24329 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Prin Munții Tarcăului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.09.2011
DE
Avatar Qvadratvus
vârsta 30-40 ani
DIN Piatra Neamț
înscris/ă în 23.06.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 3 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
Combustibilul şi păpica luată cu noi
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 3 -- varsta: 3,7,10 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Prin Muntii Tarcaului pe Valea Tarcaului partea II


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Continui de aici, povestea unei ape care a reuşit să toarcă prin ochiurile pînzei de gresie a Carpaţilor Orientali frumuseţi puţin ştiute, demne de ţara Shangri La...

Un tărîm mitic parcă, se deschide ochilor celui care cu răbdare porneşte să caute profunzimea tărîmului dantelat de pîraie. Văile sunt abrupte şi adînci pe măsură ce se apropie de axialul central. Pe văi adesea apar astfel sectoare de chei unde repezişuri rostogolesc apele spre cascade ascunse. Trăiesc de ceva vreme în apropierea locurilor, dar habar nu am avut cîte surprize pot ascunde...

Am vorbit în precedentul articol despre

- Repezişurile Ianuş

- Mănăstirea Sihăstria Tarcăului

- Cabana Ardeluţa

- O cascadă pe Valea Căşăriei

- Defileul Tărcuţei

- O cascadă pe Valea Tărcuţei

- Mănăstirea Tărcuţa

O mică rectificare e necesară. Cascada de pe Valea Căşăriei se află la aproximativ 300 m de intersecţia cu DF Tărcuţa, nu la 1,5 – 2 km de aceasta cum scrisesem iniţial (am remăsurat mai cu atenţie traseul). Am constatat astăzi că în mod particular are variaţii mari de debit, astfel că înafara perioadelor mai umede curgerea vijelioasă se transformă în prelingere pe un perete înalt de stîncă, şiroaiele apei legînd într-o ţesătură complexă pînza de muşchi.

Între Repezişurile Ianuş şi Sihăstria Tarcăului am aflat de alte minunăţii ascunse ochiului grăbit.

-La 10 km de intersecţia cu DN 15, spre stînga porneşte DF Lunca Cheii. Mergînd pe el cam 900m în pădure, dai de Repezişul Piciorul Pascului – un pîrîu vijelios care cade în Tarcău aproape de-a dreptul (v. foto)

-Aproape imediat pe dreapta, puţin după intersecţia cu DF Lunca Cheii, pitită în pădure la mai puţin de 200 de m se află cascada Frasin. Traseul pînă la ea pe valea apei este bolovănos şi cu capcane, o alternativă mai cuminte este un mic ocol pe primul drum forestier de pe partea dreaptă, care oferă acces peste un pod la un versant unde se află un punct de belvedere.

-Nu mult mai sus cale de aproximativ 1,5 km de la DF Lunca Cheii, pe dreapta coboară Pîrîul Aţa. Puţin mai încolo la 150-200 m pe DF axial, vă puteţi oferi un regal, coborînd la Cheile Aţei, fierăstruite în pînza de gresie. Deabea după ce scapă de gîtuitura lor, apa se varsă în Tarcău.

După cum spuneam anterior, Schitul Sihăstria Tarcăului se află lîngă gura de vărsare a Pîrîului Bolovăniş, al cărui DF axial se află mai sus de schit după ce se trece de un pod pe partea dreaptă cam la 200 m (19,2 km de intersecţia cu DN 15) Zona se caracterizază în mod particular printr-o serie de 3 cascade şi un defileu, destul de spectaculoase. Prima cădere de apă are ca reper un pod aflat la 3,1 km de gura de vărsare a Bolovănişului, a doua şi cea mai spectaculoasă este 800 m mai sus, a treia se găseşte spre amontele intrării în chei, cam la 6,7 km de gura de vărsare (foto ataşate). La carte scrie că defileul are cam 3 km, mie mi s-a părut ca are cam 3,6 km. În amonte la prima cascadă, după o cădere seacă apele se strecoară printr-un canal de fugă profund. Cascada Bolovăniş (cea centrală şi cea mai mare) pare la prima vedere un baraj antropic. Atunci cînd te apropii de ea însă, realizezi că o placă imensă de gresie se ridică în calea apelor dînd aparenţa regularităţi întruchipate de mîna omului. Cîţiva metri mai sus de placa respectivă se află alte 2 trepte ale aceleiaşi căderi de apă, mai mici de aceasta dată însă. În aval de cascada centrală, prima cascadă curge prin marmitele de gresie pentru a se răsturna apoi într-un sifon gîtuit în pereţii verticali.

