94001 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Lausanne

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.06.2019
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
60 euro
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La pas prin Lausanne


Urmare de aici

Plecăm de la Muzeul Olimpic din Lausanne (vezi impresii) și ne îndreptăm spre zona centrală a orașului pentru a vedea/vizita câteva obiective importante.

Catedrala Notre Dame

Pornim din parcarea unde a oprit autocarul și o luăm la pas, per pedes apostolorum, având drept țintă primul obiectiv ce urma să-l vizităm: Catedrala Notre Dame din Lausanne.

Străbatem străduțe înguste, unele asfaltate, altele pietruite (care arată foarte bine, mult mai bine decât asfaltul de pe meleagurile noastre), înțesate de magazine ochioase, cu vino-ncoa către portofel (noroc că al nostru-i cam subțire și nu înțelege semnele astea! :)) ), însă timpul limitat nu prea ne dă liber nici măcar a admira vitrinele. Ochilor li se înfățișează clădiri vechi, bine întreținute, ce atrag chiar și obiectivul aparatului foto.

Dominantă prin înălțimea turnurilor sale, Catedrala se observă de departe, cam din orice colț al orașului, chiar și din autocarul cu care ne deplasăm spre zona menționată.

Bătrâioară, are peste 850 de ani (construcția a început în 1173), Catedrala Notre Dame a fost construită pe parcursul mai multor ani, etapizat, fiind considerată, conform celor scrise într-un pliant, obținut de la fața locului, drept “… cea mai mare biserică din Elveția, o comoară gotică burgundă”.

Construită din piatră, cu ziduri groase, sprijinite de contraforturi puternice, catedrala iese în evidență prin portalul său principal (Montfalcon) deosebit, bogat ornamentat cu un ansamblu remarcabil de sculpturi în calcar, statui în mărime naturală, cu trăsături împrumutate de la oamenii care au lucrat la restaurarea edificiului, precum și cu diverse elemente ornamentale specifice catedralelor gotice. În partea dreaptă a portalului, la înălțimea tocului de sus al acestuia, una dintre statui îl reprezintă pe regale David, cu coroană pe cap, personalitatea ce a împrumutat trăsăturile fiind cea a unuia dintre restauratorii catedralei, arhitectul Viollet-le Duc (vezi P05). Portalul a fost reconstruit din calcar la finele sec. XIX – începutul sec. XX, fiind amplasat pe fundația originală datând din sec. 16. Alte elemente ce fac ca acest obiectiv să fie remarcat, sunt turnul său clopotniță și rozasa sa (vitraliile) remarcabile prin policromie și marea lor complexitate. Rozeta catedralei (P08) ne arată, în cele 105 mici vitralii, imagini ale semnelor zodiacale, anotimpurilor, elemente ale naturii.

Pășim în interiorul bisericii și străbatem o verandă și un vestibul, înainte de a intra în marea travee. La stânga vestibulului este situată o capelă fondată de episcopul Aymon de Montfalcon, în sec. 16, loc ales de acesta pentru a fi îngropat. Suntem copleșiți de măreția navei centrale, impresionați de simplitatea catedralei (o caracteristică a basilicilor reformate).

Situată deasupra zonei verandei și vestibulului, este orga mare, (îi voi zice așa pentru că biserica mai are o orgă mai mică) cu aproape 7000 de tuburi, o adevărată operă de artă, care este utilizată periodic și pentru diferite concerte ce se țin în această basilică. Pe unul dintre pereții verandei este amplasată o placă comemorativă care celebrează cei 400 de ani scurși de la înfăptuirea Reformei.

Place du Chateau

Părăsim Catedrala și pașii ne poartă spre Place du Chateau, locul unde putem vedea câteva edificii interesante ale orașului.

Una dintre ele este Castelul Saint-Maire, fostă reședință fortificată a episcopilor din Lausanne, clădire masivă din piatră, monument național al Elveției, ridicat la sfârșitul sec. XIV. În prezent este sediul guvernului cantonal.

Față-n față cu castelul este sediul Prefecturii districtuale, alături de el, urcând câteva trepte, este sediul Parlamentului din Vaud, având înscris pe frontispiciu motto-ul “Liberte et Patrie”, deviză aflată pe drapelul cantonului Vaud. Latura nordică a pieței este închisă de clădirea Școlii Superioare de sănătate.

Place de la Riponne

De aici ne deplasăm spre Place de la Riponne, trecând pe lângă clădirea Gimnaziului cantonal din Lausanne, pe lângă o mică fântână ce are o placă memorială închinată celui care a fost Pierre Viret, teolog și reformator elvețian.

Traversăm o mică piațetă, Place de Madeleine, trecem pe lângă statuia lui Louis Rouchonet, fost politician, membru în Cosiliul Federal Elvețian, reprezentând cantonul Vaud și ajungem în Place de la Riponne, loc unde se găsește Palatul Rumine azi sediul Universității din Lausanne. În această clădire își mai au sediile câteva muzee precum și o bibliotecă. Palatul a fost construit cu banii unui bogat aristrocat elvețian de origine rusă (Gabriel de Rumine), care a dorit ca, din moștenirea lăsată de el orașului Lausanne, să fie edificată o clădire publică.

