#E#D
92128 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Circuite sud-americane

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.01.2019
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 21 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Descoperind America de Sud – Brazilia, Argentina


În vara anului trecut am găsit o ofertă spre Sao Paulo, dus - întors, 1.290 euro pentru două persoane cu plecare dimineața pe 1 ianuarie 2019 cu Turkish Airlines, bună, credeam eu și am valorificat-o. Mult mai târziu, prin noiembrie, Air France și KLM au venit cu o ofertă imbatabilă spre Rio de Janeiro, în jur de 1.000 de euro, tot pentru două persoane, rar apare acest preț.

Traseul excursiei

După ce am rezervat biletele la avion, am început documentarea pentru o excursie pe cont propriu. Am folosit ca de obicei același Booking, am ales și cazările și le-am rezervat la început de august. Jumătate din ele au fost cu plata la rezervare, oferta fiind mult mai bună așa. Bine am făcut pentru că în Brazilia și Argentina ianuarie este sezon de vară, de vârf, și am constatat că prețurile erau mult mai mari.

În documentarea mea m-au ajutat și sfaturile lui @ghisor pentru care țin să-i mulțumesc. Excursia a durat 3 săptămâni, 21 nopți de cazare astfel: 1 noapte la Istanbul, din motive de schimbare de zbor în ultimele 48 de ore fiind nevoiți să plecăm în după amiaza zilei de 31 decembrie, 2 nopți Sao Paulo, 4 nopți Rio de Janeiro, 6 nopți Buenos Aires, 3 nopți Puerto de Iguazu, 2 nopți Foz do Iguaçu, 2 nopți Sao Paulo, 1 noapte București.

Important: În perioada documentării nu am știut că în zona tranzit a aeroportului din Sao Paulo sunt două hoteluri, așa cum era în Moscova pe Aeroportul Șeremetievo, vezi impresii, pentru că aș fi luat cazarea din Sao Paulo cu 3 nopți la început și pentru că venind cu avionul de la Foz do Iguaçu puteam să luăm cazare de 1 noapte în aeroport, mult mai odihnitor, renunțând la a doua cazare în Sao Paulo. Traseul gândit de mine, cu această precizare importantă, a fost totuși bine ales.

De la Sao Paulo la Rio de Janeiro am mers cu autobuzul, timp de 6 ore, autocar elegant, cum au de fapt toate firmele din Brazilia. Am cumpărat bilete de pe site-ul buscaonibus.com.br/en prin PayPal, comision cam mare, 15 $, în total 100 $ pentru două persoane, nu era necesar, mergeai în imensa autogară Rodoviária Tietê și luai de acolo bilete spre Rio, sunt 4 mari companii, curse foarte dese.

De la Rio de Janeiro de pe Galeão International Airport (GRU) am mers la Ministro Pistarini International Airport (EZE) din Buenos Aires cu Emirates, 710 euro pentru două persoane, apoi de la aeroportul domestic J. Newbery Airport (AEP) din Buenos Aires la Cataratas del Iguazu International Airport (IGR) cu LATAM Chile, 250 euro pentru două persoane. Am mers la Foz do Iguaçu cu autobuzul, sunt circa 25 kilometri, viză la ambele frontiere și apoi de la Cataratas International Airport (IGU) Foz do Iguaçu la Guarulhos International Airport (GRU) din São Paulo cu Avianca Brasil, 328 euro pentru 2 persoane. Am avut două bagaje la cală de peste 20 kilograme, mai grele ca limita acceptată de Turkish Airlines.

Toate cazările au fost bine alese, camere spațioase, cu aer condiționat, era sezon de vară și la vârsta noastră o cameră răcoroasă era binevenită, hotel sau apartament de 3-5 stele, prețuri de la 52 la 105 euro, cel mai scump a fost în Istanbul.

Am vrut neapărat să văd Rio de Janeiro a cărui vedere de sus este considerată printre cele mai frumoase din lume, înaintea lui Cape Town sau Sydney..., am vrut măcar să văd Copacabana, din motive de sănătate fără plajă acolo..., am vrut să văd minunea apelor, Cascadele Iguazu, nu se pot descrie în cuvinte, cel mai bine este să le vezi..., am vrut să văd Centrala Itaipu Binacional, gigantică și maiestuoasă..., am vrut să văd Buenos Aires, Parisul Americii de Sud, fenomenal..., am vrut să văd o bucățică din Uruguay..., am vrut să văd Sao Paulo, megaorașul financiar al Braziliei cu a sa celebră Avenida Paulista și cu o priveliște de sus urbană pe care nu am mai văzut-o nicăieri până acum...

