ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

În vizită la Grădina zoologică din Brașov

TIPĂREȘTE

În plimbările noastre din această lună prin țară am ajuns la Brașov. Frumosul oraș de sub poalele Tâmpei oferă vizitatorilor numeroase oportunități de petrecere a timpului liber, important este să ai câteva ore la dispoziție și dorință pentru a vizita locurile frumoase de aici. Deoarece urma să petrecem puțin timp în oraș (fiind numai în trecere pe aici), ne-am propus să vizităm un obiectiv despre care am auzit cuvinte de laudă în ultima perioadă, o locație care avea să ne ofere momente de relaxare atât nouă, cât și celui mic; am ajuns astfel la grădina zoologică.

Grădina zoologică din Brașov se află în cartierul Noua, aproape de ieșirea din oraș către Predeal (pe partea dreaptă în această direcție de mers). Există din loc în loc indicatoare, astfel că am părăsit DN 1 (în oraș poartă denumirea de Calea București) și în câteva minute am ajuns la poarta grădinii zoologice. Adresa exactă (preluată de pe internet) este strada Brazilor, nr. 1. În fața intrării există o parcare micuță unde nu era niciun loc liber când am ajuns noi, dar la aproximativ 200 de metri de intrare este amenajat un spațiu de parcare mult mai generos, unde am găsit numeroase spații libere.

Citisem câte ceva înainte despre acest obiectiv și știam că avem multișor de umblat, așa că am luat cu noi un rucsac în care am pus apă, câteva ronțăieli, dar și o umbrelă (niște nori buclucași își făcuseră simțită prezența, iar prognoza meteo pentru ziua respectivă era amestecată).

Am ajuns repede la casa de bilete, remarcând totodată sigla colorată ce ne-a informat că suntem la Zoo Brașov. Am achitat, am primit biletele și am intrat pe aleea principală. Imediat după intrare pe partea stângă am văzut Zoofetăria, o cofetărie micuță unde cei care vizitează grădina zoologică pot servi ceva dulce. Noi ne doream să ajungem mai repede la animale, astfel că am început vizita noastră din partea stângă, urmând indicatoarele către lei, tigri sau jaguar. Față de alte grădini zoologice din țara noastră pe care le-am mai vizitat în ultimii ani, aici spațiile animalelor sunt mai generoase și viața în captivitate a acestor ființe este probabil ceva mai bună. Din ceea ce am aflat, în ultimii ani acest zoo a trecut printr-un amplu proces de reabilitare iar rezultatele sunt vizibile.

Am ajuns pentru început în dreptul leilor. Câteva exemplare frumoase moțăiau la umbra sălciilor din apropiere; doar una dintre leoaice s-a îndurat să ne arunce o privire plictisită, gândindu-se probabil că ar fi fost mult mai interesant dacă între noi nu ar fi fost gratiile acelea metalice solide. Pe fiecare cușcă de la acest zoo sunt afișate informații despre animalele din interior, date prezentate atât în limba română, cât și în limba engleză. De exemplu, despre leul alb am aflat că ”trăiește în libertate 10-15 ani, iar în captivitate poate viețui chiar peste 25 de ani. Acești lei au suferit o mutație de culoare și trăiesc în câteva rezervații din Africa de Sud, dar mai ales în grădinile zoologice de pe întreg mapamondul.”

În josul panoului informativ am remarcat un îndemn adresat vizitatorilor: ”Vă rugăm să nu ne hrăniți! Primim mâncare specială în fiecare zi. Mâncarea de la dvs. ne poate îmbolnăvi!” Din păcate, deși mesajul este cât se poate de clar și este afișat pe toate panourile de prezentare a animalelor, am văzut măgărușul care ronțăia biscuiți, rațele care pescuiau pufuleți sau struțul căruia cineva îi oferea cu generozitate chipsuri (mai lipsea o bere ca să fie tacâmul complet).

Următorul animal spre care ne-am îndreptat a fost jaguarul. Animal solitar în marea parte a timpului (adulții se întâlnesc doar în perioadele fertile), jaguarul lenevea pitit după un buștean, astfel că ne-a fost destul de greu să-l observăm, darămite să-i facem o poză în care să se distingă exact. Deși existau două spații prin care am putut privi în țarcul lui, animalul părea să fi ales locul cel mai ferit de privirile curioase ale vizitatorilor.

Tigrii siberieni și tigrii albi sunt găzduiți în partea opusă perimetrului în care se află leii. Interesantă este o platformă de vizitare amenajată peste cuștile acestor feline mari, locație ce oferă o panoramă deosebită de deasupra cuștilor. Iar atunci când leii sau tigrii stau înăuntru, în partea de jos este un tunel de vizitare, spațiu de unde se poate arunca o privire în interiorul adăposturilor.