Astăzi, dacă tot aveam de gînd să merg spre Obîrşia Tarcăului, am zis să miros puţin şi cum e drumul spre Goşmanu (primul la stînga în amonte de Satul Ardeluţa). Drept care am dat peste un localnic care dezgheţat fiind, ne-a mai spus de o mică cascadă pe Valea Goşmanului cam la 400 m mergînd pe axial, mai sus de intersecţia cu valea Tarcăului. Nu e mare scofală, dar e distractivă (v. foto).

Nimic mai simplu de la intersecţia cu Tărcuţa (25 km de DN 15) să o iei la stînga, numai că la 1,5 km se află confluenţa cu Răchitişul, astfel că te poticneşti atras de Cascada Răchitiş, aflată 400 m mai sus pe valea cu acelaşi nume. Are un aspect liniştitor, este genul de obiectiv în faţa căruia te aşezi să meditezi.

În rest e timpul să cobori ... Te întorci şi în prag de asfinţit, spre gura Tarcăului apare Muzeul de artă Iulia Hălăucescu. Intri pe DN 15 şi luînd-o spre Piatra Neamţ, imediat pe dreapta, în centrul comunei opreşti într-un părculeţ unde in memoriam, statuia unui soldat aduce aminte că jertfa unora stă la temelia faptului că astăzi poţi fără pşaport să mergi în sus pe firul Tarcăului pînă la obîrşie

Şi la urma urmei este prea destul, atît deocamdată despre Avalone...

- Repezişul Piciorul Pascului

- Cascada Frasin

- Cheile Aţei

- Cele 3 cascade de pe Bolovăniş

- Defileul Bolovănişului

- Cascada Goşmanul

- Cascada Răchitiş

- Muzeul de artă Iulia Hălăucescu - Tarcău

- Monumentul Eroilor -Tarcău

P.S. O parte din foto sunt din Iulie de după primul articol despre Valea Tarcăului, aşa că am pus la durată sejur 3 zile (adică 1 din iulie şi 2 din septembrie.....). Cam 3-4 zile ar trebui în general pentru vizitarea în condiţii decente a văii - fără să-ţi dai duhul alergînd de la un obiectiv la altul.

P.P.S. Poate cîndva va exista şi o parte a III-a... Sunt sigur că pe Valea Tarcăului mai există frumuseţi pe care eu nu le ştiu ... încă !

---
Impresii încărcate de Qvadratvus in 12.09.2011 00:51:33

Validat / Publicat: 12.09.11 06:22:18

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5353

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  16400 PMA (din 16 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Qvadratvus
[12.09.11 02:42:04]
» mesaj pers

   @webmaster, dacă se poate...

   http://www.youtube.com/watch? v=kwNy2Gn96KU&feature=related

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster15
[12.09.11 06:16:52]
» mesaj pers

   Done!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster0
[12.09.11 09:52:07]
» mesaj pers

   Evident, asemeni precedentelor, si acest articol vine sa intregeasca zestrea de minighiduri AFA.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[12.09.11 11:16:02]
» mesaj pers

   Qvadratvus, felicitari pentru review si pentru imaginile foarte frumoase din acele locuri la fel de frumoase!

   Le-am privit cu nostalgie pentru ca Bolovanis si Ata sunt locuri cu anumita rezonanta in amintirile mele. In cele doua localitati-catun de munte, tatal meu a lucrat o perioada la santierul care construia drumul prin padure. Se intampla prin anii '65 cand localnicii acelor sate indepartate veneau cu mocanita la Tarcau sa-si mai cumpere cate ceva.

   Tot cu mocanita am fost si eu - luata de tata - la Ata, la santier, unde am ramas pana la sfarsitul saptamanii cand lucratorii mergeau acasa, la familii. Acolo am cules cei mai frumosi fragi din viata mea. Din pacate, fiind prea mica, nu am putut merge prin locurile pe care atat de frumos le descrii tu acum. Poate in viitor...

   Un vot pentru aceste frumoase aduceri aminte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- adryana
[12.09.11 12:27:27]
» mesaj pers

   felicitari pentru impresii si poze, sunt superbe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[12.09.11 23:12:59]
» mesaj pers

   Mulțumesc pentru încurajări, dar meritul nu este al meu ci al cadrului natural.

   Pentru doritorii de inedit, Munții Tarcăului sunt plini de plăcute și mai ales accesibile surprize, păcat că nu sunt promovați. Sursele de informație privind constelația de obiective cu potențial de situri turistice sunt minime, noroc de cîte unii care lasă cîte un crîmpei de informație sau cîte o poză ici sau colo. Este o problemă mare să centralizezi informațiile, pentru că pur și simplu chiar și așa puține cum sunt, sunt fragmentate după criterii extrem de diverse.

