80394 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Piramidele de la Șona

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.08.2017
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 7 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Movilele de la Şona - Mistere din Ţara Făgăraşului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Ţara Făgăraşului este o zonă învăluită în legende şi totodată un areal unde se găsesc numeroase atracţii turistice. În ultimii ani am ajuns acolo de câteva ori şi am vizitat obiective despre care ne amintim cu plăcere. Întrucât în această vară urma să păşim din nou pe acele meleaguri, am stabilit că vom vizita un loc special, o zonă despre care urmărisem pe la începutul anului un reportaj interesant la televizor – este vorba despre Movilele de la Şona.

Acces şi amplasare - Misterioasele movile se află în apropierea oraşului Făgăraş, astfel că acela a fost punctul de plecare spre obiectivul nostru. La sensul giratoriu din centrul oraşului (şi din apropierea Cetăţii Făgăraş) există un indicator către Movilele de la Şona, aşa că am urmat direcţia indicată. Am intrat pe strada Podului şi am traversat apoi Oltul, am mai înaintat câteva sute de metri şi am ajuns la o intersecţie unde am văzut un alt indicator spre misterioasele movile, de data aceasta ceva mai şters. Am urmat un drum secundar cam întortocheat spre dreapta şi am ieşit din oraş, iar asfaltul a fost înlocuit cu un drum prăfuit care avea să ne conducă în câteva minute la intrarea în satul Şona (aflat la circa 10 kilometri depărtare de oraşul Făgăraş). Drumul acesta (pe hărţile online este trecut ca DC 66) rămâne pentru câteva minute pe lângă albia Oltului şi aproape de intrarea în satul Şona se îndepărtează puţin de lunca râului; din ceea ce am citit, în perioadele ploioase drumul este inundat uneori, aşa că trebuie neapărat să aveţi în vedere şi prognoza meteo dacă vreţi să ajungeţi pe acolo.

În satul Şona am văzut mai multe locuinţe părăsite, astfel că localitatea nu arată grozav. Pentru a ajunge la obiectivul nostru, am traversat localitatea, fără a ne abate de la uliţa principală. După ce am trecut de zona centrală a satului, am observat în depărtare interesantele movile (sunt pe un platou, ceva mai sus decât localitatea). Ele se află la vreo doi kilometri în afara satului, înconjurate de ogoarele oamenilor. La ieşirea din sat, calea de acces se transformă într-un drum denivelat pe câmp, printre fâneţe şi lanuri de grâu sau de porumb. Mergând cu viteză foarte mică, am reuşit să depăşim toate şanţurile întâlnite în cale şi am parcat pe iarbă, în apropierea movilelor pe care ne-am dorit atâta să le vedem, să le explorăm la pas!

Şi totuşi, ce poate fi atât de interesant la aceste 8 movile de peste 20 de metri înălţime, încât să merite ele un drum până acolo?! În primul rând, pe noi ne-au atras legendele locului! Una dintre ele spune că pe acele meleaguri a fost îngropat tezaurul lui Decebal, împreună cu trupul viteazului conducător al dacilor. Tot referitor la legenda comorii, merită amintit faptul că la vreo 6 kilometri de aceste movile se află vârful „La comoară”, înalt de 637 de metri (o altă trimitere, aşadar, la celebrul tezaur).

Altă legendă vorbeşte despre faptul că, în vremuri străvechi, pe acele meleaguri trăiau mai mulți uriași. Aceștia au ajuns acolo venind dinspre Munții Făgăraș; când au traversat Oltul, încălțămintea lor s-a umplut de noroi, aşa că uriaşii s-au oprit pentru a-şi curăţa opincile. Bucăţile de pământ desprinse de pe încălţămintea uriaşilor au format movilele. O altă povestioară vorbeşte despre o mare bătălie între armata prinţesei Şona (ea stăpânea ţinutul de lângă Olt) şi uriaşii respectivi. Prinţesa –foarte pricepută în arta războiului- şi-a condus armata în luptă şi uriaşii au fost înfrânţi. Trupurile lor au fost îngropate în nişte piramide (movilele din zilele noastre).

