ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.11.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Aceeași zi dar un alt parc

TIPĂREȘTE URM de aici

După cum am spus în articolul despre Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, am plecat la drum încărcați cu energie pozitivă și având în vizor un obiectiv la fel de pitoresc ca și cel de dimineață: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra situat în Parcul Dumbrava Sibiului din Sibiu.

Din Râmnicu Vâlcea am plecat pe Valea Oltului și am ținut drumul acesta până la Tălmaciu, aici am făcut stânga spre Cisnădie, la care am ajuns după ce am trecut de localitățile Sadu și Tocile. Din Cisnădie am continuat spre Cisnădioara și trecând și de aceasta am ajuns la destinație.

Fiind duminică traficul pe Valea Oltului a fost redus și am mers foarte bine. Toamna și-a așternut și aici foarte impresionant culorile caracteristice. A fost o încântare, mai ales pentru pasagerul din dreapta.

De la Tălmaciu am crezut că o să avem un drum mai prost, dar nu a fost așa. Drumul de la Tălmaciu și până la Sibiu este foarte bun și foarte liber. Chiar am fost încântați că am ales această rută.

Mașina am parcat-o gratuit în parcarea care se află vis-a-vis de parc și care se întinde foarte mult. O pădure foarte frumoasă este și aici pe partea cu parcarea și atunci când am ajuns noi „ploua” cu frunze ruginii. Erau mulți oameni care intraseră în această pădure, stăteau pe buturugi și admirau „dansul” frunzelor. Foarte relaxant părea.

Din ce am observat noi, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra se întinde pe o porțiune foarte mare a Parcului Dumbrava Sibiului. O altă parte a acestui parc fiind rezervată Grădinii Zoo. Adresa muzeului este Sibiu, Str. Pădurea Dumbrava, nr. 16-20. Iar programul de vizitare este între orele 10.00 - 20.00 -vara și 09.00 - 17.00 -iarna. Noi am plătit pentru vizitare 34 lei pentru doi adulți și am cumpărat cu 3 lei o cărticică cu harta muzeului și date despre „exponatele ” de aici.

De aici din strada de unde am parcat mașina, sunt trei intrări în muzeu dispuse la distanță mare între ele și cred că mai sunt intrări spre muzeu și de către Grădina Zoo. Noi am intrat pe la poarta nr. 2.

Pentru o vizită amănunțită a acestui loc, cred că este nevoie de o zi sau chiar două. Și nu zile de astea scurte de toamnă. Noi având doar câteva ore la dispoziție, l-am vizitat cam alert. Dar cred că am văzut aproape tot.

Am spus mai devreme „exponate” pentru că nu găsesc acum cuvântul exact care să cuprindă toate lucrurile expuse aici. Sunt case vechi și mai noi, mori de vânt sau de apă, stâne de oi, colibe de vânătoare, biserici, mijloace de transport, utilaje agricole, bărci, etc.

Toate acestea sunt frumos aranjate pe categorii. Cel mai interesant este că toate au fost aduse din alte zone ale țării și au fost montate din nou aici. În cartea pe care am cumpărat-o la intrare este prezentată fiecare construcție și este trecut și locul de unde a fost adusă. Acest lucru se regăsește și pe o mică placă atașată pe ele.

În mijlocul muzeului se află un lac foarte frumos, iar în jurul acestora sunt amenajate toate clădirile care au specific hidro, cum ar fi morile de apă, o cherhana, case de pescari, etc. Tot în zona asta se află și morile de vânt. Acestea ne-au plăcut mult. Cred că ele sunt vedetele de aici.

În partea care se află spre Grădina Zoo. este amenajată o zonă cu clădiri de meșteșugari. Sunt ateliere de olari, de fierari, de cojocari, etc. Aici ne-a plăcut mult și am pierdut cel mai mult timp.

În zona opusă, adică în zona Hanului Veștem, se află o altă zonă foarte faină unde sunt prezentate alte gospodării întregi. Chiar și cu animale prin grajduri.

La sfârșit am și mâncat ceva la una dintre cârciumile expuse aici (Cărciuma Țărănească) care este funcțională și are construit și un pavilion mare unde sunt multe mese și pot mânca mulți oameni aici. Mâncarea nu ne-a prea mulțumit dar mai sunt și alte locuri în parc unde se poate mânca.

