#E#D
97657 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Satului Bucovinean

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.11.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
6 lei/adult
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 5

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Muzeul Satului Bucovinean – autentic și tradițional


Muzeele etnografice în aer liber adună toate elementele de viață cotidiană și spirituală ale populației rurale, crâmpeie din lumea materială, dar și din cea nevăzută (obiceiuri, tradiții, superstiții etc.). Aceste instituții muzeale concentrează tot ce e mai bun și mai frumos din arealul geografic în care sunt așezate. În decursul anilor am văzut multe muzee ale satului din diverse zone, în câteva am revenit de mai multe ori: Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești (vezi impresii), Muzeul Arhitecturii Populare Gorjene din Curtișoara (vezi impresii), Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București (vezi impresii), Muzeul Satului Bănățean din Timișoara (vezi impresii), Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni (vezi impresii), Muzeul Satului Brănean (vezi impresii), Muzeul Satului Vrâncean (vezi impresii). În aceasta toamna a venit rândul altui "sat-muzeu", și anume Muzeului Satului Bucovinean din Suceava.

Poziționare și acces. Așezat într-un mod privilegiat lângă Cetatea Sucevei, muzeul este vizitat de numeroși turiști, dar și localnici. Adresa oficială este: Aleea Cetății, fără număr, cu intrare din DJ 208A și strada Parcului. Accesul este facil, urmând indicatoarele către cetate ajungeți și la Muzeul Satului. Parcarea este situată vis-a-vis, un teren suficient de mare atât pentru autoturisme, cât și pentru autocare.

Program și tarife. Fiind vorba despre un muzeu în aer liber e recomandat să alegeți o zi frumoasă, fără ploaie. Administrativ instituția culturală aparține de Muzeul Bucovinei și are un program de vizitare adaptat sezoanele cald și rece. Iarna muzeul e deschis doar până la lăsarea întunericului, iar lunea și marțea e închis (în principiu 9.00-16.00/17.00). În perioada verii e deschis între orele 10.00 - 18.00, iar luni e închis. Prețul unui bilet este de 6 lei/adult, 1,5 lei/elev sau student și exist[ o reducere de 50% pentru pensionari. De asemenea, se achită o taxă foto de 10 lei. Pentru informații detaliate și complete accesați site-ul: muzeulbucovinei.ro/muzeul ... ului-bucovinean.

Scurt istoric. Creat la jumătatea anilor '70, după o inițiativă mai veche, instituția muzeală a concentrat pe un teren destul de mic doar 11 ansambluri tradiționale. Abia după 1996 spațiul de expunere a crescut și s-au adus noi monumente arhitecturale rurale, atât gospodării complete, cât și instalații tehnice populare. În momentul de față se pot vizita circa 30 de obiective, individuale sau gospodării integrale.

Proiectul de dezvoltare a muzeului în aer liber este ambițios, chiar s-au adus noi construcții, unele sunt chiar reconstruite pe un teren alăturat, vis-a-vis de aleea care duce la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare. Din păcate lipsa fondurilor bănești și a personalului de tot felul împiedică deschiderea aripii noi a muzeului. Pentru vizitatori extinderea satului-muzeu ar constitui un lucru frumos și interesant, mai ales că proiectul prevedea reproducerea unei intrări de mină și chiar o linie de Mocaniță.

Vizita în Muzeul Satului Bucovinean

Am plătit taxele de acces și foto, am primit bilete personalizate și o hartă color printată pe o foaie A4 pentru orientare. Traseul de vizitare este oarecum circular urmând ulița principală a satului-muzeu. Am pătruns într-o lume arhaică, guvernată de reguli de viață clare, am vizitat practic un sat cu toate instituțiile sale: biserică, școală, cârciumă, moară.

În privința interioarelor țărănești cred ca este cel mai bine îngrijit și întreținut muzeu al satului în aer liber. Nu e praf pe exponate, țesăturile sunt bine păstrate, nu atârnau pânze de paienjeni etc. Câteva din cele mai reprezentative gospodării sunt deschise oaspeților și ne prezintă universul casnic al unei locuințe țărănești. Autenticitatea și ingeniozitatea obiectelor ne frapează peste tot.

O idee originală și bine pusă în scenă este cea privitoare la ilustrarea principalelor ritualuri de trecere din viața omului: nașterea, căsătoria și moartea. Aceste praguri existențiale sunt marcate prin obiceiuri adânc înrădăcinate. În casa din Vicovu de Jos asistăm la o scenă de nuntă ilustrată prin personaje în costume populare (mirii, nașii, părinții, muzicanții), obiecte (lumânări de nuntă, plosca cu băutură, busuiocul și colacii) și fond muzical. Scena reprezintă momentul iertăciunii în fața părinților, acțiune prin care mirii își cereau iertare pentru greșelile de până atunci și cereau binecuvântarea părinților, ritual desfășurat înainte plecării spre biserică. Așezați în genunchi pe două perne în fața celor care le-au dat viață, „iertăciunea” era rostită de vornic sau colăcer; orația în versuri se aude în difuzoare introducând pe vizitator în atmosfera nunții de altădată. Nunta este un ceremonial de integrare, un act voluntar al individului care ține cont de anumite interese.

