#I#D
98122 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Suceava și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.12.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 3 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

La plimbare prin Suceava – capitala „Țării de Sus”


Urmare de aici

O toamnă frumoasă ne întâmpină pe meleagurile Bucovinei, zilele calde oferindu-ne răgazul și confortul unor vizite scurte prin orașul din apropierea râului cu același nume, Suceava. Cartierul general ni l-am stabilit la pensiunea Casa Bucovineană (vezi impresii), relativ aproape de centrul urbei sucevene.

În două zile, mai spre înserat, am făcut scurte incursiuni pe străzile Sucevei pentru a descoperi măcar la suprafață comorile arhitecturale, istorice și spirituale ale orașului. Singurele obiective vizitate pe îndelete au fost muzeul etnografic „Hanul Domnesc” (vezi impresii) și Muzeul Satului Bucovinean (vezi impresii). Spiritualitatea și istoria se împletesc în mod fericit în orașul Suceava, iar ospitalitatea oamenilor din această zonă a țării e proverbială. Dacă credeți că Iașiul are multe biserici și mănăstiri să știți că nici Suceava nu este mai prejos! Cu un mare plus: Cetatea Sucevei.

Centrul orașului era animat și în cursul săptămânii, oamenii se plimbau pe pietonal, prin parc. Traficul nu mi s-a părut chiar așa infernal, deși orașul e destul de aglomerat. Există câteva indicatoare turistice către principalele obiective turistice, dar cred că ar mai trebui instalate câteva. Utile ar fi și panourile cu informații din preajma monumentelor. Vă prezint mai jos câteva obiective care mi-au atras atenția în Suceva cu precizarea că ele sunt ușor accesibile și vizitabile.

Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare

Din Muzeul Satului Bucovinean se poate urma o cărare prin pădure până pe colina unde este amplasată statuia de 23 m înălțime (inclusiv soclul) vizibilă din multe puncte ale orașului. Operă a sculptorului Iftimie Bîrleanu, statuia a fost inaugurată în 1977 în prezența lui Nicolae Ceaușescu. În anul 2018 ansamblul sculptural a trecut printr-o operațiune de restaurare și curățare, extinzându-se platoul și amenajările din jurul monumentului. Am fost întâmpinați de steaguri tricolore și de impozanta statuie greu de distins în detaliu de la nivelul solului.

Biserica Armenească „Sf. Simion” („Turnu Roșu”)

În apropierea locului de cazare, în fostul cartier armenesc, se află acest lăcaș de cult cunoscut mai ales după culoare turnului-clopotniță de 28 m înălțime care datează de la 1551. Mi-a plăcut cum a fost restaurat întregul complex religios, am observat în curte un lapidarium constituit din vechi pietre funerare și un punct de informare turistică. Biserica a fost ctitorită la 1513 de comunitatea armeană a orașului, important grup de populație din punct de vedere economic.

Coborând pe strada Armenească mai vedem câteva case vechi, reprezentante ale cartierului armenesc de altădată. În capătul străzii se află biserica armenească „Sf. Cruce”, monument religios din prima jumătate a veacului al XVI-lea.

Curtea Domnească din Suceava

Vorbim aici despre niște ruine împrejmuite cu gard, obiectivul fiind cred printre puținele nevalorificate turistic din oraș. Atestată arheologic încă din secolul al XIV-lea din vremea lui Petru al II-lea Mușat, reparată și îmbunătățită de Ștefan cel Mare și Vasile Lupu, curtea domnească din Suceava dispare încet-încet la sfârșitul anilor 1600. Azi mai vedem de la distanță ziduri de câțiva metri înălțime și golurile unor pivnițe domnești.

Palatul Domnesc, zidurile de incintă și turnul de poartă, alături de un turn-locuință reprezintă componente ale complexului din care domni de seamă au condus Moldova. Mă chinui să fac câteva fotografii prin plasele de sârmă ale gardului. Păcat că acest obiectiv nu este pus în valoare!

Turnul lui Lăpușneanu și Biserica „Sf. Dumitru”

Vis-a-vis de Curtea Domnească se află o altă biserică istorică ctitorită de domnul Petru Rareș după un model asemănător celei din Hârlău (vezi impresii). Detaliile arhitectonice sunt minunate, un șir dublu de ocnițe înconjoară lăcașul de cult, cărămizi colorate împodobesc turla centrală.

Nu am putut admira „Turnul lui Lăpușneanu” deoarece era „îmbrăcat” în schele aflându-se în plin proces de restaurare. Turnul considerat a avea rol de clopotniță, e posibil să fi avut și potențialul defensiv a fost ridicat de domnul Alexandru Lăpușneanu la 1560.

Palatul Administrativ

Pe pietonal (strada Ștefan cel Mare) descoperim o frumoasă clădire ridicată la începutul secolului al XX-lea în stilul baroc. Realizată de un arhitect vienez construcția a găzduit de-a lungul deceniilor mai multe instituții administrative, muzeale, militare (pompieri). Turnul central e impresionant, el adăpostește un ceas și e înconjurat de un balcon din fier forjat.

În preajma Palatului se află mai multe statui (Ciprian Porumbescu, Petru al II Mușat, Petru Rareș, Iancu Flondor), biserica „Sf. Ioan Nepomuk” și Muzeul de Științe ale Naturii.

