21268 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Prin Munții Tarcăului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.07.2011
DE
Avatar Qvadratvus
vârsta 30-40 ani
DIN Piatra Neamț
înscris/ă în 23.06.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
Combustibilul, ceva de ronţăit
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 3 -- varsta: 3,7,10 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Prin Muntii Tarcaului pe Valea Tarcaului partea I


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Spre ruşinea mea, deşi nu stau la o distanţă prea mare de obiectivul care este subiectul acestui rewiew, totuşi o anume prejudecată m-a făcut să privesc cu un ochi critic ceea ce era relativ aproape de mine. Noroc de soţia mea care de loc fiind de la cîteva sute de km depăratare, în urmă cu cîteva zile mi-a zis:

- Dragule, aş vrea să văd...

- Dar nu prea este nimic de văzut acolo, i-am replicat...

- Totuşi dragule, dacă se poate...

Convins de inutilitatea unei dupăamieze pierdute, spiritul masculin din mine a cedat totuşi susurului meandrelor echilibrului casnic şi, iată-mă cu căţel şi purcel îmbarcat pe direcţia Tarcău. După 25 km de la plecare m-am angajat de pe DN 15 pe Valea Tarcăului iniţial pe o şosea cu multe cotloane întortocheate, prudent datorită amintirilor privind întîlnirile cu TIR-uri în viteză ale unor şoferi cazaţi pentru o noapte la vreo mîndră “ca apa muntelui” din zonă (aviz amatorilor de viteză prin curbele respective...).

După circa 5,5-6 km fiul meu cel mare (tatăl lui privea înainte plictisit...) a remarcat ceva neobişnuit pe vale şi iată-mă oprit pradă unei surprize: trecusem de cîteva ori pe lîngă Cascada (Repezişurile) Ianuş din satul Cazaci fără să le remarc... Am coborît şi jumătate de oră am filozofat în barbă în privinţa aşaziselor locuri comune pe lîngă care treci adeseori fără a le remarca măreţia... Locul este de fapt o vîltoare cu o diferenţă de nivel de aproximativ 4 m (vezi foto) unde înainte pe vremuri erau o moară şi o piuă. Apa a săpat în cutele de gresie un fel de cazane în fierbere. Pe margine se pun corturi, se mai dă la pastrăv, se mai admiră peisajul de la punctele de belvedere.

Asfaltul durează vreo 16,5 de la DN 15 km şi din loc în loc (destul de dese locurile respective dealtfel...) apar gropi, aşa că atenţie!

Nu departe de Cascada Ianuş încep pensiunile, rînd pe rînd... Mă tot întrebam ce i-o fi aducînd pe oameni în zonă şi iată, cu familia mea în spate am fost mai atent. Ceea ce se remarcă este că valea se tot strînge iar apa devine tot mai tumultoasă.

Pe la vreo 19 km de intersecţie apare derivaţia spre Schitul (acum mănăstire cu acte în regulă) Sihăstria Tarcău. Îl mai văzusem aşa... din depărtare şi, părîndu-mi un schit oarecare nu am catadicsit să intru. De data asta noblesse oblige, astfel că iată-mă în mănăstire. Surprins, citesc istoricul şi aflu explicaţia aparenţei neapetisante, clădirea bisericii este făcută din bîrne de frasin cam pe la 1833. Clopotniţa şi ea din lemn trădează şi ea dorinţa unor oameni ce au făcut din simplitate un stil de viaţă. Înăuntru e linişte şi har, simt cum mă relaxez şi privesc cu alţi ochi ce mă înconjoară. Evident, regret povara ideilor preconcepute... Dincolo de gard, munţii tac mustrîndu-mă parcă cu fuioare de ceaţă pentru îngustimea ideilor mele... Aveau şi de ce, schitul este situat lîngă valea Pîrîului Bolovăniş pe aceeaşi parte cu aceasta, iar pe valea respectivă chiar la începutul ei se află... n-aşi ghicit că nu aveţi de unde... Cascada Bolovăniş, după care urmează un interesant sector de chei săpat în gresie masivă. Nu am reuşit încă (deocamdată) să ajung la aceste obiective astfel că pun un link la click aici.