Aleea de vizitare de pe partea stângă ne-a purtat apoi pașii către țarcul unui măgăruș prietenos (cel care era îndopat cu biscuiți), iar în vecinătate se găsește o reconstituire a unei mici stâne unde oițele și căprițele conviețuiesc în bună înțelegere.

Aleea pe care ne aflam noi a început să urce brusc și am ajuns în câteva minute pe o colină de unde am putut vedea de sus spațiile unde sunt găzduite păsările. Am trecut repede pe lângă găini; pe aceste moțate le cunoaștem bine de la noi de la țară. Ne-a plăcut faptul că lebedele albe și cele negre împart un lac generos, pe deasupra căruia trece un podeț; de pe acest pod am admirat frumoasele păsări, dar și numeroase broaște țestoase care se bucurau de câțiva stropi de ploaie apăruți dintr-o dată. Nu foarte departe se află un lac mai mic acoperit în totalitate cu plasă, spațiul reprezentând locuința altor păsări iubitoare de apă, dar și a câtorva porumbei.

Perspectiva unei ploi nu ne-a încântat deloc, așa că am iuțit pașii în direcția arătată de indicator către țarcul urșilor. Nu de alta, dar ar fi fost păcat să venim la Brașov și să nu-l putem saluta pe Moș Martin. Bineînțeles, am preferat să ne întâlnim aici la zoo și nu pe potecile montane pe care le-am străbătut în această vară!

Spațiul în care sunt găzduiți urșii este, cred eu, cel mai generos de la acest zoo. Am numărat cinci exemplare de urs, unul dintre ei având dimensiuni impresionante. Fiecare având preocupări diferite, urșii nu ne-au băgat prea mult în seamă. De fapt, probabil că se amuzau în sinea lor auzind diversele imitații de mormăieli cu care unii vizitatori încercau să-i facă să se apropie de gard.

Lucrul cel mai bun care putea să se întâmple a fost faptul că stropii de ploaie au încetat, așa că ne-am continuat liniștiți itinerariul nostru pe aleile grădinii zoologice. Am ajuns pe rând la țarcul poneilor, i-am salutat pe struți și am văzut cum porcii mistreți își exersau calitățile de excavatoare naturale. O nouă alee în urcare ne-a condus către lame, cerbul lopătar (care a refuzat să iasă din adăpostul lui), cerbul carpatin sau căprioare (ființe delicate ascunse printre arbuștii din țarcul lor). De partea cealaltă a acestei alei de vizitare perdeaua vegetală a oferit o ascunzătoare perfectă pentru lupi și vulpe, doar panourile informative de pe gard și mirosul caracteristic oferindu-ne indicii despre prezența acestor vietăți.

Nu departe de aici babuinii aveau un comportament opus, încercând să atragă atenția curioșilor, poate, poate cineva o să ofere vreo banană! Spațiul este împărțit pentru găzduirea a două specii: babuinul galben și babuinul imperial.

Pentru că am ajuns din nou în zona centrală a grădinii zoologice, nu a fost chip să continuăm vizita fără să facem o oprire de câteva minute la locul de joacă amenajat aici. Leagănul, toboganul și alte mici atracții l-au ținut ocupat pe cel mic pentru câteva minute, timp în care noi părinții ne-am relaxat pe o bancă aflată în apropiere. De altfel, în apropierea acestui spațiu de joacă am remarcat două foișoare unde se poate servi o gustărică adusă la pachet.

Am lăsat pentru finalul vizitei noastre vizita la reptile, care sunt găzduite într-o clădire separată. Acestea se află la parter (etajul era închis pentru vizitare), iar pe cealaltă latură există o mini-grădină botanică, unde diferite plante creează impresia unei jungle în miniatură.

Am străbătut apoi la pas coridorul care ne-a purtat prin dreptul spațiilor ce găzduiesc reptilele. Am putut vedea aici exemplare de piton, șarpe de mangrove, cobră egipteană, șopârlă cu armură sudaneză, viperă pufăitoare, mamba neagră, iguană verde, șarpe regal, șarpe cu clopoței, boa, mamba verde, vipera de Gabon sau câteva tarantule. Mulți dintre șerpi năpârleau, așa că pieile lor puteau fi văzute printre plante. Un exemplar ne-a atras atenția prin denumire și prin povestea lui (informații afișate în apropiere) – este vorba despre vipera ”celor 100 de pași”. Șarpele trăiește în regiuni precum sudul Chinei, Taiwan sau Vietnamul de Nord și are un venin puternic, fapt ce a dat naștere unor legende locale potrivit cărora, după mușcătură, victima nu poate umbla mai mult de 100 de pași.

Ce vreau să mai precizez este faptul că după plimbările pe aleile de la acest zoo s-ar putea să apară anumite necesități fiziologice; în această situație este bine de reținut că la intrarea în clădirea care găzduiește reptilele se află o toaletă unde era curățenie.

