92871 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în zona Dognecea

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.03.2019
DE
Avatar ungureanica
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Reșița
înscris/ă în 25.10.14
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ocna de Fier - de la minereul de fier la apa cu aur


La „Întâlnirea AFA de la Băile Herculane” de acum 10 zile, am adus pentru seara gastronomică și apă cu aur de la Ocna de Fier din județul Caraș-Severin. Nu am putut atunci să vă povestesc prea multe despre locul unde își are izvorul această apă, așa că am fost acum două zile până acolo am strâns informații și fotografii noi și am zis că ar fi frumos să scriu un articol despre această localitate și ce a însemnat ea de-a lungul timpului.

Vreau să încep prin a vă spune un secret. Comuna Ocna de Fier este locul unde m-am născut, am copilărit și mi-am petrecut primii ani ai tinereții. O să revin la sfărșit cu câteva detalii despre asta.

Despre această comună nu veți găsi pe Wikipedia decât câteva rânduri, așa că eu o să încerc să v-o prezint așa cum am știut-o eu în copilăria mea și cum este acum.

Comuna Ocna de Fier este compusă doar din satul cu același nume, se află într-o zonă deluroasă a Banatului, la 7 km de orașul Bocșa și la aprox. 23 km de municipiul Reșița. Se învecinează cu orașul Bocșa și localitatea Dognecea. Zona este foarte frumoasă și foarte căutată de către amatorii de drumeții. Din anul 1723 și până după „Revoluție”, aici s-a extras minereu de fier.

Sâmbătă dimineața am plecat din Reșița, orașul unde locuim acum, spre Ocna de Fier, locul copilăriei mele. Am pornit spre Timișoara pe DN 58 B până în orașul Bocșa, unde după ce se am străbătut cam jumătate din acest oraș, am făcut stânga pe strada Dognecei și am continuat pe DJ 586, care ajunge după 7 km în Ocna de Fier și după alți 11 km în Dognecea. Ca să ajungem la Ocna trebuie să trecem un deal, apoi drumul continuă ascendent, dar în pantă ușoară aproape insesizabilă. Partea de urcare a dealului de către Bocșa, este drum foarte bun, dar odată ce te apropii de culmea dealului și de aici până la intrarea în comună, drumul este groaznic. A fost așa rău vreo câțiva ani buni și s-a reparat prin peticire vara trecută. Iarna grea de anul acesta și faptul că doar s-au peticit gropile existente atunci, a făcut ca acum să fie din nou plin de gropi. Noi mergem mai des pe aici și știam lucrul acesta, dar cei care vin pentru prima dată se îngrozesc de starea drumului. Sunt sigur că nu e un caz izolat în țara asta și pot să spun că am mers și prin Ungaria pe drumuri secundare care arătau aproape la fel de rău, dar asta nu e o scuză pentru nimeni ca să nu poți întreține un drum.

Am ajuns încet și cu grijă în comună, am trecut pe lângă casa singurelor rude apropiate pe care le mai am acolo, urmând să îi vizităm la întoarcere și am continuat drumul spre primul dintre locurile pe care vroiam să le revedem în acea zi, Lacul Dănila.

Înainte de a merge mai departe cu povestirea, o să enumăr obiectivele care nu trebuie ratate de cineva care ajunge aici.

Cel mai renumit obiectiv al aceste comune este Muzeul de Mineralogie Estetică „Constantin Gruescu”, despre care am să scriu un articol separat pentru că merită cu prisosință acest lucru.

Localitatea are și două lacuri aflate într-un cadru natural mirific, lacul Vărtoape, căruia noi localnicii îi spunem Ferendia și lacul Dănila.

Biserica din comună are hramul Adormirii Maici Domnului și în 2017 s-au sărbătorit aici 200 ani de existență a ei și a parohiei ortodoxe din această comună. Turnul bisericii are ceasuri pe fiecare latură și îmi amintesc că acestea mergeau foarte bine și aveau un clopot care bătea o dată la și un sfert, de două ori la și jumate, de trei ori la fără un sfert, iar la fix bătea de patru ori pe un ton și un alt clopt pe alt ton, indica prin numărul bătăilor ora. Noi jucându-ne toată ziua pe dealurile din jurul comunei știam întotdeauna cât este ceasul. Acum, din câte am observat, ceasurile nu mai funcționează.

