ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.07.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2021
DURATA: 1 zile
Familie
3 AD. + 1 COPII -- v: 6
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Din nou la Zoo Sibiu

TIPĂREȘTE URM de aici

Cum eram cazați în Sibiu la Charter_Apartments am vrut sa umplem una din dimineți cu Zoo Sibiu.

În acest concediu Zoo Sibiu este a treia Grădină Zoologică vizitată, după Zoo_Rădăuți și Zoo_Tg_Mureș.

___

LOCAȚIE/ CONTACT / CUM AJUNG?

Calea Dumbrăvii nr. 142, Sibiu, România

Tel. /Fax:. 0269/252996

zoo@sibiu.ro

Grădina Zoologică Sibiu se află situată în Pădurea Dumbrava, la 5 km de centrul oraşului în direcţia Răşinari pe Drumul Judeţean 106A. Pentru a intra în Grădina Zoo vizitatorii pot utiliza atât intrarea dinspre Calea Dumbrăvii cât şi cea dinspre cartierul Valea Aurie (de pe strada Ludoş)

Cu maşina:

Din centrul oraşului urmaţi Calea Dumbrăvii şi indicatoarele spre Grădina Zoologică. Intrarea şi parcarea se află vis-a-vis de Hotel Hilton.

Cu autobuzul:

Traseul 13 leagă Gara CFR de Pădurea Dumbravă (Grădina Zoologică).

____

PARCAREA

Aveți la dispoziție o parcare, nu tocmai mare, vis a vis de Hotel Hilton Sibiu. Dacă nu mai prindeți loc aici, puteți parca pe Calea Dumbrăvii pe partea cu Grădina.

De la parcare la intrarea în Grădină aveți de mers 5-10 minute pe jos. Pe drum găsiți tarabe cu jucării și diverse bagadele...

____

TARIFE

Copil 0-3 ani: GRATUIT

Copii > 3 ani, Elevi, Studeni, Pensionari: 2 LEI

Adulti: 3 LEI

INCHIRIERE BARCA/ HIDROBICICLETA: 30 lei / 30 minute

____

PE LAC CU HIDROBICICLETA

În primul rând, primul lucru care îți sare în drum este stejarul de peste 600 de ani de la marginea lacului, fix după casa de bilete. Era la un pas să fie tăiat dar în 2016 APM Sibiu a declarat (conform mesageruldesibiu.ro):

"Stejarul multisecular din incinta Grădinii Zoologice Sibiu este un punct de reper pentru zona verde a judeţului Sibiu şi un obiectiv turistic important. Totodată, am făcut următoarele recomandări: realizarea unei expertize care să stabilească gradul de afectare a stejarului multisecular şi metode de susţinere/stabilizare pentru acesta; realizarea unor expertize care să stabilească gradul de afectare a digului de protecţie a lacului şi să evalueze riscurile pentru populaţie; ca rezultat al expertizelor să se realizeze un plan de măsuri de conservare pentru acest arbore veteran și implementarea măsurilor din acest plan.

Stejarul multisecular este un simbol pentru toţi sibienii care timp de mai multe generaţii au vizitat Grădina Zoologică. Este inacceptabil pentru noi ca un astfel de monument al naturii, cu o istorie extrem de îndelungată să fie sacrificat probabil în 5 minute de nişte oameni inconştienţi. Vom face tot ce ţine de noi astfel încât acest stejar să rămână în picioare pentru multe generaţii de acum încolo. Contăm pe sprijinul sibienilor să ne ajute în acest demers de susţinere şi protejare a acestui simbol al Sibiului” , afirmă Bogdan Gheorghe Trif, director executiv APM Sibiu. Trebuie menționat că municipalitatea a venit cu explicații abia după ce informația a apărut în presă. "

În primul rând aș vrea să adaug că tarifele sunt foarte foarte mici pentru ce oferă grădina. Aici s-au tot făcut investiții și se făceau în continuare. Să ceri 2-3 lei pentru un obiectiv atât de important... trebuie să fii total dezinteresat de animale în general, ca să nu vizitezi cu fiecare ocazie acest loc.

Așadar am achitat 30 lei pentru o hidrobicicletă de 4 persoane, apoi ne-am pus vestele de salvare (obligatoriu) și am purces pe lac. O zi toridă de vară, iar jetul din centrul lacului era o binecuvântare de răcoare.

____

SCURT ISTORIC

Conform site-ului oficial al Grădinii Zoologice, aflăm că...

"În 1929 s-a deschis în pădurea Dumbrava prima Grădină Zoologică din România de către Uzina Electrică Sibiu la iniţiativa inginerului Szekely căruia i-a venit ideea după ce a găsit nişte vulpi pe când efectua lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu. După înfiinţare, Grădinii Zoologice i-au fost donate mai multe animale şi păsări, cum ar fi o pisică sălbatică, o lupoaică donată de Obert von Spiess din partea Regelui, un lup donat de Asociaţia “Şoimii” , un vultur, un cerb carpatin donat de vânătorii din Talmacel, mistreţi etc. În 1930 a fost donat primul urs. De menţionat stejarul de la intrarea în grădină, bătrân de peste 600 de ani.

Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare. Începand cu anul 2006 atât adăposturile animalelor cât și infrastructura grădinii au fost supuse unor ample procese de reabilitare și modernizare. Totodată s-a reînoit parcul de ambarcațiuni (bărci și hidrobiciclete) iar pentru cei mici s-a amenajat un loc de joacă.

Grădina adăposteşte 268 animale şi păsări din 63 de specii: maimuţe, urşi, lupi albi, tigri, lei, jaguari, lame, cerbi carpatini, căprioare, bivoli albi, ponei, pitoni, crocodili, fazani, papagali, păuni, porumbei, cămile, zebre, struți, canguri. Odată ce s-au finalizat noile amenajări pentru spaţiile destinate animalelor, numărul de vizitatori a început să crească. Astfel, dacă în 2007 grădina a fost vizitată de 80.000 de persoane, numărul acestora a crescut la 244.878 în anul 2015 si a continuat sa creasca la peste 390.000 în anul 2019... "

____

LA ZOO

După 25 minute tragem hidrobicicleta la ponton și o luăm la pas prin grădina zoologică. Unele animale au fost mutate temporar. Se pare că la urși se construiesc cuști noi, moderne. Au amenajat din nou locul de joacă care este foarte modern. Aș fi vrut să văd mai multe bănci pe aici dar și ceva umbră. Nu erau.

În grădină găsiți tot felul de animale, așa cum am notat mai sus... probabil acum peste 268 animale şi păsări din 63 de specii: maimuţe, urşi, lupi albi, tigri, lei, jaguari, lame, cerbi carpatini, căprioare, bivoli albi, ponei, pitoni, crocodili, fazani, papagali, păuni, porumbei, cămile, zebre, struți, canguri.

____

CONCLUZII

Un loc musai de vizitat pentru orice trecere prin Sibiu. Dacă sunteți cazați aici, nici să nu vă gândiți să nu treceți. Lângă Grădina Zoologică este Muzeul Astra, un loc excepțional pe care l-am mai vizitat în trecut. Vezi review aici.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 04.07.21 22:49:42
Validat / Publicat: 04.07.21 23:57:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 1941 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Zoo Sibiu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Dumbrava Sibiului - Complex Muzeal Astra, Zoo Sibiu:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061174154281616 sec
    ecranul dvs: 1 x 1