Alte voci susţin că movilele de la Şona ar fi fost realizate pe vremea celţilor, care au ajuns pe aceste meleaguri cu mult timp înaintea dacilor; în interiorul movilelor au fost îngropaţi liderii celţilor, împreună cu bijuterii valoroase.

Toate aceste informaţii, dar şi altele prin care le-am lecturat căutând detalii despre obiectiv, au fost suficiente pentru a ne stârni curiozitatea şi pentru a ne convinge că merită să vizităm şi noi respectivele movile (în multe surse ele sunt numite piramide). Imediat ce am ajuns acolo, am coborât din maşină şi am constatat că movilele acestea nu sunt chiar scunde, cu toate că privite din depărtare arată ca nişte mogâldeţe înfipte în terasa înverzită şi puţin înclinată a câmpului. Se poate vedea cu ochiul liber că movilele sunt aşezate pe două rânduri şi au forme diferite: cele patru mai înalte au formă aproximativ piramidală, iar celelalte sunt mai joase şi mai alungite (acestea din urmă se află pe latura sudică, spre râul Olt).

Prin iarba înaltă, necosită încă, am observat o cărare bătătorită pe care am urmat-o şi care ne-a condus pe o mică şa aflată între primele două movile de pe latura nordică. Acolo am dat peste o altă cărare care ne-a permis să urcăm pe amândouă movilele. Am văzut ulterior că putem aborda un mic traseu urcând pe rând pe toate movilele mai înalte, ceea ce am şi făcut. De acolo, de pe vârfurile acelor movile, se deschide o perspectivă deosebită atât către Valea Oltului, cât şi mai departe, spre impunătorii Munţi Făgăraş.

Pe vârful fiecăreia dintre movilele nordice am făcut câte o pauză de trei-patru minute, pe unele porţiuni fiind destul de dificil de urcat sau de coborât (cărarea devine brusc abruptă, iar piciorul alunecă pe iarbă). După aproximativ jumătate de oră am coborât şi am revenit la maşină, nu înainte de a culege sunătoare de pe marginea drumului agricol.

Pentru noi a fost o plimbare relaxantă, motiv pentru care recomandăm vizitarea Movilelor de la Şona! Trebuie totuşi să fiţi cu băgare de seamă la starea vremii, pentru că chiar şi o ploaie scurtă poate transforma acele drumuri de pe câmp în adevărate mlaştini!

Nu voi încheia acest articol fără a mai prezenta câteva curiozităţi pe care le-am aflat documentându-mă înainte de a vizita aceste movile:

-Pe lângă denumirile de "movile" sau "piramide", aceste ridicături de pământ mai sunt numite de către localnici "guruieţe" sau "guruieţi".

-Unii săteni susţin poţi lăsa apa în diferite recipiente în apropierea movilelor, iar aceasta va căpăta proprietăţi curative.

-Dacă s-ar trasa o linie imaginară între Vârful Omu şi Movilele de la Şona, se pare că pe această axă s-ar afla Templul rupestru de la Şinca Veche (un alt loc învăluit în legende).

-Valea dintre cele două rânduri de movile este orientată pe direcţia Est-Vest, aşa că la echinocţiul de primăvară soarele răsare chiar prin dreptul acestui culoar. Se presupune că în urmă cu multă vreme, acolo ar fi avut loc periodic ritualuri dedicate vieţii şi morţii.

Alte informaţii despre Movilele de la Şona puteţi lectura aici, aici sau aici.

Ajuns la final de articol, vă doresc tuturor sejururi cât mai reuşite în continuare!

Pentru web – Rog inserarea următorului videoclip.