De trei ani a luat ființă în comună fabrica unde se îmbuteliază renumita apă cu aur „Aur'a”. De aici oricine poate să își ia pentru acasă oricâtă apă vrea, pentru că în afara fabricii este amplasată o țeavă cu robinet pentru cei care vor să ia apă de aici. Și să nu credeți că sunt puțini cei care vin aici după apă. Chiar dacă drumul este așa cum este. Noi bem de trei ani doar apă de aici.

Un alt lucru care îi face pe foarte mulți oameni din orașele din zonă să își cumpere case aici este cadrul natural în care este așezată comuna. Toate casele sunt așezate în văile pe care le formează dealurile stâncoase de aici, care coboară în unele locuri până la câțiva metri de curțile oamenilor. Pădurea este prezentă peste tot, iar vara sunt dealuri pline de frăguțe.

Punctul central al comunei a fost mineritul, care a dus la dezvoltarea sa și numeroasele mine din care se extrăgea minereu de fier. Acum acestea sunt toate închise și intrările în ele au fost zidite. Bineînțeles că închiderea acestora a dus la declinul comunei.

Comuna are trei străzi foarte lungi, strada Vale, Ilovăț și Moravița. Străzile formează un Y și au locul de întâlnire la biserică. Pârâul care trece prin sat izvorăște din dealurile aflate mai sus de Lacul Dănila, străbate toată localitatea pe străzile Moravița și Vale și curge la vale până în Orașul Bocșa, unde se varsă în râul Bârzava. Pârâul poartă numele de Moravița.

Mergând la deal spre lacul Dănila am făcut prima oprire la un izvor unde ne-am umplut două sticluțe cu apă pentru a avea la noi, am fotografiat casa neobișnuită care se află vis-a-vis de izvor și pe care și-o amenajează un verișor de-al meu. O să vă pun o fotografie cu ce nebunie de statuie din lemn și-a proptit prin curte. Am continuat drumul mai departe trecând pe lângă casa unde am copilărit și am oprit pentru o clipă la muzeul lui nea Costică Gruescu. Am vrut să intrăm atunci dar femeia care are grijă de el, o fostă vecină de a mea, ne-a spus că acesta doarme, așa că am trecut pe aici când ne-am întors de la lac.

Intrarea în comună de către Bocșa se face pe strada Vale, așa că pe această stradă ne aflam și noi acum. Imediat după muzeu, la câteva case mai încolo, pe partea dreaptă se află clădirea Primăriei și a Consiliului Local. Peste drum de aceasta este clădirea Poliției. Mai sus cu câteva case era lume strânsă la un localnic de 51 de ani care murise în acea zi. Îl cunoșteam de mic. Dumnezeu să-l odihnească.

Imediat am ajuns la biserică. Aici, cum spuneam, strada Vale se termină și spre stânga începe strada Ilovăț, iar spre dreapta strada Moravița. Pe strada Ilovăț se ajunge la Dognecea iar strada Moravița continuă până la lacul Dănila. Noi am făcut dreapta și am continuat spre lac. Drumul este bun, dar cam îngust. Cu greu încap două mașini una pe lângă alta. Am mers cu mașina până în locul unde se termină asfaltul, am lăsat-o aici și am continuat drumul spre lac pe jos. Se poate merge foarte bine și cu mașina până la lac dar atunci unde mai e plimbarea prin natură. De unde am lăsat mașina mai sunt cam 2 km până la lac, casele aproape dispar și drumul merge printr-o superbă pădure de fag și carpen.

Mergând pe acest drum am ajuns intr-un loc care mi-a amintit de gloria de altă dată a localității. Aici într-o poiană se sărbătorea în fiecare an, în prima duminică din luna august, ”Ziua Minierului”. Era mare sărbătoare, cu mici, bere, formații de muzică populară, tarabe cu lubeniță, cu jucării, etc. Pe atunci cam toți lucrau la minele de aici, așa că era plin de oameni la această sărbătoare. Pe când eram eu copil, în comună veneau câte 6-7 autobuze pline cu muncitori din toate localitățile din zonă. Și asta de trei ori pe zi pentru că în mină se lucra non-stop.