În casa din Straja este înfățișat ritualul botezului, acțiunile prin care părinții și nașii îl integrau pe noul născut în societate și îl protejau de forțele Răului. În primul plan apare scăldătoarea, copaia în care se face prima baie a bebelușului și care conține numeroase obiecte simbolice (busuioc, flori, monede etc.). Pe masă se află lumânarea de botez înfășurată în ștergar popular, pe grindă este sulul de pânză albă și mănunchiul de busuioc. În difuzoare răsună un cântec suav de leagăn.

În casa din Cacica este reconstituit ritualul înmormântării, pe fundal rulând bocete specifice – această casă era închisă acum fiind în proces de restaurare.

Printr-un peisaj autentic de toamnă am străbătut satul bucovinean oprindu-ne la fiecare obiectiv, lecturând panourile informative care pe lângă schemele locuinței/gospodăriei conțin și text explicativ în limba română și limba engleză (uneori și franceză ori germană). Am admirat interioarele tradiționale, textilele colorate, sobele cu vatră și cuptor (lipseau doar motoceii cu care să se joace mâțele până crapă), icoanele naive înconjurate de ștergar și busuioc, blidarele și vasele de ceramică, lăzile de zestre.

În ceea ce privește instalațiile tehnice populare am văzut moara din satul Mănăstirea Humorului, atelierul de olărit cu cuptor de ars ceramica din Marginea, oloinița din Volovăț, țuicăria din Rădășeni, fierăria. Mi-a plăcut mult casa din Volovăț care prezintă aspecte din meșteșugul țesutului, mai ales că demult am experimentat și eu la bunici arta țesutului la război. Piesa centrală o constituie războiul de țesut, apoi vedem „instalații” cu denumiri ciudate: sucală, suveică, stative, urzitor, meliță, foșălăi, raghilă etc.

Nu poate exista sat fără lăcaș de cult astfel că biserica din Vama, operă a meșterilor lemnari din 1783 se înalță deasupra satului-muzeu. Având un plan treflat, bârne de lemn îmbinate în stil „coadă de rândunică” și un iconostas de început de secol al XIX-lea biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” încă este utilizată cu ocazia unor evenimente. În pronaos se află o mică expoziție de costume bisericești, iar în exterior vedem clopotnița de lemn cu o formă interesantă.

Cel mai nou obiectiv inaugurat în muzeu este școala din Securiceni, clădire din secolul al XIX-lea donată de primăria localității muzeului din Suceava. Construcția exemplifică în mod fericit această instituție de seamă a satului românesc prezentând modul de educație a elevilor din mediul rural în a doua jumătate a secolului al XIX-le și prima jumăatatea a secolului al XX-lea. Edificiul înglobează atât spațiile de învățământ, cât și locuința învățătorului. Două săli de clasă îi cuprindeau pe copii sătenilor care petreceau câteva ore în bănci de lemn, priveau tabla și planșele de pe pereți, se încălzeau la soba de teracotă și beau apă din cofă. Locuința dascălului cuprindea salonul de primire (probabil și cancelarie în același timp), bucătăria cu vatră și sobă și dormitorul.

Concluzii. Sunt foarte multe de scris despre arhitectura tradițională din zona Bucovinei, despre ocupațiile țăranilor, despre tradițiile și obiceiurile populare, dar toate acestea trebuie descoperite la fața locului. Am petrecut două ore în muzeul în aer liber într-un mediu relaxant, odihnitor, înconjurați de „frumos” și „autentic”. Recomand cu căldură o vizită în acest loc, dar și în celelalte muzee de acest gen din România.

Alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 11.11.2019 14:45:44

Validat / Publicat: 11.11.19 16:12:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 262


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48100 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[11.11.19 16:20:19]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[11.11.19 19:32:09]
» mesaj pers

   De cate ori ajung in zona imi place tare mult sa fac si o plimbare pe" ulitele satului" si chiar sa ma auto invit in casele " localnicilor" .

   Se pare ca ati fost invitati sa degustati produsul de la " tuicarie" =)). Asta se vede din pozitia pozei facute... ;) P19

   

   Multumesc pentru plimbarea prin satul bucovinean!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[12.11.19 09:35:52]
» mesaj pers

   Ce mi-a plăcut mai mult; pârleazul, perdelele dintr-un singur ștergar și camera învățătorului.

   Felicitări! O frumusețe de muzeu. Așa, pe gustul meu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[12.11.19 10:00:52]
» mesaj pers

   @DOINITA: Liniștea și bucuria de a revedea obiecte dragi mie din copilărie mă îndeamnă în fiecare an să vizitez Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. În satul-muzeu din Suceava se desfășoară multe acțiuni cultural-artistice, dar se pot organiza și evenimente private, de exemplu o nuntă tradițională.

   Am întâlnit în muzeu o doamnă muzeograf amabilă care ne-a povestit multe despre căsuțe, viața rurală și muzeu. La Școala din Securiceni am întâlnit un domn paznic la fel de amabil și deschis discuțiilor.