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 09.08.2017 17:04:43

Validat / Publicat: 09.08.17 17:38:07


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1616


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  50600 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[09.08.17 17:38:52]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Piramidele de la Șona, FĂGĂRAȘ [BV]" (nou-creată pe sait)

   --

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[09.08.17 17:46:01]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[09.08.17 18:51:01]
» mesaj pers

   Sunt astfel de piramide și în județul Alba, în localitatea Pianu de Jos, când eram mică, mergeam în zonă și culegeam mure, iar cei bătrâni povesteau atât de frumos despre ele... Superb review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.08.17 20:47:52]
» mesaj pers

   @sunflower: Am citit şi eu că mai există astfel de movile/piramide prin mai multe locuri din ţara noastră. De exemplu, la Apold sau la Saschiz (în judeţul Mureş), la Brădeni sau la marginea satului Movile (în judeţul Sibiu). La Movile există aproape 100 de astfel de formaţiuni; din păcate, aceste locuri nu sunt cercetate mai cu atenţie, zonele ar putea căpăta un important potenţial turistic dacă s-ar acorda o mai mare atenţie locurilor.

   Mulţumesc pentru lectură şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[09.08.17 22:58:17]
» mesaj pers

   Foarte interesant! Spre rușinea mea trebuie să recunosc, deși aproape aici de mine la Brașov, nu am auzit de ele. Dar mă bucur că prin intermediul articolului acesta așa de util am aflat, iar de ajung în apropiere sigur voi merge să-l văd. Mai rămâne ca și vremea să fie cu noi, pentru o plimbare frumoasă!

   Felicitări pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.08.17 23:05:29]
» mesaj pers

   @maryka: Dacă ajungeţi în apropiere, merită să daţi o fugă până la aceste misterioase movile de la Şona! Trebuie doar să mergeţi acolo cu o maşină cu o gardă ceva mai înaltă la sol (drumurile alea pe câmp nu sunt tocmai grozave), iar vremea să fie aliatul vostru! :)

   Să ştii că şi la noi în judeţ există locuri despre care eu am aflat de pe AFA şi pe care încă nu am reuşit să le vizităm! Asta este, e frumos că tot timpul mai apare câte ceva de văzut!

   Mulţumesc pentru lectură, aprecieri şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- DOINITA
[10.08.17 00:01:24]
» mesaj pers

   F. interesant si bine venita informatia., Poate cand voi ajunge in zona ma duc sa caut comorile. Tara noastra e plina de comori, trebuie doar sa fie descoperite! Vacante pline de comori sa fie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[10.08.17 00:13:43]
» mesaj pers

   @DOINITA: Dacă ajungeţi la Şona, să vorbiţi încet ca să nu treziţi uriaşii care dorm sub acele movile! :) Probabil că ei păzesc comorile!

   Şi da, ai mare dreptate, ţara noastră e plină de "comori", trebuie doar să avem voinţă ca să ajungem la ele, pentru că de multe ori infrastructura nu prea ne ajută. Însă satisfacţia este mare când descoperim asemenea frumuseţi şi, mai ales, când reuşim să le prezentăm şi altora!

   Mulţumesc pentru lectură şi ecou! Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[10.08.17 10:31:04]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Frumoase fotografii - „piramidele” verzi în mijlocul lanului galben. Interesante legendele care se vehiculează în legătură cu ciudatele forme de relief de la Șona (și nu numai).

   Din păcate sunt insuficient exploatate turistic și accesul este destul de greoi, mai ales dacă a plouat recent (vezi articolul lui @buterfly cu aventurile „nămoloase” de la Șona - vezi impresii).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Lucien
[10.08.17 12:33:55]
» mesaj pers

   Am citit cu mult interes aceste impresii pentru-că îmi doream informații de la o persoană neutră și nu de la un jurnalist în căutare de senzații tari.

   Aș fi vrut să-mi închipui că aceste movile sunt un capriciu al naturii, dar evident că sunt construite.

