GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Gardaland, pentru copilul nostru și pentru cel din noi
Vacanța din anul acesta a avut parte de o planificare ceva mai bună așa încât, ajungând în zona Veronei (vezi aici și aici) am avut ca obiectiv și Parcul de distracții Gardaland.
Scopul declarat a fost premierea copilul pentru un an școlar reușit ocazie cu care și părintele său (adică eu) a primit o recompensă identică. Cred că acesta e avantajul (sau dezavantajul) de a avea copii operați de frică care trebuie totuși însoțiți.
Pentru a ajunge aici am venit de la Verona unde am stat cazați două zile (vezi impresii şi aici) drumul, pe autostradă, având 31 de km.
Am ales varianta asta pentru că orice cazare similară pe lacul lacului era cu mult prea scumpă. Și în plus am vizitat în voie și Verona.
Indiferent din ce direcție veniți trebuie să ieșiți din A4 la ieșirea Peschiera, intrați pe SR 249 până pe malul Lacului Garda după care, din sensul giratoriu urmați indicatoarele către parc.
Dacă veniți din nord, de pe A22 dinspre Brennero trebuie să ieșiți la Affi iar în rest indicațiile sunt aceleași.
Pentru GPS destinația este: Via Derna, 4,37014 Castelnuovo del Garda Provincia di Verona, Italia.
La intrarea în parc puteți parca mașina în uriașa amenajare destinată mașinilor oaspeților. Prețul era 4 euro pe zi. Am observat că e o parcare pentru rulote și una pentru autocare.
Pentru cei ce doresc să se cazare în zonă sunt multe oferte la resorturile din imediata vecinătate sau din incintă, oferte ce includ și biletele de acces în parc.
Puteți să vă cazați de asemenea la una din nenumăratele facilități de cazare de pe malul lacului Garda, cu prețuri pentru toate buzunarele, inclusiv în Camppegio (la rulote sau corturi).
Pentru un biletul de acces în Parcul de distracții se plătește:
- Adulți și copii peste 10 ani: 37,50 euro o zi, 54 euro pentru acces 48 de ore, 73 euro pentru 3 zile dacă îl achiziționezi la casieriile parcului sau 33 de euro pe zi, achiziționat on-line;
- Bilet redus (copii sub 10 ani, pensionari peste 60 ani, persoane cu handicap): 31 euro o zi, 44 euro pentru acces 48 de ore, 53 euro pentru 3 zile dacă îl achiziționezi la casieriile parcului sau 30 de euro pe zi, achiziționat on-line;
- Familie (doi adulți și un copil sub 10 ani): 88 euro;
- Familie (doi adulți și doi copii sub 10 ani): 118 euro;
- Familie (doi adulți și trei copii sub 10 ani sau un adult și patru copii sub 10 ani): 147,5 euro;
Dacă nu doriți să stați la cozile uriașe de la fiecare atracție vă recomand să achiziționați suplimentar un fel de free pass ce vă dă dreptul să intrați în față unde vreți. Nu țin minte prețul pentru că eu nu am apelat la un asemenea serviciu.
Parcul este deschis începând din luna martie până pe la începutul lunii noiembrie, de regulă de la 10,00 la 18,00, cu prelungire până la 23,00 în sezon, iulie – septembrie. E de preferat să evitați luna august pentru că e concediu în toată Italia iar cozile și căldura vă vor demoraliza. De asemenea, dacă puteți, alegeți să nu mergeți în week-end că e prăpăd.
Gardaland este cel mai mare part tematic de distracții din Italia, la mare concurență cu fratele său, Mirabilandia de la Rivoli. Oricum a fost primul parc construit începând cu anul 1975 evident după inspirația dată de Disneyland California.
Este inclus în top ten astfel de locații din Europa, chiar pe un neoficial loc 3 unde 1 probabil este ocupat de Disneyland Paris. Profilul și locației sa atrag anual în jur de 3.000.000 vizitatori.
Mascota parcului este Prezzemolo, un soi de șopârlă - dragon de culoare verde, cu ciuf roşu pe care îl poți întâlni la plimbare printre copii, spre deliciul acestora.
