#I#D
91470 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sardinia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.12.2018
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 7 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
560 eu
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Sardinia - o promisiune îndeplinită


  Încă din 2017 ne propusesem ca anul acesta să vizităm Sardinia şi eventual Corsica, singurele insule din bazinul mediteranean pe care nu le văzusem. Cu vreo două săptămâni înainte de Paşte soţul meu m-a întrebat dacă am luat bilete la vreo excursie? I-am răspuns automat că da deşi nu luasem. Ştiind că mă va întreba traseul, am fugit la calculator şi am deschis o ofertă oarecare. I-a părut rău că în Corsica nu vom vizita Ajaccio, oraşul în care s-a născut Napoleon Bonaparte. Au trecut mai multe luni, eu am făcut două excursii în ţară şi spre toamnă mi-au căzut ochii pe o excursie în Sardinia în luna octombrie. Dacă în ţară am avut curajul să merg singură în Maramureş într-un grup de oameni necunoscuţi, în străinătate mi-am zis că e mai sigur să merg cu cineva. Am convins să meargă o fostă colegă de serviciu minoră, adică ceva peste 70. Am fost foarte determinată să fac această excursie pentru că promisesem.

  Datele excursiei

  Am făcut excursia între 3-10 octombrie, perioadă în care în Sardinia temperatura ziua ajunge la 25 grade. În privinţa bagajului, încă de anii trecuţi ne impuseserăm să cărăm cu noi cât mai puţine lucruri. De data asta neputând ridica greutăţi mari, am renunţat la cel mai mic troler care cântărea 2.5 kg şi l-am înlocuit cu o geantă de voiaj de fâş de 400 gr şi dimensiuni agreate de compania de aviaţie. Cu îmbrăcăminte, încălţăminte, medicamente, cosmetice, inventariate la strictul necesar am ajuns la 3.5 kg. Jacheta şi un pullover gros le-am luat pe mine. Am zburat cu Wizz Air fără escală

  Ca să nu mă mai repet în viitor, câteva observaţii şi generalităţi despre Sardinia

  Cu o suprafaţă de 24000 kmp şi o populaţie de 1.6 mil. locuitori, Sardinia este a doua mare insulă din Mediterana, după Sicilia. În Sardinia densitatea populaţiei este una din cele mai mici din Italia 67 loc/ kmp faţă de 202 media ţării, fiind una din cauzele păstrării habitatului natural. Este o regiune autonomă a Italiei condusă de un preşedinte ales, un consiliu şi o Giuntă Regională (parlament). Chiar dacă limba oficială este italiana, sarda este cea mai vorbită. Sarzii nu sunt italieni. Limba sardă este o limbă romanică care îşi are rădăcinile în etruscă, feniciană şi a altor popoare care au locuit vremelnic în insulă atrase de terenurile fertile şi de minele de aur şi argint. Primele semne de locuire datează de 150000 de ani. Civilizaţia nuraghică de pe urma căreia au rămas 7000 de nuraghi (am văzut câteva construcţii iar pe cea mai mare am vizitat-o) a durat din paleolitic până la cucerirea insulei de către romani. Sardinia a devenit apoi provincie bizantină, a trecut sub autoritatea regelui aragonez în sec. XIV, până ce în 1720 a devenit un regat independent sub casa de Savoia. În 1860 Sardinia s-a unificat cu regatul Italiei.

  Economia Sardiniei se bazează în ultimul timp pe turism dar activităţile principale care se menţin şi astăzi sunt agricultura şi păstoritul. Din 50000 imigranţi recensaţi în 2016,14000 sunt români. În ultimii câţiva zeci de ani s-au dezvoltat industria, comerţul şi tehnologia informatică şi s-a menţinut la cote înalte producţia de vinuri. Sardinia este singura regiune a Italiei care nu are nicio autostradă dar drumurile sunt bune, cele principale având patru benzi. Până cu 20-30 de ani în urmă, în insulă clanurile făceau legea. Sardinezii sunt un popor mândru care a rezistat cuceritorilor şi s-a opus din răsputeri invaziei de cultură importată. Picturile de pe zidurile caselor din Orgosolo ilustrază cel mai bine aceste idealuri. Sardinezii duc o viaţă patriarhală, ceeace explică locul doi mondial în prvinţa centenarilor (după Okinava), în mai multe sate trăind locuitori de 110-115 ani. Traiul în mijlocul naturii, izolat de lumea civilizată, clima, dieta mediteraniană au favorizat această longevitate. Vizitând o săptămână Sardinia pot spune că e altfel, altfel şi faţă de Sicilia în care în ultimii douăzeci de ani s-a investit foarte mult.

