#I#D
92630 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin insula Fuertaventura

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.03.2019
DE
Avatar doinafil
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 12.11.15
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
6 euro/pers.
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Cum se scoate sare din Marea cea Mare?


Urmare de aici

Spre rușinea mea, chiar nu știam cum se scoate sarea din apa mărilor sau oceanelor. O idee vagă despre cum se face aveam, dar nu credeam că ea se realizează în etape și pe suprafețe atât de mari. Am văzut pentru prima dată acest lucru în luna ianuarie a acestui an, când am fost într-o mini vacanță de șapte zile, în insula Canariană Fuerteventura, iar apa din care se scotea sarea era cea a valurilor oceanului Atlantic.

Împreună cu grupul nostru de prieteni am hotărât să mergem, chiar de a doua zi după instalare, la cel mai apropiat obiectiv care merită să fie vizitat de pe insulă și care, spre bucuria noastră, nici nu era prea departe de hotelul la care eram, cu toții, instalați. Acesta se numește Salinas de El Carmen, situată pe coasta de est a insulei, și foarte importantă pentru economia ei, pentru că aici, din apa oceanului, se extrage cea mai bună și curată sare. Locul se află la jumătatea distanței dintre nordul și sudul insulei, la doar câțiva kilometri de aeroport și la patru km sud, față de hotelul „Barcello”, la care eram cazați. Ne-am gândit că de acolo ne putem întoarce pe jos, cu pasul, sau făcând jogging, cum au ales să se întoarcă tinerii grupului nostru.

Ca să ajungem la Salinas de El Carmen, cea care a dat și numele micului sat, și la Museo del Sal din incintă, am făcut, prin recepția hotelului, comandă la un taxi cu șase locuri. După numai două sau trei minute acesta a venit și am ajuns imediat la locul dorit.

Chiar la coborârea din taxi privirea ne-a fost atrasă de scheletul unei balene, de vreo 20 m lungime, care era montat la țărmul oceanului pe un cadru solid, confecționat din niște stâlpi înalți, bine conceput ca să susțină o greutate așa de mare, chiar dacă balena este, acum, numai oase. Pe toată insula sunt șase schelete de balenă astfel expuse, balene ce au eșuat pe plajele insulei. Tot imediat am văzut și multele bazinele de evaporare a apei oceanului, în urma căreia se obține sarea. Ca să aflăm cum se realizează captarea apei oceanului și obținerea, în final, a sării, hai să intrăm în

Museo del Sal. Acesta este amplasat chiar în „curtea” salinei, în apropierea bazinelor de evaporare a apei, orarul de vizitare este de marți până sâmbătă între orele 10,00 – 18,00, iar prețul de vizitare este de 6 euro/pers.

Prin exponatele sale vechi – obiecte și unelte ce amintesc de atmosfera începutului de secol trecut - combinate cu filme documentare actuale, prezentate modern prin mijloace audio - video, ne facem o părere despre modul tradiționalal scoaterii sării, care s-a păstrat până azi.

Din ce-am văzut și auzit am aflat că îndeletnicirea scoaterii sării de aici, de la țărmul oceanului, a început de pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea, însă nu a durat mult, fiind abandonată. Bazele noi ale ei le-a pus Don Manuel Velasquez Cabrera în 1910, care a păstrat metoda tradițională de extragere a sării, modernizând numai ce era vechi și extinzând spațiile de evaporare a sării. Sarea obținută aici era furnizată, în special, fabricii de pește din Puerto del Rosario, pentru procesul de conservare a sardinelor. După ce fabrica de pește a încetat să funcționeze, pe la sfârșitul anilor ´80 ai secolului trecut, „Salinas del Carmen” nu mai avea un cumpărător constant de sare, iar producerea ei a încetat să mai funcționeze, salina fiind abandonată. La începutul acestui secol, doar cu câțiva ani în urmă, Salina a fost restaurată, a început să producă sare și, o parte din suprafața ei a fost transformată în „Museo del Sal”, care poate fi vizitat atât în exterior, cât și în interiorul micii clădiri, unde ne aflăm noi acum.