   Este de neînțeles cum locuri atât de interesante și misterioase nu au cercetate de arheologi, sau chiar dacă au fost, de ce nu avem informații. În lipsa lor, facem speculații: de la uriași la celți.

   Citind din ultimele articole ale lui @buterfly îmi dau seama că este o mare diferență de abordare a ”problemei” tumulilor între Bulgaria și România.

   A propos de @buterfly, trebuie s-o ajutăm să ajungă și ea cumva aici... și să ne povestească așa cum știe ea prin prisma ezoterismului.

   Am remarcat că în videoclipul atașat sunt precizate înălțimi de 12-15 m ale movilelor și nu ”peste 20 m”. 15 m ar fi înălțimea unui bloc de 4 etaje (P+4).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- buterfly
[16.08.17 07:29:11]
» mesaj pers

   Felicitari pentru ca ati ajuns acolo si voi si pentru articol! No acuma daca tot ma pomeniti, am ajuns si eu si ma voi intoarce inca o data cu cativa prieteni paranormali ca sa facem masuratori si alte alea. O sa intrebam locul respectiv ce ascunde si poate avem noroc sa ne bage in seama si sa ne raspunda. Pana una alta am inceput seria de articole despre triunghiul sacru al Romaniei. Ieri am incarcat primul articol. Promit multe surprize acolo, am simtit multe lucruri incredibile in zona si am dat iarasi peste civilizatia uriasilor, tridentul si zvastica!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- buterfly
[16.08.17 07:33:00]
» mesaj pers

   @Lucien: am ajuns si am povestit dar mai am de mers ca nu sunt inca satisfacuta. Aceste piramide sunt diferite de tumulii din bulgaria. In primul rand sunt prea aproape una de alta... sunt mult mai mari... au forme diferite. Personal le simt mai aproape de functiile piramidelor decat de functiile unor morminte. Ceea ce este clar este ca aici se tineau ritualuri puternice dedicate Zeului Soare

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[16.08.17 11:59:20]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse:

   Foaret interesant!

   Nu stiam de ele si povestile legate de acestea sunt interesante. Zilele urmatoare foarte posibil ajung sa vizitez si eu niste "movile", care au legatura cu dacii... In alta zona a tarii, dar inca nu divulg.

   Legatura cu axa Vf. Omu - Sona via Sinca Veche este o pista ce merita luata in seama.