  Reviewuri despre Sardinia scrise pe Afa

  Pe AFA s-au scris 22 reviewuri despre Sardinia, ultimele două în luna decembrie de Costi. Atât în ceeace a povestit el în două episoade, cât şi în reviewurile scrise de ceilalţi, nu am recunoscut decât puţine localităţi sau obiective din traseul excursiei pe care am făcut-o eu. Alghero, Costa Smeralda, Baia Sardinia, Nuraghe, fugitiv Grotele Neptun şi cam atât. Mi-am explicat că majoritatea userilor au aterizat în capitala insulei Cagliari şi chiar în Alghero de unde au închiriat o maşină cu care şi-au făcut programul pregătit de acasă. Noi am avut un traseu prestabilit dar nu l-am regretat.

  În mare, programul excursiei

  Grupul nostru a aterizat în Alghero, am fost cazaţi în apropierea oraşului în hotelul Porto Conte de unde am făcut atât excursiile prevăzute în program cât şi cele opţionale. Am vizitat Costa Smeralda cu oraşul exclusivist Porto Cervo, localitatea în care milionarii îşi cheltuiesc banii în magazine de firmă şi restaurante de lux; ne-am oprit în celebra Baia Sardinia o mică staţiune construită în jurul unui golf cu nisip alb; am luat un ferry şi am ajuns la celebrele grote ale lui Neptun ; am trecut pe lângă farul cocoţat pe stâncă la Capul Caccia; am admirat pereţii pictaţi de pe casele din Tinnura şi Orgosolo; am servit un prânz la ferma unor păstori;am vizitat o bazilică din sec. XI, am rămas uluiţi de apusul de soare văzut în parcul natural Porto Conte unde Mediterana face şapte golfuri; am intrat în Nuraghe de San Antine, construcţie megalitică veche de 4000 de ani; am vizitat orăşelul Nuoro în care s-a născut laureata premiului Nobel scriitoarea Grazia Deledda; am traversat cu feribotul în Corsica franceză unde am urcat la cetatea Bonifacio - in general am mers cu autocarul şi bătut cu piciorul partea de nord-vest şi centrul insulei. Userii care au aterizat în Cagliari au explorat mai mult estul şi sudul insulei. Da, erau plaje superbe, chiar la hotel a rămas o parte din grup să se bucure pe plaja privată de soarele domol din octombrie şi apa călduţă a golfului. Cum plaja nu mă mai interesează, am mers în toate excursiile oferite chiar dacă la sfârşit oboseala şi-a pus amprenta pe noi. A fost o excursie frumoasă şi o promisiune îndeplinită.

  În episoadele următoare am să încerc să vă descriu ce a fost mai interesant şi merită să fie povestit dar până atunci Sărbători fericite şi un An Nou cu împliniri şi călătorii frumoase!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Michi in 14.12.2018 19:22:40

  Validat / Publicat: 14.12.18 20:43:09


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 1303


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  45200 PMA (din 49 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Dan&Ema
  [14.12.18 20:54:42]
  » mesaj pers

     @Michi:

     Bravo, mama Michi! 👏👏👏

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - dianamea CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [14.12.18 23:16:12]
  » mesaj pers

     Ma bucur ca ati reusit sa vizitati Sardinia si Corsica, asa cum ati promis.

     Am fost si eu la sfarsitul lunii aprilie in Sardinia, in nord, la Porto Torres, despre care am scris. Am ajuns in Porto Torres cu ferryboat-ul, pe traseul Roma Barcelona cu escala la Porto Torres.

     Am inchiriat o masina si am vizitat partea de nord a Sardiniei, iar intre Olbia si Sassari am mers pe autostrada, probabil ca era recent construita si poate nu era in intregime terminata. Nu am platit taxa de autostrada. Dar acum nu se mai poate spune ca e singura zona a Italiei fara autostrada. Drumurile au fost foarte bune si in rest, dar destul de grele, pentru ca erau multe serpentine in munti. In Sardinia se poate circula si cu trenul.

     In ceea e priveste limbile vorbite in Sardinia, precizez ca in Alghero este limba oficiala si catalana, orasul Alghero numindu-se L'Alguer in catalana.

     In ceea ce priveste economia Sardiniei, pe langa turism, au importante zone industriale, in Porto Torres aveau o platforma industriala cu o uzina chimica, siderurgie si santier naval.

     Va doresc sa aveti parte de calatorii frumoase si interesante in continuare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - adrianbogdan
  [15.12.18 07:06:49]
  » mesaj pers

     Buna dimineata!

     Frumosa plimbarea, ma bucur ca ganditi optimist stiu ca in viata nu-i usor cand ramai fara sufletul pereche si eu as fi procedat identic.

     Multa sanatate si putere de a calatorii.

