87779 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Madeira

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.07.2018
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 11 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
2100 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 16

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Călătorie spre centrul pământului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După cum precizam anterior într-un articol, foarte mulți turiști veneau în Porto Muniz cu autocarele, pentru piscinele naturale. Doar că Porto Muniz era doar punctul terminus, al excursiei lor. Toate localitățile din zonă, oferă ceva interesant și sunt incluse în tururile organizate de agenții.

Astfel într-o zi cu nori am ales să vizităm vecinătățile și ce au ele interesant, din punct de vedere turistic. Era vorba despre localitățile prin care am trecut la venire, respectiv Sao Vicente, Seixal și Ribeira de Janela. Până la urmă la aceasta din urmă nu am mai oprit, deoarece vizita la Sao Vicente ne-a ocupat aproape toată ziua și eram cam obosiți.

Pe la ora nouă trecute și ceva, ne-am luat mașinuța și am plecat la drum. Drumul dintre Porto Muniz și Sao Vicente este de numai 16 kilometri și este străbătut de tuneluri, dar si tăiat de câteva cascade. De altfel se spune că este unul dintre cele mai spectaculoase de pe insulă. Fiind dimineață era extrem de liber, acesta se aglomerează în special după amiaza, în special din pricina turiștilor.

Primul și cel mai important obiectiv turistic din această zi, de altfel și cel după care am intitulat acest articol este Grotas de Sao Vicente. De altfel această peșteră descoperită de englezul James Yates Johnson în anul 1855 este cea care a făcut celebră localitatea.

Accesul la această peșteră este foarte facil, deoarece este bine semnalizat de indicatoare. Peștera este situată în afara localitătii Sao Vicente, cam la un kilometru distanță de aceasta, pe partea stângă a râului Sao Vicente, în locul denumit Pe do Passo.

Aici este amenajată o mare parcare atât pentru autoturisme, cât și pentru autocare. Până la peșteră se trece și printr-un tunel subteran decorat cu nelipsitele azulejos, dar se traversează și un râu pe un pod pietonal. Toata zona din jurul peșterii este extrem de curată și bine îngrijită cu multă verdeață, dar și cu multe flori.

La intrare am fost întâmpinați de o domnișoară foarte drăguță, care ne-a îndrumat spre casa de bilete și ne-a spus că trebuie să așteptăm să se formeze un grup de 20-25 de persoane pentru a putea începe vizita, ghidați de ea! Astfel am beneficiat de ghid din partea casei, vorbitor de portugheză și de engleză, firește. Printre turiștii care ne-au însoțit am dat și de o familie de români, lucru îmbucurător pentru noi.

Biletele de intrare combinată, atât la pesteră cât si la centrul de vulcanism au costat 8 euro de persoană! Cum am mai spus cu ghid inclus. De la magazinul din incintă am mai cumpărat diverse suveniruri, dar și pliante cu peștera!

În afară de peștera vulcanică se mai vizitează și un Centru de Vulcanism atașat peșterii. Cum deja intrase un grup în peșteră și să nu ne călcăm cu ei pe picioare, după ce s-a format grupul nostru am început vizita cu pavilionul foarte modern, ce adăpostea Centro de Vulcanismo. Aici am descoperit și admirat diverse machete. Mai mult chiar am trăit pe viu o simulare de erupție vulcanică, coborând cu un lift, ce ne-a zgâlțâit din toate încheieturile, spre centrul pământului. Apoi am trecut printr-o zonă unde era simulat un vulcan ce erupea și arunca lavă în toate direcțiile. Punctul final al acestei vizite interactive din Centro do Vulcanismo a fost vizionarea unui film 3D, unde am primit câte o pereche de ochelari și am vizionat un film documentar care prezintă nașterea sistemului nostru solar de la începuturi, până la creearea Pământului, a oceanelor și nu în ultimul rând a vulcanilor, până la apariția vieții. Interesant, educativ.

