ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.03.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 7 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Cãciulata – Staţiune deloc sau foarte puţin promovatã. Cu maşina pe trasee turistice.

TIPĂREȘTE URM de aici

Daca am terminat obiectivele turistice din jurul statiunii Caciulata care pot fi luate la pas, nu inseamna ca de acum ne vom plictisi. Nici pomeneala. Judetul Valcea ofera o mare si diversificata paleta de obiective turistice ce pot fi vizitate.

Acum va voi prezenta cateva dintre traseele cele mai importante, sa le zicem laice :), must see-uri ce nu trebuie ratate si care de data asta vor implica auto din dotare.

Pentru inceput ma voi ocupa de cei ce adora muntele si peisajele deosebite, locuri prin care daca veti trece odata, cu siguranta veti dori sa le revedeti. Asadar, hopa sus in masina si la drum.

- Defileul Latoritei si lacurile de acumulare Petrimanu si Galbenu. Distanta Caciulata - barajul Galbenu ~ 80 Km.

Aici veti putea vedea peisaje de vis unice si salbatice abia atinse de mana omului care te vor lasa fara suflare, mici cascade formate de parauri ce vin din munte, locuri in care linistea si maretia naturii fac legea, o lege pe care o veti respecta insa din placere nu din obligatie. De departe cea mai frumoasa si spectaculoasa zona muntoasa pe care am vazut-o pana acum prin tara.

Cum ajungem aici. O luam pe soseaua spre Sibiu si dupa ~ 15 Km in care veti putea admira defileul Oltului, ajungeti in Brezoi, de unde virati stanga spre Voineasa. Veti parcurge apoi ~ 30 Km paralel cu raul Lotru, o frumusete de drum si dupa Malaia la ~ 5 Km virati stanga catre Ciungetu pana la care mai aveti ~ 5 Km. Atentie, drumul pe care trebuie sa o luati nu este foarte vizibil. Din Ciungetu pana la barajul Petrimanu veti parcurge ~ 18 Km pe un drum alternand asfaltul neintretinut cu drum forestier, dar una peste alta destul de bun. Sunteti acum prin defileul Latoritei si veti putea admira peisaje incredibil de frumoase. Odata ajunsi la Barajul Petrimanu, veti mai avea inca ~ 6 Km pana la barajul Galbenu, de aceasta data pe un drum exclusiv forestier, dar care mie mi s-a parut mai bun decat cel pana la Petrimanu. Este o destinatie extraordinara pe care v-o recomand in mod special si foarte draga noua.

-Lacul Vidra. Distanta Caciulata - lacul Vidra ~ 90 Km.

Cum ajungem. Pai ajungem luand-o primii 45 Km pe acelasi drum ca si pentru defileul Latoritei, dar continuand drumul inainte pe soseaua principala. Asadar Caciulata - Brezoi - Lacul de acumulare Bradisor - Malaia - Voineasa - Lacul Vidra. Recomand acest traseu nu neaparat pentru a vedea lacul Vidra, ci pentru frumusetea in ansamblu a intregului drum pana acolo.Traseul este unul foarte frumos, putin aglomerat, drumul asfaltat si aflat in conditii bune. Pana la Vidra, puteti face si cateva opriri pentru poze sau odihna in punctele cele mai pitoresti. Barajul Bradisor, apoi pe unde vi se pare mai frumos de-a lungul raului Lotru si in sfarsit in statiunea Voineasa. Spre iesirea din Voineasa faceti dreapta pe un drum secundar parasind soseaua principala, apoi stanga pe langa hotelul Lotru si urcati cateva sute de metri pana se termina drumul de asfalt in dreptul unor vile aflate pe stanga ce au apartinut in trecut sindicatului. De aici vi se va deschide pe partea dreapta o priveliste de la mare inaltime si veti vedea ca a meritat mica deviere de la traseu. Puteti face si cateva poze ca merita. Din Voineasa mai aveti ~ 35 Km pana la coada lacului de acumulare Vidra, traseu pe care il veti face prin paduri dese de brazi si molizi. Daca vreti puteti sa o tineti tot inainte pana la Obarsia Lotrului inca ~ 6 Km, de unde deja intrati in Transalpina.

Haideti acum sa vedem si ce alte obiective turistice avem prin apropiere. Sunt foarte multe, dar o sa vi le propun pe cele ce ne-au placut noua cel mai mult.

- Salina Ocnele Mari. Distanta ~ 30 Km. Cum ajungem. Mergem pana in Rm. Valcea ~ 20 Km, apoi o luam spre localitatea Ocnele Mari pe soseaua ce duce la Horezu inca ~ 12 Km. Aici veti gasi o salina amenajata pentru vizitare si veti putea face o cura de aerosoli salini utila in afectiuni respiratorii.