Cum se captează apa din ocean? :-?? Aici, la Salinas del El Carmen, sistemul natural și tradițional este acela numit saltadero, adică prin forța vântului care sparge valurile mari de stâncile de la țărm și prin umplerea unor bazine colectoare cu stropii de apă, - a spumei, deci - rezultați în urma acestor valuri sparte. Bazinele astea sunt la o cotă ceva mai înaltă decât restul platformei salinei. După ce apa ajunge aici este dirijată, în mod gravitațional, prin niște canale special construite, spre bazinele de decantare a nisipului antrenat de valuri. Sunt trei bazine mari colectoare care alimentează cele aprox. 2000 mp „mobilate” cu câteva zeci de iazuri construite special, pentru decantarea și evaporarea apei. Iazurile comunică între ele prin niște preaplinuri sau prin clapete din lemn acționate manual. Pe măsură ce decantarea nisipului este terminată și – prin evaporarea apei – se formează pojghițe de sare la suprafața ei, lucrătorii salineri o adună cu grijă, cu mișcări line și cu unelte speciale și o depun în grămăjoare mici la marginea iazului de pe care s-a făcut recoltarea. După scurgerea apei din grămăjoare, ele toate se adună și se întind pe o platformă din apropiere, pentru continuarea procesului de uscare. Când uscarea totală s-a terminat, sarea este depozitată într-un spațiu special amenajat, acoperit, și apoi încărcată în containere. Nave speciale de transport care ajung până la salină, o încarcă și o duc până la locul de ambalare și distribuție. Cam asta am văzut și înțeles despre obținerea sării din apa oceanului.

Muzeul sării găzduiește și expoziții temporare, cu lucrări de pictură sau sculptură ale artiștilor spanioli, din insulă sau de pe continent. Noi am avut prilejul să vedem lucrări ale artistei spaniole Nuria del Pino, iar tematica lucrărilor ei s-a numit „Entre silencios”, lucrări care aveau ca „vedetă” pe nimeni alta decât - Capra.

Am avut parte de o vreme caldă, chiar dacă la noi acasă era toiul iernii. După ce-am făcut pozele de rigoare, ne-am luat „la revedere” de la „Salinas de El Carmen”, fiecare întorcându-se, spre hotel, în mod diferit: tinerii din grup făcând jogging, matúrii rămânând să bea o cafea, iar noi luând-o la pas cale de vreo doi Km, cât m-au ținut picioarele. :( Noroc că ajunseserăm în dreptul unui hotel de la care am chemat telefonic, prin recepția lui, un taxi, care ne-a dus la „Barcello”, casa noastră pentru șapte zile.

A fost o „lecție” frumoasă și interesantă, m-am bucurat că am aflat lucruri noi despre care vin acum, cu acest review, să vi le împărtășesc și vouă.

---
Impresii încărcate de doinafil in 01.03.2019 12:24:51

Validat / Publicat: 01.03.19 13:08:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA. A mai fost în/la: Grancanaria, Mallorca, Costa del Sol
VIZUALIZĂRI: 911


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de doinafil? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- adrianbogdan
[02.03.19 12:37:54]
» mesaj pers

   Buna! Am vazut ceva asemanator in Bulgaria la Promorie. Foarte interesant.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[03.03.19 08:56:59]
» mesaj pers

   @adrianbogdan:

   Și mie mi s-a părut interesant, Roxana, mai ales modul natural de captare, fără pompare!

   Valurile sparte de stânci la țărm erau un adevărat spectacol! M-am uitat minute în șir și le-am admirat!

