuşului) este punctul de înalţime maximă a şoselei. De aici se deschid perspective foarte frumoase spre Ceahlău (se vede întreg masivul), Muntele Lung şi Sectorul Bolovăniş, Munţii Suhardului (se văd Suhrdul Mic şi Suhardul Mare), Munţii Hăşmaşului (se văd Hăghimaşul Mare şi pare că şi Piatra Singuratică), Munţii Ciucului

- La coborîre, mai întîi pe Valea Bukhavasului şi apoi după confluenţa acestuia cu Pîrîul Valea Rece pe axialul acestuia, la stînga se deschide (la 7,5 km de Valea Trotuşului şi la 7 km de Şeaua Fagului) un drum acces de 2,4 km spre Băile Tradiţionale Muhos băi cu ape “pucioase”. Acolo este o pensiune bine utilată. Am intrat acolo din curiozitate pentru a vedea camerele bucătăria şi sala de mese şi mi-au făcut o bună impresie.

--Din Valea Rece – la dreapta spre vest se poate merge prin Munceii Naşcolat pe Valea Iavardi spre sectorul sudic de creastă al Hăşmaşului

-În Valea Rece sunt cîteva case tradiţionale care merită luate în calcul - comform panourilor de informare de la intersecţia cu DN 12 A: o gospodărie ţărănească de la începutul secolului al XIX-lea (la Nr. 822), o moara de postav de la începutul secolului al XIX-lea (la Nr. 850), o moara şi un atelier de lăcătuşerie din secolul al XIX-lea (la Nr. 1041)

Motive de a merge sunt aşadar cu duiumul, mai trebuie şi dispoziţie şi dorinţă de a a evalua o zonă inedită, puţin promovată turistic. Enjoi it!

P. S. Este posibil ca trecătoarea să nu se numească Şaua Fagului – într-o hartă mai veche am găsit o denumire imposibilă (evident cu rezonanţe maghiare), iar cei din zonă nu au reuşit clar să mă lămurească.

---
Impresii încărcate de Qvadratvus in 09.10.2011 12:25:57

Validat / Publicat: 09.10.11 13:32:37

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3620


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20900 PMA (din 21 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Qvadratvus
[09.10.11 13:16:53]
» mesaj pers

   @ Webmaster, dacă se poate (la repezeală nu-mi vine o altă idee): http://www.youtube.com/watch? v=Hduk1VGh4eE

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster15
[09.10.11 13:24:18]
» mesaj pers

   Done!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster15
[09.10.11 13:32:25]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorgo
[09.10.11 14:41:18]
» mesaj pers

   Felicitari! Iata ca a aparut un bard care ne canta in mestesugite vorbe si frumoasele si dulci plaiuri ale Moldovei...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TEOANCA
[09.10.11 19:19:23]
» mesaj pers

   Am citit pana la ultimul cuvant. A trebuit sa recitesc multimea de date noi pentru mine dintr-o zona a tarii pe care am inceput sa o cunosc doar din descrierile si pozele tale.

   Ajung eu si acolo. Promit. Sa ma mai obisnuiesc cu pensiunile si ajung.

   M-am simtit ca la ora de geografie a Romaniei tinuta de un profesor cu har.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[09.10.11 22:37:57]
» mesaj pers

   Mulțumesc tuturor pentru interes! Ce v-am înfățișat sunt locuri despre care chiar cred sincer că merită promovarea, chiar dacă cei care ar trebui să o facă nici prin gînd nu le trece să se obosească cu așa ceva... Rămîn și eu uimit cum de nu am știut pînă acum de ele și cum cei care afirmă că doresc să facă turism, nu mișcă un deget pentru popularizarea lor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- magdalena
[10.10.11 19:01:20]
» mesaj pers