La 22,5 km în sus răsare pe stînga Cabana Ardeluţa. Dom’ Plutonier veghează straşnic ca nu cumva alţi doritori decît cei ai MapN să-i treacă porţile spre cazare (se poate totuşi cred, servi masa...), dar... trăim în ţara tuturor posibilităţilor... Oricum atît în amonte cît şi în aval sunt multe pensiuni, atît că această cabană este situată optim pentru cei care doresc să guste cu adevărat din perisajele zonei. 1 km mai sus este Satul Ardeluţa după care la 24 km de la intersecţie, pe stînga un drum forestier urcă spre Vîrful Goşmanu (1305 m) şi rezervaţia forestieră cu acelaşi nume (include molizi, brazi si fagi seculari, de dimensiuni impresionante, www….ro dixit)

După 2,5 km de la cabană ajungem la gura Tărcuţei. Trecem de cantonul silvic şi avansăm pe drumul forestier de pe această vale, care (vox www……ro - dixit too) reeditează morfologic şi peisagistic valea Bolovănişului din aval. În intersecţie spre stînga este drumul spre Obîrşia Tarcăului – aproximativ 8,7 km iar spre dreapta mergem pe valea menţionată. Eu văzînd un indicator discret care spunea că pe acolo era direcţia spre Shitul Daniil Sihastrul, pe acolo am luat-o.

Chiar la confluenţă, apele Tărcuţei curg printr-un canal adânc de 25-30 m, tăiat în gresie, iar mai sus de confluenţa cu Căşăria (700 m de la intersecţia cu Obîrşia Tarcăului) pe aproximativ 2 km, valea capătă un profil îngust, de defileu. Mai sus se lărgeşte brusc, relieful devine mai evazat, afluenţii săi de obârşie răsfirându-se în evantai. Din greşeală am luat-o pe Valea Căşăriei, la dreapta (indicatorul era pus fix la mijloc între cele 2 drumuri astfel că trebuia oleacă de gîndire, ceea ce mie îmi lipsea la ora aia …). Norocul meu a fost că am greşit drumul, plata greşelii fiind cam la 1,5 - 2 km de obîrşia derivaţiei cea mai frumoasă cascadă văzută de mine în Munţii Tarcăului. Nu ştiu numele ei dar ştiu cu siguranţă că voi mai merge să o revăd (vezi foto). 500 m mai sus drumul era blocat de cîţiva brazi proaspăt căzuţi, astfel că parcă împins de la spate m-am întors la intersecţie şi am regăsit drumul bun.

De aici, tot înainte…. Drumul devenea tot mai dificil. Peisajul aminteşte de Cheile Uzului, cu apa năvalnică foarte aproape de nivelul şoselei, curgînd frumos printre brazii amestecaţi cu fuioare de ceaţă. Din loc în loc felinare enigmatice amintesc că suntem pe direcţia potrivită. Un popas binemeritat îl facem lîngă o altă cascadă mai mică pe stînga (foto), şi după un parcurs destul de chinuitor, valea se deschide magic, o scîndură boită - proptită pe dreapta pe un copac informîndu-ne că am ajuns la “Muntele Minunat”.

Iată-ne aşadar la 33 km de intersecţia cu DN 15 ajunşi la Mănăstirea Daniil Sihastrul Tărcuţa (cu hramul Schimbarea la faţă). Peisajul în jur este mirific, de basm. Măicuţele, puţine, sunt primitoare. Schitul a fost început în 2001 şi terminat în 2005, iniţial fiind locuit de călugări. Trapeza este o casă veche de 170 ani (vezi foto). Drumul mai continuă cam 2,6 km după spusele indicatorului de la origine după care se înfundă. Măicuţele spuneau că totuşi cu un 4 x 4, se poate trece, ce-i drept mai dificil. - spre DN 12A (Valea Trotuşului), spre Făget şi pasul Palanca. Timpul fiind înaintat ne învîrtim prin schit, lăsăm obolul după care cu regret ne întoarcem. Facem în 50 minute cei 14 km care ne despart de Mănăstirea Tarcău, şi asta în condiţiile în care cunoşteam drumul şi am mers fără oprire.

Cu regret ne-am întors, dar evident, urmează partea a doua…...

P.S. Logan 1,5 dCI 85 CP pe motorină - am buşit scutul de "doar" 3 ori, au fost vreo 2 porţiuni unde am meditat dacă să încerc să trec sau nu.

---
Impresii încărcate de Qvadratvus in 18.07.2011 22:57:41

Validat / Publicat: 18.07.11 23:55:11

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 8982


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  17750 PMA (din 18 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Qvadratvus
[18.07.11 23:37:02]
» mesaj pers

   Multzam @Admin pentru generarea unui "locus" pentru Munţii Tarcăului. O să încerc în următorii 2 -3 ani să-l populez cît mai aglomerat...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[19.07.11 00:00:34]
» mesaj pers

   Articol selectat ca MiniGhid AmfostAcolo pentru aceasta destinatie

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ninel
[20.07.11 20:35:08]
» mesaj pers

   si aceea cabana ardeluta ce este cu ea?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[21.07.11 00:11:55]
» mesaj pers

   Este o cabană a Ministerului Apărării Naţionale şi teoretic acolo au voie numai anagajaţii acestui minister, ea nefiind deschisă circuitului turistic. Deşi este punct de reper pe hărţi totuşi accesul la ea este limitat.