- Baile Olanesti. Distanta ~ 40 Km. Cum ajungem. Mergem pana in Ramnicu Valcea ~ 20 Km, apoi in oras facem dreapta pe langa parcul Zavoi spre Olanesti inca ~ 20 Km. Prima atestare documentara a apelor tamaduitoare de aici dateaza din anul 1760, pentru ca din anul 1873 prin castigarea medaliei de aur la Expozitia statiunilor balneo de la Viena, sa vina recunoasterea oficiala pe plan intern si international, calitatile curative ale apelor de aici fiind comparate cu cele de la Baden Baden, Karlovy Vary sau Aix de Bains. Statiunea este recomandata prin bioclimatul sau sedativ pentru afectiuni ale sistemului nervos cauzate de stres si poluare, afectiuni digestive, renale, respiratorii, dermatologice, afectiuni reumatismale degenerative.

- Baile Govora. Distanta ~45 Km. Cum ajungem. Mergem pana in Ramnicu Valcea ~ 20 Km, dupa care o luati pe soseaua spre Horezu - Targu Jiu, din care virati stanga dupa ~ 25 Km. Baile Govora sunt cunoscute pentru proprietatile balneare ale apelor sale inca din anul 1879, atunci cand tratamentele se faceau in incinta Manastirii Govora aflata la ~ 6 Km distanta, si unde apa binefacatoare era transportata de sacagii. Ca si statiune balneoclimaterica, este inaugurata in anul 1910, dezvoltandu-se infrastructura de captare si utilizare a apelor minerale, precum si prin construirea unor cladiri de mare valoare arhitectonica cum sunt hotelul Palace, Pavilionul de Bai sau cladirea Cazinoului. Statiunea este recomandata pentru tratarea afectiunilor sistemului respirator, ORL, aparatului locomotor si bolilor reumatismale.

- Culele de la Maldaresti. Distanta ~ 70 Km. Cum ajungem. Caciulata – Rm Valcea – Horezu – Maldaresti. Aici veti putea admira stravechi resedinte boieresti fortificate, cea mai veche fiind cula Greceanu datata undeva pe la inceputul secolului 16. Denumirea de cula vine din turcescul "kúla", care insemna turn de aparare, denumire ce a fost preluata si folosita pentru acest sistem de mici fortarete, dar in acelasi timp si resedinte luxoase ale boierilor care le-au construit. Culele se remarca prin inaltime, parterul inaccesibil din afara si construit unde normal ar trebui sa fie etajul 1, usi masive de stejar ferecate in fier si toate acestea pentru a putea rezista atacurilor turcilor ce treceau adesea Dunarea in acele vremuri tulburi precum si impotriva atacurilor haiducilor pripasiti prin padurile vecine.

La gandul ca v-am putut oferi informatii utile daca va veti afla prin zona sau daca va hotarati sa petreceti un concediu la Caciulata, inchei la fel ca si in celelalte review-uri ale mele cu :

Cine detine informatia, detine puterea.

THX! Bye bye.

(Surse informatii : CeSaVezi.ro; [***]; crestinOrtodox.ro)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de vega06 in 22.03.15 21:59:19
Validat / Publicat: 22.03.15 22:45:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.

VIZUALIZĂRI: 6184 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Si un cer de o mare frumusete.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

diana2015 [17.11.16 00:58:08] »

@vega06: foarte utilă și frumos structurată descrierea, culmea am trecut de nenumărate ori prin Călimănești-Căciulata dar niciodată nu ne-am cazat, n-am făcut drumeții sau măcar să oprim la un popas. Acum chiar m-ai făcut curioasă să ajung și să explorez această stațiune

Votat cu tot dragul și te rog scrie și despre alte locuri să ne facem cunoscută țara.

Mulțumesc frumos

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vega06 [17.11.16 13:42:27] »

@diana2015:

Musai s-o faceti Diana . Luati o cazare in Caciulata si chiar veti avea pe unde merge si cu auto din dotare cum ai vazut in review-ul asta, dar si pe jos vezi rew-ul dinaintea acestuia – “Cãciulata – Staţiune deloc sau foarte puţin promovatã. Drumeţii pe trasee turistice” vezi impresii

Imi pare bine ca am reusit sa-ti trezesc curiozitatea si eu zic ca o sa va placa acolo. Caciulata nu-i o statiune prea mare si nici cu cazari cine stie ce, dar este linistita si ofertanta d. p. d. v. turistic.

Iti multumesc Diana pentru vizita, aprecieri si comment

Later edit – Acum am vazut ca ai citit deja rew-ul acela spre care iti dadusem link . Ok. Asadar stiind ce o sa gasesti pe aici, esti in masura sa hotarasti daca merita sau nu cateva zile de relaxare in Caciulata

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diana2015, Mih777
Alte impresii din această RUBRICĂCălimănești-Căciulata: trasee montane:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054744958877563 sec
    ecranul dvs: 1 x 1