ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.07.2019
Avatar BlackHand
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bacău
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
REGIM MASĂ AI
PREŢ SEJUR: 2000 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Sol Marina Palace Hotel4

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Venit, plăcut la nebunie, plănuit reîntoarcere!

TIPĂREȘTE

Bun găsit din nou!

În primul rând, o destăinuire: nu îmi explic de ce nu am scris un review la unul din cele mai bune concedii în țara vecinilor! Pur și simplu am neglijat! Mea culpa!

În primul rând, ideea de a vizita Nessebarul mi-a venit citind review-urile de pe AFA! Am avut, carevasăzică, o ”inspirațiune”. Nu știam mai nimic despre el.

În al doilea rând, totul a decurs lin și fără poticneli, începând cu rezervarea făcută pe un mare site de profil, la un preț mulțumitor care a inclus cazare și masă în regim AI, și terminând cu drumul până acolo.

Nota de pe site nu era prea grozavă, dar ne avantaja poziția hotelului care e doar la o aruncătură de băț de orașul vechi așa că nu am stat pe gânduri și am rezervat 4 nopți pentru un preț care în România e greu de găsit: 2000 lei.

Hmmm, cam ieftin, am gândit. Și nu sunt din aceia cărora și gratis li se pare prea scump, dar m-am gândit că undeva se va găsi ceva care ne va face să regretăm decizia.

Nu a fost cazul! Deloc!!

Ba chiar am regretat că am avut doar 4 nopți, chiar dacă eram conștient că serviciul nu ne permite mai mult.

Dar să începem!...

Drumul l-am făcut lejer plecând din Bacău pe la 4 dimineața, urmând traseul clasic spre Constanța pentru că am trecut frontiera pe la Vama Veche. De drumul prin Bulgaria nu mai pomenesc nimic pentru că e deja bine cunoscut și suficient de anost pentru toată lumea. Spre surprinderea mea, nici un drum nu mi s-a părut la fel de plictisitor ca cel dintre Varna și Nessebar. Vorbesc de un drum făcut prin multe zone împădurite și suficient de virajat ca să nu poți să o ”calci” ci să stai cuminte, cicălit și de consoartă, în coloană...

Lasă, că am nimerit și o zi înăbușitoare...

Până la urmă, pe la doisprezece ceasuri din zi am ajuns. Todora ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și cu o engleză mai bună decât a mea iar în circa 20 de minute eram cazați. Camera fiind la etajul 1, spațioasă, curată, dotată cu tot ce trebuie, inclusiv cu un LCD care nu avea nici măcar un program în limba strămoșească. În fine, am venit pentru Nessebar, nu pentru TV... Internet bunicel mai peste tot. Vederea o aveam la hotelul vecin și nu la orașul vechi, așa că am apelat la Todora și a doua zi dimineața eram deja cazați la penultimul etaj, cu o vedere splendidă spre orașul vechi, pentru numai 10 euro în plus pe zi! A meritat toți banii, până la ultimul leu!!

Regimul AI este cel arhicunoscut. Aveam oareșce emoții, dar totul a fost OK.

Meniu suficient de divers, mâncare proaspătă și nu recuperată, fructe din belșug, dulciuri chiar bunicele, înghețată bună, tort în fiecare zi, la intrare un bucătar simpatic pregătea grătar la toate mesele și îți punea zâmbitor un ”plus” în farfurie dacă îi cereai, nimeni nu îți număra îmbucăturile. Ce să mai, am fost foarte mulțumiți și țin să vă spun că, deși nu suntem niște gurmanzi sau mofturoși, știm ce înseamnă mâncarea făcută cu gust.

Erau zile cu specific bulgăresc, italian, samd, program artistic în fiecare seară, deci atmosfera era mai mult decât OK.

Pentru doar 120 de lei, mașina a stat cuminte, la umbră și evident în siguranță, în parcarea hotelului la subsol și nu în plin soare, la aprox. aceeași bani, în parcarea privată de lângă hotel. Curios lucru pentru mine: timp de cinci zile mașina mea și un Porsche cu numere de Bulgaria au fost singurele mașini parcate acolo. Oare toți oaspeții au venit cu autocarul (că era plin de vestici, asta înțeleg...) sau unii din economie au ales să se înghesuie gratis pe puținele locuri de parcare din preajmă?? ... Mă rog, fiecare după cum poftește.

Cât despre orașul vechi, ce să vă spun... Mai nimic din România nu se compară cu el și deocamdată nu accept contraziceri pe tema asta! Nu avem ceva similar, care să poată concura cu succes Nessebar-ul. Pur și simplu! Îmi vine acum în minte Sighișoara, Peleș, Sibiul, dar toate aceste destinații românești au tot felul de lipsuri, determinate toate de nepăsarea sau lăcomia autorităților și investitorilor.

Nessebarul e altceva. Se vede că s-a investit cu cap și s-a păstrat ceea ce este (după mine) cel mai important lucru: atmosfera specifică locului, sufletul acelui loc.

Chiar dacă în Nessebar vei găsi și marfă ”made in China” pe ici pe colo, vei avea de unde să cumperi (cum am făcut noi) o față de masă brodată chiar de vânzătoare cu motive specifice, un șal din lână fină ”made in Bulgaria”, o miniatură pictată manual de un artist cu înfățișare de bunic din filme, sau o tavă de bronz argintat (veche, superbă, grea de 2 kg.) de la unul din multele anticariate de acolo.

Clar, orașul vechi e de vizitat noaptea mai ales după ora 22. Este încă multă animație peste tot, dar orașul are un alt farmec, este mai misterios și te cheamă, și te îmbie să umbli în fiecare ungher, pe fiecare străduță, ca să umpli sufletul de frumos.

Cred că atmosfera aceasta e dată în primul rând de mulțimea bisericilor. Cele mai multe sunt astăzi muzeu, unele sunt doar ruină, dar toate sunt pline de harul atâtor Liturghii care s-au săvârșit de-a lungul veacurilor, har pe care cei cu evlavie creștină îl percep fără greș...

Sigur că e plin de magazine, oricine poate cumpăra aproape orice suvenir imaginabil, dar ceea ce mi-a plăcut e că s-a păstrat atmosfera romantică și dulce a stilului balcanic de sorginte mediteraneană, care la noi e de negăsit! Orașul vechi este o destinație obligatorie dacă vorbim de mers în Bulgaria!!!

Concluzie: Sol Marina din Nessebar merită toți banii iar Orașul Vechi este neapărat de vizitat!!!


---
Trimis de BlackHand in 16.07.19 14:08:26
Validat / Publicat: 16.07.19 14:42:00
VIZUALIZĂRI: 864INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BlackHand); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.

AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.

Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14800 PMA (din 13 voturi)
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  4 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [16.07.19 14:28:22] »

  Bun review!

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  --

  Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 56&ridAnt=94810

  BlackHand [16.07.19 14:52:29] »

  @webmasterX: Da. Confirm coordonatele!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmasterX [16.07.19 16:20:49] »

  Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

  webmaster [16.07.19 16:54:09] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  BlackHand
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 0.0732009410858 sec
  ecranul dvs: 1 x 1