În acest review, de început, aș vrea să pun accent pe problemele importante și necesare oricărei excursii (transport, bani, vreme, ...) și mai puțin pe informații despre obiective, care se pot găsi pe orice sursă, timp să fie...

Transportul terestru

Brazilia

În Sao Paulo am folosit taxiul de la aeroport, era stand și pentru Uber, a doua oară am mers cu Shuttle Bus. Uber este și în Rio, cam cu o treime mai ieftin decât taxiul, dacă nu și mai mult. Noi am folosit doar o singură dată Uber când am plecat de la hotel la autogara din Sao Paulo pentru că nu au putut încasa banii, rămânând datori. La comenzi ne rugau să achităm mai întîi cursa, încă nu este achitată, nu prea știu cum să o achit... La revenire în țară, de la bancă ni s-a spus că Master Card are probleme cu anumite firme din Brazilia și că plățile către acestea sunt blocate... Mare păcat, nu știu ce să cred... Am făcut din curiozitate simulări și așa ne-am dat seama cât de avantajos este Uber.

Am folosit la greu metroul și în Sao Paulo, luând bilet de fiecare dată, și în Rio, aici folosind nemaipomenitul RioCard, ce se găsește doar în anumite stații de metrou, pe site cartaoriocard.com.br sunt menționate. Cartelă RioCard costă 3 reali și este valabilă pentru toate mijloacele de transport public din Rio: metrou, autobuze, VLT (tramvaiul ușor), tren și bărci. Pe lângă costul cardului se încarcă cu mai mulți reali, prețurile biletelor fiind diferite: autobuzele costă 3,95 reali, metroul 4,30 reali, VLT 3,80 reali, ... le-am folosit pe toate. În ambele orașe autobuzele au turnichete și trebuie să iei bilet de la șofer sau să folosești cardul. În Sao Paulo, la autobuze, se folosește doar cardul. Voi spune mai multe când voi scrie despre fiecare oraș în parte și despre cazări...

În Foz de Iguaçu am luat de la Terminal de Transporte Urbano autobuze diferite: spre cascade, spre Itaipu, spre aeroport, se intră în autogară plătind biletul de autobuz, același preț pentru fiecare linie, 3,75 reali (1 $), se trece prin turnichet, apoi la întoarcere în autogară poți lua alt autobuz fără să mai plătești, fiind valabilă plata anterioară.

Argentina

În Buenos Aires, am folosit taxiul de la și la aeroport, către ferry, se mergea foarte bine cu Uber, dar... În rest am folosit foarte mult metroul doar cu cardul SUBE, se cumpără din stații de metrou, de la loterii, chioșcuri..., poate fi folosit și la autobuz. Am cumpărat doar un singur card deoarece după ce treci de poartă se poate da următoarei persoane pentru a-l folosi. Autobuzul merge doar cu șofer, nu are turnichet.

În Puerto de Iguazu am folosit Bus Turistico de la Terminal Bus pentru cascade, pe autobuz scrie Rio Uruguay, au peroane diferite pentru alte destinații, Ciudad del Este din Paraguay, Foz de Iguaçu din Brazilia, același autobuz merge și în oraș cu bilet de doar 25 pesos (0,7 $) de persoană, se cumpără direct de la șofer.

Transportul aerian

Voi vorbi aici doar despre companiile aviatice cu care am zburat în această plimbare.

Turkish Airlines, mă gândesc mai mult la cursa de 13 ore, respectiv 12,5 ore de la întoarcere, transatlantică. Este o companie foarte bună, locul 17 în top, de altfel după ce am reclamat schimbarea biletelor cu doar 48 de ore pentru cursa ce mergea la Istanbul, am primit de la ei posibilitatea de despăgubire cu 250 euro de persoană, bani ce se pot lua cash sau face prin ei altă rezervare la avioanele lor. Au scaune mari, comode, loc generos la picioare, două feluri de mâncare la alegere, masa se servește tot de două ori în avion, posibilitate de a te servi cu sandwich-uri, ceai, cafea, apă de la bar, fără alcool însă. La ducere ultimele rânduri au fost libere și am stat comod pe trei scaune, am și dormit. Au monitoare cu programe diverse, multe posibilități de ocupare a timpului. Trusa pentru fiecare pasager conține pastă și periuță de dinți, dopuri pentru urechi și ochelari pentru dormit, papuci, șosete, cremă balsam, caști.

