93642 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Parcul dendrologic Gurghiu

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.05.2019
DE
Avatar Dana2008
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Tîrgu Mureş
înscris/ă în 15.06.12
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 2 -- varsta: 10, 7

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Parcul Dendrologic Gurghiu, amenajat de familia Bornemisza în anul 1740, Reghin, jud. Mureș


În Parcul dendrologic din Gurghiu am fost în vizită ultima dată, cu clasa în anul 1996, împreună cu colegul meu de clasă, actualul soț. Am revenit acum, după atât de mult timp, într-o nouă formulă, cu băiatul nostru de 11 ani și cu nepotul, pentru că era o zi frumoasă de primăvară și foarte caldă, așa că trebuia să ieșim în natură.

Dacă weekendul trecut am fost la Zoo vezi impresii, acum am făcut o plimbare de 40 de minute cu mașina, până în Gurghiu, ca să vadă și copiii Parcul Dendrologic, castelul Racoczi-Bornemisa și capela romano catolică din vârful Dealului Cetății.

Accesul

Accesul se face pe șoseaua Tg. Mureș - Reghin - Gurghiu, aproximativ 46km. Înainte de intrarea în orașul Reghin, la sensul giratoriu, există un indicator care vă arată direcția spre Gurghiu, încadrarea se face pe partea dreaptă, și distanța, de 14 km până la destinație. Șoseaua este în stare bună până acolo, doar o mică porțiune cca. 100m este cu gropi.

Din a treia încercare am găsit Parcul Dendrologic. Mă așteptam să văd un indicator pe marginea drumului, dar nu veți găsi așa ceva. De la șosea, cam la jumătatea satului, pe partea stângă, cu doua case mai jos de Poștă (asta pentru că am trecut și ne-am întors) se află scris mare deasupra unei porți metalice, se poate citi din mașină, Grup Școlar Silvic Gurghiu.

Am parcat mașina în fața porții, am intrat și am cerut informații portarului.

Programul de vizitare este între orele 8:00-17:00. Nu se plătește nicio taxă.

Vizita

Plimbarea a durat cam o ora și jumatate.

Am inceput vizita cu o plimbare prin curtea Castelului Rakoczi - Bornemisza, construit în stil baroc, cu elemente renascentiste. În forma actuală datează din secolul al XVII- lea. Castelul nu se poate vizita în interior.

Principele Gheorghe Rakoczi I a dorit să construiască o reședință pentru vânătoare, la poalele Dealului Cetății din Ghurghiu. Din 1717 castelul este concesionat vicecancelarului Ioan Bornemisza, care construiește noi clădiri în jurul castelului.

La biserica Greco Catolică cu hramul Înaltarea Sfintei Cruci, din curtea castelului, se oficia slujba de duminică și nu am intrat să fotografiez interiorul, dar am observat că încăperea era mică.

Pe o poarta deschisă în partea dreaptă a castelului, se intră în Parcul Dendrologic. Portarul ne-a spus că după ce vizităm Parcul Dendrologic, dacă o vom lua pe poteca din partea stângă, vom ajunge la un lac cu lebede, iar pe poteca din dreapta vom ajunge la Cetate, unde în vârf este Capela romano catolică Rakoczi.

Parcul dendrologic

Parcul a fost amenajat de familia Bornemisza în anul 1740.

Din Curtea Castelului am intrat într-un univers verde, cu labirinte formate din arbuști tunsi în diverse forme decorative, cu multe bănci, cu peste 100 de copaci uriași etichetați cu denumirea lor în limba latină și în limba română, crescuți până la cer, uni în forme atât de ciudate și totodată interesante... parcă am intrat într-o altă lume în care agitația cotidiană dispare, făcând loc acestui loc de basm. Pe lângă frumusețea copacilor, curiozitatea și contactul cu specii de copaci despre care doar am auzit și altele de care nu știam nimic, a fost ca a unui copil mic care descoperă lumea cu bucurie. Am fost foarte încântată de ceea ce am văzut. Plimbarea prin parc s-a derulat în acordurile minunate ale ciripiturilor păsărilor.

Am trecut pe lângă două foișoare și un pavilion, construcții care s-au cam degradat de-a lungul timpului. Parcul este îngrijit, iarba este cosită, este foarte curat pe jos, cu multe coșuri de gunoi amplasate des.

Ce m-a surprins, au fost persoanele care alergau prin parc, chiar și până sus la Cetate. Aerul este puternic ozonat, foarte potrivit pentru sport și plimbare, dar este o oarecare luptă cu tantarii numeroși și înfometați. Este multă umbră și umezeală în pădure, de asta cred că sunt atât de mulți.

Am văzut două veverite, fluturi și multe căsuțe pentru păsări atașate pe copaci, sculpturi vechi în piatră.

Am incercat să fotografiez cât mai mulți copaci ca să îi vedeți ce frumoși sunt, dar majoritatea nu intrau complet iînn cadru, dimensiunile acestora fiind foarte mari. Aici sunt specii de arbori din Australia, Japonia, America de Nord și de Sud și specii autohtone.