Încetul cu încetul, vizita noastră la Zoo Brașov s-a apropiat de final. Am mai trecut încă o dată prin dreptul felinelor mari și apoi ne-am îndreptat agale către ieșire. Trecuseră aproximativ două ore de când eram aici și trebuia să plecăm spre alte meleaguri. Până atunci, înainte de plecare, am făcut un alt popas la McDonalds în Brașov (mai scurt decât la zoo). Fac această precizare deoarece atunci când am plătit biletele de intrare la zoo am primit câte un voucher prin care se oferă ”un sandviș din partea casei” (hamburger sau McPuișor). Voucherele erau valabile doar la McDonalds din Brașov până la 31 decembrie 2016, însă am preferat să le valorificăm atunci.

Tarifele pentru vizitarea acestei grădini zoologice din momentul vizitei noastre: adulți – 10 lei; copii peste 2 ani, elevi sau studenți – 5 lei; adulți (grupuri organizate) – 8 lei; copii (grupuri organizate) – 4 lei. Nu există taxe foto sau video separate.

Programul de vizitare afișat era: de la 1 Martie până pe 30 Septembrie între orele 09.00 – 20.00; de la 1 Octombrie până la 28 Februarie între orele 09.00 – 18.00. Era făcută și precizarea: Luni – Deschis (probabil că în anumite perioade este închis în zilele de Luni).

Alte precizări: conform celor afișate, în incinta acestei grădini zoologice este interzis accesul cu animale de companie, cu biciclete, cu skateboard sau cu role. Alte informații veți putea lectura în regulamentul pentru vizitarea grădinii zoologice pe care l-am fotografiat și pe care îl voi atașa la acest articol.

Concluzii – Ne-a plăcut grădina zoologică din Brașov. Este un obiectiv frumos unde animalele beneficiază de spații generoase, ceea ce este cel mai important; există numeroase indicatoare spre animale, dar și bănci unde vizitatorii se pot relaxa. Distanțele ce trebuiesc parcurse sunt destul de mari, așa că sunt necesare minim două ore pentru a putea trece pe la toate animalele găzduite aici. Există și țarcuri goale, asta însemnând probabil că în viitor vor mai fi aduse și alte animale.

În încheiere, recomandăm vizitarea acestei grădini zoologice! Călătorii plăcute tuturor!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 18.08.16 21:28:17
Validat / Publicat: 18.08.16 22:44:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 5370 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 La pas pe aleile de vizitare de la Zoo Brașov.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

mishu
[19.08.16 09:20:31]
»

Mergand anul trecut spre Parc Aventura am trecut si pe langa Zoo, insa cum adrenalina era mai mare in Parc Aventura, am zis ca Zoo ramane pe alta data. Poate ca si Zoo ar fi asigurat mai multa adrenalina pentru noi daca animalele salbatice ar fi fost libere .

Se vede ca este un loc dupa cum spui tu reabilitat si chiar arata frumos si ingrijit.

Pozele sunt iarasi foarte frumoase, mi-a placut indicatorul de la intrare care iti arata in ce directie sa o iei in functie de ce vrei sa vezi si mi-au placut foarte mult leii albi.

Felicitari, votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[19.08.16 09:26:39]
»

Interesanta locatie, nu stiam de ea, iaca si votul 14, progresam, avansam...

mprofeanu
[19.08.16 13:10:25]
»

@Crazy_Mouse - Fain articolul tău despre Grădina Zoologică din Brașov! Faine și pozele ca să vorbesc puțin în stil ardelenesc!

Nu știu dacă fata mea a ajuns cu copilașii pe acolo? La sfârșit de săptămână merg la Brașov și chiar o s-o întreb.

Mi s-a părut bine întreținută și destul de mare față de a noastră din Pitești care are o locație deosebită dar nu are așa de multe exemplare.

Floryn81AUTOR REVIEW
[19.08.16 18:57:15]
»

@mishu - Este foarte frumos la Zoo Brașov și a fost un obiectiv mai ales pe placul celui mic; atunci când el va mai crește probabil că vom prefera și noi Parc Aventura.

Sunt indicatoare prin toate intersecțiile aleilor de la această grădină zoologică, cuștile animalelor sunt și ele bine semnalizate. Ne-au plăcut și nouă leii albi, tigrii albi, dar și urșii.

Mulțumesc pentru lectură, ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[19.08.16 19:01:04]
»

@mprofeanu - Grădina zoologică de la Brașov este într-adevăr bine întreținută și este amenajată ca un mare parc. Pe lângă animalele de acolo, pentru copiii mici prezintă interes și locul de joacă special amenajat în incintă. Este un lucru bun și faptul că din loc în loc sunt amplasate bănci unde te poți odihni atunci când apare o mică oboseală.

Mulțumesc pentru aprecieri, ecou și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Zoologică din Braşov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082601070404053 sec
    ecranul dvs: 1 x 1