Emirates, spațiu generos, monitoare bune, porție mare de mâncare, bineînțeles la alegere, sucuri, apă, bere, vin, etc., nu degeaba ocupă locul 4 în top companii aviatice.

LATAM Chile are tot spațiu generos, fără monitoare, am fost serviți la alegere cu ceai, cafea, apă sau sucuri.

Avianca Brasil are și ea spațiu generos, cu monitoare cu diverse programe, tot la fel am fost serviți la alegere cu ceai, cafea, apă sau sucuri deși timpul de zbor a fost în jur de 1,5 ore la ambele companii.

Banii

Brazilia

În Sao Paulo se plătea oriunde cu cardul, inclusiv la metrou. Am avut dolari din țară și am schimbat la Mall Cidade la subsol, pe Avenida Paulista mai mulți pentru a avea și în celelalte orașe. Am avut copie de pe pașaport. În aeroport schimb prost, la întoarcere 1 $ = 3,29 reali, în același mall 1$ = 3,65 reali. În Sao Paulo casele de schimb sunt închise duminica. Am încercat să luăm bani din bancomat și ni s-a refuzat tranzacția. În Rio nu am schimbat dolari, în Foz de Iguaçu schimb mai slab și la casa de schimb, 1$ = 3,52 reali, dar nesemnificativ.

Argentina

La International Airport (EZE) din Buenos Aires se schimbă bani doar într-un singur loc imediat în zona de sosiri lângă vamă la Banco Nación, același curs și la Mall Alto Palermo, doar cu pașaport, 1 $ = 36,50 pesos. La casa de schimb era un curs puțin mai mare, 1 $ = 37,10 pesos, nu am încercat să schimbăm pe stradă pe Calle Florida. În Puerto de Iguazu schimb mai slab și la casa de schimb, 1$ = 36,00 pesos, dar nesemnificativ.

Vremea

Fiind vară temperaturile au fost destul de mari, în jur de 35 – 37 grade în Sao Paulo, Rio de Janeiro și mai scăzute în Buenos Aires. Cald a fost și la Puerto de Iguazu și la Foz de Iguaçu. A plouat după amiaza în fiecare zi în Puerto de Iguazu, ploi repezi de vară, de scurtă durată. La plecare în Buenos Aires, a venit și ploaia, iar în Colonia del Sacramento din Uruguay a fost destul de închis și vremea cam rece. Am avut zile lungi de vară, se întuneca târziu, ne-am putut plimba în voie.

Siguranța

Brazilia

Am plecat de acasă cu niște pisici pe creier, citisem câteva site-uri oficiale, să nu mai spun și câte bloguri de turism, prin care erai atenționat de riscurile mersului pe stradă. Am avut permanent aparatul foto în rucsacul soțului, când voiam să pozez îl luam, pozam și repede îl așezam la loc. În interior nu am avut probleme cu fotografiatul, am ținut aparatul la vedere. În zonele centrale atât din Rio cât și din Sao Paulo am văzut destui oameni ai străzii, nu am avut nicio problemă, erau tare pașnici, mă obișnuisem. Am vizitat pe jos centrul acestor două orașe vinerea când erau firmele deschise dar și sâmbăta după masă când totul era închis. Atunci mi-am dat seama de diferență, în Praça Floriano lângă Primărie, pe bănci erau oameni care dormeau, alții prin parc stăteau jos pe iarbă, dar erau și turiști, este adevărat mai puțini, ... nu am avut probleme. Din VLT am văzut străzile laterale cam goale, cu o zi înainte erau pline de comercianți, de tarabe. În Foz de Iguaçu nu erau oameni ai străzii, am mers cu aparatul la vedere, siguranță mare peste tot.

Argentina

Nu cred că am văzut oameni ai străzii și am colindat destul de mult prin Buenos Aires. Nu am avut totuși aparatul foto la vedere. În Caminito este bine în zona plină de turiști, mi-a plăcut mult. În Puerto de Iguazu am mers la fel cu aparatul la vedere, sigur totul.

Cumpărături

Brazilia

În Sao Paulo am avut noroc cu Feria do Praca da República care este doar duminica și am găsit brelocuri, magneți și tricouri la prețuri rezonabile. Nu erau magazine cu suveniruri.