După vizita la Centro do Vulcanismo am ieșit la lumină. Urma obiectivul principal si anume Grotas de Sao Vicente. Această peșteră este un pic mai atipică decât peșterile cu care suntem noi învățăți la noi în țară. Ea este compusă dintr-o rețea de galerii subterane, scobite în lavă în urma unor erupții vulcanice. Canalele se întind la circa 40 de metri sub pământ, pe o lungime de 700 de metri și au o înălțime medie de 5-6 metri. Cea mai mare din cele trei galerii este cea denumită Lago dos Desejos în traducere liberă Lacul Dorințelor. Aici nu vedem stalctite sau stalagmite ca la noi, ci mai mult stânci de forme cât mai ciudate, formate de acumulările de lavă, denumite și prăjituri de lavă. Toate aceste galerii subterane seamănă extrem de mult cu filmul făcut dupa romanul omonim al lui Jules Verne, respectiv – „O călătorie spre centrul pământului”. Fără a fi o peșteră mai frumoasă, ca multe de pe la noi, o vizită aici este destul de interesantă, te simți cumva ca în romanul lui Jules Verne, iar organizarea și ghidajul fac toti banii! Ca un lucru amuzant, să mai spun ca aici în subteran am descoperit rezerva de vin a Madeirei. ;)

La ieșirea din peșteră am observat undeva sus pe munte, Igreja Nossa Senhorade Fatima. Din ceea ce am citit este un important loc de pelerinaj de pe insulă. Fiind situată la o distanță considerabilă, într-un loc destul de izolat nu am ajuns până acolo.

După această vizită relaxantă din peșteră, am mers în centrul orasului Sao Vicente. Acesta este situat la răscrucea drumurilor care străbat coasta nordică, respectiv cea sudică. Acesta este situat pe un deal, cumva mai retras de malul mării. Sao Vicente este un sat în trepte plin de verdeață și cu un centru pietonal foarte bine îngrijit. Renovat, dar nu modernizat. Un lucru foarte important pentru mine.

Ne-am plimbat pe străduțele cochete ale localității. Erau fel de fel de magazine, dar prețurile erau cam prea turistice pentru gusturile mele, înțelegeți ce vreau să zic. Totusi ne-am așezat la o terasă , unde am consumat prânzul și ne-am delectat cu băuturile lor locale.

Acest sătuc parcă desprins dintr-o vedere din alte timpuri are ca principal punct de atracție o bisericuță veche, construită tocmai în secolul al XVII-lea. Biserica, denumită Igreja Sao Vicente este decorată cu talha dourada (sculpturi baroce aurite), dar și cu celebrele azulejos. Pe tavan este pictat Sfântul Vicent, patronul viticultorilor, dar și ocrotitorul întregii Portugalii!

După ce am terminat de vizitat centrul orașului, am coborât pe malul râului spre mare, pe o faleză foarte frumos amenajată. De altfel această zonă chiar este numită Parcul Municipal. Plajă nu se putea face, zona fiind împânzita de bolovani, iar valurile foarte puternice. Jos pe faleză am descoperit o mulțime de restaurante, care erau pline de turiști. Prea târziu pentru noi, care deja rezolvasem problema mesei.

Tot aici am descoperit Capela Sao Roque, care arată ca o grămadă de pietre ce au în vârf o cruce. Aceasta este de fapt o bisericuță săpată în anul 1692 într-o stânca de bazalt, aproape de locul unde râul Sao Vicente se varsă în mare. Această capelă este imortalizată în multe picturi, dar și în multe vederi cu Madeira.

Am făcut ceva provizii de vin de Madeira, deoarece am găsit un magazin specializat cu prețuri bune, apoi am plecat spre hotel. Totuși in drumul nostru ne-am oprit si în urmatoarea localitate și anume Seixal. Aici aproape toate gospodăriile au în bătătură o cultură de viță de vie. Se spune ca toamna după culegerea strugurilor, marile companii de vinificație de pe insulă vin să cumpere strugurii de aici, fiind foarte gustoși.

Nu am făcut prea mulți purici pe aici. Am oprit doar lânga port, de unde am admirat o plajă cu pietriș și o deja nelipsită piscină naturală, atât de frumoasă și de prezentă în zonă.