Am văzut foarte multe lucruri inedite, cum ar fi „Scârciobul” sau „Fântăna cu hecnă”, lucruri pe care acum le-am văzut prima dată în realitate și care îmi par foarte interesante.

Îmi pare rău doar de faptul că nu am avut mai mult timp la dispoziție pentru a ne bucura pe îndelete de acest muzeu în aer liber care cred că este cel mai mare de acest gen din țara noastră.

Pe lângă toate astea ne-am bucurat și aici de culorile superbe pe care toamna le-a așternut și peste acest mare și frumos parc.

Sunt sigur că nu pot să exprim în cuvinte frumusețea acestui loc așa că o să atașez cât mai multe poze pentru ca cei care nu au ajuns aici să își facă singuri o părere despre acest loc frumos.

Călătorii frumoase vă doresc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ungureanica in 14.11.18 17:12:49
Validat / Publicat: 14.11.18 18:36:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 1073 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”, Sibiu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

AZE
[14.11.18 20:04:22]
»

@ungureanica: Mulțumesc în calitate de sibian pentru acest articol.

Drumul de legătură ales de tine fără a intra în municipiu a fost alegerea potrivită. Este un drum turistic sînt multe case de vacanțe acolo chiar un coleg de servici si-a ales definitiv sa locuiasca în zonă deci el este acum într-o vacanță permanenta cum s-ar numi...

Am scris în trecut despre localitățile din zonă (Talmaciu, Sadu, Râul Sadului, Cisnadie, Cisnadioara, Rasinari)

Cât despre muzeu cred ca poți vedea si totul în câteva ore dar mai puțin relaxat.

tata123 🔱
[15.11.18 09:13:27]
»

@ungureanica: Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului reprezintă un valoros tezaur de civilizație sătească și cultură tradițională. Este cel mai mare muzeu de acest gen din România și îți trebuie o zi lumină pentru a explora cu atenție toate gospodăriile și instalațiile tehnice din parcul tematic sibian. În vara lui 2016 am petrecut 7 ore în lumea fascinantă a satului de la marginea Sibiului (vezi impresii) și tot nu am reușit să vedem 100% din obiectivele instituției muzeale.

Ce arhitectură minunată au unele case, câtă grijă pentru elementele decorative și cele de apărare împotriva relelor, utilitate și simplitate în confecționarea instalațiilor și uneltelor – o îmbinare perfectă între tradiție și spiritul practic al țăranului.

Mulțumesc pentru aducerile aminte, superbonus pentru articol și pentru fotografii.

mihaelavoicu
[15.11.18 15:04:07]
»

Am văzut muzeul în martie 2014, când pomii erau desfrunziți și nici nu era prea pregătit pentru vizitatori

Hanul acela unde ați mâncat și nu ați fostmulțumiți, era din Prahova, o localitate în nordul județului, în munți.

Eu am fost foarte încântată de acest muzeu. Am făcut multe poze, chiar foarte multe.

Ce să vă spun, vă îmbrățișez pe amândoi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DOINITA
[15.11.18 17:26:45]
»

O intoarcere in timp ce mie mi-a incalzit sufletul si m-a facut sa retraiesc momente din copilarie cand, seara, asteptam langa soba de afara sa termine bunica mancarea. Mirosul de fum la ceas de seara si mugetul viteleor ce se intorceau de la pascut imi vor dainui in amintire.

Frumos articol, felicitari!

ungureanicaAUTOR REVIEW
[15.11.18 17:36:57]
»

@AZE: Vă mulțumim și noi pentru articolele din zonă. Superbe locuri aveți acolo. Sigur o să revenim să le explorăm mai pe îndelete. Vă salutăm cu drag!

ungureanicaAUTOR REVIEW
[15.11.18 17:39:14]
»

@tata123: Vă mulțumim și noi pentru apreciere și completări. Toate cele bune vă dorim!

ungureanicaAUTOR REVIEW
[15.11.18 17:45:14]
»

@mihaelavoicu: Vă mulțumim pentru apreciere. Vă îmbrățișăm și noi cu drag!

ungureanicaAUTOR REVIEW
[15.11.18 17:47:39]
»

@DOINITA: Mulțumim. O zi bună!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, DOINITA, mihaelavoicu, tata123 🔱, ungureanica, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Dumbrava Sibiului - Complex Muzeal Astra, Zoo Sibiu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072192907333374 sec
    ecranul dvs: 1 x 1