Parcul are un total de 32 de atracții de familie incluzând aici și copii mici dar și șase roller coastere unde accesul este condiționat de vârstă și înălțime, în general 1,20 metri.
Am stat la rând începând cu ora 09,45, că nu mai aveam răbdare, și am avut norocul să asistăm la spectacolul de deschidere cu imn, dans și salve de tun în cinstea regatului lui Prezzemolo.
Am asistat de asemenea la o defilare au unei formații locale ce combina muzica de fanfară cu senzațiile tari ale mânuitorilor de bici.
Apoi, la o coadă uriașă la care am avut senzația că s-au adunat dintr-o dată toți cumpărătorii de bilete, am așteptat să intrăm.
Spre surprinderea mea, în pofida mulțimii neorganizate, fără nervi și fără îmbulzeală am reușit să intrăm în mai puțin de 15 minute.
Odată intrat, ține-te frate …………….
Pentru amatorii de adrenalină voi încerca să fiu cât mai plastic în vorbe dar voi adăuga poze explicite. În principiu puteţi să vă testaţi nervii şi inima în:
• Blue Tornado, pe un traseu de 109 metri coasterul te ridică când cu capul în sus când cu capul în jos la peste 33 de metri de unde, în curbe amețitoare, ajunge la accelerări de supersonic. Joaca se termină cam în două minte și e nevoie, pentru accesul copiilor, de minim 1,20 m înălțime;
• Magic Mountain, este cel mai vechi din parc, are 98 de metri și înălțimea de 30 metri dar face două looping-uri complete, un dublu tirbușon și o spirală în urcare. Joaca durează două minte și e nevoie, pentru copii, de minim 1,20 m înălțime.
la astea două am stat pe prima banchetă și vreau să vă spun că am trăit supersenzații.
• Raptor, este mai nou, din 2011, purtându-te amețitor din subteran, în păduri, terenuri devastate sau deasupra apei rotindu-te complet de 3 ori până la gravitația 0. Minim 1,40 m înălțime;
• Mammut, un coaster tematic, de familie, a cărei atracție este gheața Oceanului Arctic. Este inspirat de o descoperire din anii '40 când o expediție de oameni de știință (în care te transformi urcând în vagoneți) în cursul săpăturilor arheologice de la pol, a găsit un exemplar de mamut conservat perfect de frigul arctic. În timpul operațiunilor mamutul se trezește din somnul milenar forțând oamenii să scape cu ajutorul trenului polar. Minim 1,10 m înălțime;
• Sequoia Adventure, are de asemenea 98 metri înălțime și, într-un ritm ceva mai lent te coboară ca pe clătită (când cu capul în jos când la loc) de 6 ori. Minim 1,40 m înălțime;
• Fuga da Atlantida, o drăcovenie cu multă apă și atmosferă de junglă alternând cu ruine antice unde cascadele și valurile se reped la tine de peste tot. E nevoie de chiloței de schimb sau măcar să stai la soare după. Minim 1,20 m înălțime;
• Orto Bruco tour. Nu știu exact cu ce se ocupă acesta că l-am ratat. Minim 1,10 m înălțime;
În plus poți avea emoții și trăiri intense încercând:
• Ramses, o distracție interactivă, desfășurată în întuneric, într-o incintă ce imită piramidele egiptene. Veți întâlni sculpturi, mumii, schelete, comori și peisaje specifice Egiptului, totul pe fondul sonor și vizual ce stimulează imaginația.
• Space Vertigo, un turn în ești urcat la înălțimea norilor pentru a fi lăsat în cădere liberă cu 5 m/s și gravitație 0. Frânarea este la 3 metri de pământ dar vă garantez că tot veți ridica genunchii.