   A durat ceva pînă să am o viziune de ansamblu asupra unor zone din masiv și deabea se pare că sunt cam la 1/3 din muncă.

   În plus, traseele de creastă decamdată nu-mi permit să le abordez decît fragmentar, cît timp copii îmi sunt mici. Cînd s-or mai mări, am să îndrăznesc să îi iau pe trasee mai lungi. Deocamdată ceea ce contează cu adevărat pentru mine este să fiu împreună pe unde merg, cu ei, cît timp nu vor zbura cu propriile lor aripi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- apolegio
[13.10.16 20:14:49]
» mesaj pers

   Cele trei cascade aveau și nume, pe vremuri.

   

   La începutul secolului XX, pe valea Bolovănișului exista și o cale ferată îngustă, pentru transportul lemnelor.

   

   Mergând pe drumul ce însoțește pârâului Bolovăniș, se vor întâlni mai multe chei, dar primele sunt cele mai lungi și mai spectaculose, mai ales pentru cascadele întâlnite.

   

   Prima, formată la confluența cu pârâul Lespezi, se numea pe vremuri Cascada Lespezi.

   

   A doua cascadă se numea Cascada Ciurdăului, iar a treia Cascada Răchitei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Qvadratvus
[13.10.16 22:23:37]
» mesaj pers

   Din păcate zona a rămas aproape la fel de necunosută altora.

   

