#I#D
94810 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Sol Marina Palace Hotel

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.07.2019
DE
Avatar BlackHand
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bacău
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 4 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
REGIM MASĂ AI
PREŢ SEJUR:
2000 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Venit, plăcut la nebunie, plănuit reîntoarcere!


Bun găsit din nou!

În primul rând, o destăinuire: nu îmi explic de ce nu am scris un review la unul din cele mai bune concedii în țara vecinilor! Pur și simplu am neglijat! Mea culpa!

În primul rând, ideea de a vizita Nessebarul mi-a venit citind review-urile de pe AFA! Am avut, carevasăzică, o ”inspirațiune”. Nu știam mai nimic despre el.

În al doilea rând, totul a decurs lin și fără poticneli, începând cu rezervarea făcută pe un mare site de profil, la un preț mulțumitor care a inclus cazare și masă în regim AI, și terminând cu drumul până acolo.

Nota de pe site nu era prea grozavă, dar ne avantaja poziția hotelului care e doar la o aruncătură de băț de orașul vechi așa că nu am stat pe gânduri și am rezervat 4 nopți pentru un preț care în România e greu de găsit: 2000 lei.

Hmmm, cam ieftin, am gândit. Și nu sunt din aceia cărora și gratis li se pare prea scump, dar m-am gândit că undeva se va găsi ceva care ne va face să regretăm decizia.

Nu a fost cazul! Deloc!!

Ba chiar am regretat că am avut doar 4 nopți, chiar dacă eram conștient că serviciul nu ne permite mai mult.

Dar să începem!...

Drumul l-am făcut lejer plecând din Bacău pe la 4 dimineața, urmând traseul clasic spre Constanța pentru că am trecut frontiera pe la Vama Veche. De drumul prin Bulgaria nu mai pomenesc nimic pentru că e deja bine cunoscut și suficient de anost pentru toată lumea. Spre surprinderea mea, nici un drum nu mi s-a părut la fel de plictisitor ca cel dintre Varna și Nessebar. Vorbesc de un drum făcut prin multe zone împădurite și suficient de virajat ca să nu poți să o ”calci” ci să stai cuminte, cicălit și de consoartă, în coloană...

Lasă, că am nimerit și o zi înăbușitoare...

Până la urmă, pe la doisprezece ceasuri din zi am ajuns. Todora ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și cu o engleză mai bună decât a mea iar în circa 20 de minute eram cazați. Camera fiind la etajul 1, spațioasă, curată, dotată cu tot ce trebuie, inclusiv cu un LCD care nu avea nici măcar un program în limba strămoșească. În fine, am venit pentru Nessebar, nu pentru TV... Internet bunicel mai peste tot. Vederea o aveam la hotelul vecin și nu la orașul vechi, așa că am apelat la Todora și a doua zi dimineața eram deja cazați la penultimul etaj, cu o vedere splendidă spre orașul vechi, pentru numai 10 euro în plus pe zi! A meritat toți banii, până la ultimul leu!!

Regimul AI este cel arhicunoscut. Aveam oareșce emoții, dar totul a fost OK.

Meniu suficient de divers, mâncare proaspătă și nu recuperată, fructe din belșug, dulciuri chiar bunicele, înghețată bună, tort în fiecare zi, la intrare un bucătar simpatic pregătea grătar la toate mesele și îți punea zâmbitor un ”plus” în farfurie dacă îi cereai, nimeni nu îți număra îmbucăturile. Ce să mai, am fost foarte mulțumiți și țin să vă spun că, deși nu suntem niște gurmanzi sau mofturoși, știm ce înseamnă mâncarea făcută cu gust.

Erau zile cu specific bulgăresc, italian, samd, program artistic în fiecare seară, deci atmosfera era mai mult decât OK.

Pentru doar 120 de lei, mașina a stat cuminte, la umbră și evident în siguranță, în parcarea hotelului la subsol și nu în plin soare, la aprox. aceeași bani, în parcarea privată de lângă hotel. Curios lucru pentru mine: timp de cinci zile mașina mea și un Porsche cu numere de Bulgaria au fost singurele mașini parcate acolo. Oare toți oaspeții au venit cu autocarul (că era plin de vestici, asta înțeleg...) sau unii din economie au ales să se înghesuie gratis pe puținele locuri de parcare din preajmă?? ... Mă rog, fiecare după cum poftește.

Cât despre orașul vechi, ce să vă spun... Mai nimic din România nu se compară cu el și deocamdată nu accept contraziceri pe tema asta! Nu avem ceva similar, care să poată concura cu succes Nessebar-ul. Pur și simplu! Îmi vine acum în minte Sighișoara, Peleș, Sibiul, dar toate aceste destinații românești au tot felul de lipsuri, determinate toate de nepăsarea sau lăcomia autorităților și investitorilor.