Enumăr câteva specii: Brad Caucazian, Brad Duglas, Brad Grecesc, Chiparos de balta, Ginko Biloba, Tsuga (în fotografie veți observa o veverita pe o creangă), Fagul oriental, Salcamul Japonez, Platanul, Hircoria, etc.

Am coborât apoi pe poteca spre lac. Lacul este îngrădit cu sârmă, are un pod pe care se poate ajunge la un foișor construit pe o insulă în mijlocul lacului, dar accesul este restricționat, intrarea pe pod fiind închisă cu lacăt. Pe lac am vazut mai multe lebede albe, frumoase.

De aici am pornit pe poteca care ne ducea la Capela romano catolică situată în v6arful Dealului Cetății, la o înălțime de 500m. Drumul este o poteca forestiera care se strecoară serpuind spre vârful dealului pe sub copaci, un pic solicitantă, iar urcarea durează cam 20 minute.

De sus se deschide un peisaj foarte frumos, cu un punct de belvedere amenajat, din care se pot observa satele din împrejurimi, cu râul Gurghiu strălucind în bataia soarelui și munții înconjurători.

Capela

Capela romano catolică a fost construită în anul 1740, aceasta are plan elipsoidal, arhitectura rar întâlnită în Transilvania.

În Capela sunt câteva picturi murale iar deasupra ușii este portretul lui Rakoczi Ferencz, o pictură cu Cetatea care în prezent nu mai există și sunt trecuți dedesubt anii 1708,1699 si 1958 și un alt tablou cu doi căpitani: Rathonyi Janos și Horvath Gyorgy.

În urcarea noastră spre Capelă, am întâlnit o persoană mai in etate care alerga, i-am intrerupt antrenamentul ca sa întrebăm daca mai putem vedea ceva pe acolo pe lângă Capelă. Pe Dealul Cetății nu veți descoperi cetatea, aceasta fiind îngropată sub pământ.

Domnul respectiv ne-a spus că Gheorghe Rakozi I a făcut foarte multe pentru poporul român. Nu știam, am cautat informații și asa a fost, cum a zis el.

Gheorghe Rakoczi I a sprijinit folosirea limbii materne in educatie si religie a romanilor si sasilor, promovand principiul teologic ca fiecare credincios trebuie sa aiba propria relatie cu Dumnezeu. El a garantat prin lege dreptul taranimii de a-si alege liber cultul si de a-si ridica propria biserica pe pamantul stapanului lor.

Gheorghe Rakoczi I a poruncit si platit din banii Principatului, prima traducere completa in limba romana a Noului Testament, cunoscut ca Noul Testament de la Bălgrad sau Biblia Rakocziana, tiparita la Alba Iulia în 1648.

În timpul domniei sale s-au tiparit cele mai multe carti in Principatul Transilvaniei.

El a sprijinit introducerea limbii romane in invatamant si infiintarea scolilor romanesti pe teritorilul principatului, sotia sa inființând prima școală medie românească din Tara Fagarasului.

Recomandarea

Nouă ne-a plăcut să facem o drumeție în incinta Parcului Dendrologic din Gurghiu, e relaxantă și instructivă am aflat lucruri noi din istorie și botanică, iar drumeția până în vârful Dealului Cetatii prin pădure este foarte plăcută și te umple cu energie pozitivă, chiar dacă parcul nu este pus în valoare așa cum ar merita. Noi vom mai merge pentru plimbarea specială prin natura din Parcul Dendrologic.

---
Impresii încărcate de Dana2008 in 21.05.2019 16:26:32

Validat / Publicat: 21.05.19 20:00:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 248


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  51900 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Mika
[21.05.19 20:12:45]
» mesaj pers

   Mi-a placut fotografia P 36 cu " ce ciuperca este aceea? " . 😊

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[21.05.19 20:38:43]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[21.05.19 20:50:23]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[22.05.19 09:26:02]
» mesaj pers

   @Dana2008: Parcul dendrologic din Gurghiu este o atracție naturală care alături de castelul Rakoczi-Bornemisza ar putea constitui un obiectiv turistic important, dacă s-ar investi în ele... Chiar dacă e îngrijit, parcul cu 300 de ani vechime, dă semne clare de „oboseală”. Castelul a găzduit o vreme un muzeu cinegetic.

   Totuși, parcul din Gurghiu poate fi o țintă de weekend pentru locuitorii din Reghin și Târgu Mureș, orașele cele mai apropiate.

   Județul Mureș deține cele mai multe castele și conace din România/per județ, și anume 28 de clădiri. Păcat că unele sunt în stare de degradare accentuată.

   Călătorii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Dana2008
[22.05.19 11:10:01]
» mesaj pers

   @Mika: Bună, Mika!

   Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou si aprecieri!

   Știi cumva cum se numeste ciuperca galbenă din copac? Parcă am auzit ca sunt niste ciuperci galbene foarte gustoase si valoroase care cresc pe tulpina copacilor.

   Cum nu mă pricep la ciuperci, nu mănânc numai din magazin ca sa nu fie cumva otravitoare sau contaminate, am " întrebat publicul" ca sa știu si eu ce am văzut.