După o plimbare, cam scurtă, prin natură am ajuns la lac. Lacul Dănila este un lac artificial care a apărut prin construirea unui baraj pe cursul pârâului Moravița. Era un loc unde vara venea multă lume, pescuiam, ne scăldam, făceam picnicuri. Iar de Ziua Minierului era aproape obligatoriu să facem o plimbare și până aici. În „coada” lacului era o cabană a Inteprinderii Miniere. Din păcate acum nimic nu mai amintește de acele vremuri. Din cabană nu mai există nimic și doar noi care am prins-o în „picioare” mai știm de existența ei. Poiana care era în apropierea cabanei este acum împădurită, barajul este și el în paragină și multe alte lucruri sunt la fel, care parcă îmi spuneau că am plecat la timp dintr-o comună care a avut momentele ei de glorie și nu am fost martor la decăderea acesteia. Măcar așa pot să păstrez în amintire locurile frumoase unde cutreieram în copilărie.

Am stat câteva ore pe malul lacului, eu cu două bețe de pescuit m-am jucat cu niște peștișori iar soția a terminat de citit cartea lui @adri-nico. Niște clipe de liniște după care tânjim tot mai des.

Am plecat înapoi pe drumul prin pădure pe unde am venit, am luat mașina și ne-am întors spre centrul comunei. Aici am parcat mașina în fața școlii și am avut norocul să întâlnesc un fost coleg de grădiniță, școală și liceu care se afla prin curtea școlii și care avea cheile de la școală. Împreună am intrat în școală și am povestit cu el, spre amuzamentul soției, diverse întâmplări pe care ni le aminteam din anii de școală pe care i-am făcut acolo. Pe vremea noastră eram 32 copii într-o clasă, iar acum am văzut că, clasele erau comasate pentru că în clasa a V-a erau 2 copii iar în a VII-a erau 5 copii. Rezultatul exodului spre Italia al majorității locuitorilor de aici.

Am mers apoi să facem o plimbare prin zona de centru unde i-am arătat soției clădirea unde am făcut grădinița, Căminul Cultural unde se țineau balurile de Fășang sau Ruga atunci când ploua și nu se putea ține în curtea bisericii. Am trecut pe lângă Oficiul Poștal al comunei unde, pe vremea copilăriei mele aici lucrau trei femei, una care era Diriginta oficiului, una care împărțea ziarele, corespondența și aducea pensiile și una care făcea legăturile telefonice. Acum nu știu sigur dacă mai lucrează cineva aici. Imediat am ajuns la clădirea în care funcționează un cabinet medical. Aici era Dispensarul Comunal. Aveam medic care locuia acolo. Aveam cabinet stomatologic și medic stomatolog. Îmi amintesc cum plângeam în cor pe holurile de aici când ne aducea de la școală să facem vaccinurile acelea obligatorii. Nu apucam să intrăm înăuntru și plângeam doar când îl auzeam pe cel aflat înăuntru că se vaită. Plimbarea s-a terminat la fosta Alimentara. Aici aveam magazin alimentar împărțit pe zone: pâine, dulciuri, mezeluri, băuturi alcoolice. Lângă acesta era un magazin unde din când în când aduceau carne. În continuare era unul cu textile și alte chestii, un aprozar și complexul se încheia cu un birt. Aveam noroc că eram o zonă cu minieri și se aproviziona cu multe lucruri care nu se găseau în alte părți. Îmi amintesc că veneau oamenii din satele de la pustă cu porumb și grâu și făceau troc cu ai noștri pentru ulei și zahăr.

Am mers la mașină și am plecat spre Muzeul de Mineralogie Estetică. Aici nu am avut parte nici acum de prezența lui nea Costică pentru că se odihnea din nou. Are 95 ani. Am vizitat muzeul singuri și o să scriu despre acesta foarte curând.

De aici am mers la fabrica unde se îmbuteliază apa „Aur'a” și am luat 3 bidoane de 5 litri cu apă pentru a avea mai mult timp. Despre apa de aici am mai povestit la Herculane cu cei care au fost interesați. Nu pot să scriu aici despre apă, pentru a nu se considera că fac reclamă, așa că dacă vreți să aflați mai multe căutați pe net că este pe Youtube un clip cu patronul de acolo care explică mai multe.

