#E#D
97864 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Valladolid şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.12.2019
DE
Avatar Marius 72
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Mediaş [SB]
înscris/ă în 07.03.16
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 2 zile
TIP: COLEGI
PREŢ:
Delegaţie
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#M#0
   

Valladolid - oraşul lui Zorilla


Urmare de aici

Cu toate că programul oficial al echipei era clar bătut în cuie de antrenor, noi, însoţitorii, nu aveam obligaţia de a participa în totalitate la derularea lui ad litteram.

Drept pentru care, încă de acasă am proiectat un traseu pentru cea de a doua zi şi am închiriat o maşină. Nu puteam să merg într-un loc nou şi doar să tăbăcesc scaunele unor terase din Valladolid.

Prima zi, de fapt după amiaza acesteia, am alocat-o preumblării la pas domol prin oraş, cel despre care aveam să aflu că la inceputul sec. XVII a fost capitala Imperiului Spaniol înainte ca aceasta să fie mutată definitiv la Madrid şi gazda căsătoriei regelui Ferdinand cu Isabella.

Cum hotelul ce ne găzduia era excelent poziţionat în centrul oraşului, obiectivele turistice cât de cât importante erau situate la mică distanţă.

Cunoscute încă de acasă intenţiile şi planurile mele, la faţa locului acestea au atras şi alţi membrii ai delegaţiei, astfel încât un grup de 6 persoane am pornit, pe un soare cald şi ce împrăştia o lumină arămie peste tot, în explorarea per pedes a celui de-al treisprezecelea oraş ca mărime al Spaniei.

Cum ieşi din hotel ai în faţă statuia lui Cristofor Columb, înaltă şi clar profilată pe albastrul cu petice albe al cerului, omagiu adus celei mai cunoscute personalităţi care are o legătură cu Valladolidul. Marele navigator plecat în căutarea unei rute spre Asia şi la capătul căreia a descoperit un alt continent, America, şi-a dat obştescul sfârşit pe aceste meleaguri acum mai bine de 5 secole.

În capătul opus al Calle Acera de Recoletos se află Plaza de Zorilla, în mijlocul căreia tronează statuia celeilalte celebrităţi a oraşului, Jose Zorilla, marele poet şi dramaturg spaniol născut aici.

Nu sunt un pasionat al literaturii spaniole pentru a aprecia prestigiul şi faima acestuia, însă nu pot rămâne decât surprins de cinstea care i se acordă acestuia post mortem: statui, nume de strada şi piaţă, staţie de autobuz, până şi stadionul local îi poartă numele.

Pe de altă parte şi apreciez patriotismul local, mândria localnicilor care-i cinstesc pe cei plecaţi de aici şi ajunşi cunoscuţi.

Din Plaza Zorrila ţi se deschide în faţa ochilor cea mai cunoscută ilustrată din Valladolid, şi anume imensa fântână arteziană din faţa Academiei de Caballeria, construită începând cu anul 1921 şi având drept sursă de inspiraţie Palacio de Monterrey din Salamanca.

O alt nume cunoscut de care se leagă viaţa şi obiectivele turistice ale oraşului îl reprezintă Miguel de Cervantes, cunoscut pentru lupta sa cu morile de vânt, un precursor al multora... Municipalitatea de aici a transformat în muzeu casa în care acesta a locuit vreo trei ani, împreună cu familia sa.

Ajunşi în Plaza Mayor, denumire care există, cred, în toate localităţile spaniole, rămânem surprinşi de coloristica vie şi alinierea aproape de perfecţiune a clădirilor care a încadrează pe cele patru laturi. Spre nemulţumirea mea, în mijlocul acesteia trona un imens brad metalic, încă neîmpodobit, care reducea simţitor frumuseţea peisajului.

Aveam să vedem şi aici, ca şi pe alte străzi, case vechi cu etaje întregi părăsite, acestea fiind întreţinute, cred, de primărie pentru frumuseţea artihecturală.

