ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 02.08.14
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

O locatie minunata in tinutul Bucovinei

TIPĂREȘTE

Pentru ca aveam cateva zile libere, ne-am hotarat sa vizitam manastirile din Moldova exact cu o seara inainte de a pleca. Am facut un traseu si dand o cautare rapida pentru cazare, ne-a sarit in ochi Casa Bunicilor din Manastirea Humorului. Am sunat, am rezervat o camera, am spus ca avem un copil si ne-au raspuns ca vor pune un pat suplimentar in camera. Cu toate ca drumul a fost lung din Bucuresti, folosind un GPS am ajuns foarte usor. De la Bacau in sus drumul este o splendoare: toate localitatile prin care am trecut te faceau sa intorci capul intr-o parte si alta: toate casele erau frumoase, curate, cu flori si gradini ingrijite. Pe foarte multi stalpi de lumina am vazut cuiburi cu berze (cred ca se simteau foarte bine in aceea zona).

Ajungand in Gura Humorului, care este un orasel foarte dragut, am mai avut de mers cativa kilometri pana in satul Manastirea Humorului. Zona este superba, ca si peisaj, dar si incarcata de istorie (manastirea Humorului, monument de arhitectura veche). Drumul pana la pensiune nu este asfaltat, dar fiind de piatra este bun, pe aceea strada aflandu-se multe pensiuni de 3 si 4 stele. Pensiunea se gaseste foarte usor si fara GPS, pentru ca am vazut afise cu pensiunea Casa Bunicilor, cu indicatii privind drumul si numarul de kilometri , din orasul Gura Humorului.

Cand am ajuns, am vazut ca pensiunea arata ca in pozele de prezentare, dar avea ceva in plus, ceva ce pozele nu pot reda: farmecul traditional, racoarea padurii dupa un drum lung, aer curat si o intampinare calduroasa.

Am fost primiti de doamna de la receptie care ne-a aratat camera si ne-a intrebat daca ne place sau daca vrem alta camera (puteam alege) si ne-a invitat la un sirop pentru copil, o afinata si o carafa cu apa rece de izvor, din partea casei. La parterul celei de a doua case este un restaurant spatios ce are in fata o terasa de piatra, cu mese, atat la soare, cat si la umbra, sub brazi inalti ce pastreaza o racoare (ca de padure). Curtea este imensa (cateva ha) si se termina in padure.

Cele trei case ale pensiunii au fost construite din alte trei case vechi bucovinene demontate si stramutate. La interior sunt barne de lemn autentic, vechi, de la 1902 (poate si mai vechi) si mobiler ales cu grija, ca sa se potriveasca cu stilul vechi. Paturile si dulapurile sunt si ele vechi, dar foarte bine intretinute. In prima pensiune exista un fel de mic muzeu, cu obiecte decorative, care sunt o incantare pentru adulti si un deliciu pentru copiii care le descopera.

Camerele sunt destul de mari si racoroase vara, paturile imense (1,80 m), peretii albi incadrati minunat de grinzile de lemn batran, dulapurile incapatoare amintind de casele bunicilor nostri si lenjeriile albe si curate. In fiecare camera exista televizoare, iar baile sunt mici, dar curate, cu prosoape albe, sapunuri si sampoane. Fiind constructii noi, nu miroase a mucegai sau alte minuni (si credeti-ma, ca am un nas foarte fin la lucrurile astea).

La parterul casei cu restaurantul sunt patru camere pe un hol imens, iar la etaj inca patru camere si o terasa cu masa si scaune. La parter sunt banci cu asternuturi tesute la razboi, care te imbie sa lenevesti la o cafea, dar si o masa de ping-pong, piese de sah masive, pentru copii.

De asemenea, in prima casa sunt si apartamente cu doua camere.

In curte sunt trei iazuri cu pesti (unde se poate pescui), un raulet, o pasune superba, cu iarba curata pe care alerga copiii din pensiune (de cele mai multe ori desculti), o saltea de sarituri si un loc de joaca cu nisip, special amenajat pentru ei, dar si un teren de sport, pavat, cu cosuri de baschet, dar si pentru batmington/volei/tenis/fotbal cu piciorul.

De la strada curtea urca spre padure printr-o alee pietruita si apoi prin carari frumos aranjate. De-a lungul aleilor sunt bancute, iar de brazi sunt agatate cateva hamace, in care adormi de cum te asezi.

