75472 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.12.2016
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Schitul Darvari – spiritual și cultural în mijlocul orașului


În mijlocul Bucureștiului, într-un cartier de case, se află un micuț așezământ religios, necunoscut chiar și multor bucureșteni. Este o zonă istorică în care găsim: Parcul Grădina Icoanei (deschis în 1873), Școala Centrală (apărută la 1851 sub denumirea „Pensionul domnesc de fete”; clădirea actuală datează din 1890, arhitect fiind Ion Mincu), Biserica Icoanei (atestată în secolul al XVII-lea), Muzeul de artă „Vasile Grigore - pictor și colecționar”.

Acces. Ansamblul religios Schitul Darvari este situat pe strada cu același nume, la nr. 3. Se ajunge ușor din b-dul Nicolae Bălcescu urmând str. C. A. Rosetti, apoi Maria Rosetti. Mai greu cu locurile de parcare, străzile și trotuarele fiind destul de înguste.

Scurt istoric. În 1834 boiernașul Mihail Darvari cumpără o parcelă de teren în spatele Bisericii Icoanei și construiesc o biserică de lemn având trei hramuri: Învierea Sfântului Lazăr, Sf. Împărați Constantin și Elena (soția căminarului avea prenumele Elena), Sf. Arhangheli Mihail și Gavril (patroni ai boierului). Pentru a completa zestrea bisericii ctitorii ridică și câteva chilii și un zid împrejmuitor. La scurt timp aici se înfiripează o obște de călugărițe care rezistă doar până în 1865, după Legea secularizării averilor mănăstirești.

Nu trec mulți ani și ctitorii oferă clădirile schitului drept adăpost și loc de popas în București pentru călugării atoniți de la Schitul Podromu. Schitul cunoaște o perioadă de înflorire religioasă și culturală, aici înființându-se chiar o mică editură.

Între anii 1933-1934 biserica schitului capătă înfățișarea actuală, o îmbinare reușită a stilurilor arhitecturale oltenesc și muntenesc, în urma susținerii financiare a generalului Mihail Darvari, nepotul ctitorului. În epoca comunistă lăcașul de cult a fost închis, biserica devine parohială; viața religioasă de mănăstire se reia în 1996. În ultimii 25 de ani au avut loc lucrări de restaurare și refacere care au condus la imaginea de azi a ansamblului monahal.

Vizita la mănăstire. Venim dinspre parcul Grădina Icoanei, admirăm frumoasa fațadă a Școlii Centrale, cotim dreapta pe strada Schitului Darvari și ne oprim în fața unei porți care izolează viața mănăstirii de tumultul lumesc al laicilor. Biserica schitului ocupă aproape tot spațiul central al curții, alei și mici spații verzi înconjurând lăcașul de cult. Corpul alb este „spart” ici-acolo de ancadramentele frumos lucrate ale ferestrelor și ușilor, iar în registrul superior sunt pictate o serie de icoane în ocnițe, flancate de două brâuri zimți de fierăstrău. În curte o cruce de piatră încrustată cu litere slavone stă mărturie peste timpuri. În fața intrării vestice se află și un foișor de vară, deasupra căruia se zărește turla Bisericii Icoanei. În interior ești învăluit de cromatica caldă a picturilor și de auriul iconostasului; portretele ctitorilor, alături de cei doi copii, sunt înfățișate în biserică în straiele secolului al XIX-lea; o raclă aurită împodobită cu personaje religioasă poartă fragmentele a 40 de sfinți. Pe timpul verii pridvoarele chiliilor sunt pline de flori curgătoare, o veche cișmea se află printre tufe de trandafiri. În stânga intrării se află pangarul și librăria mănăstirii care continuă tradiția culturală a așezământului religios.

Recomand o vizită la acest mic ansamblu mănăstiresc urban dacă pașii vă poartă pe străzile cu iz interbelic și sufletul vă îndeamnă spre o rugăciune. O insulă spirituală, ascunsă în spatele zidurilor albe, îi așteaptă pe cei care caută o clipă de liniște.

Dar schitul, - și aici este minunea – păstrează adăpostit de zidul ei alb un crâmpei din viața de altădată, de pe vremea când pe aici nu era decât pădure. Nu-ți vine să crezi că numai cinci minute după ce ai coborât dintr-un „palace” în care oamenii mișună ca într-un furnicar, poți totuși să intri pe poarta care duce numai spre credință – scrie „Ilustrațiunea Română” din 1933.

---
Impresii încărcate de tata123 in 28.12.2016 19:23:15

Validat / Publicat: 28.12.16 22:34:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 774


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34850 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Carmen Ion
[29.12.16 17:21:44]
» mesaj pers

   @tata123: Schitul Darvari este unul dintre cele mai frumoase locuri ascunse chiar în inima capitalei, în imediata apropiere a Grădinii Icoanei şi Parcului Ion Voicu. Într-adevăr, mai-iunie, când trandafirii din curte sunt în floare, este momentul cel mai potrivit pentru o vizită.