Intenţia noastră a fost de a şi în cuibul funcţionarilor municipali, numai că gardianul de la intrare ne-a zădărnicit planurile, permiţându-ne doar să aruncăm o privire la primul nivel.

Profităm de căldura soarelui şi ne aşezăm la o bere pe una din terasele existente încă în piaţă la mijlocul lui octombrie. Valladolid nu este un oraş asaltat de turişti iar asta e lesne vizibil stând la o terasă şi aruncând priviri în jur.

Decoraţiunile de sărbători asu fost deja înşirate deasupra străzilor, dovedind o meticulozitate, credeam eu, străină celor de gintă latină.

Cu o hartă a zonei centrale în mână ne mişcăm spre Catedrala Nuestra Senora de la Asuncion, pe străduţe pietonale înguste flancate de magazine, imaginea devenită simbol al fiecărui oraş european. Străzi ale căror capete se termină – sau încep, depinde cum vrei să o iei – cu imobile triunghiulare pe trei nivele.

Catedrala proiectată de cel care a ridicat şi Palatul Escorial din Madrid, privită din faţă, o găsim cumva înghesuită în clădirile aflate în apropierea intrării, senzaţia de libertate apărând doar după ce aproape finalizăm înconjurul ei exterior. Nu am putut intra să îi vedem interiorul şi am avut prilejul doar să îi observăm multiplele lucrări de reparaţie din partea din spate, etapizate în ani, în funcţie de materialele folosite şi clar distinctive.

În spatele catedralei, la o vreo 200 metri distanţă, în bătaia soarelui şi între câţiva brazi se află Iglesia de Santa Maria „La Antigua”, biserică ce mie unuia mi-a plăcut mai mut decât surata sa mai mare.

Sub zona verde ce se întinde pe o arie cuprinsă între cele două aşezăminte de cult şi blocurile din jur a fost amenajată o imensă parcare subterană, rod al unei concepţii administrative sănătoase menite a descongestiona traficul auto din zona centrală.

Întrucât se apropia seara şi nu aveam cum lipsi de la programul stabilit, am rămas puţin dezamăgit că nu am ajuns şi la Playa de las Morelas, considerată a fi o adevărată oază de bronzat şi baie, amenajată ca o plajă cu nisip pe malul râului Pisuerga.

Un alt obiectiv rămas în afara itinerariului nostru a fost şi Parcul Campo Grande, cu atât mai mare necazul cu căt acesta se afla peste drum de hotelul nostru. Însă acestea sunt dezavantajele atunci când grupul este mai numeros...

Dar nu am ratat gara, chiar dacă ceilalţi nu au venit. Oriunde merg, gara se constituie într-un obiectiv principal.

În drum spre hotel, pe aleea paralelă cu gardul parcului mai sus amintit, am avut plăcuta surpriză de a observa câţiva păuni plimbându-se agale printre pietoni, deloc incomodaţi de libertatea lor în mijlocul oraşului. Spre amuzamentul nostru, la sugestia unui coleg, au rămas în memoria noastrp drept “păuni vagabonzi”, aluzie la patrupedele ce se întâlnesc prin toate oraşele noastre.

Finalul itinerariului nostru l-a reprezentat Stadionul Zorilla, o arenă sportivă construită în anul 1982 cu ocazia găzduirii de către Spania a Campionatului Mondial de fotbal.

Nu foarte nou, însă deosebit de cochet, stadionul ne-a impresionat în primul rând prin faptul că oriunde te-ai fi aflat în interiorul lui nu distingeai decât două culori: alb şi liliachiu. Pe holuri, la vestiare, în saloanele de protocol, în tribună sau sala de conferinţă nu exista o altă culoare. Inclusiv toaletele aveau pereţii vopsiţi în liliachiu iar vasele de ceramică erau de culoare albă. Totul în culorile echipei locale.