   Oarecum la fel se întîmplă şi cu cabanele Ocolului silvic Tarcău, deşi totuşi ele pot fi închiriate. Nu sunt însă cu personal permanent, spre diferenţă de Ardeluţa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- ninel
[21.07.11 12:19:57]
» mesaj pers

   Merci mult si vacante placute in continuare

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ninaa
[27.07.11 20:30:52]
» mesaj pers

   Din pacate pentru noi nu am reusit sa ajungem pe acolo, p10 si p11 sunt minunate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[28.07.11 00:11:25]
» mesaj pers

   Mulțam, așa este întradevăr, și pentru mine a fost o încîntare descoperirea lor. Am mai făcut sau mai aștept foto cu alte cascade sau repezișuri între trimp (Răchitiș, Bolovăniș, Frasin, Piciorul Pascului), dar vreau să se adune mai multe poze după ce voi ajunge săptămînile acestea din nou pe acolo. Timpul suficient și vremea care să țină cu mine, în rest nu cred că aș avea nevoie de altceva.

    Culmea este că dacă-i întrebi pe oamenii locului de siturile din poze, habar nu au .... !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Admin
[29.07.11 23:15:13]
» mesaj pers

   Intreaga rubrica "Prin Muntii Tarcaului" a fost mutata in noua sectiune inaugurata astazi pe site "LA PAS PRIN MUNTII MOLDOVEI"

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[06.08.11 12:44:00]
» mesaj pers

   Iete că de asta am uitat... Please attach this:

   http://www.youtube.com/watch? v=bRZVYY68ImE

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster15
[06.08.11 12:53:55]
» mesaj pers

   Done!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- kill_around
[15.01.13 02:54:11]
» mesaj pers

   o mica/mare corectie-cascada Ianus cum spui tu din sat Cazaci nu se numeste asa, asa se numeste o familie ce locuieste in sat... dar in sat mai sunt si alte familii...

   in rest frumoasa descriere a regiunii mele natale! keep up the good work!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[16.01.13 22:36:09]
» mesaj pers

   Bună seara...

   Nu vă contrazic - de principiu, dar mă întreb de ce în Munții Tarcău. Ghid turistic, Brânduș Costică & Grasu Constantin, Ed. pentru turism, București, 1987, la paragraful Comuna Tarcău - subcapitolul Localități și căi de acces - Capitolul Turism, Prof. Univ. Dr. Geologie Constantin Grasu care este născut şi crescut în Comuna Tarcău afirmă:

La 5 km mai sus, drumul modernizat trece prin satul Cazaci, lăsând în urmă zidurile vechii păstrăvării de la gura Frasinului şi lunca Lăcătuşului, ostrov adesea ameninţat de apele umflate ale Tarcăului; aici, ochiul se încântă cu repezişul-cascadă de la Ianuş, unde odinioară exista un adevărat ,,complex meşteşugăresc”, cu moară, stează şi piuă (chiuă). Pe stânga, podul de la Ianuş duce la Lăptoace, spre Culmea Goşmanului, iar pe dreapta un drum forestier îngust urca în serpentine pe pârâul Bătrâna, ale cărui ape, obosite parcă, coboară de sub Măgura Tarcăului

   Identic, pe un site mai mult sau mai puţin oficios cum ar fi acesta, se afirmă acelaşi lucru.