   Tudor Arghezi era un oaspete frecvent iar Părintele Nicolae Steinhard l-a descris astfel: “Schitul Darvari e o bisericuţă de vis, în mijlocul unei grădini de roman semănatorist, şi e un fost metoc atonit. Trecusem de multe ori cu jind pe lângă Schit şi făcusem odată Învierea acolo. Locul nu poate să nu atragă prin graţia, micimea, liniştea lui tupilată. ”

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- mishu
[29.12.16 19:13:25]
» mesaj pers

   @tata123: Acesta este un loc pe care am vrut si eu sa-l vizitez in vara aceasta insa nu am reusit sa ajung astfel incat m-am bucurat sa citesc ce au scris altii.

   Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[29.12.16 20:49:27]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Schitul Darvari e un loc liniștit, inundat de flori pe perioada verii. I-am dedicat articolul cu numărul 100 din acest an pentru liniștea pe care o degajă și pentru stropul de cultură pe care îl împrăștie în societatea bucureșteană. Mulțumesc pentru completări.

   @mishu: Sper să ajungi într-o zi în acest mic lăcaș de cult pentru o clipă de gândire. Mulțumesc pentru lectură.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- addcont
[29.12.16 21:20:07]
» mesaj pers

   Am trecut de nenumărate ori pe strada aceea, de cele mai multe ori ma grăbeam sa ajung pe CA Rosetti, la ANAF :D

   

   Nu am avut idee de acest loc. Data viitoare ma voi grăbi... mai încet;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[29.12.16 21:40:49]
» mesaj pers

   @addcont: În spatele zidurilor e o lume spirituală pe care nu o sesizăm atunci când trecem pe stradă îngândurați și copleșiți de problemele cotidiene. Doar o icoană discretă deasupra porții și silueta bisericii se întrezăresc peste gard - nu ai spune că acolo se găsește o mică mănăstire cu toate rânduielile sale. Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Poarta către Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822089">Şterge vot</a></div><span id="v9822089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Poarta către Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Biserica Schitului Darvari văzută din stradă (fotografiile din timpul iernii sunt efectuate în 2011). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822090">Şterge vot</a></div><span id="v9822090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Biserica Schitului Darvari văzută din stradă (fotografiile din timpul iernii sunt efectuate în 2011).
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Curtea Schitului Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822091">Şterge vot</a></div><span id="v9822091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Curtea Schitului Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] În curtea mănăstirii - vechea cișmea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822092">Şterge vot</a></div><span id="v9822092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] În curtea mănăstirii - vechea cișmea.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Corpul de clădire unde este librăria - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822093">Şterge vot</a></div><span id="v9822093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Corpul de clădire unde este librăria - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] Chilii mănăstirești în timpul iernii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822094">Şterge vot</a></div><span id="v9822094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Chilii mănăstirești în timpul iernii.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Fațada vestică a bisericii - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822095">Şterge vot</a></div><span id="v9822095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Fațada vestică a bisericii - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Biserica Schitului Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822096">Şterge vot</a></div><span id="v9822096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Biserica Schitului Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] Cele două intrări în biserica Schitului Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822097">Şterge vot</a></div><span id="v9822097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] Cele două intrări în biserica Schitului Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] Ancadrament fereastră - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822098">Şterge vot</a></div><span id="v9822098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] Ancadrament fereastră - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Biserica Schitului Darvari - latura sudică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822099">Şterge vot</a></div><span id="v9822099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Biserica Schitului Darvari - latura sudică.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] Corp de chilii - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822100">Şterge vot</a></div><span id="v9822100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] Corp de chilii - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] Foișor de vară - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822101">Şterge vot</a></div><span id="v9822101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] Foișor de vară - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Corp de clădire pe latura nordică - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822102">Şterge vot</a></div><span id="v9822102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Corp de clădire pe latura nordică - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] Mozaic exterior - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822103">Şterge vot</a></div><span id="v9822103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Mozaic exterior - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Ocnițe pictate - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822104">Şterge vot</a></div><span id="v9822104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Ocnițe pictate - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2016] Turla - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822105">Şterge vot</a></div><span id="v9822105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] Turla - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2016] Crucea de piatră a ctitorului - Schitul Darvari. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822106">Şterge vot</a></div><span id="v9822106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] Crucea de piatră a ctitorului - Schitul Darvari.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] Biserica Schitului Darvari la ceas de toamnă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822107">Şterge vot</a></div><span id="v9822107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] Biserica Schitului Darvari la ceas de toamnă.
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Biserica Icoanei (situată în spatele Schitului Darvari). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 28.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av822108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv822108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=822108">Şterge vot</a></div><span id="v9822108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(822108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f822108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e822108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Biserica Icoanei (situată în spatele Schitului Darvari).
foto tata123 [28.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.258752822876 sec