ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2010
DURATA: 1 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Biserica Icoanei – lacasul unde Dumnezeu ne asculta rugile

TIPĂREȘTE

O liniste deplina te incearca atunci cand te asezi pe una din bancutele din curtea bisericii Icoanei, aflata chiar in inima Bucurestiului, langa parcul Gradina Icoanei. Acesta este sentimentul pe care eu il incerc de fiecare data...

Chiar daca nu ai chemare de a intra in biserica, dar esti in trecere, acorda-ti un ragaz pentru a poposi aici si a-ti limpezi gandurile.

Afla ca pe locul actualei biserici fusese mai intai construita o biserica din lemn, ce era cunoscuta sub numele de Ceaus David Corbea, dupa cel al unui ofiter al lui Constantin Brancoveanu, care decide ridicarea ei pe terenul propriu, insa, dupa ce domnitorul daruieste bisericii o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului in 1682, ferecata in argint, aceasta va fi cunoscuta sub denumirea de astazi: Biserica Icoanei.

Ulterior se reconstruieste din caramida arsa si var, in 1784, insa dupa ce s-a surpat la cutremurul din 1838, care a distrus mai multe lacase de cult din Bucuresti, s-a rezidit si zugravit.

Biserica reprezinta un monument istoric si e construita in forma de cruce: altar, naos, pronaos si tinda, dar si un pridvor deschis, cu doua turle.

Pictura este executata in ulei de influenta renascentista, la sfarsitul sec. al XIX-lea, de unii dintre elevii pictorului Gh. Tatarescu, care a „zugravit” multe biserici, sub care s-a gasit in unele locuri si bucati din pictura veche executata in fresca.

In interiorul bisericii se afla bucati din vesmintele purtate de Sf. Patapie din Grecia, din piatra de mormant a Maicii Domnului, pamant din Ghetsmani, fragmente din piatra Golgota, Sinai si apa din Iordania, precum si o superba icoana brodata a Maicii Domnului.

Credinciosii vin in numar mare aici datorita minunilor pe care Icoana Maicii Domnului le face celor ce se roaga cu credinta.

Biserica mai e cunoscuta si datorita faptului ca se ocupa cu alte activitati culturale misionare (program educational pentru copii – meditatii gratuite, pictura pe sticla; activitati social-filantropice – hrana calda; , burse scolare pentru elevii din familiile sarace; tabere cu ateliere de pictura; ajutoare de urgenta, toate in limita posibilitatilor), dar organizeaza si pelerinaje in tara si in strainatate, prin agentia proprie de turism (asa cum aflam din brosura bisericii, mai multe amanunte aici: click aici).

O biserica unde preotii au un har aparte si unde cuvintele si sfaturile date celor ce ii calca pragrul cu evlavie ajung sa ni se imprime in suflet si sa ne aduca aminte ca nu suntem singuri in necaz, ca Dumnezeu paseste alaturi de noi, prin noi insine...


[fb]
---
Trimis de magdalena in 21.06.10 10:13:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9119 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Biserica Icoanei - vedere laterala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 4200 PMA (din 6 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.06.10 11:39:23]
»

hmmm... eu cred cu tarie ca Dumnezeu ne asculta rugile oriunde ne-am afla, pentru ca si El este in fiecare dintre noi.

dar lasand asta la o parte, mi-au placut aceste impresii.

am asistat odata aici, la aceasta sfanta biserica, la o nunta, a unui coleg de serviciu; in afara slujbei foarte frumos oficiate de catre doi preoti, corul a fost ceva nou si deosebit pentru mine. chiar am simtit ca asist la consfintirea unei taine...

poate era interesant de amintit si de "Scoala centrala (de fete)", devenit "Liceul Zoia Kosmodemianskaia" pe timpul lui 'Odi', aflat chiar peste strada, o bijuterie arhitectonica si un loc de cultura in care au fost pregatite multe nume binecunoscute ale vietii din Romania. click aici

"Şcoala Centrală a fost construită printr-o rezoluţie a domnitorului Barbu Ştirbey, în 1851. Pensionatul Domnesc de fete trebuia să le înveţe pe „demoazele“ să fie bune soţii şi mame. (***)

Clădirea, proiectată de Ion Mincu, în 1887, marca apariţia unui „patent“ al arhitecturii autohtone." click aici; click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
mariana.olaru
[21.06.10 11:50:03]
»

Am văzut Biserica Icoanei de mai multe ori, dar despre istoria ei nu ştiam nimic. Acum, graţie inspiraţiei tale am aflat multe lucruri interesante despre acest monument al ortodoxiei.

Primele PMA îţi aparţin!

magdalenaAUTOR REVIEW
[21.06.10 12:19:35]
»

@Dragos, eu am vorbit exclusiv despre aceasta biserica, fiind una draga mie, este biserica pe care eu o frecventez de peste 15 ani si, desi "teoretic" stiu ca Dumnezeu ne asculta rugile oriunde ne-am afla, aici ma intorc de fiecare data si sunt "ascultata" mereu... , iar preotii au un har aparte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.06.10 12:33:08]
»

pentru mine, ca fost elev al liceului Spiru haret (promovat intre timp la rangul de "Colegiu national"), intreaga zona Icoanei - Ioanid - str. Italiana - Intercontinental & Teatrul National & Biblioteca Americana are o semnificatie si un farmec aparte.

este 'coltul' de capitala care mi-a gazduit pasii adolescentei, la brat cu primele iubiri, in umbra bancilor ascunse mai la tufisuri, sa nu ne vada profii fumand, la filme care nu aveau sa apara nici macar dupa revolutie pe ecrane, la carti si reviste la care doar putini aveau acces, la intalniri cu mari actori mergand pe strada cu capul in nori, recitand din varful buzelor cine stie ce monolog din viitoarea premiera, la piesele in care juca Pittis... eiiii... ale vietii valuri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[21.06.10 12:58:42]
»

Eeeee, asta e altceva...Te-am cam zgandarit!!!

biancuta
[29.06.10 13:09:42]
»

Magdalena, foarte frumoase aceste impresii. Am trecut prin Bucuresti in ultimele zile (o data ziua si o data noaptea), am admirat orasul, care mie mi-a placut, din masina, chiar daca sunt persoane nemultumite si am vazut foarte multe biserici, chiar m-am gandit la tine. Felicitari pentru prezentare!

sandu.53
[14.11.10 21:49:43]
»

am citit review-ul intrucat curand in 2011 voi merge la nunta fiicei prietenilor mei cei mai buni, o tanara care-mi este foarte apropiata si draga, mi-e ca o nepoata. cununia religioasa se va tine aici la aceasta biserica... acum dupa ce am citit prezentarea ta si am admirat pozele ma bucur ca au ales acest lacas! felicitari pentru prezentare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, magdalena, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064884185791016 sec
    ecranul dvs: 1 x 1