90895 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sovata

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.11.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Traseul eco-didactic al Sării – Sovata


Urmare de aici

Vizita din această toamnă în stațiunea balneoclimaterică Sovata a constituit pentru noi o reușită din punct de vedere turistic. Pe lângă vremea destul de bună de toamnă care ne-a însoțit, peisajele naturale au fost cele care ne-au bucurat privirile și sufletul. Documentându-mă înainte de această minivacanță am descoperit informații despre amenajarea unor trasee în zona lacurilor din Sovata și am decis să urmăm o asemenea cale turistică. Am fost încântați de plimbarea prin pădure și de panourile informative de pe traseu. Dar să purcedem la drum...

Itinerarul trece prin următoarele puncte: Lacul Aluniș, Pârâul Sărat, Lacul Mierlei, Lacul Șerpilor, Lacul Ursu. Lungimea traseului este de 970 m (fără devierea spre Turnul de belvedere), iar diferența de nivel de doar 50 m.

Intrarea pe traseu se face de lângă restaurantul Ciuperca Mică, coborând pe aleea de lângă Lacul Ursu. Aici descoperim primul panou cu informații și harta traseelor – pătrundem în Parcul Ecoturistic „Drumul Sării”. Ne aruncăm privirea asupra Lacului Ursu, lacul helioterm cel mai mare și mai cald din lume, a cărui oglindă de apă e pigmentată de frunze arămii. Întâlnim prima planșă care ne prezintă speciile de arbori caracteristice zonei: carpenul, gorunul și fagul. După ce depășim restaurantul Club Dracula (vezi impresii) întâlnim o pasarelă de lemn care ne permite să observăm Lacul Ursu de la înălțime, dar și să ne dezvăluie doar o mica parte din peisajul autumnal care urmează pe traseu.

Ne continuăm plimbarea spre stânga și ajugem imediat pe malul Lacului Aluniș, un lac nu foarte întins, format în anii '70, mai puțin sărat. El se află cu 4 m mai jos decât Lacul Ursu astfel că surplusul de apă din acesta se scurge în Aluniș. Aici a fost amenajat un ștrand Mica depresiune, o dolină, în care se află Lacul Aluniș oferă imagini superbe de toamnă oglindite în apa lacului. Apa lacului e înconjurată de o împletitură de nuiele care oferă un aspect plăcut. Altă planșă ne arată trei specii de păsări care trăiesc în zonă: ciocănitoarea, huhurezul mic și silvia cu cap negru.

Mergem pe o alee pavată cu piatră cubică pe lângă Lacul Aluniș după care urmează traseul propriu-zis prin pădure. O pancartă de mari dimensiuni ne înfățișează schița traseului și punctul în care ne aflam atunci; de altfel, astfel de indicatoare vom întâlni în toate punctele principale ale traseului. Parcurgem Valea Frumoasă, de-a lungul Pârâului Sărat. Frunzele care au o paletă coloristică fără sfârșit atârnă în copaci, plutesc în aer, îmbracă solul. Suntem pe moment singuri între arbori, doar foșnetul naturii mângâiate de un vânt ușor se aude, alăturat clipocitului ușor stârnit de firicelul de apă sărată. Traversăm punți și podețe de lemn, citim un nou panou (despre Papucul Maicii Domnului, limaxul albastru al Carpaților și planta medicinală numită Omag), urmărim dansul unei veverițe printre crengi.

Priveliștea se limpezește, ieșim într-un spațiu larg, e Valea Sării, un teren salifer oarecum mlăștinos, loc unde Pârâul Sărat iese din pădure. O platformă de vizitare facilitează observarea craterelor rotunde pline cu apă sărată și urmărirea firului de apă cu tentă roșiatică.

Din Valea Sării începe un urcuș ușor pe o cărare acoperită cu frunze ruginii. Printre crengi zărim o nouă platformă de lemn și culoarea albă a solului – am ajuns la „Muntele de sare”; coborâm treptele de lemn prevăzute cu balustradă spre o sărătură care se scurge pe o pantă. Vegetația s-a adaptat condițiilor de mediu și crește nestingherită în acest sol salifer. Privim cristalele de sare care se formează pe ghindele căzute la pământ; în această zonă ne întâlnim cu mai multe persoane care efectuau traseul.

Ascensiunea ușoară continuă, iar odată ajunși pe creastă avem la picioare pe fundul unei depresiuni Lacul Mierlei. Ne odihnim pe o bancă de lemn în mijlocul Naturii. Lacul Mierlei s-a format în anii '50 prin dizolvarea depozitelor de sare din subteran, rezultând astfel un lac cu o apă foarte sărată. Oglinda lacului e acoperită aproape integral de frunzele căzute din copaci; pe maluri zărim filoane albe de sare. O platformă solidă de lemn, pe mai multe etaje – formând chiar un mic amfiteatru, ușurează accesul spre malul lacului. Observăm treptele cu balustradă, panourile cu informații și reguli, coșurile de gunoi prevăzute cu saci de plastic, sistemul de iluminat și supraveghere video.