   Mulțumesc pentru aprecieri și ecou.

   @webmaster: Mulțumesc pentru desemnare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[12.11.19 10:11:28]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Muzeul Satului din Suceava este micuț, dar încărcat de o istorie țărănească seculară. Sunt multe elemente în gospodăriile bucovinene care provoacă multora amintiri din cele mai plăcute: cuptoarele în care se rumeneau pâinea și cozonacii de Sărbători, războaiele de țesut la care bunica țesea cât era iarna de lungă, măsuțele și scăunelele de lemn în jurul cărora se strângea familia la masă, oalele de lut în care se smântânea laptele, odaia „de curat” în care țesăturile colorate erau ordonate la linie etc.

   Timpurile s-au schimbat, oamenii se schimbă permanent...

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2019] Harta Muzeului Satului Bucovinean din Suceava - schiță pe care am primit-o pentru orientare printată color pe o foaie A4. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124255">Şterge vot</a></div><span id="v91124255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2019] Harta Muzeului Satului Bucovinean din Suceava - schiță pe care am primit-o pentru orientare printată color pe o foaie A4.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2019] Casa din satul Roșu, zona Dornelor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124256">Şterge vot</a></div><span id="v91124256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2019] Casa din satul Roșu, zona Dornelor.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2019] Crâșma din Șaru Dornei - început de secol al XX-lea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124257">Şterge vot</a></div><span id="v91124257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2019] Crâșma din Șaru Dornei - început de secol al XX-lea.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2019] Prin Muzeului Satului Bucovinean din Suceava. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124258">Şterge vot</a></div><span id="v91124258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2019] Prin Muzeului Satului Bucovinean din Suceava.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2019] Meșteșugul țesutului - casa din Volovăț. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124259">Şterge vot</a></div><span id="v91124259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2019] Meșteșugul țesutului - casa din Volovăț.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2019] Aspect dintr-o fierărie tradițională - Muzeului Satului Bucovinean. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124260">Şterge vot</a></div><span id="v91124260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2019] Aspect dintr-o fierărie tradițională - Muzeului Satului Bucovinean.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2019] Oloinița din Volovăț. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124261">Şterge vot</a></div><span id="v91124261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2019] Oloinița din Volovăț.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2019] Acareturi din Vicov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124262">Şterge vot</a></div><span id="v91124262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2019] Acareturi din Vicov.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2019] Ritualul „iertăciunii” în cadrul nunții - casa din Vicov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124263">Şterge vot</a></div><span id="v91124263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2019] Ritualul „iertăciunii” în cadrul nunții - casa din Vicov.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2019] Nunta tradițională - casa din Vicov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124264">Şterge vot</a></div><span id="v91124264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2019] Nunta tradițională - casa din Vicov.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2019] Casa de locuit din Straja, zona etnografică Rădăuți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124265">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124265"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124265">Şterge vot</a></div><span id="v91124265" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124265)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124265Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124265MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2019] Casa de locuit din Straja, zona etnografică Rădăuți.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2019] Ceremonia botezului și scăldătoarei - casa din Straja. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124266">Şterge vot</a></div><span id="v91124266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2019] Ceremonia botezului și scăldătoarei - casa din Straja.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2019] Lumânarea de botez și interior casa din Straja. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124267">Şterge vot</a></div><span id="v91124267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2019] Lumânarea de botez și interior casa din Straja.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2019] Interior casă din Câmpulung Moldovenesc. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124268">Şterge vot</a></div><span id="v91124268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2019] Interior casă din Câmpulung Moldovenesc.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2019] Spre biserica de lemn din Vama. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124269">Şterge vot</a></div><span id="v91124269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2019] Spre biserica de lemn din Vama.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2019] Interior casă din Dorna Cândreni, specifică celor care practicau munca la pădure și plutăritul. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124270">Şterge vot</a></div><span id="v91124270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2019] Interior casă din Dorna Cândreni, specifică celor care practicau munca la pădure și plutăritul.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2019] Acesta este un „pârleaz” - Muzeului Satului Bucovinean. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124271">Şterge vot</a></div><span id="v91124271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2019] Acesta este un „pârleaz” - Muzeului Satului Bucovinean.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2019] Ferestrele căsuței din Rădășeni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124272">Şterge vot</a></div><span id="v91124272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2019] Ferestrele căsuței din Rădășeni.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2019] Țuicăria din zona pomicolă Rădășeni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124273">Şterge vot</a></div><span id="v91124273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2019] Țuicăria din zona pomicolă Rădășeni.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2019] Sală de clasă din școala de la Securiceni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124274">Şterge vot</a></div><span id="v91124274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2019] Sală de clasă din școala de la Securiceni.
foto tata123 [11.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2019] Dormitorul învățătorului - Școala din Securiceni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 11.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1124275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1124275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1124275">Şterge vot</a></div><span id="v91124275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1124275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1124275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1124275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2019] Dormitorul învățătorului - Școala din Securiceni.
foto tata123 [11.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.112911939621 sec