     Sarbatori cu bine alaturi de copii si de nepoti impreuna ca gandurile mele bune

     Sper ca ne-om vedea la o ieseala de a noastra pe la vreo carciuma sau terasa prin Bucuresti.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Michi
  [15.12.18 07:46:49]
  » mesaj pers

     @dianamea:Mulţumesc mult pentru precizările şi completările aduse. Îţi doresc şi eu în continuare călătorii frumoase.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [15.12.18 09:20:00]
  » mesaj pers

     @Michi: Bravo, Michi, ai promis și te-ai ținut de cuvânt!

     Așteptam impresiile tale din Sardinia, e un loc în care mi-am propus de mult să ajung dar n-a fost să fie...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [15.12.18 09:27:23]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion:Aveam intenţia să încep serialul după Anul Nou dar dacă se pune de iarnă şi mă ţine în casă s-ar putea să-l devansez. Pentru voi care veţi avea o maşina, ca să ai o privire de ansamblu aşa cum ai avut în Corfu, ar fi bine să vă rezervaţi două cazări una pe coasta de est, alta în vest. Eu recomand hotelul la care am fost cazaţi Porto Conte, aproape de Alghero, care are şi plajă frumoasă- am să scriu despre el-.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - roth
  [24.01.19 22:46:09]
  » mesaj pers

     Determinarea, curajul si o promisiune au dus la o vacanta minunata cum doar dvs va putea iesi.

     Putere sa vizitati locuri frumoase in continuare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [21] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2018] La început de excursie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041216">Şterge vot</a></div><span id="v91041216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2018] La început de excursie
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2018] Portul şi cetatea Alghero -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041217">Şterge vot</a></div><span id="v91041217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2018] Portul şi cetatea Alghero
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [OCT-2018] Monumentul eroilor căzuţi în război -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041218">Şterge vot</a></div><span id="v91041218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2018] Monumentul eroilor căzuţi în război
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [OCT-2018] Farul din Alghero -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041219">Şterge vot</a></div><span id="v91041219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2018] Farul din Alghero
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2018] Hotel Porto Conte -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041220">Şterge vot</a></div><span id="v91041220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2018] Hotel Porto Conte
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2018] Plaja privată a hotelului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041221">Şterge vot</a></div><span id="v91041221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2018] Plaja privată a hotelului
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2018] Costa Smeralda, Porto Cervi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041222">Şterge vot</a></div><span id="v91041222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2018] Costa Smeralda, Porto Cervi
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2018] Porto Cervi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041223">Şterge vot</a></div><span id="v91041223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2018] Porto Cervi
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P09 [OCT-2018] Baia Sardinia -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041224">Şterge vot</a></div><span id="v91041224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2018] Baia Sardinia
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P10 [OCT-2018] Bazilica Sf. Trinităţii din Saccargia, sec XI -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041225">Şterge vot</a></div><span id="v91041225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2018] Bazilica Sf. Trinităţii din Saccargia, sec XI
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2018] FRESCĂ DIN BAZILICĂ -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041226">Şterge vot</a></div><span id="v91041226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2018] FRESCĂ DIN BAZILICĂ
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2018] Capo Caccia -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041227">Şterge vot</a></div><span id="v91041227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2018] Capo Caccia
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P13 [OCT-2018] Parcul National Porto Conte -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041228">Şterge vot</a></div><span id="v91041228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2018] Parcul National Porto Conte
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2018] Grotele lui Neptun -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041229">Şterge vot</a></div><span id="v91041229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2018] Grotele lui Neptun
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2018] Grotele lui Neptun -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041230">Şterge vot</a></div><span id="v91041230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2018] Grotele lui Neptun
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2018] Muzeul scriitoarei laureată premiul Nobel -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041231">Şterge vot</a></div><span id="v91041231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2018] Muzeul scriitoarei laureată premiul Nobel
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [OCT-2018] Nuraghe San Antine -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041233">Şterge vot</a></div><span id="v91041233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2018] Nuraghe San Antine
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [OCT-2018] Pictură murală în Orgosolo -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041234">Şterge vot</a></div><span id="v91041234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [OCT-2018] Pictură murală în Orgosolo
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [OCT-2018] Pictură murală în Tinnura -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041235">Şterge vot</a></div><span id="v91041235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [OCT-2018] Pictură murală în Tinnura
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [OCT-2018] Cetatea Bonifacio Corsica -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041236">Şterge vot</a></div><span id="v91041236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [OCT-2018] Cetatea Bonifacio Corsica
  foto Michi [14.12.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [OCT-2018] Un prânz la păstori -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1041237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1041237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1041237">Şterge vot</a></div><span id="v91041237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1041237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1041237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1041237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [OCT-2018] Un prânz la păstori
  foto Michi [14.12.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  #I#D2
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.121255874634 sec