90766 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperind insula Kos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.11.2018
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O plimbare la Old Pyli, bonus... un castel!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

O plimbare la Old Pyli, bonus... un castel!

De îndată ce am plecat din fermecătorul sat Zia, despre care v-am povestit aici, am studiat iar puțin harta să vedem cum vom continua drumul, dat fiind că deja ne dăduserăm planul peste cap. Pentru că tot eram prin centrul insulei, pe drumuri de munte, Dikaeios, cel mai înalt vârf din insulă, ne-am hotărât pentru satul Pyli. Nici nu e departe de drumul principal care trece prin satul Zipari și merge spre sudul insulei, adică la doar 2 km, deci am luat-o pe drumul către sat. Satul ne-a întâmpinat cu casele frumoase, tradiționale, așezate de-a lungul străzii principale, una destul de lungă, cu multe magazine și terase, cafenele. Am oprit în parcarea unei cafenele, pentru puțin timp, cât să ne învârtim pe acolo și să facem niște poze. În centrul satului, într-o mică piațetă, este o biserică foarte frumoasă, Agios Georgios. Nu am stat prea mult, pentru că ne-am propus să mergem în satul vechi, Old Pyli, ne gândeam că ar trebui să fie interesant... Drumul către sat îl zărisem deja chiar înainte de intrarea în satul nou, un drum la stânga, de vreo 3-4 km, foarte îngust pe ultimele porțiuni, cu foarte multe curbe, dar și cu o prăpastie adâncă pe ambele părți. Pe ultima jumătate de km nici nu mai era asfalt. Oare era bine să venim?

Am ajuns în cele din urmă la capăt de drum, de aici era doar off-road, am văzut câteva mașini de teren ce continuau traseul. Noi am lăsat mașina în mica parcare, chiar în buza prăpastiei, uitându-mă în jur, la stâncile dintr-o parte și alta, făcând deja primele poze, încercând să surprind cât mai bine frumusețea locurilor.

Hopa! Uite sus, acolo e un castel! :) Vreau și eu acolo!

Soțul încă aranja prin mașină, luând rucsacul și apa, luat prin surprindere, s-a uitat la mine, cu o privire ce-mi spunea, dar e acolo, sus, crezi că... ? O, da! :)

Mai erau cca patru, cinci mașini prin zonă, nu eram chiar singurii „nebuni”, unii urcau deja, alții coborau!

Am mers la baza muntelui, care începea cu o pădurice, unde ne aștepta un bărbat îmbrăcat în costum popular, care avea un păun și puteam face poze cu ei. Sigur, de doreai, puteai să-i și oferi ceva. :)

De aici, cărarea se împărțea în două: una în dreapta, prin pădure, alta la stânga, pe un drum pietruit, care mergea pe marginea stâncii, ocolind cumva muntele. Pentru că oferea o panoramă superbă, deși eram aproape convinși că nu e drumul spre castel, am luat-o totuși pe aici. Într-adevăr, se vedeau minunat munții, stâncile golașe, sau marea în față. Am mers un timp, alături de alți plimbăreți, cu mare grijă, pentru că suprafața pietrei era foarte lucioasă și alunecoasă, iar de balustradă nici nu putea fi vorba! În stânga era doar... prăpastia!

Când ne-am convins pe deplin, că pe „aici nu se trece”, ne-am întors, luând-o evident pe drumul prin pădure, foarte plăcut de altfel, pentru că umbra era tare binevenită. Poteca era pietruită, printre rădăcinile copacilor, urma un traseu în zig-zag, pinii miroseau sublim, iar după câteva minute de urcuș, evident, am început să zărim primele așezări vechi, ruine ale caselor din vechiul sat Pyli. Satul era terasat, casele construite din piatră, parțial în picioare. Pereții caselor din partea de nord-vest a dealului arată că zona a fost locuită încă din perioada minoică, iar cercetătorii au descoperit că în zonă se află Sanctuarul Dimitra.

Old Pyli sau Paleo Pyli, se află la o distanță de cca 17 km de Kos Town și în timpul Imperiului Bizantin a fost capitala insulei.

S-a dezvoltat la poalele dealului, având multe biserici, iar noi ajungeam deja la una, rămasă în stare foarte bună, fiind și foarte frumoasă, Biserica Taxiarhion (Sf. Asomati).