În Rio de Janeiro prețurile sunt foarte bune atât la tarabele de pe Copacabana cât și, numai duminica, la Feira Hippie de Ipanema, lucruri deosebite realizate manual. Am cumpărat suveniruri și din magazin cu discount 10% dacă plătești cash, nu am avut timp de mall-uri. Cafea de calitate bună, voi scrie despre ea mai mult când voi povesti despre Santos și modul de degustare al cafelei, am cumpărat-o la plecare în hipermarket în Sao Paulo, nu puteam să cărăm cafeaua prin avioane.

În Foz de Iguaçu am găsit foarte aproape de hotel o zonă cu tarabe, prețuri și mai mici decât în Rio de Janeiro. Erau și magazine dar pentru aceleași produse plăteai mai mult, aveau aer condiționat, confortul costă...

Argentina

În Buenos Aires, am făcut cumpărături convenabile în Caminito, nu am văzut magazine cu suveniruri pe străzi. În Puerto Madero am găsit un magazin mare cu suveniruri, aceleași modele cum le văzusem dimineața în Caminito dar cu prețuri mult mai mari. Mergeți în Caminito, zona este deosebită, acolo am văzut dansându-se tangoul, în fața restaurantelor, acolo este raiul cumpărăturilor.

În Puerto de Iguazu erau magazine unul lângă altul, prețuri bune. La Aripuca mi s-au părut prețuri bune și marfă deosebită dacă vreți să cumpărați pietre semiprețioase și nu numai. Prețuri mici erau și la Hito de las Tres Fronteras. Prețurile de la tarabele guaranilor erau mai mari decât în magazin, este adevărat că anumite produse le găseai doar aici.

La obiectivele turistice

Brazilia

Nu am putut face rezervări din țară și plăti cu cardul la toate obiectivele turistice ce aveau site, îmi respingeau plata, la fel și la rezervare la autobuz, am întrebat banca din România și mi s-a spus că nu își dă acordul pentru plățile din Brazilia.

La Itaipu Binacional nu am putut face rezervare, nu eram persoană autorizată. Am avut inspirația să mergem dimineața acolo și am reușit prin cei de la informații să ne rezerve pentru a doua zi la ora 15, atunci mai era loc, două locuri la Turul Special cu vizitarea hidrocentralei în interior. Cred că erau locuri destule doar pentru cei ce mergeau organizat în tururi foarte scumpe și nu pe cont propriu ca noi.

În Sao Paulo și în Rio de Janeiro am cerut bilete pentru seniori, erau la jumătate de preț, și am primit, ne-au cerut copii după pașaport.

Argentina

Nu au bilete pentru seniorii din alte țari, doar pentru ai lor. Prețurile pentru diferite obiective sunt aceptabile și mai mici decât cele din Europa.

Am ratat intrarea la Casa Rosalda din Buenos Aires, cu celebrul balcon al Evitei, se vizitează doar sâmbăta, și eram acolo sâmbăta, dar rezervarea se făcea cu cel mult 15 zile înainte, am încercat din țară și nu am putut rezerva, când eram la Rio am uitat să o fac, poate acolo reușeam și am încercat în Buenos Aires, la hotel. Deși era marți nu mai aveau locuri pentru sâmbăta acelei săptămâni și nici pentru sâmbăta următoare la grupurile cu ghid în spaniolă, doar câteva locuri la grupuri în limba engleză tot pentru cealaltă sâmbătă când noi nu mai eram acolo. Dacă ajungeți acolo perseverați din timp până reușiți rezervarea, este gratuit, mulți se înghesuie să vadă, aglomerație mare...

Concluzii

A fost o excursie frumoasă, foarte diversificată, am cunoscut o altă parte a lumii total diferită de a noastră.

M-a impresionat verdele Braziliei, este și pe steagul ei, autostrăzile cu benzi de mers separate, una trecea peste coline și prin păduri tropicale, peste viaducte și prin tunele, alta mergea lin.

M-a impresionat mulțimea de oameni de diferite culori, modul lor liber de a se exprima, de a se bucura, de a socializa, nu au nicio constrângere, de niciun fel... Sunt atât de deschiși, dornici de a ajuta și foarte corecți, nu se poate negocia acolo, asta au spus, asta și fac. Acum europenii cu zidurile lor, cu teama lor de refugiați mi se par tare grandomani, prea rigizi și plini de prejudecăți..., ...