Am mai oprit la rudele de la intrare în sat și ne-am întors apoi acasă.

Din păcate am avut o copilărie cu multe lipsuri materiale pentru că am fost un copil fără părinți, crescut de o bunică, dar faptul că am crescut în locuri așa de frumoase m-a făcut să uit de toate neajunsurile și să învăț să mă bucur de frumos. Dovada că acum știu să apreciez lucrurile și locurile după cum sunt de frumoase și nu după cât costă, este și premiul „Maria 55 ” pe care l-am primit la Herculane.

Îmi cer scuze dacă v-am plictisit cu poveștile mele dar am simțit că e de datoria mea să vă prezint acest loc minunat unde m-am format ca om și pe care o să vi-l arăt cu plăcere atunci când o să ajungeți prin zonă.

Călătorii frumoase vă doresc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de ungureanica in 25.03.2019 18:19:50

Validat / Publicat: 26.03.19 08:35:53


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 406


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  52700 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[26.03.19 08:35:25]
» mesaj pers

   Interesantă recomandarea

   Mutat în rubrica "O zi în zona Dognecea, DOGNECEA [CS]" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[26.03.19 08:57:49]
» mesaj pers

   @ungureanica: Nu ne-ai plictisit deloc! Ne-ai povestit clipe importante din viața ta personală și ne-ai dezvăluit o microzonă inedită, puțin cunoscută.

   Acum înțeleg de ce te-au lăudat colegii pe care i-ai însoțit în excursie și au declarat că ești de „aur”. Tu bei de trei ani apă cu aur de la Ocna de Fier - iată explicația! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[26.03.19 10:20:11]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[26.03.19 10:58:39]
» mesaj pers

   @ungureanica: M-ai lăsat mască, articolul tău este tulburător, mi-a plăcut foarte, foarte mult.

   Am simțit emoția din spatele literelor, a poveștii tale.

   Nu am știu de apa cu aur, o sa citesc mai multe pe net.

   Din cunoștințele mele, oficiul postal este desființat, acolo ar trebui sa funcționeze o agenție poștala (un fel de ghișeu mai mic), pe strada Ilovăt, la nr 91.

   Bănuiesc eu ca vara totul arata mult mai vesel, copacii nefiind chelioși :)

   Felicitări pentru tot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ungureanica
[26.03.19 11:51:54]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc mult pentru apreciere și pentru completare. Da, vara e foarte frumos. În fiecare an, în iunie merg pe dealuri și culeg fragi. E superb. Vă salutăm cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.19 11:54:13]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc pentru vorbele frumoase. O zi faină!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.19 12:22:02]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc pentru apreciere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[26.03.19 12:27:31]
» mesaj pers

   @ungureanica:

   Domnule ghid "de aur", frumos articol ai scris.

   Soțul meu a zis atunci după excursie că am avut un ghid de aur! Ei uite că te-a ghicit cu adevărat!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[26.03.19 12:34:39]
» mesaj pers

   Un articol emoționant care, realmente, m-a mişcat si care denotă sensibilitatea unui om mare (la stat şi nu numai) atunci când se referă la propria-i copilărie.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[26.03.19 13:55:55]
» mesaj pers

   @ungureanica: să fiu și eu în asentiment, cu onor colegii mei: ai scris un articol, extrem de emoționant. Se vede că ai un suflet de aur. Nu s-ar zice, având în vedere statura ta extrem de impozantă!!! Chiar că ai băut ceva apă fermecată, de la acel izvor cu apă cu aur!!!

   Felicitări din tot sufletul , pentru acest articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[26.03.19 14:39:09]
» mesaj pers

   @ungureanica: Frumusetea locurilor si-a pus amprenta pe sufletul tau si l-au facut asemenea lor! Esti un OM frumos, cu suflet frumos!

   Apa cu aur am baut si eu, multumita tie, iar articolul asta a mai picurat putin aur al amintirilor!

   Tare mult mi-a placut articolul, frumos si nostalgic ai descris locurile copilariei tale!