Este construită în trei faze, prima în perioada bizantină, atunci fiind construită partea estică a clădirii. În timpul Cavalerilor, s-a adăugat o cameră suplimentară și un acoperiș în partea de vest, iar în a treia perioadă, s-au adăugat arcade care sprijineau porticul în partea de sud. Biserica are două intrări în partea de vest și două ferestre dreptunghiulare. Și în interior, biserica care datează din sec. XIV-XVI, are o decorare bogată.

Mergem mai departe, ne adâncim în pădure, urcând tot mai mult, vedem tot mai multe case, case de formă dreptunghiulară în general, cu uși mici și ferestre dreptunghiulare. Au fost construite din piatră, dar s-au folosit tencuieli în colțuri și îmbinări, dar și cărămizi mici.

Am întâlnit și o fântână otomană, loc unde ne-am și odihnit puțin, apoi am mai mers până ce am ajuns din nou la o biserică frumoasă Mânăstirea Sf. Maria Kastrianou - Biserica Maicii Domnului (Ypapanti) . A fost fondată de călugărul Christodoulos Latrinos, același care a fondat și mânăstirea din Patmos, despre care eu deja v-am povestit, călugăr care părăsind Asia Minor, a venit în Kos, aici în Paleo Pyli. Clădirea bisericii este cu o singură cameră și are mai multe etape de construcție. Prima, datează din 1080, aparține lui Christodoulos, ulterior s-a mai construit în perioada bizantină.

Îmi pare rău doar că erau închise, nu le-am putut vedea, pentru că se spune că este o statuie a Fecioarei Maria deosebit de frumoasă, dar și fresce minunate, picturi murale, coloane din templul dedicat Demetrei, sau un altar sculptat în lemn. În zona din vecinătate s-au găsit morminte, cu multe indicii ca fiind din perioada otomană.

Plecând de la această biserică, am ajuns la alta, la fel de veche, dar mult mai simplă, tot cu o singură cameră. E vorba de biserica Sf. Ioan Theologos, în partea estică a dealului, care datează din perioada cavalerilor.

Și tot așa pe cărări de munte, se cam termină pădurea, ajungem acum pe un platou, apoi ne apropiem mult mai tare de stânca pe care stă castelul. Atât de aproape și totuși mai avem de mers...

Castelul Peripatos este construit în special pentru apărare, împotriva otomanilor dar și a atacurilor piraților. Castelul bizantin, construit în timpul dinastiei macedonene, prin sec. IX-XI, a fost reamenajat prin fortificații noi, în timpul Cavalerilor Ioaniți, undeva prin sec. XIV. Se spune că poarta centrală a castelului este făcută de un civil bizantin, un slujitor, folosind tehnica „cărămizilor ascunse”, tehnică arhitecturală unică în Dodecaneze. Forma castelului este dreptunghiulară, urmând perfect forma dealului, are șapte turnuri, care asigurau apărarea zonei. În interior am putut vedea două cisterne în care se colecta apa de ploaie.

Se pare că sfărșitul castelului a venit undeva prin 1820, după o epidemie de ciumă. :(

Nu mai spun de poziția privilegiată pe care o are, putând zări până hăt-departe spre insula Kalymnos, Pserimos dar și țărmurile Turciei, fără ca de pe mare să poată fi văzut.

Ultima porțiune este cam de escaladat, pe stânci, cu greu pot spune că sunt trepte, au fost ele poate cândva, săpate în stâncă, dar s-au degradat binișor, așa că este nevoie de multă atenție.

Tot efortul este însă răsplătit atunci când ajungi în vârf, în punctul cel mai înalt, unde prin resturi de ziduri, „ferestre” create de natură, vezi toată valea până la mare și mai departe de atât, la insulele din jur. Aici vântul bate parcă mai tare, perfect ca să mai domolească căldura, mai ales după efortul susținut de la urcare. Ne odihnim, mă duc la toate „găurelele ”din zid, privesc spre toate zările, pentru că este așa de frumos!

Puteți face drumul înapoi sau puteți face o oprire pe partea cealaltă a dealului unde o tavernă Oria, în mediu natural, verde, vă invită la ceva răcoritor!

Mai departe nu pot decât să vă invit să vedeți și pozele, pentru a ilustra tot ce v-am povestit!

Webmaster, o rugăminte muzicală:

youtu.be/Ml3tohdBf94

mulțumesc frumos!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de maryka in 01.11.2018 20:24:50

Validat / Publicat: 01.11.18 22:04:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 492


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[01.11.18 22:00:39]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[02.11.18 06:57:44]
» mesaj pers

   @maryka: Foarte frumoasă melodia, “a mers” bine la cafea, s-a asortat :)

   Sincer, m-aș fi cocoțat și eu un pic acolo, cu tine.