Timpul afectat vizitei în Lausanne s-a cam terminat. Ne îndreptăm spre mijlocul de transport cu părerea de rău că nu am putut vizita și alte obiective interesante ale orașului.

Drumuri bune și excursii frumoase!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mitica49 in 17.06.2019 17:38:45

Validat / Publicat: 17.06.19 20:22:11


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în ELVEȚIA
VIZUALIZĂRI: 158


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20450 PMA (din 21 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Mitica49? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] O parte a orașului Lausanne, biserica Sf. Francois și în depărtare lacul Geneva -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078112">Şterge vot</a></div><span id="v91078112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] O parte a orașului Lausanne, biserica Sf. Francois și în depărtare lacul Geneva
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Turnurile Catedralei Notre-Dame fotografiate din fuga autocarului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078113">Şterge vot</a></div><span id="v91078113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Turnurile Catedralei Notre-Dame fotografiate din fuga autocarului
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Catedrala Notre Dame din Lausanne -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078114">Şterge vot</a></div><span id="v91078114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Catedrala Notre Dame din Lausanne
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Portalul principal al catedralei (Montfalcon) -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078115">Şterge vot</a></div><span id="v91078115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Portalul principal al catedralei (Montfalcon)
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Statui pe portalul Catedralei Notre-Dame din Lausanne. În stânga regele David cu trăsăturile arh. Viollet-le-Duc -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078116">Şterge vot</a></div><span id="v91078116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Statui pe portalul Catedralei Notre-Dame din Lausanne. În stânga regele David cu trăsăturile arh. Viollet-le-Duc
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Interiorul Catedralei -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078117">Şterge vot</a></div><span id="v91078117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Interiorul Catedralei
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Orga mare cu aproape 7000 tuburi -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078118">Şterge vot</a></div><span id="v91078118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Orga mare cu aproape 7000 tuburi
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Rozasă cu 105 casete, reprezentând imagini ale semnelor zodiacale, anotimpurilor, elemente ale naturii și vitralii -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078119">Şterge vot</a></div><span id="v91078119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Rozasă cu 105 casete, reprezentând imagini ale semnelor zodiacale, anotimpurilor, elemente ale naturii și vitralii
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] O orgă mai mică -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078120">Şterge vot</a></div><span id="v91078120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] O orgă mai mică
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Detaliu artitectonic al unui stâlp dintr-o navă laterală -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078121">Şterge vot</a></div><span id="v91078121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Detaliu artitectonic al unui stâlp dintr-o navă laterală
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Placă comemorativă care celebrează cei 400 de ani scurși de la înfătuirea Reformei -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078122">Şterge vot</a></div><span id="v91078122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Placă comemorativă care celebrează cei 400 de ani scurși de la înfătuirea Reformei
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] În drum spre Place du Chateau -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078123">Şterge vot</a></div><span id="v91078123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] În drum spre Place du Chateau
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Castelul Saint-Maire -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078124">Şterge vot</a></div><span id="v91078124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Castelul Saint-Maire
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Prefectura din Lausanne în Place du Chateau -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078125">Şterge vot</a></div><span id="v91078125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Prefectura din Lausanne în Place du Chateau
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Clădire aparținând Parlamentului din Vaud, având înscrisă pe frontispiciu deviza " Liberte et Patrie" aflată pe drapelul cantonului Vaud -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078126">Şterge vot</a></div><span id="v91078126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Clădire aparținând Parlamentului din Vaud, având înscrisă pe frontispiciu deviza " Liberte et Patrie" aflată pe drapelul cantonului Vaud
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Palatul Rumine azi sediul Universității din Lausanne -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078127">Şterge vot</a></div><span id="v91078127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Palatul Rumine azi sediul Universității din Lausanne
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Statuia lui Louis Rouchonet din Place de Madeleine -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078128">Şterge vot</a></div><span id="v91078128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Statuia lui Louis Rouchonet din Place de Madeleine
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Palatul Runime - coloană cu leu înaripat -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078129">Şterge vot</a></div><span id="v91078129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Palatul Runime - coloană cu leu înaripat
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Clădirea Gimnaziului cantonal din Lausanne -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078130">Şterge vot</a></div><span id="v91078130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Clădirea Gimnaziului cantonal din Lausanne
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Edificiu în Place de la Riponne care găzduiește o orchestră de cameră -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078131">Şterge vot</a></div><span id="v91078131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Edificiu în Place de la Riponne care găzduiește o orchestră de cameră
foto Mitica49 [17.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [OCT-2018] Școala superioară de sănătate -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 17.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1078140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1078140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1078140">Şterge vot</a></div><span id="v91078140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1078140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1078140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1078140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2018] Școala superioară de sănătate
foto Mitica49 [17.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.10448217392 sec