Mi-au plăcut plajele lor, imense și pline de oameni și umbrele. Frumos este Rio văzut de la înălțime, mi-au plăcut cum arătau favelele risipite pe dealuri...

Mi-a plăcut îmbrăcămintea oamenilor, tatuajele lor, coafurile lor, mi-a plăcut semnul de bucurie, de victorie pe care îl făceau când reușeau să te ajute cu ceva, patru degete strînse și degetul mare ridicat victorios în sus, regula mâinii drepte... Erau foarte bucuroși, sunt o minunăție când le răspundeam la fel, erau și mai bucuroși când le mulțumeam și în acest fel...

Mi-a plăcut Avenida Paulista de duminică, pietonală, plină de grupuri de oameni care cântă sau dansează, care își strigă marfa, fac reclame sau fac campanie publicitară, politică, care merg pe biciclete sau pe skateboarduri, care pur și simplu se plimbă, ca noi...

Mi-a plăcut Buenos Aires, minunat, curat, aerisit, cosmopolit.

Mi-au plăcut Cascadele Iguazu, sunt o minunăție, nu degeaba se află între cele 7 noi minuni naturale ale lumii...

Mi-a plăcut totul, acum când povestesc nu știu ce să mai adaug, nu îmi imaginam lumea de pe acest continent atât de departe, atât de diferită, atât de apropiată...

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 27.01.2019 19:35:19

Validat / Publicat: 27.01.19 20:47:50


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 994

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  81900 PMA (din 62 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Ecouri PAGINATE - pag [1] din 2 [pagina 1, ecourile 1 - 30]
pentru ecouri mai recente, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos).
- webmasterX
[27.01.19 20:47:28]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuite sud-americane, AMERICA de SUD - CIRCUITE DIVERSE" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[27.01.19 21:08:42]
» mesaj pers

   @mprofeanu: hai că ați facut-o si pe-asta! Super tare! Felicitări atât pentru excursie, cât si pentru articol.

   Aștept cu maxim interes continuarile!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[27.01.19 21:10:44]
» mesaj pers

   @robert: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou! Vor urma dar în timp, scriu mai încet, asta e...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cmlrd
[27.01.19 21:17:08]
» mesaj pers

   Felicitări!!!

   Aștept cu nerăbdare următoarele articole și impresii!

   Și eu am citit numai lucruri îngrijorătoare despre aceste destinații, dar se pare că nu este chiar așa.

   Cât v-a costat în total?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[27.01.19 21:20:15]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[27.01.19 21:24:40]
» mesaj pers

   @cmlrd: Așa este pe site-uri se scriu foarte multe riscuri pe care noi nu le-am simțit: nici în autobuz, nici pe stradă, în metrou totul este sigur, fără probleme. Este adevărat că și noi am fost atenți, vigilenți mai ales în Sao Paulo și Rio de Janeiro, zona centrală, unde erau oameni ai străzii dar nu așa de mulți cum credeam eu.

   Prețul a fost acceptabil pentru 3 săptămâni, mult sub ce oferă agențiile, am avut cazări mai scumpe tocmai pentru a fi în siguranță și a avea confort și datorită vremii calde.

   Mulțumesc frumos pentru ecou și vizită! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mariana07
[27.01.19 21:26:13]
» mesaj pers

   super excursie, ma intereseaza si pe mine Argentina si Brazilia, abia astept continuarea

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[27.01.19 21:30:51]
» mesaj pers

   @mariana07: Mulțumesc frumos, sigur voi scrie dar în stilul meu mai încet. :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[27.01.19 21:32:58]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[27.01.19 21:35:15]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Superbă vacanță! Și îmi plac concluziile acestui prim articol, felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[27.01.19 21:39:11]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   In primul rand felicitari pentru acest articol ghid de mare valoare prin informatiile generale prezentate.

   Entuziasmul povestitoarei este molipsitor.

   Deja imi place si mie Brazilia, imi place Argentina, imi place libertatea oamenilor care populeza aceasta parte a Americii de Sud. Si nu am fost niciun minut acolo.

   Astept cu mare nerabdare povestile de detaliu.

   Numai de bine!