   Călătorii plăcute!

   Numai bine! Pe curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[22.05.19 11:39:25]
» mesaj pers

   @Dana2008: În ceea ce privește ciuperca galbenă de copac din P36 cred că este vorba iasca galbenă. Este vorba despre o ciupercă parazită, dar comestibilă. Cică ar avea gust de carne de pui!

   Mai multe amănunte puteți citi în articolul de aici: biaplant.ro/articole/iasc ... st-de-pui-.html.

   Cine are curaj?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mika
[22.05.19 13:09:44]
» mesaj pers

   @Dana2008: Buna, nu ma pricep la ciuperci. Doar la mancarea de ciuperci mă mai pricep si cel mai bine la mancatul lor. Mi-a plăcut review-ul tau si locatia, care, ce-i drept are nevoie de niste reparatii capitale, după cum a observat si @tata123. Călătorii minunate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[22.05.19 14:49:56]
» mesaj pers

   @Dana2008: Pacat ca n s-a renovat si castelul! Parcul arata foarte bine si transmite starea asta si prin fotografii

   Parca-i un decor pentru un film de epoca!

   Foarte frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[22.05.19 15:34:37]
» mesaj pers

   @Zoazore: Bună ziua, Zâna bună!

   Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Am înțeles ca intenția de renovare există de mult timp, așteptăm să vedem și punerea în practică a acesteia.

   Oricând m-aș duce acolo pentru o plimbare prin Parcul Dendrologic... e un alt univers acolo, mult verde, liniște, păsări care cântă...

   Călătorii plăcute!

   Te pup!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[22.05.19 16:37:35]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Ai dreptate, multe castele și conace de la noi din județ au nevoie de restaurare... ce turism frumos s-ar putea dezvolta.

   De la școală mai mergeau profesorii cu elevii în Parcul Dendrologic din Gurghiu. Da este un loc frumos pentru relaxare în natură.

   Despre indentificarea ciupercii din copac îți spun mulțumesc, dar eu nu am curaj să consum ciuperci culese de pe marginea drumului sau chiar de mine, doar din magazin.

   Călătorii plăcute!

   Pe curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- micutzu
[22.05.19 20:42:38]
» mesaj pers

   @Dana2008: Citit si votat cu placere. Superbe si fotografiile

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[22.05.19 22:26:05]
» mesaj pers

   @micutzu: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[53] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071985">Şterge vot</a></div><span id="v91071985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071986">Şterge vot</a></div><span id="v91071986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071987">Şterge vot</a></div><span id="v91071987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071988">Şterge vot</a></div><span id="v91071988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071989">Şterge vot</a></div><span id="v91071989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa biserica Greco Catolica cu hramul Înaltarea Sfintei Cruci -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071990">Şterge vot</a></div><span id="v91071990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa biserica Greco Catolica cu hramul Înaltarea Sfintei Cruci
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa biserica Greco Catolica cu hramul Înaltarea Sfintei Cruci -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071991">Şterge vot</a></div><span id="v91071991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCastelul Racoczi-Bornemisa biserica Greco Catolica cu hramul Înaltarea Sfintei Cruci
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCapela romano catolica a fost construita in anul 1740 -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071992">Şterge vot</a></div><span id="v91071992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCapela romano catolica a fost construita in anul 1740
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCapela romano catolica a fost construita in anul 1740 -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071993">Şterge vot</a></div><span id="v91071993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCapela romano catolica a fost construita in anul 1740
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCapela romano catolica a fost construita in anul 1740 -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071994">Şterge vot</a></div><span id="v91071994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuCapela romano catolica a fost construita in anul 1740
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiu -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071995">Şterge vot</a></div><span id="v91071995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiu
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiulac cu multe lebede albe, frumoase -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071996">Şterge vot</a></div><span id="v91071996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiulac cu multe lebede albe, frumoase
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiupodul peste lacul cu multe lebede albe, frumoase -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071997">Şterge vot</a></div><span id="v91071997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiupodul peste lacul cu multe lebede albe, frumoase
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiusculptura in piatra -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071998">Şterge vot</a></div><span id="v91071998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiusculptura in piatra
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiuintrarea in parc -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071999">Şterge vot</a></div><span id="v91071999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiuintrarea in parc
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuGinko Biloba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072000">Şterge vot</a></div><span id="v91072000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2019] Parcul Dendrologic GurhgiuGinko Biloba
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiubrad duglas -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072001">Şterge vot</a></div><span id="v91072001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiubrad duglas
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiu -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072002">Şterge vot</a></div><span id="v91072002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiu
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiu -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072003">Şterge vot</a></div><span id="v91072003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiu
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiupunct de belvedere -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072005">Şterge vot</a></div><span id="v91072005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiupunct de belvedere
foto Dana2008 [21.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiu -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 21.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072006">Şterge vot</a></div><span id="v91072006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2019] Parcul Dendrologic Gurhgiu
foto Dana2008 [21.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[53] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.118960142136 sec