Cam asta-i tot despre nordul insulei. Urmează să ne mutăm în capitala Funchal, unde am petrecut două zile deosebite.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 26.07.2018 10:43:23

Validat / Publicat: 26.07.18 11:58:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în PORTUGALIA.
VIZUALIZĂRI: 1074


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35750 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de robert? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[26.07.18 11:29:30]
» mesaj pers

   rog: https://www.youtube.com/watch?v=aLnZ1NQm2uk&feature=youtu. be

   

   mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[26.07.18 11:57:50]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[29.07.18 21:12:49]
» mesaj pers

   @robert: Vad ca voturi ai primit insa i-ai lasat pe toti fara glas, nici un comentariu.

   Nu pot spune ca al meu este cine stie ce, si asta deoarece nu prea am ce sa comentez, mi-a placut tare mult excursia voastra, unele dintre poze chiar deosebite, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[01.08.18 09:31:42]
» mesaj pers

   @mishu: mersi frumos Mișule! Drăguță ca de obicei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2018] drumul spre peșteră -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990827">Şterge vot</a></div><span id="v9990827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2018] drumul spre peșteră
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2018] azulejos găsim și în tunel -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990828">Şterge vot</a></div><span id="v9990828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2018] azulejos găsim și în tunel
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2018] traversăm și un pod peste râu -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990829">Şterge vot</a></div><span id="v9990829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2018] traversăm și un pod peste râu
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2018] grădina din fața peșterii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990830">Şterge vot</a></div><span id="v9990830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2018] grădina din fața peșterii
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2018] priveliste de la peșteră -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990832">Şterge vot</a></div><span id="v9990832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2018] priveliste de la peșteră
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2018] Igreja Nossa Senhora de Fatima -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990833">Şterge vot</a></div><span id="v9990833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2018] Igreja Nossa Senhora de Fatima
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2018] drumul spre peșteră -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990834">Şterge vot</a></div><span id="v9990834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2018] drumul spre peșteră
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2018] intrarea în peșteră -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990836">Şterge vot</a></div><span id="v9990836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2018] intrarea în peșteră
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2018] simularea lavei în cadrul muzeului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990838">Şterge vot</a></div><span id="v9990838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2018] simularea lavei în cadrul muzeului
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2018] formarea pământului. Pozele de aici nu sunt prea clare -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990839">Şterge vot</a></div><span id="v9990839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2018] formarea pământului. Pozele de aici nu sunt prea clare
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2018] grupul alături de care am vizitat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990840">Şterge vot</a></div><span id="v9990840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2018] grupul alături de care am vizitat
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2018] grădina din fața peșterii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990841">Şterge vot</a></div><span id="v9990841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2018] grădina din fața peșterii
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2018] grădina din fața peșterii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990842">Şterge vot</a></div><span id="v9990842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2018] grădina din fața peșterii
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2018] în sfârșit ne îndreptăm spre peșteră -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990843">Şterge vot</a></div><span id="v9990843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2018] în sfârșit ne îndreptăm spre peșteră
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2018] grădina din fața peșterii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990845">Şterge vot</a></div><span id="v9990845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2018] grădina din fața peșterii
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2018] grădina din fața peșterii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990846">Şterge vot</a></div><span id="v9990846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2018] grădina din fața peșterii
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2018] grădina din fața peșterii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990847">Şterge vot</a></div><span id="v9990847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2018] grădina din fața peșterii
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2018] am ajuns si în peșteră -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990848">Şterge vot</a></div><span id="v9990848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2018] am ajuns si în peșteră
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2018] călătorie spre centrul pământului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990850">Şterge vot</a></div><span id="v9990850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2018] călătorie spre centrul pământului
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2018] călătorie spre centrul pământului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990851">Şterge vot</a></div><span id="v9990851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2018] călătorie spre centrul pământului
foto robert [26.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2018] călătorie spre centrul pământului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av990852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv990852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=990852">Şterge vot</a></div><span id="v9990852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(990852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f990852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e990852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2018] călătorie spre centrul pământului
foto robert [26.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111812114716 sec