   Cata bucurie! Super! ☀️

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[27.01.19 21:56:11]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mulțumesc frumos pentru că m-ai citit și pentru ecou! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[27.01.19 22:04:32]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc pentru vizită și ecou. Mă bucur că ți-a plăcut articolul meu, am scris acum ce am simțit atunci, am venit marți seara și senzațiile sunt proaspete, asta am simțit, asta am scris.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[27.01.19 22:20:55]
» mesaj pers

   Citit pe diagonală, mâine reiau cuvânt cu cuvânt. Bravo, mă bucur pentru tine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[27.01.19 22:23:26]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[27.01.19 22:30:12]
» mesaj pers

   @Michi: Mulțumesc frumos pentru ecou! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[28.01.19 07:32:02]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Extraordinar! O destinație care nu-i chiar la îndemâna oricui, nici pe lista noastră scurtă (deși... never say never). Bravo, vă admir din suflet! 👍

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[28.01.19 07:38:18]
» mesaj pers

   Felicitări pentru călătoria minunată, o adevărată aventură, o provocare fantastică. Foarte bun articolul de început, mă face să-mi doresc să citesc cu nerăbdare urmările.

   O destinație la care foarte mulţi doar visăm, așadar cu atât mai interesantă.

   Cu drag aștept articolele despre locurile vizitate, dar și despre cazările avute în cele trei săptămâni.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Carmen Ion
[28.01.19 08:37:41]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Felicitări pentru curajul și perseverența cu care atacați destinații îndepărtate și cu atât mai interesante.

   Aștept cu nerăbdare continuările.

   Bravo!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[28.01.19 09:21:37]
» mesaj pers

   @mprofeanu: ce tur de forță... parcă aș citi o pagină de roman, oare cine nu și-ar dori să viziteze asemenea locuri, pe alte continente? Ce coctail matinal, adaug o cafea braziliană bună și un strop de Evita. Intuiesc în pași de tango, viitoarele articole condimentate cu impresii, întrebări, răspunsuri. Deocamdată, vărs și eu o lacrimă, pentru ea, Argentina, e doar un vis pentru mulți din noi... o să deschid brațele odată cu tine spre Rio de Janeiro, plutind pe lângă statuia celebră... o viață avem și trebuie trăită, mă bucur că ai fost acolo. chapeau-bas.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- mihai.panait
[28.01.19 09:44:39]
» mesaj pers

   doar un cuvant... restul sunt de prisos... FELICITARI!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[28.01.19 10:28:00]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Parcă nici nu mai îmi vine să scriu despre escapada mea de la Veliko Târnovo:(

   Felicitări și pentru această vacanță! Nu știu când mi-oi lua inima în dinți să zbor și eu atâta...

   Totuși, îndură-te de noi și spune-ne măcar aproximativ cât te duce o astfel de vacanță. Asta ca să știu dacă dau vina în continuare pe teama de zbor :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- krisstinna
[28.01.19 10:48:46]
» mesaj pers

   @Aurici: =))

   Fix asta gândeam și eu: ce destinație... eu pe la greci cu 50 euro/zi doua persoane/zi :D, cazare și masă...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[28.01.19 10:57:12]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Super articol, excelentă vacanță, pozele sunt frumoase, felicitări sincere!

   Cred ca e mai ieftină decât o croaziera aceasta vacanța, dacă ți-o planifici in detaliu. Cred :)

   N-aș putea sa zbor atâtea ore, am ceva probleme după doua, trei ore:(

   Am studiat bine pozele, n-am văzut cercei, brățara sau alte bijuterii. Foarte bine ați procedat, in Brazilia este un pericol real sa atragi atenția prin haine, încălțăminte, bijuterii, telefoane, aparate foto.

   Ai avut doar un ceas, bănuiesc eu ca era ceva ieftin, adică eu așa aș fi procedat. Am văzut multe filmulețe pe YouTube, sunt îngrozită, n-aș fi relaxata deloc.

   Mă bucur ca voi sunteți bine și nu ați avut incidente:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- micutzu
[28.01.19 13:52:24]
» mesaj pers

   Felicitări. Ati avut o excursie superba pe niste meleaguri care nu sant la indemana oricui. Astept cu nerăbdare si alte reviwuri pentru ca sant sigur ca mai aveti sa ne povestiți lucruri frumoase de la obiectivele turistice si unitățile de cazare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[28.01.19 20:13:52]
» mesaj pers

   @crismis: Ai dreptate: never say never!

   Mulțumesc pentru vizită și ecou! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[28.01.19 20:16:52]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[28.01.19 20:21:41]
» mesaj pers

   @maryka: Mulțumesc frumos pentru felicitări!