   Îți mulțumesc frumos pentru ecou și vot! :*:*:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2019] 1. Se vede de la distanță „Salinas del Carmen” -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057460">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057460"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057460">Şterge vot</a></div><span id="v91057460" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057460)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057460Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057460MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2019] 1. Se vede de la distanță „Salinas del Carmen”
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2019] 2. Panoul cu planul general al salinei. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057462">Şterge vot</a></div><span id="v91057462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2019] 2. Panoul cu planul general al salinei.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2019] 3. Scheletul balenei, văzut de la distanță. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057463">Şterge vot</a></div><span id="v91057463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2019] 3. Scheletul balenei, văzut de la distanță.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JAN-2019] 4. În stânga intrării pe platformă se află „Muzeul Sării”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057465">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057465"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057465">Şterge vot</a></div><span id="v91057465" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057465)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057465Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057465MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2019] 4. În stânga intrării pe platformă se află „Muzeul Sării”.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2019] 5. În dreapa lui sunt bazinele de evaporare a apei și depozitul de sare uscată. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057467">Şterge vot</a></div><span id="v91057467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2019] 5. În dreapa lui sunt bazinele de evaporare a apei și depozitul de sare uscată.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2019] 6. Apa oceanului este captată prin spargerea valurilor de stânci. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057468">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057468"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057468">Şterge vot</a></div><span id="v91057468" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057468)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057468Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057468MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2019] 6. Apa oceanului este captată prin spargerea valurilor de stânci.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2019] 7. Alte valuri sparte de stânci, care... -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057471">Şterge vot</a></div><span id="v91057471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2019] 7. Alte valuri sparte de stânci, care...
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2019] 8..... ajung în aceste bazine de colectare. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057472">Şterge vot</a></div><span id="v91057472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2019] 8..... ajung în aceste bazine de colectare.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2019] 9. De aici apa, curge gravitațional... -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057473">Şterge vot</a></div><span id="v91057473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2019] 9. De aici apa, curge gravitațional...
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2019] 10..... prin canale, spre bazinele de decantare a nisipului. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057474">Şterge vot</a></div><span id="v91057474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2019] 10..... prin canale, spre bazinele de decantare a nisipului.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2019] 11. O parte a bazinelor de decantare și de evaporare a apei. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057476">Şterge vot</a></div><span id="v91057476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2019] 11. O parte a bazinelor de decantare și de evaporare a apei.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2019] 12. Sistem de dirijare a apei către bazinele de decantare. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057478">Şterge vot</a></div><span id="v91057478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2019] 12. Sistem de dirijare a apei către bazinele de decantare.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2019] 13. Crusta de sare formată la suprafața apei este spartă și făcută mici grămezi, între bazine. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057479">Şterge vot</a></div><span id="v91057479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2019] 13. Crusta de sare formată la suprafața apei este spartă și făcută mici grămezi, între bazine.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2019] 14. Lucrătorii salinei au echipament adecvat. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057481">Şterge vot</a></div><span id="v91057481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2019] 14. Lucrătorii salinei au echipament adecvat.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2019] 15. Grămezile mici sunt adunate aici, pentru uscare. În spate este locul de depozitare a sării uscate. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057482">Şterge vot</a></div><span id="v91057482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2019] 15. Grămezile mici sunt adunate aici, pentru uscare. În spate este locul de depozitare a sării uscate.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2019] 16. La intrarea în muzeul sării se află nelipsitul magazin de suveniruri. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057484">Şterge vot</a></div><span id="v91057484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2019] 16. La intrarea în muzeul sării se află nelipsitul magazin de suveniruri.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2019] 17. Sala bibliotecii muzeului, cu imagini video despre istoria producerii sării la „Salinas del Carmen”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057485">Şterge vot</a></div><span id="v91057485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2019] 17. Sala bibliotecii muzeului, cu imagini video despre istoria producerii sării la „Salinas del Carmen”.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2019] 18. Exponate și macheta salinei. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057487">Şterge vot</a></div><span id="v91057487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2019] 18. Exponate și macheta salinei.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2019] 19. Câteva din uneltele tradiționale ale lucrătorilor de la salină. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057489">Şterge vot</a></div><span id="v91057489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2019] 19. Câteva din uneltele tradiționale ale lucrătorilor de la salină.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2019] 20. O cameră mobilată a „salinerilor”. Pe pat sunt proiectate imagini din viața lor. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057490">Şterge vot</a></div><span id="v91057490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2019] 20. O cameră mobilată a „salinerilor”. Pe pat sunt proiectate imagini din viața lor.
foto doinafil [01.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2019] 21. Ladă de lemn pentru lucruri personale de îmbrăcăminte. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1057491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1057491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1057491">Şterge vot</a></div><span id="v91057491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1057491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1057491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1057491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2019] 21. Ladă de lemn pentru lucruri personale de îmbrăcăminte.
foto doinafil [01.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122279882431 sec