   Inainte sa citesc ecoul lui @TEOANCA, am fost starnita de acelasi interes! Avem o tara superba si sunt zone prea putin dezvoltate din punctul de vedere al facilitatilor turistice.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[13] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [OCT-2011] Biserica de piatră din Huisurez. Cimitirul în partea dinspre altar are o mulţime de cruci ale unor morminte de copii - semn al accesului greoi la asistenţa medicală aflată la distanţe mari, într-o vreme în care pe aici bîntuia tifosul. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264758">Şterge vot</a></div><span id="v9264758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2011] Biserica de piatră din Huisurez. Cimitirul în partea dinspre altar are o mulţime de cruci ale unor morminte de copii - semn al accesului greoi la asistenţa medicală aflată la distanţe mari, într-o vreme în care pe aici bîntuia tifosul.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [OCT-2011] Biserica din Huisurez - altă perspectivă. După spusele preotului, în anii războiului aproape că nu exista o femeie tînără care să nu fi suferit pierderea unui copil, îmormîntat aici - dovadă fiind multitudinea de morminte de copii dinspre partea altarului. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264761">Şterge vot</a></div><span id="v9264761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2011] Biserica din Huisurez - altă perspectivă. După spusele preotului, în anii războiului aproape că nu exista o femeie tînără care să nu fi suferit pierderea unui copil, îmormîntat aici - dovadă fiind multitudinea de morminte de copii dinspre partea altarului.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P04 [OCT-2011] Detaliu interior - Biserica din Huisurez. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264763">Şterge vot</a></div><span id="v9264763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2011] Detaliu interior - Biserica din Huisurez.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]P05 [OCT-2011] Cum treci apa peste apă .... Izvor din Huisurez captat printr-un uluc de lemn suspendat peste Dămuc. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264766">Şterge vot</a></div><span id="v9264766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2011] Cum treci apa peste apă .... Izvor din Huisurez captat printr-un uluc de lemn suspendat peste Dămuc.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [OCT-2011] Suntem în satul Puntea Lupului. Peste puţin timp vom începe urcarea spre trecătoare. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264769">Şterge vot</a></div><span id="v9264769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2011] Suntem în satul Puntea Lupului. Peste puţin timp vom începe urcarea spre trecătoare.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2011] Suntem puţin mai sus de Şeaua Fagului - în plan îndepărtat culmea Muntelui Lung (M. Tarcăului) cu Vîrfurile Muhos şi Cotului.În planul II este adîncitura Văii Dămucului, spre care coboară la stînga panglica şoselei. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264771">Şterge vot</a></div><span id="v9264771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2011] Suntem puţin mai sus de Şeaua Fagului - în plan îndepărtat culmea Muntelui Lung (M. Tarcăului) cu Vîrfurile Muhos şi Cotului.În planul II este adîncitura Văii Dămucului, spre care coboară la stînga panglica şoselei.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P08 [OCT-2011] Din Şeaua Fagului - în ultimul plan masivul Ceahlăului iar spre stînga pata albă este cred Suhardul Mic.În planul mai apropiat culmea Muntelui Lung. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264778">Şterge vot</a></div><span id="v9264778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2011] Din Şeaua Fagului - în ultimul plan masivul Ceahlăului iar spre stînga pata albă este cred Suhardul Mic.În planul mai apropiat culmea Muntelui Lung.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P09 [OCT-2011] Din Şeaua Fagului spre creasta Hăşmaşului - în ultimul plan de la dreapta la stînga Hăghimaşul Negru - Telecu Mare - Hăghimaşul Mare - Piatra Ascuţită (Ecem) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264782">Şterge vot</a></div><span id="v9264782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2011] Din Şeaua Fagului spre creasta Hăşmaşului - în ultimul plan de la dreapta la stînga Hăghimaşul Negru - Telecu Mare - Hăghimaşul Mare - Piatra Ascuţită (Ecem)
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P10 [OCT-2011] Din Şeaua Fagului - coborîrea spre Trotuş - în ultimul plan Munţii Ciucului, în planul II Vîrful Baraţcoş (M. Tarcăului). Tot în ultimul plan - spre stînga se vede Culmea Grinduşu Ciudomir din M. Tarcăului. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264786">Şterge vot</a></div><span id="v9264786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2011] Din Şeaua Fagului - coborîrea spre Trotuş - în ultimul plan Munţii Ciucului, în planul II Vîrful Baraţcoş (M. Tarcăului). Tot în ultimul plan - spre stînga se vede Culmea Grinduşu Ciudomir din M. Tarcăului.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P11 [OCT-2011] Din Şeaua Fagului - spre Munceii Naşcolat. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264794">Şterge vot</a></div><span id="v9264794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2011] Din Şeaua Fagului - spre Munceii Naşcolat.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P12 [OCT-2011] Începem să coborîm pe axialul Bukhavasului - spre Trotuş - obiectivul este spre sudvest. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264798">Şterge vot</a></div><span id="v9264798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2011] Începem să coborîm pe axialul Bukhavasului - spre Trotuş - obiectivul este spre sudvest.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P13 [OCT-2011] Băile tradiţionale Muhos (Munţii Tarcăului). Nu am stat la pensiunea Muhos, dar am intrat de curiozitate şi mi-a plăcut. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264804">Şterge vot</a></div><span id="v9264804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2011] Băile tradiţionale Muhos (Munţii Tarcăului). Nu am stat la pensiunea Muhos, dar am intrat de curiozitate şi mi-a plăcut.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P14 [OCT-2011] Din Valea Rece privesc spre Munţii Ciucului - aici se pare că este Vîrful Ascuţit. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 09.10.11] - <span class="allrVotedi" id="av264809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv264809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=264809">Şterge vot</a></div><span id="v9264809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(264809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f264809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e264809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2011] Din Valea Rece privesc spre Munţii Ciucului - aici se pare că este Vîrful Ascuţit.
foto Qvadratvus [09.10.11]
# [0 PMA, fara bonus]

[13] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.106244802475 sec