   Voi povesti despre locurile vizitate, despre cazări dar o să-mi trebuiască mult timp. Sper să reușesc să scriu despre tot și toate ce am văzut, să duc la bun sfârșit acest serial.

   Cu drag! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[28.01.19 20:25:06]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Aleg aceste destinații mai îndepărtate pentru că facem față unor timpi mai mari de mers, putem să ne orientăm în destinațiile în care mergem și pentru că timpul nu ne este aliat...

   Mulțumesc frumos pentru tot! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[28.01.19 20:34:50]
» mesaj pers

   @mireille: Coctailul matinal l-am savurat și îl savurez încă dar am ratat cina, am avut un fix cu Evita și balconul ei, dar...

   Mi-a plăcut Rio nu mi-l imaginam atât de frumos...

   Mulțumesc frumos pentru ecou!

   Cu drag:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
.
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[82] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2019] Sao Paulo, Edifício Itália -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050150">Şterge vot</a></div><span id="v91050150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2019] Sao Paulo, Edifício Itália
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2019] Sao Paulo văzut din Edifício Itália, imensă vedere urbană -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050151">Şterge vot</a></div><span id="v91050151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2019] Sao Paulo văzut din Edifício Itália, imensă vedere urbană
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2019] Sao Paulo, pe terasă la Edifício Itália -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050152">Şterge vot</a></div><span id="v91050152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2019] Sao Paulo, pe terasă la Edifício Itália
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JAN-2019] Sao Paulo, Catedral Metropolitana (Catedral Sé) -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050153">Şterge vot</a></div><span id="v91050153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2019] Sao Paulo, Catedral Metropolitana (Catedral Sé)
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2019] Sao Paulo, Pátio do Colégio -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050154">Şterge vot</a></div><span id="v91050154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2019] Sao Paulo, Pátio do Colégio
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2019] Sao Paulo, Mosteiro São Bento, o parte din ea -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050155">Şterge vot</a></div><span id="v91050155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2019] Sao Paulo, Mosteiro São Bento, o parte din ea
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050156">Şterge vot</a></div><span id="v91050156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2019] Sao Paulo vedere din Clădirea Altino Arantes (fostă Banespa), cea cu acoperișul roșu este Mănăstirea Sao Bento, poză mărită -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050157">Şterge vot</a></div><span id="v91050157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2019] Sao Paulo vedere din Clădirea Altino Arantes (fostă Banespa), cea cu acoperișul roșu este Mănăstirea Sao Bento, poză mărită
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2019] Sao Paulo, Parque Ibirapuera, Obelisco Mausoléu aos Heróis de 32 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050158">Şterge vot</a></div><span id="v91050158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2019] Sao Paulo, Parque Ibirapuera, Obelisco Mausoléu aos Heróis de 32
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2019] Sao Paulo, Parque Ibirapuera, Monumento as Bandeiras -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050159">Şterge vot</a></div><span id="v91050159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2019] Sao Paulo, Parque Ibirapuera, Monumento as Bandeiras
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2019] Sao Paulo, Museu de Arte - MASP pe Avenida Paulista -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050160">Şterge vot</a></div><span id="v91050160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2019] Sao Paulo, Museu de Arte - MASP pe Avenida Paulista
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2019] Sao Paulo, Instituto Moreira Salles, din zona fără geam se poate vedea și poza Avenida Paulista -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050161">Şterge vot</a></div><span id="v91050161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2019] Sao Paulo, Instituto Moreira Salles, din zona fără geam se poate vedea și poza Avenida Paulista
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2019] Sao Paulo, Avenida Paulista văzută din Instituto Moreira Salles, trafic la o oră liniștită -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050162">Şterge vot</a></div><span id="v91050162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2019] Sao Paulo, Avenida Paulista văzută din Instituto Moreira Salles, trafic la o oră liniștită
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2019] Sao Paulo, Avenida Paulista pietonală duminica între 12 și 18 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050163">Şterge vot</a></div><span id="v91050163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2019] Sao Paulo, Avenida Paulista pietonală duminica între 12 și 18
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2019] Sao Paulo, Tatuaje, coafuri, normalitate la plimbare pe Avenida Paulista pietonală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050164">Şterge vot</a></div><span id="v91050164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2019] Sao Paulo, Tatuaje, coafuri, normalitate la plimbare pe Avenida Paulista pietonală
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2019] Vedere de pe drumul de la Sao Paulo la Santos, se vede în depărtare cealaltă bandă a autostrăzii -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050165">Şterge vot</a></div><span id="v91050165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2019] Vedere de pe drumul de la Sao Paulo la Santos, se vede în depărtare cealaltă bandă a autostrăzii