   Felicitări pentru plimbărică:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.11.18 07:50:27]
» mesaj pers

   @maryka: Un sat grecesc tradiţional şi când iubeşti Grecia, o iubeşti cu tot ce îi aparţine. Tu ştii că ne plac cam aceleaşi locuri/lucruri, de aceea ţin să spun că locul acesta mai alea castelul mi-au amintit de insula Halki şi al ei castel. Uitându-mă la pozele tale, parcă mă vedeam pe mine şi pe al meu soţ urcând spre castel pe o potecă la fel de abruptă, cu trepte pe alocuri, fără parapete, găsind sus în vârf tot cam acelaşi tip de ruine.

   Frumos articol, frumoasă plimbarea, o aştept deja pe următoarea! Na, că mi-a ieşit involuntar şi o rimă! :)

   O zi bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.11.18 08:20:41]
» mesaj pers

   @webmaster45:

   Mulţumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.11.18 08:23:59]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Mulţumesc frumos!

   A fost plăcută plimbarea, mai ales că s-a "lăsat" şi cu un castel, fie el şi ruinat... Acolo sus, ne simţeam stăpânii lumii, ai senzaţia asta, când ajungi în vârf... chiar dacă pentru doar câteva minute... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.11.18 08:30:14]
» mesaj pers

   @irinad:

   Ai dreptate cu satele greceşti. Frumoase, tradiţionale... după ce am vizitat satul nou Pyli, am plecat spre cel vechi... plin de farmec... uite mă întreb câteodată cum trăiau oamenii pe atunci? văzându-le casele mici şi joase, încerc să-mi imaginez de multe ori cum erau oamenii, erau oare ei fericiţi?

   Dacă s-ar putea... aş face câte o călătorie virtuală :):)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Rodel
[02.11.18 11:30:28]
» mesaj pers

   @maryka: Frumoasă vacanță, frumoase impresii, frumoase poze! Am colindat alături de tine și prin insula Kos, după Samos și Lesvos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.11.18 17:21:55]
» mesaj pers

   @Rodel:

   Mulțumesc frumos! Mă bucur că v-am „purtat” cu mine în atâtea insule! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.11.18 18:22:42]
» mesaj pers

   @maryka: Frumos satul, frumoasă plimbarea, panorame spectaculoase - toate ingredientele unei vizite reușite.

   Felicitări! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[02.11.18 22:33:25]
» mesaj pers

   @maryka:

   Şi eu aş face o călătorie virtuală în trecutul Greciei! Frumos articol, ca de obicei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.11.18 16:06:22]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Mulțumesc frumos! E cu atât mai frumos, cu cât m-a surprins prin existența castelului. Am aflat de el doar acolo! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.11.18 16:12:16]
» mesaj pers

   @elviramvio:

    :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [15.10.19 20:13:00]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] Satul Pyli, biserica Agios Georgios. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026453">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026453"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026453">Şterge vot</a></div><span id="v91026453" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026453)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026453Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026453MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] Satul Pyli, biserica Agios Georgios.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] Biserica Agios Georgios, vedere frontală. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026454">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026454"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026454">Şterge vot</a></div><span id="v91026454" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026454)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026454Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026454MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] Biserica Agios Georgios, vedere frontală.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] Satul Pyli, frumos și verde. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026455">Şterge vot</a></div><span id="v91026455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] Satul Pyli, frumos și verde.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2018] Satul Pyli, din centrul satului, privind de-alungul străzii. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026456">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026456"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026456">Şterge vot</a></div><span id="v91026456" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026456)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026456Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026456MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] Satul Pyli, din centrul satului, privind de-alungul străzii.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] Paleo Pyli, prima vedere a castelului Peripatos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026457">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026457"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026457">Şterge vot</a></div><span id="v91026457" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026457)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026457Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026457MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] Paleo Pyli, prima vedere a castelului Peripatos.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] La baza muntelui am fost întâmpinați de „protectorul” pădurii. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026458">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026458"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026458">Şterge vot</a></div><span id="v91026458" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026458)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026458Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026458MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] La baza muntelui am fost întâmpinați de „protectorul” pădurii.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] Prima dată am luat-o pe drumul spre stânga, cu o vedere magnifică către munte, vale și mare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026459">Şterge vot</a></div><span id="v91026459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] Prima dată am luat-o pe drumul spre stânga, cu o vedere magnifică către munte, vale și mare.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] De aici se vedea și drumul pe care am venit. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026460">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026460"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026460">Şterge vot</a></div><span id="v91026460" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026460)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026460Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026460MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] De aici se vedea și drumul pe care am venit.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] Până la urmă am pornit pe drumul din dreapta prin pădure. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026461">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026461"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026461">Şterge vot</a></div><span id="v91026461" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026461)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026461Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026461MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] Până la urmă am pornit pe drumul din dreapta prin pădure.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] Ținem poteca și zărim prima clădire. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026462">Şterge vot</a></div><span id="v91026462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] Ținem poteca și zărim prima clădire.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] Resturi de ziduri, de case, Paleo Pyli. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026463">Şterge vot</a></div><span id="v91026463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] Resturi de ziduri, de case, Paleo Pyli.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] Pe aici ne-am continuat drumul. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026464">Şterge vot</a></div><span id="v91026464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] Pe aici ne-am continuat drumul.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2018] Și am ajuns la biserica Taxiarhis. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026465">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026465"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026465">Şterge vot</a></div><span id="v91026465" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026465)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026465Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026465MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] Și am ajuns la biserica Taxiarhis.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] Iar ne adâncim în pădure, lucru care ne încântă fiind umbră. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026466">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026466"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026466">Şterge vot</a></div><span id="v91026466" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026466)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026466Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026466MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] Iar ne adâncim în pădure, lucru care ne încântă fiind umbră.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] Și ajungem la prima fântână. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026467">Şterge vot</a></div><span id="v91026467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] Și ajungem la prima fântână.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] Biserica Sf. Antonio. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026468">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026468"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026468">Şterge vot</a></div><span id="v91026468" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026468)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026468Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026468MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] Biserica Sf. Antonio.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] Câteodată cărarea este pietruită. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026469">Şterge vot</a></div><span id="v91026469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] Câteodată cărarea este pietruită.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2018] Cealaltă parte a bisericii. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026470">Şterge vot</a></div><span id="v91026470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018] Cealaltă parte a bisericii.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] Biserica Mânăstirii Maria Kastrianou. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026471">Şterge vot</a></div><span id="v91026471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] Biserica Mânăstirii Maria Kastrianou.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2018] Aceeași biserică, vedere frontală. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026472">Şterge vot</a></div><span id="v91026472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] Aceeași biserică, vedere frontală.
foto maryka [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2018] Iar urcăm prin pădure. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026473">Şterge vot</a></div><span id="v91026473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] Iar urcăm prin pădure.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2018] Razele soarelui trec și prin resturile de ziduri, Paleo Pyli. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026474">Şterge vot</a></div><span id="v91026474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2018] Razele soarelui trec și prin resturile de ziduri, Paleo Pyli.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2018] Acum ne apropiem de stânca pe care stă castelul Peripatos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026475">Şterge vot</a></div><span id="v91026475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2018] Acum ne apropiem de stânca pe care stă castelul Peripatos.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2018] Cam așa arată ultima parte a drumului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026476">Şterge vot</a></div><span id="v91026476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2018] Cam așa arată ultima parte a drumului.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2018] Gata, deja vedem zidurile din partea de jos a castelului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026477">Şterge vot</a></div><span id="v91026477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2018] Gata, deja vedem zidurile din partea de jos a castelului.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2018] Zidurile exterioare ale castelului, doar că încă mai căutăm intrarea! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026478">Şterge vot</a></div><span id="v91026478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2018] Zidurile exterioare ale castelului, doar că încă mai căutăm intrarea!
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2018] Intrarea e acolo sus, ne cocoțăm până sus? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026479">Şterge vot</a></div><span id="v91026479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2018] Intrarea e acolo sus, ne cocoțăm până sus?
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2018] Intrarea cu poarta bizantină, vedere laterală, se văd cărămizile. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026480">Şterge vot</a></div><span id="v91026480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2018] Intrarea cu poarta bizantină, vedere laterală, se văd cărămizile.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2018] Poarta văzută din interiorul castelului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026481">Şterge vot</a></div><span id="v91026481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2018] Poarta văzută din interiorul castelului.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2018] Ziduri, castelul Peripatos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026482">Şterge vot</a></div><span id="v91026482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2018] Ziduri, castelul Peripatos.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2018] O mică privire spre marele verde din castel. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026483">Şterge vot</a></div><span id="v91026483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2018] O mică privire spre marele verde din castel.
foto maryka [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.13401889801 sec