Atlas,
Am ajuns la hotel in jurul orei 12. La receptie am aflat ca bratarile si camera le vom primi la 14.30. E primul hotel din Bulgaria in care nu am fost intrebat daca incep cu „lanci or diner”.
Asa ca am cumparat pentru copii 3 felii de pizza (care nu au prea avut succes, deoarece am luat exact de la chioscul pozitionat cum iesi din hotel, nu avea rondelele de salam vizibile, a avut salam/carne cu condimentele specifice, au mancat maxim jumatate) si apoi pentru restul de membri ai grupului o bere 2 ½ l Kamenitza rece de la market 3.90 leva (pret bun ptr. zona zic eu).
Aveam intentia sa o degustam la receptie, pe fotolii, pana la urma cat ne-am fatait pe acolo ni s-a dat o camera in care am dat-o gata – eram 2 familii, dar femeile nu au prea mai apucat, fiind recalcitrante in legatura cu faptul ca nu avem potol la amiaza. Intre timp, iar am incercat sa parlamentez cu cei de la receptie, fara succes, bratari la 14.30, politica hotelului probabil, pana la urma le-am luat la 14.15 si am papat sandwish-uri de la foisorul de langa restaurant.
Apar femeile victorioase apoi, de la masa. Nu prea stiu ele multe boabe de engleza, au fost insa la receptie cu strumfii si unul de 3 ani a inceput sa urle. Au aratat cu mana semnul international al foamei si, ca sa scape de ele, aia de la recepție i-au trimis a pape ciorba.
Asa au explicat ele, nu stiu cum au dedus bulgarii ca vor ciorba, ramane un mister... nu cred ca au mimat si lingurile :)
Mancarea a fost buna, carnatii aveau condimente, ciorbe/supe f. bune. Prima data vad bors in Bulgaria la AI. In rest mancare variata, intr-o zi au fost midii la gratar, am balotat vreo 20, toata lumea crapa in ea fest, nu se stie cand o sa mai fie (si nu au mai fost). Au fost f. bune, spalate bine, tin minte ca am mancat in Byala la o terasa o portie (20leva) si la 4-5 scoici gaseam si nisip si una inchisa. Aici din toate doar 1 era inchisa, nisip chiar deloc. Am mai gasit intr-o zi in salata alfel de scoici albe, nu erau midii.
Peste la gratar zilnic, uneori de 2 feluri, carne de iepure, vitel, porc, pui, gratar sau facuta in diverse moduri. Gratarul, legumele si clatitele le executau 2 hermeneuti in fata ta, cu mare viteza, hotelul are minim 650 conlocuitori flamanzi/partial flamanzi. Mai era si un pic de carne neprajita cateodata, no problem. Am incercat sa ajungem printre primii la masa, mai ales la pranz, deoarece erau feluri/desert care nu se mai puneau oadata terminate. Plin de romani, jumatate din hotel. Intr-o zi la cina era o doamna langa un vas mare de lut smaltuit pe care scria „beens stew”. Ea a inteles ciorba de fasole, pe aproape. Oricum, am luminat-o ca e tocana (mancarica) si un card de conationali ni s-a alaturat in golirea recipientului. A fost reumplut rapid, fasolele aveau succes si ca ciorba la amiaza / salata dimineata.
Camerele aproape curate, se facea zilnic cate un pic prin ele. Lenjeriile/prosoapele au fost schimbate uneori.
In camera era un minibar, care era inclus. Oricum ma uitam in caietul de reguli al hotelului sa vad daca am voie (pentru anihilarea posibilelor surprize), anul trecut la Hotel Gradina o grasana urla de mama focului ca nu vrea sa plateasca o punga de chipsuri, deoarece nu a mancat-o ea din minibar. Conform reclamei de pe net, era inclus minibarul in pretul camerei. Ura! Il deschid si in el trona o sticla de apa plata inceputa. Mda... Am pus si eu in el ce aveam prin papornite perisabil. A doua zi, surpriza, fomeia de serviciu lasa pe masa alta sticla plina de data asta (si sigilata). Ura din nou! Sticla inceputa era pusa intr-un sertar, cand am plecat am lasat-o drept mostenire urmatorilor locuitori ai hotelului.
Colegul a nimerit o camera defecta, sa zic asa. Nu se oprea energia din camera cand plecai cu cheia, asa ca putea lasa telefonul la incarcat sau AC. Langa TV, cand ajungeai, era o sticla de vin si 2 pahare. Colegul, vazand ca ii da apa, a ascuns sticla, credea ca ii pune in fiecare zi. Nu a fost sa fie.
Intr-o zi soata colegului isi uita ochelarii de soare in foisor. Nu a vrut sa mearga dupa ei, asa ca doua zi am fost eu. Am recuperat obiectul prin bunavointa unui chelner de acolo si i-am multumit. Colegul a zis dupa aia: ce baiat bun, i-as da o bere, dar e gratis :)
Avantajul care il confera Atlas e ca accepta copii de pana la 14 ani sau chiar 2 mai mici gratis si ca are acele dozatoare suc/apa/cafea non-stop. Ziua are si bere/vin la discretie, e un lucru bun, nu sa ma duc de 2-3 ori sa iau de la bar ca la alte hoteluri.
Marele dezavantaj e netul, e free, dar are 0,5 – max 0,7 bit/sec. Pe vremuri (anul 2000) aveam prin romtilicom si era cam 3,6 kilobit/sec, adica de 7000 ori mai rapid. Cel de acum de 100Mbps e de 200 miloane de ori mai rapid. Am carat laptopul degeaba, nici o pagina de ziar nu mergea. Adaug pozele cu capturile de viteza facute cu un server din Constanta, testul de viteza de la digi nici nu pornea.
Este si net platit - ok cred, e 6 leva ora. La anul imi iau o cartela Viva sau ceva daca o sa imi trebuiasca, e cam tot atat dar tine o saptamana.