   Marturisesc sincer ca mai intai am vazut pozele si statuia "proptita" de varul tau in curte. Apoi am citit articolul. Am ajuns la pasajul

Mergând pe acest drum am ajuns intr-un loc care mi-a amintit de gloria de altă dată a localității.
, unde eu, sub impresia pozei, am citit
loc care mi-a amintit de GORILA de altă dată a localității.
si-am fost socata! Citind din nou, m-a busit rasul! Tu nu rade de mine, ca patesc des de-atea!

   Abia astept Muzeul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- alinafulg
[26.03.19 15:46:43]
» mesaj pers

   @ungureanica: Mi-a placut tare cum ai descris acele locuri minunate ale copilărei tale. Vacante frumoase, mai ales că pentru voi va urma una, astept impresii cand va intoarceti! Va salutăm cu drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.19 16:58:04]
» mesaj pers

   @elviramvio: Nu m-ați emoționat destul la Herculane cu laudele, vreți să o faceți in continuare? . Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Vă salutăm cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[26.03.19 17:18:15]
» mesaj pers

   @ungureanica: Felicitări pentru articol. Emoționant!

   Fiecare avem o ”poveste”... a ta este de aur.

   Nu am știut de apa cu aur la Herculane, dar am aflat din articole și ecouri despre ea. Acum i-am aflat și povestea.

   Îmi dau seama cât de frumos poate să fie vara, când totul este verde.

   Mă bucur că v-am cunoscut la Alba Iulia, costumați în superbele și originalele voastre costume populare.

   Să ne revedem sănătoși la următoarele întâlniri AFA, și nu numai... cine știe.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ungureanica
[26.03.19 17:22:39]
» mesaj pers

   @irinad: Mulțumesc pentru ecou. Cred că toți ne amintim cu drag de copilărie. Vă salutăm cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.19 17:26:15]
» mesaj pers

   @robert: Mulțumesc pentru apreciere. Ma bucur că ti-a plăcut articolul. La impozantă imi cam faci concurență. Vă salutăm cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.19 17:28:46]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc pentru apreciere. Iartă-mă dar nu am putut să nu râd. Te pupăm cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.19 17:32:28]
» mesaj pers

   @ANILU: Cum îi spuneam si lui @krisstinna, vara este foarte frumos acolo. Din fericire am tot ajuns vara aici. Si noi asteptăm cu nerabdare revederea. O zi faină!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.19 17:35:17]
» mesaj pers

   @alinafulg: Mulțumesc pentru apreciere. Da, curând plecam în vacanță. Sigur o să vă povestim tot. Vă salutăm si noi cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[26.03.19 17:41:57]
» mesaj pers

   @ungureanica: 😉😊

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[26.03.19 21:02:57]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.19 21:16:30]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[27.03.19 10:02:02]
» mesaj pers

   @ungureanica: Ma bucur ca v-am cunoscut!

   Primul contact vizual a fost la Alba-Iulia când am primit cadoul de la tombola din partea voastra. Si acum functioneaza ceasul de perete cu imagini din Resita, orasul vostru, aplicate pe conturul din lemn al tarii.

   

   Articol scris cu sufletul deschis, frumos omagiu!

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[27.03.19 10:43:02]
» mesaj pers

   @Yolanda: Ne bucurăm mult că a fost util cadoul nostru. Și noi suntem încântați că v-am cunoscut și ne-a bucurat reîntâlnirea. Vă salutăm cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- extracrisina
[28.03.19 13:35:14]
» mesaj pers

   @ungureanica: dragul nostru ghid, chiar de aur, felicitari pentru acest articol minunat de sensibil, si ai dreptate, nu conteaza lipsurile din copilarie, conteaza amintirile frumoase cu care am ramas in suflet, si intodeauna, daca avem unde sa ne intoarcem este foarte bine, asa ne încărcăm cu energie, toate cele bune

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[28.03.19 16:52:09]
» mesaj pers