Din zona Lacului Mierlei deviem puțin de la Traseul Sării pentru a ajunge la Turnul de belvedere, situat la doar 250-300 m distanță, în preajma unui drum forestier. Construcția rotundă din lemn de stejar și brad, bârne frumos asamblate, are 28 m înălțime și trei etaje de belvedere (primul are și băncuțe pentru odihnă). Am găsit ușa deschisă, vizitarea este gratuită, iar programul zilnic de funcționare este: 10.00 – 19.00. Urcăm pe scara în spirală până la ultimul nivel unde găsim și o planșă circulară atașată parapetului care ne ajută să identificăm principalele puncte de interes. Panorama e superbă, culorile toamnei îmbracă pădurea și împrejurimile. Privim către punctul cel mai înalt al zonei – Vârful Cireșel (910 m), către orașul Sovata, către hotelurile înalte din stațiune. Parcă nu ne putem dezlipi de frumoasele peisaje privite de la înălțime; câțiva nori se adună și o perdea subțire de ploaie udă pădurea, astfel că restul traseului îl parcurgem pe un sol umed.

Ne întoarcem la Lacul Mierlei de unde începe un urcuș scurt, tersat în trepte. Curând găsim o platformă largă și o alee-ponton situate lângă Lacul Șerpilor. Nivelul acestui lac cu apă sărată a scăzut în timp astfel că acolo s-a format o mlaștină. Bogăția florei și faunei de aici a condus la amenajarea acestui punct numit Școala din Pădure, construcții de lemn (bănci, banchete, pontoane largi) asigurând spațiul desfășurării unor lecții în natură.

Poteca tematică continuă să șerpuiască printre arbori, pașii noștri deranjând covorul de frunze așternut pe un pat de pietriș. Un panou informativ și un loc de relaxare ne iese în cale înainte de ultima etapă a traseului: o serie de trepte care ne aduc exact pe aleea de promenadă din jurul Lacului Ursu.

Scurte detalii privind proiectul. Proiectul cu finanțare europeană, intitulat: „Drumul Sării Sovata - Reabilitare şi extindere infrastructura de vizitare a rezervaţiei naturale Lacul Ursu şi arboretele de pe sărături” s-a desfășurat în perioada 2011-2015, valoarea sa depășind 1 milion de Euro. Au fost amenajate trasee turistice, s-au amplasat panouri documentare (faună și vegetație), au fost construite podețe, alei din lemn, foișoare, locuri de odihnă. Suprafața acoperită de proiect cu lucrări și amenajări depășește 80 de hectare. Infrastructura de vizitare se încadrează în tendința generală de protejare a mediului înconjurător, materialele utilizate integrându-se foarte bine în peisaj. Rezultatul este datorat unei echipe de specialiști din diverse domenii: ingineri, arhitecți peisagiști, biologi, ecologi, geografi, istorici, meșteri tâmplari și dulgheri.

Concluzii și recomandări. Deși întins pe un spațiu relativ restrâns, traseul turistic combină o serie întreagă de elemente de interes care să te incite să descoperi următorul popas/priveliște. Drumul parcurs nu e deloc dificil, varietatea reliefului aducând atât episoade de mers lejer, dar și câteva ascensiuni ușoare (poate spre mediu pentru anumite persoane). Vă recomand încălțăminte adecvată pentru drumeție, eventual bețe de trekking, apă și ronțăieli, iar în timpul verii o șapcă/pălărioară. Noi am parcurs traseul în aproape 2 ore, cu tot cu opririle dese pentru fotografii și urcarea în turnul de belvedere. Vă recomand o plimbare pe acest traseu eco-didactic, e distractiv, relaxant, interesant.

Alegeri inspirate!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 07.11.2018 16:18:07

Validat / Publicat: 07.11.18 19:29:08


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1239


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Michi
[07.11.18 20:58:52]
» mesaj pers

   Foarte interesant, un altfel de review. În peisajul culorilor de toamnă, cele mai multe poze sunt de expoziţie

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[08.11.18 06:58:06]
» mesaj pers

   @tata123: Felicitări pentru articol si fotografiile minunate!

   Pentru acest traseu facem 60 de km atunci când ne este dor de relaxare.

   Sovata ne cheamă din când în când să ne umplem bateriile cu o plimbare în jurul lacurilor dacă este rece și cu o baie în Lacul Ursu atunci când este cald.

   Noi dacă vrem să ne relaxam plecăm ori la Sovata ori la Sighișoara prin cetate.

   Sunt doua locuri de suflet pentru noi pe care le-am văzut de multe ori și de care nu ne-am săturat.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[08.11.18 09:27:29]
» mesaj pers

   @Michi: Mulțumesc pentru aprecieri, peisajul a fost excepțional. Articolul e unul descriptiv, fără prea multe date tehnice ori istorice.