Ca o concluzie, Valladolidul deşi nu are anvergura turistică a Barcelonei, Madridului, Valenciei sau Sevillei, poate reprezenta un punct de interes dacă vă aflaţi în zonă, poate chiar prilejul unei evadări de o zi din capitala Spaniei. Dacă sunteţi pasionaţi de muzee şi case memoriale, ar fi necesară alocarea unei întregi zile pentru a testa viaţa „tranquila” a capitalei comunităţii autonome Castillia şi Leon.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Marius 72 in 01.12.2019 19:31:01

Validat / Publicat: 01.12.19 21:23:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 177


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  17100 PMA (din 19 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2019] Imaginea simbol a oraşului -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128682">Şterge vot</a></div><span id="v91128682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2019] Imaginea simbol a oraşului
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2019] Valladolid -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128684">Şterge vot</a></div><span id="v91128684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2019] Valladolid
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [OCT-2019] Alei pietonale deja împodobite de Craciun -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128685">Şterge vot</a></div><span id="v91128685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2019] Alei pietonale deja împodobite de Craciun
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2019] Plaza Mayor -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128687">Şterge vot</a></div><span id="v91128687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2019] Plaza Mayor
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [OCT-2019] Piaţa Primăriei -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128689">Şterge vot</a></div><span id="v91128689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2019] Piaţa Primăriei
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2019] Clădiri cu destule apartamente goale în Plaza Mayor -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128691">Şterge vot</a></div><span id="v91128691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2019] Clădiri cu destule apartamente goale în Plaza Mayor
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2019] Scara de acces spre birourile funcţionarilor -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128693">Şterge vot</a></div><span id="v91128693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2019] Scara de acces spre birourile funcţionarilor
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2019] La pas prin centrul oraşului -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128696">Şterge vot</a></div><span id="v91128696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2019] La pas prin centrul oraşului
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2019] Clădiri cu trei etaje, nivelul permis în centru -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128698">Şterge vot</a></div><span id="v91128698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2019] Clădiri cu trei etaje, nivelul permis în centru
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2019] Una dintre cele mai interesante clădiri -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128702">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128702"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128702">Şterge vot</a></div><span id="v91128702" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128702)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128702Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128702MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2019] Una dintre cele mai interesante clădiri
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2019] Intrarea catedralei, înghesuită parcă... -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128704">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128704"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128704">Şterge vot</a></div><span id="v91128704" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128704)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128704Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128704MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2019] Intrarea catedralei, înghesuită parcă...
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2019] Catedrala privită din lateral -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128707">Şterge vot</a></div><span id="v91128707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2019] Catedrala privită din lateral
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2019] Lateralul catedralei cu privire spre Iglesia de Santa Maria -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128709">Şterge vot</a></div><span id="v91128709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2019] Lateralul catedralei cu privire spre Iglesia de Santa Maria
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2019] Piaţetă lângă catedrală -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128713">Şterge vot</a></div><span id="v91128713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2019] Piaţetă lângă catedrală
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2019] Faţada albă a catedralei -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128715">Şterge vot</a></div><span id="v91128715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2019] Faţada albă a catedralei
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2019] Peisaj religios -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128717">Şterge vot</a></div><span id="v91128717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2019] Peisaj religios
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [OCT-2019] Iglesia Santa Maria -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128718">Şterge vot</a></div><span id="v91128718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2019] Iglesia Santa Maria
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2019] Pustiu prin centru -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128719">Şterge vot</a></div><span id="v91128719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2019] Pustiu prin centru
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2019] Păun comunitar -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128720">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128720"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128720">Şterge vot</a></div><span id="v91128720" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128720)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128720Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128720MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2019] Păun comunitar
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [OCT-2019] Gara -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128721">Şterge vot</a></div><span id="v91128721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2019] Gara
foto Marius 72 [01.12.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [OCT-2019] Holurile Stadionului Zorilla -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 01.12.19] - <span class="allrVotedi" id="av1128722">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1128722"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1128722">Şterge vot</a></div><span id="v91128722" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1128722)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1128722Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1128722MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2019] Holurile Stadionului Zorilla
foto Marius 72 [01.12.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.109853982925 sec