Nessebarul e altceva. Se vede că s-a investit cu cap și s-a păstrat ceea ce este (după mine) cel mai important lucru: atmosfera specifică locului, sufletul acelui loc.

Chiar dacă în Nessebar vei găsi și marfă ”made in China” pe ici pe colo, vei avea de unde să cumperi (cum am făcut noi) o față de masă brodată chiar de vânzătoare cu motive specifice, un șal din lână fină ”made in Bulgaria”, o miniatură pictată manual de un artist cu înfățișare de bunic din filme, sau o tavă de bronz argintat (veche, superbă, grea de 2 kg.) de la unul din multele anticariate de acolo.

Clar, orașul vechi e de vizitat noaptea mai ales după ora 22. Este încă multă animație peste tot, dar orașul are un alt farmec, este mai misterios și te cheamă, și te îmbie să umbli în fiecare ungher, pe fiecare străduță, ca să umpli sufletul de frumos.

Cred că atmosfera aceasta e dată în primul rând de mulțimea bisericilor. Cele mai multe sunt astăzi muzeu, unele sunt doar ruină, dar toate sunt pline de harul atâtor Liturghii care s-au săvârșit de-a lungul veacurilor, har pe care cei cu evlavie creștină îl percep fără greș...

Sigur că e plin de magazine, oricine poate cumpăra aproape orice suvenir imaginabil, dar ceea ce mi-a plăcut e că s-a păstrat atmosfera romantică și dulce a stilului balcanic de sorginte mediteraneană, care la noi e de negăsit! Orașul vechi este o destinație obligatorie dacă vorbim de mers în Bulgaria!!!

Concluzie: Sol Marina din Nessebar merită toți banii iar Orașul Vechi este neapărat de vizitat!!!

---
Impresii încărcate de BlackHand in 16.07.2019 14:08:26

Validat / Publicat: 16.07.19 14:42:00


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 835

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (BlackHand); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  14800 PMA (din 13 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[16.07.19 14:28:22]
» mesaj pers

   Bun review!

   --

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   --

   Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 56&ridAnt=94810

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- BlackHand
[16.07.19 14:52:29]
» mesaj pers

   @webmasterX: Da. Confirm coordonatele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[16.07.19 16:20:49]
» mesaj pers

   Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[16.07.19 16:54:09]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[14] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2018] Seara, în Nessebar... -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086706">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086706"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086706">Şterge vot</a></div><span id="v91086706" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086706)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086706Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086706MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2018] Seara, în Nessebar...
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2018] -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086707">Şterge vot</a></div><span id="v91086707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2018]
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUL-2018] -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086708">Şterge vot</a></div><span id="v91086708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2018]
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

#G#2

P04 [JUL-2018] -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086709">Şterge vot</a></div><span id="v91086709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2018]
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUL-2018] Relaxare -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086710">Şterge vot</a></div><span id="v91086710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2018] Relaxare
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [JUL-2018] Panorama de la balconul hotelului. -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086711">Şterge vot</a></div><span id="v91086711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2018] Panorama de la balconul hotelului.
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2018] Stilul specific al Orașului Vechi. -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086712">Şterge vot</a></div><span id="v91086712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2018] Stilul specific al Orașului Vechi.
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2018] Panoramă. -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086713">Şterge vot</a></div><span id="v91086713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2018] Panoramă.
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUL-2018] Anticariatul de unde am cumpărat tava argintată. La un preț bun! -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086714">Şterge vot</a></div><span id="v91086714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2018] Anticariatul de unde am cumpărat tava argintată. La un preț bun!
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2018] Vedere ziua de la balcon. -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086715">Şterge vot</a></div><span id="v91086715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2018] Vedere ziua de la balcon.
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2018] Piscina de la ultimul etaj. -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086716">Şterge vot</a></div><span id="v91086716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2018] Piscina de la ultimul etaj.
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2018] Zona ”grill”, chiar la intrarea în sală. -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086717">Şterge vot</a></div><span id="v91086717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2018] Zona ”grill”, chiar la intrarea în sală.
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2018] Mâncare suficientă și bună. -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086718">Şterge vot</a></div><span id="v91086718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2018] Mâncare suficientă și bună.
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2018] Camera, mulțumitoare. -- foto by <b>BlackHand</b> [uploaded 16.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1086719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1086719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1086719">Şterge vot</a></div><span id="v91086719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1086719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1086719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1086719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2018] Camera, mulțumitoare.
foto BlackHand [16.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[14] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.104261159897 sec