• Flying Island, te urcă pe cer la 50 de metri unde imaginea superbă a Lacului Garda se va îmbina cu magia parcului pe care-l survolează;
Pentru cei cu copii mici recomand:
• Regatul Fantasy, un spațiu amplu, cu tematică axată pe farmecul poveștilor copilăriei. Central este amplasat un arbore superb, înalt ca un bloc de 4 etaje, copacul fiind reședința lui Prezzemolo; La subsol vă veți bucura de atracțiile Mad House;
• TransGardaland Express, un trenuleț pe șine ce face ocolul întregului parc la o înălțime de cca. 4 metri;
• Jungle Rapids: un traseu acvatic parcurs la bordul unei plute pe praguri de râu printre ruinele templelor din Birmania, cascade și un vulcan. Minim 1,00 m înălțime;
• I Corsari: reconstruirea unui sat englezesc, cu o galion spaniol frumos ancorat în port. Adevărata distracție are loc la 14 de metri sub pământ în cala galionului pe unde vei ajunge la bărcile care efectuează o călătorie plină de aventuri în lumea piraților;
• Kaffeetassen, cănițele amețitoare;
• Caruselul căluților, clasicul și pitorescul carusel;
• The spectacular 4D Adventure, anul acesta rulând ceva legat de Ice Age;
• Spectacole live permanente: anul acesta, Madagascar Live! E timpul pentru circ;
Când terminați un traseu, indiferent la care dintre obiective, ieșirea o veți face prin magazinul se suvenire (pentru dame) sau dulciuri (pentru copii). În același loc veți găsi și standul cu pozele dvs. din drăcovenie, poze pe care le puteți căpăta evident contra cost.
Poți veni aici cu rucsacul plin de mâncare și apă (există multe locuri de picnic) dar poți să servești masa la cele 13 baruri, 2 restaurante și 3 fast food-uri;
Pentru cei care se plictisesc, nu le place sau stau mai mult în zonă sunt și alte distracții alternative;
• Gardaland Sea Life Aquarium este situat în aceiași incintă cu Parcul Gardaland, accesul făcându-se la parcare. Este format din 37 de bazine ce reconstruiesc medii tematice a habitatelor naturale, unde puteți admira mii de creaturi (mai mult de 5.000), reprezentând sute de specii de animale, de la cele mai cunoscute, prezente inclusiv în Lacul de Garda, la cele mai ciudate și exotice. Dintre acestea ultima este de remarcat prezența a multor rechini. Biletele de intrare pot fi achiziționate de la casele de bilete de Gardaland sau direct la acvariu pentru 4,5 euro. Turul durează aproximativ o oră și 30 de minute.
• Parcul Grota Cascata Varone, parc natural și grădina botanică, deschis tot timpul anului între orele 09,00 – 17,00, preț de acces 5,50 euro;
• Funicularul Malcesine – Monte Baldo, pentru a vedea natura și lacul în splendoarea sa. Cu o telecabină capabilă să ducă 600 de persoane pe oră urcați peste 4,4 Km cu o diferență de nivel de vreo 1500 metri. Programul este de la 08,00 la 17,00 prețul fiind de 13,00 euro;
La sfârşitul unei zile petrecute activ în parc ne-am târâit cu greu la maşină şi, în tăcere, ne-am întors la Verona.
După o cină frugală şi câteva beri reci (doar tata) am avut parte de un somn lung şi fără vise.
Încercaţi şi voi şi nu veţi regreta.
Trimis de unq in 20.09.13 09:05:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Veneția, Milano, Torino
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (unq); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.45257200 N, 10.71436000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Wow. Super. Gardaland este pe agenda mea de anul viitor. Bune informatiile...
Foarte detaliat! Acord un vot pentru un superbonus! Articolul merita!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 Gardaland park — scris în 10.01.19 de Gion171 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Tips-uri pentru Gardaland — scris în 23.08.17 de vacantamea2012 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2017 Atentie, creeaza dependenta — scris în 09.08.17 de IoanaV din BUCURESTI S4 - RECOMANDĂ
- Jan.2017 Gardaland pe timp de iarna — scris în 11.01.17 de alex silva din IAşI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Gardaland pentru copii – pentru că așa e corect — scris în 09.01.17 de ariciu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Gardaland pentru adulți – un roller coaster continuu — scris în 02.05.16 de ariciu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Mi-am retrait copilaria in 5 zile — scris în 20.08.15 de johnnybegoode din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