   Am înțeles că Prof. Univ. Dr. Grasu (geolog) care e din partea locului, pregătea acum vreo 3-4 ani o nouă monografie a zonei Tarcăului. Sper să ajungă vadă lumina tiparului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2011] În sus pe Repezişul Piciorul Pascului. Sunt 3 'trepte', acesta este segmentul central. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255343">Şterge vot</a></div><span id="v9255343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2011] În sus pe Repezişul Piciorul Pascului. Sunt 3 "trepte", acesta este segmentul central.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2011] Cascada Frasin. Podul de deasupra deserveşte drumul forestier, a cărei origine se află puţin mai sus pe dreapta de sătucul Lunca Cheii. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255348">Şterge vot</a></div><span id="v9255348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2011] Cascada Frasin. Podul de deasupra deserveşte drumul forestier, a cărei origine se află puţin mai sus pe dreapta de sătucul Lunca Cheii.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2011] Cheile Aţei. Ai senzaţia că un zidar s-a jucat pentru a gîtui pîrîul. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255356">Şterge vot</a></div><span id="v9255356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2011] Cheile Aţei. Ai senzaţia că un zidar s-a jucat pentru a gîtui pîrîul.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2011] Coborînd pe Valea Tarcăului. În zare Hermanul (cred...) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255361">Şterge vot</a></div><span id="v9255361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2011] Coborînd pe Valea Tarcăului. În zare Hermanul (cred...)
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2011] Şcoala din Tarcău, acum şi Muzeul de artă Iulia Hălăucescu (în corpul din dreapta al clădirii, unde înainte în epoca interbelică era locuinţa directorului) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255365">Şterge vot</a></div><span id="v9255365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2011] Şcoala din Tarcău, acum şi Muzeul de artă Iulia Hălăucescu (în corpul din dreapta al clădirii, unde înainte în epoca interbelică era locuinţa directorului)
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2011] In memoriam. În centrul Comunei Tarcău în dreptul gurii de vărsare a rîului în Bistriţa, Soldatul care a făcut asfel încît ne putem duce fără paşaport în sus pe firul apei. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255366">Şterge vot</a></div><span id="v9255366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2011] In memoriam. În centrul Comunei Tarcău în dreptul gurii de vărsare a rîului în Bistriţa, Soldatul care a făcut asfel încît ne putem duce fără paşaport în sus pe firul apei.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2011] Ieşirea din Cheile Bolovănişului - Cascada din aval - în prim plan marmitele, în planul secund sifonul. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255367">Şterge vot</a></div><span id="v9255367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2011] Ieşirea din Cheile Bolovănişului - Cascada din aval - în prim plan marmitele, în planul secund sifonul.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2011] Ieşirea din Cheile Bolovănişului - Cascada din aval - printre marmite. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255368">Şterge vot</a></div><span id="v9255368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2011] Ieşirea din Cheile Bolovănişului - Cascada din aval - printre marmite.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2011] Ieşirea din Cheile Bolovănişului - Cascada din aval - Sifonul. Mai jos este un prag după care urmează o nouă cădere de apă. Accesul din aval este dificil, pereţii văii sunt prăpăstioşi şi trebuie să te duci cîteva sute de m în jos, pentru a putea găsi o vale secundară pe care să poţi coborî. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255369">Şterge vot</a></div><span id="v9255369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2011] Ieşirea din Cheile Bolovănişului - Cascada din aval - Sifonul. Mai jos este un prag după care urmează o nouă cădere de apă. Accesul din aval este dificil, pereţii văii sunt prăpăstioşi şi trebuie să te duci cîteva sute de m în jos, pentru a putea găsi o vale secundară pe care să poţi coborî.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2011] Cascada Bolovăniş (principală) - primele 2 trepte. Întîia senzaţie este aceeea a unui baraj făcut de mîna omului. De fapt sunt plăci de gresie ridicate de forţele tectonice. La fel ca în aval, accesul inferior este dificil, coborîrea în defileu putîndu-se cu greu face cîteva sute de m mai în vale. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255370">Şterge vot</a></div><span id="v9255370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2011] Cascada Bolovăniş (principală) - primele 2 trepte. Întîia senzaţie este aceeea a unui baraj făcut de mîna omului. De fapt sunt plăci de gresie ridicate de forţele tectonice. La fel ca în aval, accesul inferior este dificil, coborîrea în defileu putîndu-se cu greu face cîteva sute de m mai în vale.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2011] Cascada Bolovăniş (principală) - treapta superioară (are 3 trepte). -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255371">Şterge vot</a></div><span id="v9255371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2011] Cascada Bolovăniş (principală) - treapta superioară (are 3 trepte).
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2011] Cascada Bolovăniş (principală) - Cu piciorul pe una din trepte. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255372">Şterge vot</a></div><span id="v9255372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2011] Cascada Bolovăniş (principală) - Cu piciorul pe una din trepte.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2011] Intrarea în defileul Bolovănişului - Cascada din amonte - treapta superioară -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255373">Şterge vot</a></div><span id="v9255373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2011] Intrarea în defileul Bolovănişului - Cascada din amonte - treapta superioară
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2011] Intrarea în defileul Bolovănişului - Cascada din amonte - canalul de fugă -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255374">Şterge vot</a></div><span id="v9255374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2011] Intrarea în defileul Bolovănişului - Cascada din amonte - canalul de fugă
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2011] Intrarea în defileul Bolovănişului - Cascada din amonte - deasupra canalului de fugă -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255375">Şterge vot</a></div><span id="v9255375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2011] Intrarea în defileul Bolovănişului - Cascada din amonte - deasupra canalului de fugă
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2011] Prin defileul Bolovănişului. Aici a fost distractiv, m-am întîlnit cîţiva m mai încolo mai întîi cu un TAF şi ca să fie capacul bine înşurubat, cu un camion plin ochi cu lemne... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255376">Şterge vot</a></div><span id="v9255376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2011] Prin defileul Bolovănişului. Aici a fost distractiv, m-am întîlnit cîţiva m mai încolo mai întîi cu un TAF şi ca să fie capacul bine înşurubat, cu un camion plin ochi cu lemne...
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2011] Prin defileul Bolovănişului - din stîncă iese un firicel de apă ca în poveşti - cînd a bătut calul lui Făt Frumos cu copita în piatră şi de acolo a ţîşnit izvorul... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255377">Şterge vot</a></div><span id="v9255377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2011] Prin defileul Bolovănişului - din stîncă iese un firicel de apă ca în poveşti - cînd a bătut calul lui Făt Frumos cu copita în piatră şi de acolo a ţîşnit izvorul...
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2011] Cascada Răchitiş. În faţa ei sunt cîteva lespezi, unde eventual poţi sta la meditaţie... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255378">Şterge vot</a></div><span id="v9255378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2011] Cascada Răchitiş. În faţa ei sunt cîteva lespezi, unde eventual poţi sta la meditaţie...
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2011] Cabana Ardeluţa în prag de seară. Dom' plutonier nu se vede. Pe poartă scrie pompos: Cabana de instrucţie a MApN Ardeluţa. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255379">Şterge vot</a></div><span id="v9255379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2011] Cabana Ardeluţa în prag de seară. Dom' plutonier nu se vede. Pe poartă scrie pompos: Cabana de instrucţie a MApN Ardeluţa.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2011] Micuţă cascadă pe Goşmanul - în prag de seară. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255380">Şterge vot</a></div><span id="v9255380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2011] Micuţă cascadă pe Goşmanul - în prag de seară.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2011] Pe Valea Tarcăului, pe drumul spre Shangri La. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 12.09.11] - <span class="allrVotedi" id="av255381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv255381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=255381">Şterge vot</a></div><span id="v9255381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(255381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f255381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e255381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2011] Pe Valea Tarcăului, pe drumul spre Shangri La.
foto Qvadratvus [12.09.11]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.108310937881 sec