Exista si o alta curte mareeeee in care se plimba cativa ponei, cai, pui de ciobanesti carpatini, caprite, curcani, gaini, bibilici si alte animalute dupa care sunt inebuniti toti copiii. In curte, in afara de cele doua case mari, se mai afla casa Irinucai si o alta casa, in constructie, dar si cateva bucatarii de vara, care au gratare, cuptoare de paine, chiuvete, mese si bancute, unde se poate face foarte bine o petrecere de grup, pentru ca sunt distante mari intre case si nu se aude.

Casa Irinucai este superba,stilul rustic cu mult parfum local; nu am stat acolo, dar am vizitat-o. La parter este o camera ce pastreaza intact stilul traditional (vechi) bucovinean: o soba alba imensa, cu cuptor (am inteles ca e functionala), bancuta, tesaturi lucrate manual, obiecte de decor specifice, baia, iar la mansarda se afla patul si muuuulte carti. Cartile se afla, de altfel in toate casele, prin toate camerele, la discretie, dovada a faptului ca proprietarului placandu-i sa citeasca, isi doreste ca si turistii sa se simta bine, inclusiv la un colt de lectura.

Cred ca pensiunea este pentru toate varstele. Cand am ajuns, acolo se afla o familie de englezi cu parinti, un bunic si doi baietei, o familie cu un bebelus, doi bunici cu nepotele sub 8 ani, cateva perechi de tineri (studenti ce sarbatoreau o zi de nastere), dar si 2 familii mixte de italieni si spanioli, cu copiii.

"Bunicul" este un om ospitalier, harnic (trebaluia prin curte, alaturi de angajati), discret, dar si hatru; care are darul de a face ca turistii sositi acolo sa se simta bine (inclusiv cu invitatii la spectacole in oras!). Ajuta cu indicatii privind traseele si obiectivele istorice, dar si cu orice altceva e nevoie.

Mancarea a fost foarte buna: pentru ca am stat 5 nopti, dimineata si seara mancam acolo. De exemplu, spuneam ca vrem tochitura pentru seara si o gateau atunci, proaspata si foarte gustoasa. Am mancat pastravi foarte buni (din iazurile din curte), o ciorba grozava de hribi (culesi atunci din padure), un bors de curcan ( din curte) si... niste papanasi cu dulceata de cirese amare (foarte buni !!). Exista un meniu, dar se putea comanda orice mancare doreai , pentru ca doamnele de la bucatarie iti gateau orice.

Pretul unei camere cu un pat imens pentru adulti si un pat suplimentar de o persoana a fost de 140 ron/zi, iar la mancare comparabil cu alte locatii din zona.

Una peste alta noi ne-am simtit foarte bine acolo, inclusiv copilul, care a sarit in saltea, a alergat prin curtea imensa alaturi de Junior (ciobanescul familiei) si s-a jucat cu pisicutele si ceilalti copii cu care s-a imprietenit.

Pensiunea o recomand atat pentru o perioada de relaxare (odihna), cat si ca baza pentru a vizita imprejurimile, manastirile. Toata zona este incarcata de istorie si se preteaza foarte bine pentru a o prezenta unui prieten din alte parti ale lumii, care ne viziteaza tara.

Casa Bunicilor are acel aer traditional, de la pozitionarea in natura montana, pana la ultimul detaliu de design arhitectural specific romanesc si parca e de acolo, din povestile bunicilor nostri.

Ce sa mai zic, intr-un cuvant, i se potriveste numele: Casa Bunicilor.

Un singur lucru l-as mai fi adaugat in camere: un manunchi de busuioc langa iconite, ca sa fie chiar ca la bunicii mei.


[fb]
---
Trimis de Maxie in 02.08.14 22:18:08
Validat / Publicat: 03.08.14 06:46:21
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3251 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Maxie); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Casa Irinucai si unul din iazurile din curte, din care se pot pescui pastravi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[03.08.14 00:50:01]
»

Foarte bun review de debut

@Maxie: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

webmasterX
[03.08.14 06:47:05]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

MaxieAUTOR REVIEW
[03.08.14 16:44:53]
»

@webmaster: Multumesc, am sa revin cu impresii despre obiectivele vizitate.

MaxieAUTOR REVIEW
[03.08.14 16:51:39]
»

@webmasterX: Coordonatele GPS ale Casei Bunicilor sunt corecte.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Maxie
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea 'Casa Bunicilor' [Mănăstirea Humorului]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.03370213508606 sec
    ecranul dvs: 1 x 1