ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piatra Neamț
ÎNSCRIS: 23.06.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 2 zile
familie cu copii
2 AD. + 3 COPII -- v: 3,7,10

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Prin Muntii Tarcaului la Negulesti Nechit Piatra Soimului partea II

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Continuui de aici despre o zonă inedită despre care pînă de curînd nu am ştiut mai nimic.

Rămăsesem dator cu finalul astfel că iată îmi fac datoria.

Pentru Neguleşti

La Lacul Veselaru se ajunge pe un drum forestier scurt, cam dificil de parcurs în perioadele de ploi cînd plăcerea de a vizita situl se combină cu o cură sănătoasă de noroi. Ceea ce frapează la lac este sălbăticia, efectiv trebuie să te lupţi cu pădurea pentru a-i da înconjor. Aspectul locurilor este inedit, amintind de imaginile siberiene.

Pe Tocila nu am reuşit să găsesc cascada de 8 m înălţime (încă...). Valea pîrîului este atît de îngustă şi de adîncă, din loc în loc cu praguri înnalte şi copaci prăbuşiţi încît ar fi fost o muncă greoaie căutarea cascadei fără un minim de informaţii de la pădurarul local (pe care nu l-am găsit atunci, din păcate). Am încercat să merg în amonte, dar eram cu toată trupa aşa că nefiind sigur pe celalţi am renunţat. Am dat însă de o altă cascadă pe acelaşi pîrîu, e drept că nu atît de înaltă ci doar de vreo 3 m, ochiometric... aşa că am pus şi foto. Am numit-o Tocila 1, în speranţa că voi ajunge cîndva să uploadez şi foto cu Tocila 2.

Pentru doritori, găsiţi foto cu Tocila 2 aici

Dincolo de Cantonul Frasin, din cîte am înţeles la vreo 3 km în amonte ar fi un alt lac de baraj natural format foarte recent. Dat fiind că la Frasin este barieră, ar trebui să vă luaţi picioarele la spinare.

Pentru Nechit

Cînd pătrunzi adînc pe valea Pîrîului Nechit dincolo de mănăstire, surprize plăcute te aşteaptă nu chiar la tot pasul dar destul de des.

-Drumul este calitativ pe o foarte lungă porţiune, recomand totuşi evident gardă la sol mai înaltă şi un scut sub motor... Un amănunt, puţin dincolo de mănăstire este o barieră pe care eu am găsit-o de fiecare dată deschisă, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să vă informaţi despre cine o poate deschide, la nevoie.

-Lîngă barieră este un canton, unde era o ciurdă de copii care păreau că se simt foarte bine (aveau şi de ce, locurile sunt foarte faine, peisajul este superb, iar plozii poţi să-i laşi liniştiţi pe coclauri – ar fi un loc minunat pentru o tabără)

-Păşuni unduioase curg pe lîngă drum, iar aspectul pădurii capătă o tentă sănătoasă plină de forţă.

-Am descoperit de exemplu la întîmplare dejunînd la marginea pîrîului, un mic izvor mineral tare ciudat (vezi foto), cu emanaţii sulfuroase, sărate, pe pat de sediment alb (apă probabil cu mult calciu...) pe care se depusese un fel de negreală (conţinea probabil ceva substanţă care se oxida în contact cu aerul sau care aşa era de la mama natură). Ţinînd cont că zona nu e una vulcanică dar că există în zonă pungi de petrol, probabil că mirosul de hidrogen sulfurat îşi avea originea în parcursul subteran al apei pe lîngă o astfel de pungă.

-Şi mai sus în amonte, mergînd spre confluenţa Pîrîului Barchiz cu Nechitul, am descoperit la marginea drumului alte 2 izvoare minerale care căptuşiseră versantul cu o platoşă roşie – neagră – maronie cu irizaţii, cum vezi pe o apă pe care s-au scăpat cîteva picături de hidrocarburi. Gustul era sărat şi în acelaşi timp puţin acru şi puţin aspru. Crusta părea a conţine oxizi de fier, apa era evident sărată, dar restul mineralelor care erau implicate în acest cocteil nu am avut de unde să-l presupun. Depunerile sunt organizate astfel încît imită rădăcini de copaci, iniţial chiar am crezut că sunt aşa ceva.

-Mai în amonte se merge cale lungă ajungîndu-se lîngă Vîrful Pintenul – este un drum forestier derivaţie spre o cabană forestieră, dar are barieră

Pentru Piatra Şoimului

Este aproape unicul obiectiv în zonă, în rest nu prea ai ce vedea. Drumul e destul de prost. Pentru a urca va trebui să ocoliţi pe drumurile laterale de căruţă, schimbînd apoi direcţia spre vîrful de unde se deschide o perspectivă largă. Jos în vale este o bisericuţa care de sus arată de parcă ar fi desprinsă dintr-o poveste. Nu am deocamdată foto luate de pe vîrf.

Spuneam în rw anterior şi de mica cascadă de pe Pîrîul Dracului.Informaţiile pe care le am sunt contradictorii, se pare că este fratele geamăn al Pîrîului Tocila de pe versantul de nord ;i nu se afl[ pe versantul dinspre Iapa la Neguleşti, ci pe cel dinspre Calu (Piatra Şoimului). În tot cazul l aici e un link cu mini cascada.

Închei aici, sperînd că v-am captat atenţia cu cele 2 review-uri.

Am mai adăugat un articol despre partea de nord a “genunchiului” Munceilor Bistriţa Tazlău aici


[fb]
---
Trimis de Qvadratvus in 15.07.11 23:25:52
Validat / Publicat: 16.07.11 07:25:55
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3968 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Cascada Tocila 1 (Neguleşti - 1 km aproximativ în amonte de capătul satului, chiar în apropierea drumului axial). Este amuzant că localnicii pe care i-am întrebat păreau că habar nu aveau de ea ...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Admin
[18.07.11 05:41:12]
»

Mutat la rubrica "Prin Muntii Tarcaului" (nou-creata pe site)

QvadratvusAUTOR REVIEW
[06.08.11 01:01:09]
»

Dacă se poate:

http://www.youtube.com/watch? v=XwYqLRDVk-U

webmaster15
[06.08.11 07:32:34]
»

Done!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Qvadratvus
Alte impresii din această RUBRICĂPrin Munții Tarcăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055985927581787 sec
    ecranul dvs: 1 x 1