   @extracrisina: Multumesc pentru aprecieri. Vă salutăm cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[42] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2019] La intrare în comuna Ocna de Fier. Noi am pozat-o la plecare. -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061336">Şterge vot</a></div><span id="v91061336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2019] La intrare în comuna Ocna de Fier. Noi am pozat-o la plecare.
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2019] Izvorul unde am oprit să luăm apă -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061337">Şterge vot</a></div><span id="v91061337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2019] Izvorul unde am oprit să luăm apă
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2019] Casă din Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061338">Şterge vot</a></div><span id="v91061338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2019] Casă din Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2019] În curte la vărul meu -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061339">Şterge vot</a></div><span id="v91061339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2019] În curte la vărul meu
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2019] Strada Valea din comuna Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061340">Şterge vot</a></div><span id="v91061340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2019] Strada Valea din comuna Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2019] Casă din comuna Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061342">Şterge vot</a></div><span id="v91061342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2019] Casă din comuna Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2019] Strada Vale văzută de pe deal -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061344">Şterge vot</a></div><span id="v91061344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2019] Strada Vale văzută de pe deal
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2019] Dealurile din zonă -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061347">Şterge vot</a></div><span id="v91061347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2019] Dealurile din zonă
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2019] Dealurile din zonă -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061348">Şterge vot</a></div><span id="v91061348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2019] Dealurile din zonă
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2019] Primăria comunei Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061349">Şterge vot</a></div><span id="v91061349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2019] Primăria comunei Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2019] Urme ale Inteprinderii Minere -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061351">Şterge vot</a></div><span id="v91061351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2019] Urme ale Inteprinderii Minere
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2019] Copac „maltratat” -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061353">Şterge vot</a></div><span id="v91061353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2019] Copac „maltratat”
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2019] Un podeț -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061355">Şterge vot</a></div><span id="v91061355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2019] Un podeț
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [MAR-2019] Drumul spre lacul Dănila -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061356">Şterge vot</a></div><span id="v91061356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2019] Drumul spre lacul Dănila
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2019] Lacul Dănila din Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061359">Şterge vot</a></div><span id="v91061359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2019] Lacul Dănila din Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2019] Relaxare pe malul lacului -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061361">Şterge vot</a></div><span id="v91061361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2019] Relaxare pe malul lacului
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2019] Alt fel de relaxare -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061363">Şterge vot</a></div><span id="v91061363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2019] Alt fel de relaxare
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2019] Broaștele în luna de miere -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061364">Şterge vot</a></div><span id="v91061364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2019] Broaștele în luna de miere
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2019] Broaștele în luna de miere -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061366">Şterge vot</a></div><span id="v91061366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2019] Broaștele în luna de miere
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2019] Școala din Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061368">Şterge vot</a></div><span id="v91061368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2019] Școala din Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2019] Școala din Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061370">Şterge vot</a></div><span id="v91061370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2019] Școala din Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAR-2019] Ne-am amintit de grădiniță -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061372">Şterge vot</a></div><span id="v91061372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2019] Ne-am amintit de grădiniță
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2019] Placă comemorativă -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061374">Şterge vot</a></div><span id="v91061374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2019] Placă comemorativă
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2019] Biserica din Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061377">Şterge vot</a></div><span id="v91061377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2019] Biserica din Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2019] Clădirea fostei grădinițe și a Poștei -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061378">Şterge vot</a></div><span id="v91061378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2019] Clădirea fostei grădinițe și a Poștei
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2019] Ocna de Fier -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061380">Şterge vot</a></div><span id="v91061380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2019] Ocna de Fier
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2019] Dispensarul Medical -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061381">Şterge vot</a></div><span id="v91061381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2019] Dispensarul Medical
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAR-2019] Alimentara -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061382">Şterge vot</a></div><span id="v91061382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAR-2019] Alimentara
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAR-2019] Căminul Cultural -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061384">Şterge vot</a></div><span id="v91061384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAR-2019] Căminul Cultural
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAR-2019] Fostă mină -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061387">Şterge vot</a></div><span id="v91061387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAR-2019] Fostă mină
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAR-2019] Fabrica de îmbuteliat apă -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061389">Şterge vot</a></div><span id="v91061389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAR-2019] Fabrica de îmbuteliat apă
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAR-2019] Fabrica de îmbuteliat apă -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061393">Şterge vot</a></div><span id="v91061393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAR-2019] Fabrica de îmbuteliat apă
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [MAR-2019] De aici luăm apă cu aur -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 25.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061394">Şterge vot</a></div><span id="v91061394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [MAR-2019] De aici luăm apă cu aur
foto ungureanica [25.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[42] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.157084941864 sec