   Dacă dau un search pe google, găsesc "n" surse care vorbesc de "Ianuş" sau "Ianus" ca fiind numele încetăţenit al aceste vâltori. Chiar şi o colegă de-a mea care este din Tarcău, tot la fel îi spune...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2011] De la un punct de belvedere cu scaune şi măsuţă din trunchiuri - repezişurile de la Ianuş - sat Cazaci -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226852">Şterge vot</a></div><span id="v9226852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2011] De la un punct de belvedere cu scaune şi măsuţă din trunchiuri - repezişurile de la Ianuş - sat Cazaci
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2011] Tarcăul la Repezişurile Ianuş - privelişte de pe pod (pe stînga este un drum forestier) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226854">Şterge vot</a></div><span id="v9226854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2011] Tarcăul la Repezişurile Ianuş - privelişte de pe pod (pe stînga este un drum forestier)
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2011] 'Cazanele' de la Ianuş - mai de aproape -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226856">Şterge vot</a></div><span id="v9226856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2011] "Cazanele" de la Ianuş - mai de aproape
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2011] Tarcăul, mai jos de Schitul Sihăstria Tarcăului -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226858">Şterge vot</a></div><span id="v9226858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2011] Tarcăul, mai jos de Schitul Sihăstria Tarcăului
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2011] Aici se desprinde derivaţia de 100 m spre Schitul Sihăstria Tarcăului -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226861">Şterge vot</a></div><span id="v9226861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2011] Aici se desprinde derivaţia de 100 m spre Schitul Sihăstria Tarcăului
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2011] Clopotniţa Sihăstriei Tarcăului -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226865">Şterge vot</a></div><span id="v9226865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2011] Clopotniţa Sihăstriei Tarcăului
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2011] Biserica simplă - din bîrne de frasin vechi de aproape 2 secole - a Mănăstirii Tarcău -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226869">Şterge vot</a></div><span id="v9226869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2011] Biserica simplă - din bîrne de frasin vechi de aproape 2 secole - a Mănăstirii Tarcău
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2011] Chiliile călugărilor de la Tarcău. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226876">Şterge vot</a></div><span id="v9226876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2011] Chiliile călugărilor de la Tarcău.
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2011] Spre Culmea Goşmanu - vedere din curtea Mănăstirii Tarcău. Aliniamentul ar fi Vf. Murgoci spre stînga - Vf. Pintenul în dreapta în planul din spatele vîrfurilor din faţă. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226879">Şterge vot</a></div><span id="v9226879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2011] Spre Culmea Goşmanu - vedere din curtea Mănăstirii Tarcău. Aliniamentul ar fi Vf. Murgoci spre stînga - Vf. Pintenul în dreapta în planul din spatele vîrfurilor din faţă.
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2011] Cascadă pe Valea Căşăriei. Am ajuns aici din eroare, dar şi erorile uneori te duc în locuri de basm... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226889">Şterge vot</a></div><span id="v9226889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2011] Cascadă pe Valea Căşăriei. Am ajuns aici din eroare, dar şi erorile uneori te duc în locuri de basm...
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2011] O altă micuţă cascadă pe stînga văii Tarcuţei, aici unde peisajul seamănă foarte mult cu Valea Uzului. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226891">Şterge vot</a></div><span id="v9226891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2011] O altă micuţă cascadă pe stînga văii Tarcuţei, aici unde peisajul seamănă foarte mult cu Valea Uzului.
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2011] Dintr-acolo am venit noi... Aici suntem la 33,1 km de la intersecţia cu DN 15 la 46°40'57.63'N şi 26° 7'3.97'E. În stînga Mănăstirea Daniil Sihastrul Tărcuţa. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226894">Şterge vot</a></div><span id="v9226894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2011] Dintr-acolo am venit noi... Aici suntem la 33,1 km de la intersecţia cu DN 15 la 46°40'57.63"N şi 26° 7'3.97"E. În stînga Mănăstirea Daniil Sihastrul Tărcuţa.
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2011] Schitul Tărcuţa, aflat pe Muntele Minunat (aşa cum spunea înscrisul boit cu vopsea de pe o scîndură proptită într-un pom pe marginea drumului) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226898">Şterge vot</a></div><span id="v9226898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2011] Schitul Tărcuţa, aflat pe Muntele Minunat (aşa cum spunea înscrisul boit cu vopsea de pe o scîndură proptită într-un pom pe marginea drumului)
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2011] Trapeza Schitului Tărcuţa - clădirea are 170 de ani... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226903">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226903"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226903">Şterge vot</a></div><span id="v9226903" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226903)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226903Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226903MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2011] Trapeza Schitului Tărcuţa - clădirea are 170 de ani...
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2011] Din curtea Schitului Tărcuţa - firul apei care continuă să curgă de sub poala Muntelui Minunat... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226906">Şterge vot</a></div><span id="v9226906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2011] Din curtea Schitului Tărcuţa - firul apei care continuă să curgă de sub poala Muntelui Minunat...
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2011] Privim cu regret ieşirea din Mănăstirea Tărcuţa, suntem pe punctul de a ne face bagajele. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 18.07.11] - <span class="allrVotedi" id="av226910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv226910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=226910">Şterge vot</a></div><span id="v9226910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(226910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f226910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e226910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2011] Privim cu regret ieşirea din Mănăstirea Tărcuţa, suntem pe punctul de a ne face bagajele.
foto Qvadratvus [18.07.11]
# [50 PMA, +BONUS]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.104388952255 sec