   @Dana2008: Sovata îmbrăcată în haine de toamnă e minunată. Aproape fecare dintre noi avem în preajma localității în care locuim zone frumoase către care ne îndreptăm pentru o clipă de relaxare care să întrerupă iureșul vieții cotidiene. Sovata e atât de fotogenică în peisajul ruginiu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mihaelavoicu
[08.11.18 22:20:16]
» mesaj pers

   Câte bogății mai are și țărișoara asta! Sarea totdeauna a fost o marfă valoroasă cu care s-a făcut mult negoț și s-a câștigat bine. Și noi, în Prahova, între Slănic și Breaza, stăm pe un filon de sare. Nu e prea comod, dar aerul este excepțional.

   Te felicit pentru faptul că numai locuri frumoase știi a căuta și mai abitir știi a le înfrumuseța!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[09.11.18 08:41:00]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Frumoasă zonă, am fost uimit și vrăjit de peisajele de toamnă de la Sovata. Observ că sunt câteva persoane care apreciază locurile...

   Sarea ar putea fi, în anumite condiții, mai prețioasă decât aurul. Doar din exploatările organizate (7 saline) se extrage anual milioane de tone, rezervele asigură României necesarul de sare pentru sute de ani înainte.

   Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[22.11.18 20:17:08]
» mesaj pers

   @tata123: Superbe culori mai are toamna! Am parcurs și noi teaseul, dar era primăvara, alte nuanțe, alte refexii... Mă bucur să aud că se poate urca în turnul de observație, noi l-am prins inchis. :(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[23.11.18 08:38:04]
» mesaj pers

   @crismis: Am recitit înainte de plecare articolul tău despre Sovata care reliefa situația din aprilie 2017, mi-au plăcut imaginile pe care le-am văzut și ne-am hotărât să efectuăm și noi acest traseu (vremea a ținut cu noi). Între timp s-a deschis și Turnul de belvedere, priveliștile către cele patru zări fiind superbe.

   Mulțumesc și numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Toamna la Lacul Ursu - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029110">Şterge vot</a></div><span id="v91029110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Toamna la Lacul Ursu - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Un „colț” din Lacul Ursu, Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029111">Şterge vot</a></div><span id="v91029111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Un „colț” din Lacul Ursu, Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Pasarelă de pe care privim Lacul Ursu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029112">Şterge vot</a></div><span id="v91029112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Pasarelă de pe care privim Lacul Ursu.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Pasarelă de lemn lângă Lacul Ursu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029113">Şterge vot</a></div><span id="v91029113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Pasarelă de lemn lângă Lacul Ursu.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Lacul Aluniș - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029114">Şterge vot</a></div><span id="v91029114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Lacul Aluniș - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Pe Valea Frumoasei, pe lângă Pârâul Sărat - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029115">Şterge vot</a></div><span id="v91029115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Pe Valea Frumoasei, pe lângă Pârâul Sărat - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] O veveriță jucăușă pe Traseul eco-didactic al Sării - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029116">Şterge vot</a></div><span id="v91029116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] O veveriță jucăușă pe Traseul eco-didactic al Sării - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Platformă de vizitare pe Valea Sării. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029117">Şterge vot</a></div><span id="v91029117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Platformă de vizitare pe Valea Sării.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Valea Sării - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029118">Şterge vot</a></div><span id="v91029118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Valea Sării - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Amenajări către „muntele de sare” - Traseul eco-didactic al Sării, Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029119">Şterge vot</a></div><span id="v91029119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Amenajări către „muntele de sare” - Traseul eco-didactic al Sării, Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Depuneri de sare întâlnite pe traseu - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029120">Şterge vot</a></div><span id="v91029120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Depuneri de sare întâlnite pe traseu - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Relaxare în Natură lângă Lacul Mierlei - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029121">Şterge vot</a></div><span id="v91029121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Relaxare în Natură lângă Lacul Mierlei - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Turnul de belvedere - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029122">Şterge vot</a></div><span id="v91029122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Turnul de belvedere - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Așa putem identifica mai ușor ce avem în fața ochilor - Turnul de belvedere, Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029123">Şterge vot</a></div><span id="v91029123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Așa putem identifica mai ușor ce avem în fața ochilor - Turnul de belvedere, Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Vedere spre Sovata Băi de la 28 m înălțime. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029124">Şterge vot</a></div><span id="v91029124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Vedere spre Sovata Băi de la 28 m înălțime.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Vedere din Turnul de belvedere, Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029125">Şterge vot</a></div><span id="v91029125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Vedere din Turnul de belvedere, Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Lacul Mierlei, acoperit de frunze - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029126">Şterge vot</a></div><span id="v91029126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Lacul Mierlei, acoperit de frunze - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Potecă tematică în preajma Lacului Mierlei - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029127">Şterge vot</a></div><span id="v91029127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Potecă tematică în preajma Lacului Mierlei - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Amenajările de lângă Lacul Șerpilor - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029128">Şterge vot</a></div><span id="v91029128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Amenajările de lângă Lacul Șerpilor - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Coborâre spre Lacul Ursu - Sovata. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029129">Şterge vot</a></div><span id="v91029129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Coborâre spre Lacul Ursu - Sovata.
foto tata123 [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Final de traseu: Lacul Ursu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029130">Şterge vot</a></div><span id="v91029130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Final de traseu: Lacul Ursu.
foto tata123 [07.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.12301492691 sec