Biserica „Nașterea Maicii Domnului”

Un lăcaș de cult ortodox inedit prin arhitectura sa am descoperit pe strada Trandafirilor, în spatele Palatului de Justiție. Închinată martirilor jertfiți în închisorile comuniste biserica a căpătat formă la începutul anilor 2000. Forma atipică atrage privirile și ne „încurcă”, clădirea nu are forma unei biserici obișnuite (ro.wikipedia.org/wiki/Bis ... lui_din_Suceava).

La ora târzie când am trecut noi pe acolo biserica nu mai era deschisă, ânsă am admirat-o din exterior. Pe una din laturi se află grupul statuar „Familia Brâncoveanu” (autor Ginete Sàntha, 1978), simbol al sacrificiului pentru credință.

Concluzii. Orașul Suceava are multe de oferit din punct de vedere turistic, obiective și monumente acoperind o varietate de teme de interes. Câteva din ele au trecut prin restaurări recente (Cetatea Sucevei, Muzeul de Istorie, biserica armenească „Sf. Simion”, etc.) lucru care atrage mai mulți vizitatori. Nouă ne-a plăcut orașul și ne-am propus să revenim pentru câteva zile în urbea din nordul țării.

Alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 23.12.2019 15:37:31

Validat / Publicat: 23.12.19 19:20:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 275


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[23.12.19 19:51:01]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2019] Căsuță tradițională în Muzeul Satului Bucovinean - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135150">Şterge vot</a></div><span id="v91135150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2019] Căsuță tradițională în Muzeul Satului Bucovinean - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2019] Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc” - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135151">Şterge vot</a></div><span id="v91135151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2019] Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc” - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2019] Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135152">Şterge vot</a></div><span id="v91135152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2019] Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2019] Ștefan cel Mare, Domn al Moldovei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135153">Şterge vot</a></div><span id="v91135153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2019] Ștefan cel Mare, Domn al Moldovei.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2019] Basorelief aflat pe soclul statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135154">Şterge vot</a></div><span id="v91135154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2019] Basorelief aflat pe soclul statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2019] Cetatea Sucevei și orașul. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135155">Şterge vot</a></div><span id="v91135155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2019] Cetatea Sucevei și orașul.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2019] Biserica Armenească „Sf. Simion” („Turnu Roșu”) - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135156">Şterge vot</a></div><span id="v91135156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2019] Biserica Armenească „Sf. Simion” („Turnu Roșu”) - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2019] Curtea Domnească din Suceava - ruine. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135157">Şterge vot</a></div><span id="v91135157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2019] Curtea Domnească din Suceava - ruine.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2019] Curtea Domnească din Suceava; în plan secund Turnul lui Lăpușneanu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135158">Şterge vot</a></div><span id="v91135158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2019] Curtea Domnească din Suceava; în plan secund Turnul lui Lăpușneanu.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2019] Biserica „Sf. Dumitru” - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135159">Şterge vot</a></div><span id="v91135159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2019] Biserica „Sf. Dumitru” - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2019] Turnul lui Lăpușneanu - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135160">Şterge vot</a></div><span id="v91135160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2019] Turnul lui Lăpușneanu - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2019] Palatul Administrativ din Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135161">Şterge vot</a></div><span id="v91135161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2019] Palatul Administrativ din Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2019] Turnul Palatului Administrativ - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135162">Şterge vot</a></div><span id="v91135162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2019] Turnul Palatului Administrativ - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2019] Bustul lui Petru Rareș - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135163">Şterge vot</a></div><span id="v91135163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2019] Bustul lui Petru Rareș - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2019] Biserica „Nașterea Maicii Domnului” - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135164">Şterge vot</a></div><span id="v91135164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2019] Biserica „Nașterea Maicii Domnului” - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2019] Biserica „Nașterea Maicii Domnului” și grupul statuar „Brâncoveanu” - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135165">Şterge vot</a></div><span id="v91135165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2019] Biserica „Nașterea Maicii Domnului” și grupul statuar „Brâncoveanu” - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2019] Bustul lui Mihai Eminescu și biserica „Sf. Nicolae” - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135166">Şterge vot</a></div><span id="v91135166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2019] Bustul lui Mihai Eminescu și biserica „Sf. Nicolae” - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2019] Bustul lui Simeon Florea Marian - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135167">Şterge vot</a></div><span id="v91135167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2019] Bustul lui Simeon Florea Marian - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2019] Biserica Domnițelor - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135168">Şterge vot</a></div><span id="v91135168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2019] Biserica Domnițelor - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2019] Mănăstirea Zamca - Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135169">Şterge vot</a></div><span id="v91135169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2019] Mănăstirea Zamca - Suceava.
foto tata123 [23.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2019] Casa de Cultură Suceava; pe platoul din față s-a deschis Târgul de Crăciun 2019. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 23.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1135170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1135170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1135170">Şterge vot</a></div><span id="v91135170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1135170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1135170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1135170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2019] Casa de Cultură Suceava; pe platoul din față s-a deschis Târgul de Crăciun 2019.
foto tata123 [23.12.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.109853029251 sec