   Felicitari pentru articol si poze. Foarte frumoase plimbari ati facut vara asta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[17.08.17 14:20:49]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Inca o minunatie de articol, felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Am ajuns în oraşul Făgăraş. Am urmat indicatoarele către 'Movilele de la Şona'. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887228">Şterge vot</a></div><span id="v9887228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Am ajuns în oraşul Făgăraş. Am urmat indicatoarele către "Movilele de la Şona".
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Am traversat Oltul, am ieşit din oraşul Făgăraş, apoi am urmat DC 66 până în localitatea Şona. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887229">Şterge vot</a></div><span id="v9887229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Am traversat Oltul, am ieşit din oraşul Făgăraş, apoi am urmat DC 66 până în localitatea Şona.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Drumul comunal înaintează pentru câţiva kilometri pe lângă albia Oltului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887230">Şterge vot</a></div><span id="v9887230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Drumul comunal înaintează pentru câţiva kilometri pe lângă albia Oltului.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Am ajuns în localitatea Şona. În depărtare se poate observa zona unde se află misterioasele movile. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887231">Şterge vot</a></div><span id="v9887231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Am ajuns în localitatea Şona. În depărtare se poate observa zona unde se află misterioasele movile.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Am ieşit din satul Şona şi am avansat pe un drum agricol spre movilele din zare. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887232">Şterge vot</a></div><span id="v9887232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Am ieşit din satul Şona şi am avansat pe un drum agricol spre movilele din zare.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Cam aşa arată drumul pe câmp către misterioasele movile. Dacă plouă, nu mai este de mers pe-acolo... Ajunşi în acel loc, am virat spre dreapta. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887233">Şterge vot</a></div><span id="v9887233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Cam aşa arată drumul pe câmp către misterioasele movile. Dacă plouă, nu mai este de mers pe-acolo... Ajunşi în acel loc, am virat spre dreapta.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Movilele de la Şona - suntem tot mai aproape de ele. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887234">Şterge vot</a></div><span id="v9887234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Movilele de la Şona - suntem tot mai aproape de ele.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Am oprit din nou maşina pentru a face câteva fotografii. Nu mai aveam mult de mers. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887237">Şterge vot</a></div><span id="v9887237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Am oprit din nou maşina pentru a face câteva fotografii. Nu mai aveam mult de mers.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Prima movilă din partea nordică. Să urcăm şi noi acolo! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887238">Şterge vot</a></div><span id="v9887238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Prima movilă din partea nordică. Să urcăm şi noi acolo!
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] O altă movilă. Nu-i aşa că nu sunt chiar mici?! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887240">Şterge vot</a></div><span id="v9887240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] O altă movilă. Nu-i aşa că nu sunt chiar mici?!
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Am urcat pe prima movilă. Iată cât de mică se făcuse maşina noastră! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887241">Şterge vot</a></div><span id="v9887241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Am urcat pe prima movilă. Iată cât de mică se făcuse maşina noastră!
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Plimbare pe cărarea ce urcă şi coboară de pe misterioasele movile. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887243">Şterge vot</a></div><span id="v9887243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Plimbare pe cărarea ce urcă şi coboară de pe misterioasele movile.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Una dintre movilele mai lunguieţe aflate în partea sudică a platoului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887244">Şterge vot</a></div><span id="v9887244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Una dintre movilele mai lunguieţe aflate în partea sudică a platoului.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Tot mai sus! Haideţi să cucerim fiecare movilă, pe rând! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887246">Şterge vot</a></div><span id="v9887246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Tot mai sus! Haideţi să cucerim fiecare movilă, pe rând!
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Movilele de la Şona - fotografie de ansamblu. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887248">Şterge vot</a></div><span id="v9887248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Movilele de la Şona - fotografie de ansamblu.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Două dintre movilele aflate pe latura sudică. În depărtare se zăreşte lunca Oltului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887249">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887249"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887249">Şterge vot</a></div><span id="v9887249" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887249)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887249Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887249MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Două dintre movilele aflate pe latura sudică. În depărtare se zăreşte lunca Oltului.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Cocoţaţi pe una dintre movile, am privit în zare către lunca Oltului şi Munţii Făgăraş. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887252">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887252"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887252">Şterge vot</a></div><span id="v9887252" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887252)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887252Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887252MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Cocoţaţi pe una dintre movile, am privit în zare către lunca Oltului şi Munţii Făgăraş.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Movilele de la Şona - Salutări din Ţara Făgăraşului! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887255">Şterge vot</a></div><span id="v9887255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Movilele de la Şona - Salutări din Ţara Făgăraşului!
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Mai aveam puţin şi terminam traseul pe vârful movilelor de pe latura nordică. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887258">Şterge vot</a></div><span id="v9887258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Mai aveam puţin şi terminam traseul pe vârful movilelor de pe latura nordică.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Movilele de la Şona - Mistere din Ţara Făgăraşului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887259">Şterge vot</a></div><span id="v9887259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Movilele de la Şona - Mistere din Ţara Făgăraşului.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Movilele din partea nordică, văzute de la oarecare depărtare. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 09.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av887260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv887260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=887260">Şterge vot</a></div><span id="v9887260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(887260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f887260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e887260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Movilele din partea nordică, văzute de la oarecare depărtare.
foto Crazy_Mouse [09.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.246911048889 sec