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2019] Santos, Praia do Gonzaga, una dintre multele plaje... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050166">Şterge vot</a></div><span id="v91050166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2019] Santos, Praia do Gonzaga, una dintre multele plaje...
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2019] Santos, faleza și o bucățică din Grădina sa de pe plajă, de 5.8 km, figurează în Guinness Book of Records -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050167">Şterge vot</a></div><span id="v91050167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2019] Santos, faleza și o bucățică din Grădina sa de pe plajă, de 5.8 km, figurează în Guinness Book of Records
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2019] Santos la 80 km de Sao Paulo, Tramvaiul turistic de odinioară, orașul cafelei și a lui Pele -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050168">Şterge vot</a></div><span id="v91050168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2019] Santos la 80 km de Sao Paulo, Tramvaiul turistic de odinioară, orașul cafelei și a lui Pele
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2019] Drumul ce duce da la Sao Paulo la Rio de Janeiro -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050169">Şterge vot</a></div><span id="v91050169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2019] Drumul ce duce da la Sao Paulo la Rio de Janeiro
foto mprofeanu [27.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Theatro Municipal inspirat de Opera din Paris, deosebit și în interior și în exterior -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050170">Şterge vot</a></div><span id="v91050170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Theatro Municipal inspirat de Opera din Paris, deosebit și în interior și în exterior
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Cofeitaria Colombo, Centrul Vechi, pe Rua Gonçalves Dias -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050171">Şterge vot</a></div><span id="v91050171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Cofeitaria Colombo, Centrul Vechi, pe Rua Gonçalves Dias
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Mural Etnias, unic prin cele cinci chipuri din cele cinci continente participante la Olimpiadă, al doilea graffiti ca mărime din lume -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050172">Şterge vot</a></div><span id="v91050172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Mural Etnias, unic prin cele cinci chipuri din cele cinci continente participante la Olimpiadă, al doilea graffiti ca mărime din lume
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Museu do Amanhã, Muzeul Viitorului, modern și foarte bine organizat -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050173">Şterge vot</a></div><span id="v91050173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Museu do Amanhã, Muzeul Viitorului, modern și foarte bine organizat
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Jardim Botânico, Grădina Botanică, copaci seculari... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050174">Şterge vot</a></div><span id="v91050174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Jardim Botânico, Grădina Botanică, copaci seculari...
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Cristo Redentor pe muntele Corcovado, Am Fost Acolo -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050175">Şterge vot</a></div><span id="v91050175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Cristo Redentor pe muntele Corcovado, Am Fost Acolo
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JAN-2019] Rio de Janeiro, La picioarele Mântuitorului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050176">Şterge vot</a></div><span id="v91050176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JAN-2019] Rio de Janeiro, La picioarele Mântuitorului
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Golful Guanabara și Pão de Açúcar văzute de la Cristo Redentor, o minune -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050177">Şterge vot</a></div><span id="v91050177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Golful Guanabara și Pão de Açúcar văzute de la Cristo Redentor, o minune
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Pão de Açúcar, ultima escală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050178">Şterge vot</a></div><span id="v91050178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Pão de Açúcar, ultima escală
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Cristo Redentor văzut de pe Pão de Açúcar -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050179">Şterge vot</a></div><span id="v91050179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Cristo Redentor văzut de pe Pão de Açúcar
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JAN-2019] Rio de Janeiro văzut din Pão de Açúcar, bărci și Plaja Botafogo -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050180">Şterge vot</a></div><span id="v91050180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JAN-2019] Rio de Janeiro văzut din Pão de Açúcar, bărci și Plaja Botafogo
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JAN-2019] Rio de Janeiro, urcăm cu telecabina spre Pão de Açúcar și o bucățică din Rio... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050181">Şterge vot</a></div><span id="v91050181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JAN-2019] Rio de Janeiro, urcăm cu telecabina spre Pão de Açúcar și o bucățică din Rio...
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Plaja Copacabana văzută din Pão de Açúcar -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 27.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050182">Şterge vot</a></div><span id="v91050182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JAN-2019] Rio de Janeiro, Plaja Copacabana văzută din Pão de Açúcar
foto mprofeanu [27.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[82] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.171648979187 sec